Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti pompa seçimi

arjin74

Üye
Tepki
10
İsim
Arjin Gülümser
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar uygun fiyatlı yanımdada taşıyabileceğim evdede kullanacağım bir pompa arıyorum bunları buldum
(link)

(link)

(link)

Gittigidiyordaki hakkında ne diyorsunuz hangisini önerirsiniz?

Scudo
yanında taşımak için küçük+hafif ama evde kullanmak için sağlam+ayaklı+göstergeli bir pompa ideal.Yol bisikleti için yüksek psi kapasitesi olması gerekiyor.Çoğu lastik 100-120psi civarı basmak isteyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@rasitkoksal
Peki gittigidiyordaki nasıl olur çok ağır değildi vardı eskiden

Ben kimsenin yanında 1-2kg luk bir pompa taşıyacağını sanmıyorum.Resimdekini pek hafif birşeye benzetemedim ben.Malesef almışken iyi bir marka ve iyi özellikte bir pompa almanı önereceğim çünkü lastik basıncı hem sık patlamalar yaşatmaması hem de sürüş kaliten için önemli.Bütçeni arttırman gerekebilir.

@rasitkoksal
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler göstergeli xlc pompa yorarmı beni acaba yormaktan kastım 10dkdan uzun sürer mi

Yanında taşımak için ideal.Yolda tamir ettiğin lastiğe 75psi civarı havayı basmanı sağlar ancak daha fazlası için kendini ve pompayı zorlaman gerekecek.(Pompanın ilanında üst bilgi 100psi+açıklamasında 120psi farklı bilgiler var.)Ben ön lastik 90-110 ve arka lastikte 100-120psi aralığını kullanıyorum ama sağlam bir ayaklı pompa olmadan bunu sağlamak zor bence.Benzinliklerde bir aparat ile (presta dönüştürücü-aynı zamanda ilk seçeneğindeki ayaklı pompa içinde gerekir bu) bunu sağlayabilirsin ama ülkemizde çoğu benzinlik hava ünitelerine özen göstermiyor ve ben de güvenmiyorum sağlıklı bir ölçüm yaptıklarına.

Sezonluk bisiklet kullanan birisi olarak sadece senede 2 defa lastik kontrolü yaptırıp. bisikletçide hava bastırıyorum . 1 hafta önce bisikletcim sibopu kırdı. Şimdilerde ayaklı pompa alıp 110-120 psi kendim basmayı düşünüyorum. Senede iki defa şişirmek için 100 liralık pompa almak ne kadar mantıklı fakat kabiliyetsiz bisikletcilere bırakmaktansa . Alıp kendi işini kendim görmek daha ağır basıyor.
bende arayıştayım..

Ben yanımda taşımak için Topeak micro rocket, evde şişirmek için Aim Airhose Expert Plus aldım. Topek micro rocket, çok küçük ve çok hafif aynı zamanda çok güçlü. Sadece 65 gr ama, tam 160 psi basabildiğini yazmışlar, ambalajına. Tek sorun bununla 20 kere basmanız, ayaklı pompanın yaklaşık olarak bir kere basmasına denk gelmesi. Eğer daha az vurarak daha çok şişirmek isterseniz, uzun pompa şart.
Aim Airhose Expert Plus, göstergeli ve 160 psi basabiliyor. Ama nedense 100 psi üstünde çok zor oluyor hava basmak, Topeak micro rocket bile inanın daha kolay basıyor o basınçta.

Ucuz pompalara çok para verip sonunda pişman olmak yerine iyi bir pompa setine bir kere yatırım yapın.

Ayaklı pompa olarak SKS Airworkx 10.0 ve taşımak için yukarıda önerilen Topeak race rocket ideal tercihler.

Eğer şehir bisikleti kullanıcısı olsaydınız Topeak Morph G (Minimorph) gibi taşınabilir bir ayak pompası da önerilebilirdi.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Ben bunu kullanıyorum, lastiğim daha patlamadığı için kullanmak nasip olmadı ama suluk yerine monte edilebiliyor tavsiye ederim
(link)

@Sadettin Z. SKS Airworkx 10 'nu nerden bulabilirim. Decathlon ve delta bisiklet'de kalmamış. Başak satan bir firma bilginiz var mı ?

Topeak morphserisini öneririm. minisi 170 gram. Road olanı 220 gram. Tur bisikletimde de kullanıyorum. hortumlu olmadan o basıncı rahat rahat basamazsınız.

evet hortumsuz el pompası ile imkansız gibi geliyor o psi lara çıkmak , olsa bile , sibop kırma çok olası.

Benim tercihim de şu şekilde oldu;
POMPA (Linkteki alıcıdan sipariş ettim.Bitmiş ama başka ilanı vardı diye hatırlıyorum)
(link)
HORTUM (Sanayideki motorsiklet ve parçaları satıcısında buldum)
(link)
DÖNÜŞTÜRÜCÜ (Epey bisikletçi ve motorcu gezdim ama bulamadım.Elimde bir tane vardı ama yedekli olmak iyidir.Hortumun ince ucuna takılıyor)
(link)

Yol kullanan arkadaşlarıma naçizane bir sorum olacak...
Uzun bir zemin pompası mı ?
(link)
yoksa çantaya da sığabilen ayağı olan bir mini pompa mı?

(link)

arada kaldım... çünkü bazen lastik patlayınca insan el pompasıyla doğru dürüst hava basamıyor....bu yeni orta boy pompalar çantada hatta bisiklet üzeirnde de taşınabiliyor.

Topeak race rocket yanınızda taşımak için ideal ev için ise basınç göstergeli decathlondan aldığım pompayı kullanıyorum gayet iyi ikiside.

@Giantdefy teşekkürler sanırım iki tane almak şart gibi görünüyor bir tane büyük ve göstergeli olan evde olmalı. Diğeri de yanımda taşımalıyım... sanıırm tek pompa ile bu iş çözülmeyecek gibi görülüyor.

@Giantdefy DEcathlondan aldıgınız dan memnun musunuz? şu anda 80 Tl civarında sizce hak ediyor mu?
(link)
bana da fiyatı iyi göründü... ancak 20-30 daha fazla vermek ve
(link)
almak da mümkün gibi..

@alper 76 decathlondan aldığımdan memnunum kulübümüzün deposunda duruyor hali ile çok fazla kişi kullanıyor ona rağmen 1 yıldır hala sapasağlam.

zefal teleskopik el pompası kullanıyordum ama kırıldı. Sonrasında 20 liraya bitane sedona pompa bide prestayı shadere çeviren adaptörden aldım. Artık benzin istasyonlarında hava basıyorum. Yolda kalınca da sedona beni benzine kadar götürüyor :)

Geri