Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti lastik önerisi

Yok böyle birşeye rastlamadım. Ama Yama yaptıktan sonra yamayı denemek için iç lastiği şişirince bazen bir yanın daha dengesiz şişmesine denk geldiğim oluyordu. Patlaklar yol tarafında ise dış lastiği değiştirmek işe yarar mı o zaman? Bir öneriniz olur mu?

İç lastik dışarıdayken dengesiz şişme normal, özellikle yama varsa.
Patlaklar yol tarafında ise ya lastiğin içinde bulunamayan bir nesne var, ya lastik her şeyi içeri alıyor. Değiştirmek her türlü çözer ama değiştirmeye gerek kalmadan çözülse bu devirde daha iyi tabii. Yine de hem korumayı hem kaliyeyi yükseltmek, hem de amber yanak o bisiklete çok yakışacağı için Rubino Pro güzel seçim.

• Beğen
Tepkiler: emreipekci
Scudo
İç lastik dışarıdayken dengesiz şişme normal, özellikle yama varsa.
Patlaklar yol tarafında ise ya lastiğin içinde bulunamayan bir nesne var, ya lastik her şeyi içeri alıyor. Değiştirmek her türlü çözer ama değiştirmeye gerek kalmadan çözülse bu devirde daha iyi tabii. Yine de hem korumayı hem kaliyeyi yükseltmek, hem de amber yanak o bisiklete çok yakışacağı için Rubino Pro güzel seçim.
hocam siz dedikten ve ön lastikte durduğu yerde patladıktan sonra dikkat ettim iç lastik üzerinde dediğiniz o bombelerden var. sanırım jant bandı işlevini yitirmeye başlamış. Şu (link)üründen aldım gelince uygulayacağım. Bir de lastiklere hem içten hem dıştan detaylı olarak baktım ve içinde kalan bir şey bulamadım. Yine patlarsa artık aklıma gelen tek ihtimal (link)şarjlı pompasını kullanıyorum lastiği şişirirken onun 100 gösterip aslında daha fazla bastığına inanacağım.

hocam siz dedikten ve ön lastikte durduğu yerde patladıktan sonra dikkat ettim iç lastik üzerinde dediğiniz o bombelerden var. sanırım jant bandı işlevini yitirmeye başlamış. Şu (link)üründen aldım gelince uygulayacağım. Bir de lastiklere hem içten hem dıştan detaylı olarak baktım ve içinde kalan bir şey bulamadım. Yine patlarsa artık aklıma gelen tek ihtimal (link)şarjlı pompasını kullanıyorum lastiği şişirirken onun 100 gösterip aslında daha fazla bastığına inanacağım.

Xiaomi'nin pompası Michelin'in basınç ölçeriyle tamamen aynı değeri gösteriyor, bence yeterince güvenilir.

Arkadaşlar merhaba;
Yol bisikletinde genel kanının aksine bisiklet firmaları yol&yarış bisikletlerinde lastik genişletme yoluna gidiyor. Bu konuda başlık açtım ama yönetici arkadaşımız (cazcı) başlığı burayla birleştirdi. (Fakat yazdıklarımız ve fotoğraflarımız silindi sağolsun!) benim konum yol bisikletinde lastik seçimi değil, neden genişlettikleri hakkında teknik bilgi paylaşımlarıydı.
Neyse gelelim yeni aldığım bisiklette (scott addict 30 2022) 700x32 lastik kullanmışlar. Bu benim işime geldi, çünkü çok ince lastik rahatsız ediyordu. Fakat neden 25,28 değilde 32 seçmişlerdi?
Bazı kaynaklarda “Tour De France” da lastik genişleten takımlar olmuş, bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

Arkadaşlar merhaba;
Yol bisikletinde genel kanının aksine bisiklet firmaları yol&yarış bisikletlerinde lastik genişletme yoluna gidiyor. Bu konuda başlık açtım ama yönetici arkadaşımız (cazcı) başlığı burayla birleştirdi. (Fakat yazdıklarımız ve fotoğraflarımız silindi sağolsun!) benim konum yol bisikletinde lastik seçimi değil, neden genişlettikleri hakkında teknik bilgi paylaşımlarıydı.
Neyse gelelim yeni aldığım bisiklette (scott addict 30 2022) 700x32 lastik kullanmışlar. Bu benim işime geldi, çünkü çok ince lastik rahatsız ediyordu. Fakat neden 25,28 değilde 32 seçmişlerdi?
Bazı kaynaklarda “Tour De France” da lastik genişleten takımlar olmuş, bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

700x32 ye geçtim. Gayet memnunum hız konusunda bir değişiklik yaşamadım. Konfor arttı ve daha güvenli geliyor. Bu lastikle ben araziye de girerim 😀😀

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Triban'ın üzerinde gelen Resist Protect + lastikler ıslak zeminde kaymaya çok meyilliydi. Bir kaç kez kaza riski atlattım. Ben de kış için Pirelli P7 32mm lastiğe geçtim. Islak zeminde yol tutuşu gayet güven verici şimdiye kadar.

