Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Scudo
Wiggle da 600$ seviylerinde Eurus var oldukça iyi bir janttır tavsiye ederim.

bende endurance cf bakıyorum. aksiumu scirocco ile değişmeyi düşünüyorum. endurance 9.0 alırsam jantı değiştirmeye gerek yok sanırım.

DT Swiss R24 Spline Jant Setini uzun süredir araştırıyordum. Sonunda karar verdim ve az önce siparişini verdim. Normalde bu tip şeyleri yurtdışından alırdım ama Doğa bisiklette en ucuz yurtdışı fiyatından 100 tl pahalı olduğunu görünce oradan havale fiyatı ile aldım. İns benim gibi her yere giren bir gravelciye dedikleri gibi dayanır.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
(link)

Bu jant seti nasıldır? El yapımı karbon diyor. 1280 gr ağırlık..Diğer markalara göre baya hafif ve hesaplı gibi görünüyor ama var bir gariplik ben çözemedim

@Adrenalin26 Tubular demiş,aman deyim uzak dur.Bunu alırsan lastik patlarsa en büyük kabusun olur...

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@cazci
Tabular ne demek hocam?

Tubular,dış lastik içinde tüp gibi bir bölüm.Takması ,sökmesi ,kullanımı ancak yarışçıların- o da teknik desteği varsa- tercih ettiği bir seçenek..

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
iyi günler arkadaşlar. mavic cosmic karbon jant setim var. Arka jant akort ayarı olarak gayet güzel hatta kusursuz bile diyebilirim. fakat ramplarda ayağa kalkıp pedallamaya başladığımda haifiten bir sürtme sesi duyuyorum.Sebebi nedir acaba yardımcı olabilirmisiniz?

• Beğen
Tepkiler: Abdullah07
@serhat uslu
Hocam tahminimce karbon jantın esneyip pabuçlara sürtmesinden kaynaklıdır
Özellikle ayakta sürerken makina sağa sola yatar
Fren pedlerinin ayarını biraz açarsan ses azalır yada kesilir (eğer akor sorunu yok ise)

@Pamuk
İkinci el veya sıfırda bulabilirisin shımano r500-501 serilerine bak bence.

@serhat uslu

Aynı sorunu Mavic ksyrium slr wts exalith 2 jant seti ile yaşıyordum. Fren pabuçlarını açmak bir çözüm gibi görünse de, zayıflamak en iyi seçenek. Ağırlıktan yokuşlarda jantı sağa sola esnetmek mümkün! :D

@Deniz A teşekkürler söylediğinizi deneyeceğim.fren pabuçları cok yakındı olabilir dediğiniz.akort ayarında problem yok.

@Erdal Yılmaz
kilodan olacağını tahmin etmiyorum 74 kiloyum olmaz diye düşündüm.tesekkür ederim.acaba göbeklerde sorun varda ayağa kalkınca saga sola yatmamı yapıyor diye düşündüm.

Maceraya girişip aşağıdaki ürünlerden birini almayı düşünüyorum. Sizce üzülür müyüm? Risk almayıp campagnolo zonda mı alsam. Biraz kararsızım. Ne tavsiye edersiniz. Bütçe 2000 TL kadar.
Bisikletim merida sculura 4000.

50mm
(link)

60mm
(link)

Bianchi SLR 400 model bisikletim. (2,000 TL değerinde )

(link)
bu jantı sipariş etmek istiyorum , sizce fazla mı gelir ? daha uygun bir şey mi bakmalıyım.
iyi günler.

@brstrmn Hiçbir jant aslında kadrondan memnunsan fazla gelmez. En iyi isimli başlangıç seti olarak r500 güzel. Ben olsam ikinci el bakardım ileride bisikleti değiştirirken kaybınız çok daha az olur. Ben 750 tl ye ikinci el pırıl pırıl Cole Rollen Elite jant seti buldum eski r500 lerimi 250 tl ye arkadaşıma sattım yeni jantlarım bana 500 tl ye gelmiş oldu. Cole Rollen Elite sıfır fiyatı 1600 tl.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@brstrmn
İkinci el bakın derim bu fiyata rs 11 alırsınız ikinci elde.

Geri