Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti lastik önerisi

Tyrekey bende de var ama malesef benim jant yüzünden midir nedir bilemedim hiç verimli kullanamadım :) onun dışında corsa ile 2800km yaptım. geçen hafta kırık bira şişesinin üstünden geçtim ve bir daha patladı. lastiğin yol tutuşu falan oldukça iyi ama patlak konusunda şansımız çok uyuşmadı :) (bundan öncekiler daha sıradan patlaklardı her lastik kırık bira şisenin üstünden geçerseniz patlayabilir) ironman yarışı için pirelli p velo kullanacağım 1-2 hafta içinde elimde olur. yarıştan sonra pirelliyi ve corsayı yaza saklayıp lifeline armouru kullanacağım. son 2 lastiğimde fazla patlak mesaisi yaptıgım için en zorlularında bile levye kullanmadan takabilecek pozisyona geldim :)

Scudo
Merhaba,
Schwalbe Pro One Tubeless

Bu lastikten kullanan var mi? Wiggle, max 70kg diyor. Lastik basinadir diye dusunuyorum.Siz ne dersiniz?

Arkadaşlar tufo marka lastikler hakkında bilgisi olan veya kullanan var mı lastikler hakkında bilgi verirseniz sevinirim almayı düşünüyorum ama fazla bilgi bulamayınca kararsız kaldım

• Beğen
Tepkiler: finarod
Arkadaşlar tufo marka lastikler hakkında bilgisi olan veya kullanan var mı lastikler hakkında bilgi verirseniz sevinirim almayı düşünüyorum ama fazla bilgi bulamayınca kararsız kaldım

Merhaba. Tufo Calibra, Tufo Comtura Trio ve Tufo Calibra Plus modelllerini sırasıyla kullandım.

Akıcılık: Calibra Plus > Calibra > Comtura Trio
Patlak Koruma: Comtura Trio > Calibra > Calibra Plus
Ağırlık: Comtura Trio > Calibra > Calibra Plus

Calibra'yı 5000 km kullandım, yanlarda çatlaklar oluşmaya başlayınca emekliye ayırdım. Comtura Trio'yu 2000 km kadar kullandım fakat arka lastik bir patlak esnasında dıştan yarıldığı için çıkarttım, biraz hantal bir lastik ama kış mevsiminde kullandım, ıslakta tutuşu mükemmeldi. Calibra Plus ise şu an 2500 km'de, içlerinde en iyisi diyebilirim. Continental GP4000 SII lastiklere göre daha hafif ve daha akıcı olduğunu söyleyebilirim, continin 23 vs 28 mm modellerini kullanmış biri olarak.

Calibra'nın ve Comtura Trio'nın ıslakta tutuşlarından çok memnun kalmıştım. Calibra Plus'ı ıslakta henüz çok sürmediğim için yorum yapamayacağım.

Fiyat/performans olarak genelde çok iyi. Benim favori modelim Calibra Plus.

Comtura tercih edecekseniz Trio yerine Duo da alabilirsiniz, yanlarda koruması yok ama daha hafiftir.

@finarod sağolun çok açıklayıcı olmuş :harika:

Tufo lastikler hakkında yurtdışı sitelerde de yorum/inceleme yazısı çok az var. İlginç. Halbuki yurtdışı sitelerde satılıyor pekala. Tubeless'ta zaten çok kullanılan bir marka. Clincher pazarına gireli birkaç yıl olmuş. Yine de yeteri kadar yaygınlaşamadığını düşünüyorum.

Daha da ilginci, tüm lastiklerin yuvarlanma direncini ve delinme direncini teste tabi tutan bicyclerollingresistance.com sitesinin, hiçbir Tufo testi yapmamış olması.

Clincher'da pazarlama yönleri kuvvetli değil. Ama fiyat/performans olarak Türkiye içi fiyatı diğer markalara kıyasla çok uygun. Tufo alın, tufaya gelmeyin. 😁

Arkadaşımda iki adet tufo calibra 700*25 var geçen yıl kasım ayında yurd dışından getirmiş kullanmadı bugün görüşmemizde satacağını söyledi bende araştırma yapayım dedim hiç birşey bulamadım şimdi ciddi ciddi almayı düşünüyorum @finarod

• Beğen
Tepkiler: finarod
Bugün sürüşte lastiğim yarılmış, eve gelince farkettim çünkü patlama olmadi.

4-5 cm'lik bir yarilma, stok Mitas lastikler, patlamamasina sevindim açıkçasi.

Yeni lastik almam gerekiyor ama cok butcem yok.

Düşük bütçeli 3 lastik gözüme çarptı. 700x25
1. Scwalbe K Guard
2. Continental Ultra Sport 2
3.Michelin Dynamic Sport(silik olduğu için bu pek içime sinmedi)

Ne dersiniz 1 ve 2 numara lastikler için alınabilir mi ya da yine düşük butceli baska lastik oneriniz varsa cevaplayabilirsiniz.

Bugün sürüşte lastiğim yarılmış, eve gelince farkettim çünkü patlama olmadi.

4-5 cm'lik bir yarilma, stok Mitas lastikler, patlamamasina sevindim açıkçasi.

Yeni lastik almam gerekiyor ama cok butcem yok.