Yeterince yavas gidersek 30-32 hiz kaybi yasatmadan muazzam konfor verir. Yeterince hizli gidersek 24-25 daha iyi hiz verir. Yollar yeterince bozuksa ortalik karisir 🤣

Arkadaşlar merhaba yeni bisikletimde (scott addict 30) lastiklerinde “Tube Only” yazısı var. Bu sanırım tublees lastik. Bu lastik için yol bisikleti pompası işe yaramaz mı? Veya bakımı nasıl olmalı? Nelere dikkat etmeliyim ve neler taşımalıyım yolda? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
Lastik(700x32)
053CC447-74A5-40E0-80CE-DCCE9D40FF72.jpeg

Arkadaşlar merhaba yeni bisikletimde (scott addict 30) lastiklerinde “Tube Only” yazısı var. Bu sanırım tublees lastik. Bu lastik için yol bisikleti pompası işe yaramaz mı? Veya bakımı nasıl olmalı? Nelere dikkat etmeliyim ve neler taşımalıyım yolda? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
Lastik(700x32)
296065 dosyayı görüntüle
tubeless değil normal şambrelli lastik

O zaman sıkıntı yok😁 teşekkürler
Nereden anladınız acaba modeli bildiğinizden mi?

O zaman sıkıntı yok😁 teşekkürler
Nereden anladınız acaba modeli bildiğinizden mi?
Tube only = yalnızca iç lastik

Bu dış lastikle tubeless kullanım yapamazsınız diyor 😉

Pirelli p zero race 4 season ve Continental gp 5000 arasında kaldım. Pirellinin bu modeli yeniymiş. Kullanan var mı? Continental 2018 yılı üretim. Kronik bir sorunu olduğu yazıyordu forumda. En iyi yol bisikleti lastikleri diye araştırdığımda bu iki model de listede çoğu sitede. Yorumlarınızı bekliyorum

Pirelli p zero race 4 season ve Continental gp 5000 arasında kaldım. Pirellinin bu modeli yeniymiş. Kullanan var mı? Continental 2018 yılı üretim. Kronik bir sorunu olduğu yazıyordu forumda. En iyi yol bisikleti lastikleri diye araştırdığımda bu iki model de listede çoğu sitede. Yorumlarınızı bekliyorum

Pirelli konusunda pek fikrim yok ancak, Continental GP5000 8k kilometre kullandım, çok memnundum, gerek patlama dayanıklılığı, gerek yuvarlanma direnci, viraj performansı beni gerçekten çok tatmin etti. Açıkcası kendi adıma 2018de üretilmiş bir lastiği almam. Ne koşullarda muhafaza edildiğini bilmiyoruz. Doğru olmayan saklama koşullarında lastiğin hamuru maalesef özelliğini kaybedebiliiyor.

• Beğen
Tepkiler: favallikulli
Pirelli konusunda pek fikrim yok ancak, Continental GP5000 8k kilometre kullandım, çok memnundum, gerek patlama dayanıklılığı, gerek yuvarlanma direnci, viraj performansı beni gerçekten çok tatmin etti. Açıkcası kendi adıma 2018de üretilmiş bir lastiği almam. Ne koşullarda muhafaza edildiğini bilmiyoruz. Doğru olmayan saklama koşullarında lastiğin hamuru maalesef özelliğini kaybedebiliiyor.
Önerebileceğiniz lastik var mı? Düşük yol dirençli ve uzun ömürlü olabilecek.

en uzun süre kullandığım lastik gp5000'di. 150-200km önce Vittoria Rubino Pro'ya geçtim, ancak onun için görüş bildirebileceğim kadar bir sürüş yapmadım. burada daha fazla deneyimi olan arkadaşlar illa ki fikir beyan edeceklerdir.

• Beğen
S works Turbo tavsiye ederim. 11000 km kadar kullandim. Sadece 1 defa patlak yasadim. Yol tutusu cok iyiydi. Yuvarlanma direncinde de pek geri kalir yani yoktu

(link)
Merhabalar ben de bu lastik üzerine yoğunlaştım. Kullanan, yorumlayacak olan var mı ?

Bisikletin üzerinde gelen "Michelin Lithion 3" leri yedeğe kaldırıp "Pirelli P Zero Race 4S 28mm" taktım, üç haftadır (350km) kullanıyorum.

Şurada bir incelemesi var. --> (link)

Pirelli'nin İtalya'da açtığı fabrikasında ürettiği ilk lastikmiş. Dört mevsim olmasına rağmen düz "race" serisi lastiklerden daha düşük yuvarlanma direncine sahip olması şaşırtmış.

Nispeten uzun ömürlü, Islak zeminde iyi, konforlu, 28mm, hafif ve yuvarlanma direnci fena olmayan bir lastik arayışıma uyduğunu düşünerek aldım.

Benim tecrübem Lithion 3'e göre daha akıcı olduğu yönünde. Bilemiyorum belki o arada kondisyonum biraz arttı ya da ödediğim para nedeniyle hissettiğim fark psikolojik. :)

Daha konforlu olduğunu emin şekilde söyleyebilirim.

Geçen gün hafif yağış altında sürdüm, bütün yolu korkudan 10-15-20 hız ile gittim. Özellikle yol çizgileri, kaymak denilen türde asfalt ve kaldırım taşlarında tutunma sıfır. Yalnız başka lastik ya da yol bisikleti ile daha önce hiç yağış tecrübem olmadı. Sanırım bahsettiğim tür zeminde hiçbir lastik başarılı değil.

Son düzenleme:
  • Beğen
Geri