Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Karbon jant seti almayı düşünüyordum ancak yaşadığım yer sürekli yağmurlu olduğu için bir arkadaşım fren performansı açısından aşağıdaki alloy jant setini önerdi. Tawianda el yapmı üretiliyormuş. Daha önce kullanan yada bu jant seti hakkında bilgisi olan varsa biraz bilgi verirse sevinirim.

Prolitewhite.jpg

Özellikleride şu şekildeymiş : Wheelset features

Standard black/white decals

Pro Lite Bracciano hubs

100% hand built

Aero bladed spokes

Swappable Shimano or Campagnolo hub

42mm rim depth

Wheel rim specifications

Rim (size): 700C

Rim Type: Flash welded alloy 6066, clincher

Spoke count: 20 (front), 24 (rear)

Spokes: Sandvik stainless steel

Lacing: Radial (front), 2 cross (rear)

Front hub specification

Bearings: 2 (Japanese EZO)

Axle Width (O.L.D.): 100mm

Axle Material: Bracciano, alloy

Skewer Type: QR

Weight (no skewer): 817g

Rear hub specification

Bearings: 4 (Japanese EZO)

Freehub Type: Shimano or Campagnolo

Freehub Switchable: Yes

Freehub Material: Alloy

Axle Width (O.L.D.): 130mm

Axle Material: Bracciano, alloy

Skewer Type: QR

Weight (no skewer): 984g

Product Data

Weight (g): 1801

Wheel Size: 700c (622)

Rim Depth: Mid

Road: Yes

Scudo
Yol bisikleti konusunda tecrübem çok az.
Tiagra4600 setli bir Giant TCR Composite3 bisiklet sahibiyim.
Güzel bir indirimle Ultegra yapma şansı çıktı karşıma.
Ancak mevcut Giant P-R2 jantlarımın 11 vitese uygun olmadığı bilgisiyle karşılaştım.

Bu bisiklet için 11 uyumlu jant seti önerilerinizi duymak isterim.
Bütçe 2000TL civarında, kilom da maalesef 93

Şimdiden teşekkürler.

@Homer Hayırlı olsun Cole Rollen Elite.

• Beğen
Tepkiler: Homer
@Homer hocam wiggle,merlin,chainreacitondan bakabilirsiniz güzel indirimler ve birçok yorum var

Örnek fulcrum jant gayet güzel bir set 35mm
(link) 1037 tl vergi ile 1250 eder gayet makul 0 jant setiniz.

@serhat uslu

Tellerin gerginligini artirin, gorunuse gore jant haddinden fazla esniyor. Jant mandalinda sorun olmadigina da emin olun.

@volkan ismail

Performans anlaminda hicbir katkisi olmayacak, aksine ruzgari fazla yiyeceksiniz. İkinci el sitelerinde biraz gezinin ve bu tip jantlarin cok fazla satildigini goreceksiniz. Hem de cok az kullanip satiyorlar. Cunku umduklarini bulamiyorlar. Omurleri de oldukca kisa, fren bolgeleri cabuk aşiniyor, tel başlari cabuk paslaniyor ve akortlari cok cabuk kaciyor kullanilan kalitesiz tel ve tel baslari yuzunden.

@brstrmn

Murat 124'e ferrari janti takmak gibi olacak. C24 profesyonel takimlarin antrenmanlarda kullandigi bir jant :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
salcano xrs 001 tiagranın kilosunu hafifletmek için ilk işe jant setinden başlayarak bisiklet bile daha elime ulaşmadan 2.el mavic kysium sl jant (mandalsız 1.385 gr) aldım.
Bakalım ne kadar fark edecek.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@fatihözüdoğru hocam bencede mantıklı bir seçim yapmışsınız. 2.1 kg gelen r500 ler 700gram fark var, ondan sonra bence gidon, gidon boğazı gibi şeylere yönelebilirsiniz. En son grupset olarak tiagra ile yeni ultegra (r8000 serisi) arasında 400 gram civarı fark var değiştirmek isterseniz aynakola yatırım yapabilirsiniz bence aktarıcı öncelik olmamalı

• Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru
Beyler merhaba bende jant setimi değiştirmek istiyorum acaba 300-350 tl civarında ne önerisiniz

@Bisiklet sever 93 300-350 tl ye çok da birşey yoktur tahminimce yalnız 500-600 tl ye sahibende 2.ellere bakabilrisin güzel jantlar denk gelebilir

@brstrmn Shimano WH-RS11 Yol Jant Seti Siyah : 1860 gram(Set) (link)

Merhabalar,

Ben de Btwin Alur 700 bisikletime Shimano Dura Ace C50 tubular jant aldım. Bisikleti satarken orijinal jantları takıp öyle satarım diye elimdeki jantı tutmayı düşünüyorum.

Öncelikle lastiklerin birinde henüz bulamadığım bi ufak patlak mevcut. Slime dolgu ile bunun önüne geçmeyi planlıyorum. Bunun için Formula X patlak önleyici aldım, umarım pişman olmam :)

Bunların dışında diğer janttan kasedi söküp yenisine takmak zor mudur? Kendim yapabilir miyim arkadaşlar?

@Cenk Akbulut (link) (link)

Bu iki alet işini görecektir. Ben ilk değiştirdiğimde 20 dk mı aldı. İkinci de pratik şekilde arkadaşın ruble ve lastiklerini 15 dk diğer janta aktardım.

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
@Serkan Mıstınoğlu

Yalnız arkadaşımızın attığı link R501 C24'e ait. Siz Dura-Ace C24 ile karıştırmış olabilir misiniz!
(link)

@Homer

(link)

merhaba bende yazın canyon alacağım.

jantlar konusunda sormak istediğim bir konu var.

Mavic Aksium

DT Swiss R 24 Spline

DT Swiss RR21 Dicut

önceden mavic aksium jantlı modeli alıp scirocco ile değiştiririm diyordum. dt jantlar hakkında pek bir bilgim yok. bildiğim tek şey scirocco kadar profilli bir jant değil.

sizin öneriniz ne olurdu?

• Beğen
Tepkiler: Özcan
RR21 modeli DtSwiss ürün gamında alabileceğiniz üst seviye alu jant modellerinden biri. Üstte yazdığınız diğer modellerle mukayese etmek çok mantıklı olmaz. Bütçe varsa ne âlâ.

@hydrocon muhakak daha iyi oldugunu biliyorum ama jantın özelliklerini de pek bilmiyorum. burada pek kullanılmıyor sanırım.

@serhat uslu jant mili sıkılı olmayabilir gevsekse jant kadroda oynuyor olabilir

@Erdal Yılmaz aslında düşündüğüm bisiklet henüz net değil.. canyon endurance serisi bakıyorum. cf 7 de mavic aksium ile geliyor. ben bu bisikleti alır üzerinde scirocco takarım diyorumdum , ama cf9 alma şansım da doğdu.. bu bisikletlerde RR21 ile geliyor. bu bisikleti alırsam janst değişikliği yapmam diye düşünüyorum. jant konusunda tecrübem az şuan khamsin kullanıyorum.

Geri