Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti lastik önerisi

@specific Ooo 4.000 km benim için çok iyi bir değer. 3.500-4.000 arası gider diyorsaniz elbette CST'ye de bakabilirim.

Bir de Vittoria Zaffiro Pro var o nasıldır?
Benim de bisikletin üzerinde vittoria zaffiro pro slick ile geldi. Ben degistirmedim. beğendim lastikleri ama yıpranınca daha üst seviye lastik alırım.

Scudo
Şu anda kullandığım lastik. :)
Yuvarlanma direnci Schwalbe Durano vb. popüler lastiklerden daha düşük, yüksek tpi’a sahip, hafif ve sırt korumalı bir lastik. Ben henüz tam hakkını veremesem de kullandığım kadarıyla güven verdiğini söyleyebilirim.
Kendi yazımı alıntılıyorum. Kullandığım lastik Vittoria Rubino Pro. Söylediklerim bu lastik için geçerliydi. Zaffiro’yu bilmiyorum.

Kış lastiğim lifeline armour 7000km 0 patlak
Yaz lastiğim pirelli p zero 3500km 1 patlak

pirelli daha yumuşak yolu daha iyi tutan bir lastik , ince gözüküyor ama benim dışında kullanan arkadaşlarımda patlak konusunda olumlu yorumlar yaptılar.

Pirelli P-Zero 4-S serisi lastik kullanıyorum.

Her açıdan çok mennunum.Tavsiye ederim.

(link)

Performans sürücüsü değilim, uzun yol yapayım, kolay kolay patlamasin diye o 3 secenekten farklı bir lastik olan------> Vittoria Zaffiro Pro katlanır lastik (slick olmayan) aldım arkadaşlar, yardimlariniz için teşekkürler.

Rubena Syrinx dış lastik kullanıyorum ve arka lastik bugün patladı. Lastikte bombeleşme vardı. Bisikletçiye sordum tel atmış dedi. Yine de o halde bindim. 24. kilometrede çok ince bir tel batması sonucu teker patladı ve aynı anda o bombeleşen yer de yarıldı. Yani çaprazlama bir taraftan iç lastik, bir taraftan da dış lastik patladı. Şimdi yeni lastik alacağım. Daha sağlam bir lastik seti almam mı gerekiyor?

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Vittoria rubino pro IV G 2.0 siparişi verdim. Duranodan sonra bakalım nasıl olacak.

Lastik olayında fiyatlar artık yurdışından alınsa dahi neredeyse bir asgari ücretlinin minimum 1/3 ile 1/2 maaşı fiyatına kadar yaklaşır oldu..ben artık kendimi tamamen Michelin pro3 lere adadım, adet fiyatı 150 lira ile hakkını her koşulda verdiğini iddia etmekten ziyade kendimce verdiğini düşünüyorum.. Çünkü birazda lastik ömrünün kullanıcıya bağlı olduğunu düşünüyorum gerek kilo olsun gerek doğru basınçla kullanmak olsun gerek kullanacağı yolun kalitesine bağlı olmasından kaynaklı artar yada azalır,kullandıklarımdan continental 4 season(ben şanslıydım kronik yandan yarılma denk gelmedi ömrü 13000-15000 arası doldu ve hala biri yedek olarak o şekilde durmakta, fiyat çok yüksek geldiğinden artık maalesef es geçtim, kullanım süresi içinde 10 15 totalde patlak yaşadım ),hutcinson equnix (sanırım tecrübesiz anımda ve fiyatının makul olmasından dolayı hatalı bir seçim yaparak 2000 km sonunda yandan ipleri sökülmeye başladı, yol tutuş korkunç kötü idi güvenmedim bir daha yanından geçmedim) , schwalbe maraton Green guard (yaw o neydi öyle, eyvallah tank gibiydi, patlatamadım hiç ama ağırlık biri neredeyse 1 kiloya denk geliyordu.. fazla beraberliğimiz olmadı ama valla patlatmayı beceremedim) Michelin pro4(çok kısa sürede belki bu seferde şansızlığıma denk geldi belkide beklentim yüksekti her hava şartı kullanımda güvenimden tam not alırken patlak konusunda bir türlü aramız barışık olmadı, patlak sayısını hatırlamıyorum, bu arada kullanım süresi içinde kendisi ile her yola çıkışımda beni psikoljik depresyona soktuğunu bilirim, sağolsun bu konuda beni hiç yanıltmadı, mutlaka bir patlak ile dönerdim ,olayın suçunu birazda o dönemin kullanmış olduğum janttan kaynaklı olduğuna inandırdım hep kendimi) pro3 aralarında fiyatı ile gerek performans gerek yol tutuş gerek patlak direnci konusunda beni hiç üzmedi uzun zamandır kendileri ile haşir neşirim, şu anda 4500 km kadar oldu patlak belki 2 3 kez yaşadım, çift olarak kullandığımda yalan olmasın ama sanırım 7000kmde kendim kenara ayırdım, şimdi ise ön jantta Michelin pro3 arka jantta ise sağolsun Serkan Mıstınoğlundan almış olduğum schawalbe durano plus 700*25 takılı olarak 4000 4500km arası toplamda yine 2 3 patlak ile sıkıntısız devam etmekteyim...geçen gittiğimde 1 çift yedek daha aldım ve sanırım uzun bir süre daha yoluma devam ederim.....
Çok uzun bir yazı oldu ama Michelin pro3 ile ilgili takipte olup 150 lira fiyatı ile kafalarında soru işaretleri olan arkadaşlar vardır.... takdiri kendilerine bırakıp bence listelerinde şans versinler derim.

