Lastik olayında fiyatlar artık yurdışından alınsa dahi neredeyse bir asgari ücretlinin minimum 1/3 ile 1/2 maaşı fiyatına kadar yaklaşır oldu..ben artık kendimi tamamen Michelin pro3 lere adadım, adet fiyatı 150 lira ile hakkını her koşulda verdiğini iddia etmekten ziyade kendimce verdiğini düşünüyorum.. Çünkü birazda lastik ömrünün kullanıcıya bağlı olduğunu düşünüyorum gerek kilo olsun gerek doğru basınçla kullanmak olsun gerek kullanacağı yolun kalitesine bağlı olmasından kaynaklı artar yada azalır,kullandıklarımdan continental 4 season(ben şanslıydım kronik yandan yarılma denk gelmedi ömrü 13000-15000 arası doldu ve hala biri yedek olarak o şekilde durmakta, fiyat çok yüksek geldiğinden artık maalesef es geçtim, kullanım süresi içinde 10 15 totalde patlak yaşadım ),hutcinson equnix (sanırım tecrübesiz anımda ve fiyatının makul olmasından dolayı hatalı bir seçim yaparak 2000 km sonunda yandan ipleri sökülmeye başladı, yol tutuş korkunç kötü idi güvenmedim bir daha yanından geçmedim) , schwalbe maraton Green guard (yaw o neydi öyle, eyvallah tank gibiydi, patlatamadım hiç ama ağırlık biri neredeyse 1 kiloya denk geliyordu.. fazla beraberliğimiz olmadı ama valla patlatmayı beceremedim) Michelin pro4(çok kısa sürede belki bu seferde şansızlığıma denk geldi belkide beklentim yüksekti her hava şartı kullanımda güvenimden tam not alırken patlak konusunda bir türlü aramız barışık olmadı, patlak sayısını hatırlamıyorum, bu arada kullanım süresi içinde kendisi ile her yola çıkışımda beni psikoljik depresyona soktuğunu bilirim, sağolsun bu konuda beni hiç yanıltmadı, mutlaka bir patlak ile dönerdim ,olayın suçunu birazda o dönemin kullanmış olduğum janttan kaynaklı olduğuna inandırdım hep kendimi) pro3 aralarında fiyatı ile gerek performans gerek yol tutuş gerek patlak direnci konusunda beni hiç üzmedi uzun zamandır kendileri ile haşir neşirim, şu anda 4500 km kadar oldu patlak belki 2 3 kez yaşadım, çift olarak kullandığımda yalan olmasın ama sanırım 7000kmde kendim kenara ayırdım, şimdi ise ön jantta Michelin pro3 arka jantta ise sağolsun Serkan Mıstınoğlundan almış olduğum schawalbe durano plus 700*25 takılı olarak 4000 4500km arası toplamda yine 2 3 patlak ile sıkıntısız devam etmekteyim...geçen gittiğimde 1 çift yedek daha aldım ve sanırım uzun bir süre daha yoluma devam ederim.....
Çok uzun bir yazı oldu ama Michelin pro3 ile ilgili takipte olup 150 lira fiyatı ile kafalarında soru işaretleri olan arkadaşlar vardır.... takdiri kendilerine bırakıp bence listelerinde şans versinler derim.