Düşük bütçeli 3 lastik gözüme çarptı. 700x25
1. Scwalbe K Guard
2. Continental Ultra Sport 2
3.Michelin Dynamic Sport(silik olduğu için bu pek içime sinmedi)

Ne dersiniz 1 ve 2 numara lastikler için alınabilir mi ya da yine düşük butceli baska lastik oneriniz varsa cevaplayabilirsiniz.
Ali hocam vittoria markası da aklında olsun

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@erman35 eyvallah, Vittoria aklımda olan bir marka ama fiyat olarak biraz yukarda kalıyor.

Slick modeli var uygun fiyatlı, desensiz de olsun istemiyorum.

Uygun fiyat olunca çok bi seçenegim kalmiyor açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: erman35
@amasseia slick lastiklerden korkmayın, üzerinde desen olup olmaması yol tutuşu üzerinde çok çok az etkili. Esas etken hamurun kalitesi.
K-Guard ile Lugano II lastiği kastettiğini düşünerek üçünü şöyle sıralayabiliriz:
Dayanıklılık: S>C>M
Akıcılık: C>M>S
Hafiflik: C>S>M

Bu da üçünün kıyaslandığı inceleme sayfası:
(link)
İnceleme özetinde, sadece Conti parasını hakediyor demişler. Üçü içinde sadece Conti'yi kullandım, ilk mıcırlı yolda yandan yarılmıştı.

@Özcan evet bu siteye bakmıştım ama ayrı ayrı olarak bakmıştım. Üçünün birlikte incelenmesi daha iyi olmuş.

Karşılaştırmaya göre ağırlık ve hız performansında Continental öndeyken dayanıklılık konusunda Scwalbe biraz daha iyi. Michelin ikisine göre daha geride olduğundan direkt elendi.

Hız mı dayanıklılık mı, bu sorunun cevabına göre bir seçim yapacağım artık.

Continental'de talihsiz bir olay da yaşamışsınız bu da kocaman bir soru işareti oluşturuyor.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@Özcan evet bu siteye bakmıştım ama ayrı ayrı olarak bakmıştım. Üçünün birlikte incelenmesi daha iyi olmuş.

Karşılaştırmaya göre ağırlık ve hız performansında Continental öndeyken dayanıklılık konusunda Scwalbe biraz daha iyi. Michelin ikisine göre daha geride olduğundan direkt elendi.

Hız mı dayanıklılık mı, bu sorunun cevabına göre bir seçim yapacağım artık.

Continental'de talihsiz bir olay da yaşamışsınız bu da kocaman bir soru işareti oluşturuyor.

Yandan yarılma konusunda diğer arkadaşların da Conti'den şikayeti vardı sanırım.

• Beğen
@specific Michelin'i elemiştim zaten.

Continental, ''nam-ı diğer yandan yarılan lastik'' unvanını aldığı için o zaman onu da eliyorum, yorumlar olumsuz.

Galiba Scwalbe Lugano K Guard ile baş başa kalıyor gibiyim. Onun da akıcılığı zayıf ama nplım piyasa belli.

Elin Avrupalısı 20-30 birim paraya kalite kokan lastikler alabilirken biz(tanesi) 100-110 birim paraya enn alt sınıf Çin malı lastikleri zar zor buluyoruz o da yandan, önden, ortadan patlamalı lastikler!!!

@specific Michelin'i elemiştim zaten.

Continental, ''nam-ı diğer yandan yarılan lastik'' unvanını aldığı için o zaman onu da eliyorum, yorumlar olumsuz.

Galiba Scwalbe Lugano K Guard ile baş başa kalıyor gibiyim. Onun da akıcılığı zayıf ama nplım piyasa belli.

Elin Avrupalısı 20-30 birim paraya kalite kokan lastikler alabilirken biz(tanesi) 100-110 birim paraya enn alt sınıf Çin malı lastikleri zar zor buluyoruz o da yandan, önden, ortadan patlamalı lastikler!!!
Ben de bir ara düşük fiyatlı ama iyi performans sunan lastikleri araştırıyordum. CST Caldera’yı oldukça uygun fiyata bulunca aldım. 3.500 km kadar patlamayan ve yol tutuşu tatminkar olan lastikler, o andan itibaren patlamaya başladı. 4.000 km’ye kadar idare edip değiştirdim. Bu civarda mesafeyi göze alıyorsanız Caldera’ya ya da CZAR’a şans verebilirsiniz.

• Beğen
@specific Ooo 4.000 km benim için çok iyi bir değer. 3.500-4.000 arası gider diyorsaniz elbette CST'ye de bakabilirim.

Bir de Vittoria Zaffiro Pro var o nasıldır?

@specific Ooo 4.000 km benim için çok iyi bir değer. 3.500-4.000 arası gider diyorsaniz elbette CST'ye de bakabilirim.

Bir de Vittoria Zaffiro Pro var o nasıldır?
Şu anda kullandığım lastik. :)
Yuvarlanma direnci Schwalbe Durano vb. popüler lastiklerden daha düşük, yüksek tpi’a sahip, hafif ve sırt korumalı bir lastik. Ben henüz tam hakkını veremesem de kullandığım kadarıyla güven verdiğini söyleyebilirim.

Geri