Merhaba dostlar geçen yıl aldığım 062 bisikletim asfalta değmeden Schwalbe One V-Guard 700x23 lastikleri alıp takmıştım. Geçen yıl havası inik olduğu için bir kere patladı, sonra bir kaza yaptım orada da bir kere patlak verdi.

Bu yıl geçtiğimiz aylarda 2 kere patladı ve bugün ki turda da 4 kere lastik patlama vakası yaşadım. Lastiklerin yan tarafındaki dikişler sökülmeye başladı ve yan kısımları felaket derecede yıpranmış durumda ondan yeni lastik tavsiyesine ihtiyacım var acil olarak.

Bireysel olarak genelde asfalt yolda sürüşler gerçekleştirsem de grup turlarında köylere hatta bazen toprak ve çakıllı yollara da nadir olsa girebiliyoruz. Artık patlak vs olaylarının minimumda tutmak istiyorum çok fazla tiksindim bu konuda.

Fiyat aralığım yok ve ağırlığı da artık önemsemiyorum. Bana deneyimlediğiniz lastik önerisi yapabilir misiniz? Tavsiye üzerine şuan sadece aklımda Marathon Greenguard 700x23 var.

Vitoria corsa g 2 kullanıyorum daha doğrusu yeni kullanmaya başladım. Bu gün ilk kez Biraz kötü bi yolda kullandım ve yarım santim delindi. Bu sizce kronik bi hale döner mi yani bu lastik asfalt dışında üzecek mi beni uzun kullanan var mı ?

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
daha önce decathlonda 90 TL'ye satılan vittoria marka 700c 28 lastikten almıştım. Max barı biraz düşüktü ben limitin üzerinde bastım biraz, şimdi kenarda bulunan kanallarında çatlaklar oluşmuş. Kafam bozuldu wiggle sitesine girip 2 tane (link) siparişi veridim.
Sizce yaptığım seçim iyimi?

Merhaba benim yol bisikletimin lastiği de bugün fark ettim yarılmış;
dechatlonda btwin markasının var ve
orjinal kullandığım Schwalbe r lugano hangisini sizce seçeyim.

Dosyalar

• bike.jpg
    bike.jpg
    167,4 KB · Okunma: 51
@Haggard1963 hocam bende 700c 28 marathon siparişi verdim. Sizin memnun kalmadığınız tarafı nedir?

Benim de bisikletin üzerinde vittoria zaffiro pro slick ile geldi. Ben degistirmedim. beğendim lastikleri ama yıpranınca daha üst seviye lastik alırım.

Benimkinde de aynı lastik vardı ama ben yere değmeden conti gp5000 ile değiştirmiştim ki yandan yarıldı teki.
Tekrar pro slickleri taktım ama yüzey pürüzsüz olunca sanki yol tutuşu daha az gibi hissediyorum. Acemi de sayılırm. Sizin ne kadar oldu bu lastikle ? Yol tutuşu, patlama durumları nasıl ? Islak zemin performansı ?

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
@Metal06
Pirelli P Zero Velo'yu tavsiye ederim.Yol tutuşu çok iyi olan ,hafif ve çok akıcı bir lastik.Kolay patlar diyordum ama 6000 kmde bir patlak yaşadım.5000 km dayansın diyordum,6000 i geçtim ama daha çok kullanabilirim.

Schwalbe One kullandım, bu da aynı Pirelli gibi akıcı hızlı ve iyi yol tutan bir lastik.Bu lastik daha az patlar diyordum 3000 kmde 11 (onbir) kere patladıo_O ,umduğumdan daha hızlı deforme oldu.Ben de emekli ettim.

@hamlet2006 Bende Giant Gavia lar ve Pr2 jantlar ile vedalasacagim galiba. Lifeline race siparisi verdim kirmizi yanakli 25 mm lik. Iki ic lastik ve kargo dahil 320 tl ye geldi. Umarim memnun kalırım.

Benimkinde de aynı lastik vardı ama ben yere değmeden conti gp5000 ile değiştirmiştim ki yandan yarıldı teki.
Tekrar pro slickleri taktım ama yüzey pürüzsüz olunca sanki yol tutuşu daha az gibi hissediyorum. Acemi de sayılırm. Sizin ne kadar oldu bu lastikle ? Yol tutuşu, patlama durumları nasıl ? Islak zemin performansı ?
Yaklaşık 500 km civari oldu kullanali. Ben memnunum suan için. Ben de michelien pro 4 almıştım. Üstündekileri çıkarıp bunları takicaktim ama memnun kalınca vazgeçtim. Islak zeminde kullanmadım. Yağmurda ve yağmur sonrasında bisiklet binmiyorum. Şimdilik herhangi bir patlama durumu yaşamadım. Ömrü %50 nin altına düşünce pro 4 leri takacağım. Sonuç olarak memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Metal06
Geri