Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti pompa seçimi

@Giantdefy teşekkürler değerlendirmeye alacağım. Bunu duyduğum daiyi oldu eğer farklı kullanıcılara dayanıyorsa tamamdır...

Scudo
@alper 76 (link) Bunu kullanmıyorum ama bir ara almayı düşünmüştüm topeak bu işi iyi yapıyor bunuda değerlendirebilirsiniz.

@Ahmetkhrmn ben yıllardır benzincide takılıyorum artık bay geldi :) bozuk oluyor, doğru gostermiyr, bir şey sıkıntı.. çeviriciler de bazen uyumlu olmayabiliyor.
Lezyn in pompa da iş görür gibi

Hocam bende Sedonanın 20 liralık pompasından var. Yol bisikletini şişirmek için yetersiz mi kalır? :( Baktım da pompalar pahalı 100 120 lira :agla::eek::eek::agla::agla::krktm::krktm:

@alper 76 Çevremdeki çoğu pompadan istediğim değerleri alabiliyorum ama istasyondan istasyona değişiyor tabii ki :) Çeviricilerde de içinde conta olmasına dikkat etmek lazım. Malum, contasızlarda hava kaçırabiliyor :)

@Auron Sanchez benim gibi birçok kez lastik patlatırsiniz ... üzerindeki değerlere bakın 100-110 civarı olmalı lastiginizin basıncı

Bende topeak racerocket hp modelini aldım ama basınç sensörü yokmuş. Böyle bir alet almak farz oldu sanırım :(

xlc mini beta pompa aldım resmi şu;

bild.php

hayatımda gördüğüm en saçma alet mi, yoksa ben mi yapamıyorum? 10 liraya da vardı pompa 40 liraya sağlam olsun diye bunu aldım, hemde dağ bisikleti öyle ahım şahım birşeye ihtiyacım da yok. 50 psi maksimum yetiyor, pompa hesapta 100 psi basıyor. pompayı takıyorum, arkadaki mandalı kaldırıyorum sıkıştırıyor, ben basarken bu önden hava veriyor. 40psi'ı 50ye yükseltmeye çalışırken 20lere düştü, 25i gördüğü an psst psst diye hava salıyor. yahu arkadaş pompa dediğinin ucu yivli borusu olur onu döndürerek sibopa kilitlersin havayı basarsın. bunda pompanın ucunu sibopun üstünde tutmamız gerekiyor zekiler bir tane boru yapamamışlar. ayrıca ağızda yiv yok yani tek şişirme yöntemi bu. bir de basınç göstergesini sibopun giriş tarafına yapmışlar yani basıncı görmek istiyorsan sibop lastiğin üst kısmında olmalı yoksa göremiyorsun. haliyle bu şişirmeyi daha da zor hale getiriyor.

maxresdefault.jpg

şekle bakarmısın. akşam akşam sinirlendim arkadaş ne saçma salak icatlar çıkarmışlar. güvendiğiniz kullandığınız adam gibi bir pompa var mı? mümkünse ufak olsun.

@efeozata Mandalı kaldırmadan önce muhtemelen pompayı yeteri kadar siboba bastırmadınız hava kaçırmasının nedeni odur.

@Oğuzhan Y.

hocam emin olun her türlü bastırış şeklini denedim, 2 saat uğraştım hiçbir türlü olmuyor hep aynı problem. zaten gösterdiğim gibi dizaynı berbat. hava basarken normalde sibopu yere indirirsiniz değil mi kolay olsun diye. bu pompayla o şekilde basınca basıncı göremiyorsun, sibopu yukarı getirmen lazım. adamlar daha bunu düşünememiş.

Selamlar, bende yol bisikleti için pompa arıyorum, yeni konu açmaktansa buradan devam edeyim.

Şuan zaten yanımda taşımak için Decathlon'dan satın aldığım 10 liralık pompadan var. Göstergeli büyük ayak pompalarına bakarken Topeak markasının bir el pompasını gördüm 11 bar 160 psi hava basabildiği yazıyor ve 109 gr. Şuan yanımda taşıdığım ucuz pompa ile aynı ağırlıkta. Kararsız kaldım.

El Pompası : Topeak RaceRocket HPX Pompa Siyah 11 bar 160 psi
(link)

Ayak Pompası: 900 AYAK POMPASI - SİYAH B'TWIN 10 bar 145 psi
(link)

Hangisini tercih etmem daha uygun olur?
Topeak RaceRocket HPX el pompasını kullanan var mı dediği havayı verebiliyor mu?

@ghate evde kullanacaksanız büyük olanı tercih etmek daha mantıklı. yormadan işinizi görürsünüz. ben yanıma (link) bunu alıyorum, evde de (link) bu pompa rahat rahat işimi görüyor. hatta bir defa komşumun arabasının tekeri patlamıştı, bijonları sökememişti, giyo ile 5 dakikada sanayiye rahat rahat götürecek kadar hava basmıştım. o nedenle bunu arabaya koyup ev için bir tane de yine giyo'nun göstergeli olanından almaya niyetliyim.

@Salih Abi

Cevap için teşekkürler. Sanırım bende ayak pompası alacağım. Birde yanına şu benzinliklerde şişirilen uçlardan bulursam onlardan alırım.

• Beğen
Tepkiler: Salih Abi
Bende bugün bundan aldım. Akşam evde deneyeceğim, decathlondan alınmış pompa ile başarılı olamamıştım.

IMG_2392.JPG

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
@burcinhan hayırlı olsun. Bende de bu var ama içinden uzatma gibi bir şey cıkmıyor. Hava basarken biraz zorlanıyorum, elim janta veya kalipere çarpıyor

@turac000 bunun uzatması çıkıyor. öyle olmasa hayatta hava basılmaz diye düşünüyorum :)

@burcinhan Vayy şimdi fark ettim o uzatmayı. Te allahım ya boş boş uzatmasız basmaya calısıyordum

Arkadaşlar bende giyonun el pompası var ve bisiklete bağlanabilmesi için adaptörle geliyor benim nasıl olduysa o adaptör yalama oldu bisiklete bağlanmıyor yardımcı olabilecek var mı

Dosyalar

• 20170804_092716.jpg
    20170804_092716.jpg
    19,4 KB · Okunma: 37
@demir.demiray

Nasıl yalama oldu, suluk kafesi ile bisikletin arasına aynı vidalar ile bağlamıyor musunuz? Takınca ne oluyor?

Bu arada pompayı adaptöre (sokete) takamıyorsanız o soketin yönlü olduğunu hatırlatayım. Bir tarafı daha geniş pompanın kolunu tutabilmesi için, öbür tarafı daha dar, gövdesini tutuyor. Eğer ki dar tarafa pompa kolunu denk getirip zorlayıp yalama yaptıysanız (gerçi girmez/esnemez o kadar kolay ama) cırt cırt / velcro bant gibi birşey ile pompayı adaptöre tutturabilirsiniz. (Ben ilk pompamda hep unutuyordum)

• Beğen
Tepkiler: demir.demiray
Geri