DT Swiss R24 Spline Jant Setini uzun süredir araştırıyordum. Sonunda karar verdim ve az önce siparişini verdim. Normalde bu tip şeyleri yurtdışından alırdım ama Doğa bisiklette en ucuz yurtdışı fiyatından 100 tl pahalı olduğunu görünce oradan havale fiyatı ile aldım. İns benim gibi her yere giren bir gravelciye dedikleri gibi dayanır.
Bu jant seti nasıldır? El yapımı karbon diyor. 1280 gr ağırlık..Diğer markalara göre baya hafif ve hesaplı gibi görünüyor ama var bir gariplik ben çözemedim
iyi günler arkadaşlar. mavic cosmic karbon jant setim var. Arka jant akort ayarı olarak gayet güzel hatta kusursuz bile diyebilirim. fakat ramplarda ayağa kalkıp pedallamaya başladığımda haifiten bir sürtme sesi duyuyorum.Sebebi nedir acaba yardımcı olabilirmisiniz?
@serhat uslu
Hocam tahminimce karbon jantın esneyip pabuçlara sürtmesinden kaynaklıdır
Özellikle ayakta sürerken makina sağa sola yatar
Fren pedlerinin ayarını biraz açarsan ses azalır yada kesilir (eğer akor sorunu yok ise)
Aynı sorunu Mavic ksyrium slr wts exalith 2 jant seti ile yaşıyordum. Fren pabuçlarını açmak bir çözüm gibi görünse de, zayıflamak en iyi seçenek. Ağırlıktan yokuşlarda jantı sağa sola esnetmek mümkün!
@Deniz A teşekkürler söylediğinizi deneyeceğim.fren pabuçları cok yakındı olabilir dediğiniz.akort ayarında problem yok.
@Erdal Yılmaz
kilodan olacağını tahmin etmiyorum 74 kiloyum olmaz diye düşündüm.tesekkür ederim.acaba göbeklerde sorun varda ayağa kalkınca saga sola yatmamı yapıyor diye düşündüm.
@brstrmn Hiçbir jant aslında kadrondan memnunsan fazla gelmez. En iyi isimli başlangıç seti olarak r500 güzel. Ben olsam ikinci el bakardım ileride bisikleti değiştirirken kaybınız çok daha az olur. Ben 750 tl ye ikinci el pırıl pırıl Cole Rollen Elite jant seti buldum eski r500 lerimi 250 tl ye arkadaşıma sattım yeni jantlarım bana 500 tl ye gelmiş oldu. Cole Rollen Elite sıfır fiyatı 1600 tl.