Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@vetohan
İzmir'den yapabileceğim bir şey olursa imkanlar dahilinde yardımcı olurum..
Allez comp sahibindendeki ise fiyat iyi bisiklette temizmiş..
Madem vazgeçti neden ilan aktif aceba?

Scudo
@Decsan
Evet, o bisiklet. Ilani kaldirmayi unuttum, kullanmaya devam etmeye karar verdim dedi aradigimda. Ilan hala aktif ama...

Merhabalar

TREK Domane SL 5 Disc mi

CANYON ENDURACE CF SL DISC 7.0 mi

Tekrar merhaba! Biliyorum cok soru soruyorum ama boyuma ve bütçeme uygun bisiklet bulmakta zorlanıyorum, lütfen kusuruma bakmayın. Acaba Triban 520'nin XL kadrosu, 187cm boy ve 91cm bacak boyu için küçük müdür? Internette tam ölçülerini bulamadım kadro boylarının, ki bulsam da pek anladığım söylenemez. Teşekkürler.

Merhaba Arkadaşlar;
İlk kez bir yol bisikleti almayı planlıyorum. Şehir bisikletimi yeni sattım. Aklımda iki farklı model var şu anda.

(link)
(link)

Carroro Sora Setli, Bianchi ise Tiagra. Benim şehir bisikletim Tourney setliydi ve daha üst setlerle ilgili hiç tecrübem yok.
Haftada 2 ya da 3 gün 30-50 km arası sürüşler planlıyorum. Belki ileride bir gran fondoya katılabilirim:)

Fiyat bakımından Carraro bana şu an daha cazip geliyor ama Sora ile Tiagra arasında eğer muazzam bir fark varsa Bianchi' yi de tercih edebilirim.

Kondisyonumun çok iyi olduğunu söyleyemem. Ruble ve aynakol oranları bakımından da görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Z31rXg.jpg

Z31r5g.jpg

@bitinya_s tiagra 4700 groupset nedeniyle slr 600, zaten kadro ve jant vs. üreticileri aynı tek fark tiagra bence 300 tl farka değer.

Merhaba decathlondan çok yarış bisikleti almak istiyorum bütçem triban 500 el veriyor kadrosu çok hoşuma gidiyor kullanan arkadaşlarım önerileriniz bekliyoum

Dosyalar

• 13421FC8-7D65-496E-AFBC-B2166A3252A0.jpeg
    13421FC8-7D65-496E-AFBC-B2166A3252A0.jpeg
    17,8 KB · Okunma: 27
Carraro 062'den vazgeçtim Kafamda Mosso 750 CB yada Mosso 735 Var. Merak ettiğim konulardan biriside bunların arasında 105 Ultegra ve Tiagra olanları var. Sizce bu sistemlerin gözle görülür ve hissedilir bir kalite vb. farkı var mı?

Herkese yardımları için teşekkürler. Sonunda bir bisiklet alabildim, Triban 520. Tam istediğim değildi ama büyük kadro boyu ararken çok seçici olamıyosunuz onu fark ettim. Tahminim, çarşamba günü bisiklet elime ulaşacak. Bisikletle 100km'den sonra ilk izlenimlerimi paylaşacağım. Tekrar herkese yardımları için teşekkür ederim. Ne stresli bir şeymiş bisiklet seçmek. :)

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@bitinya_s SLR 600 modelini kullanıyorum ve CR 042 ile aradaki tek fark ruble ölçüsü ile fazladan bir vites. Carraro'nun 11-30 iken Bianchi'nin 12-28. Ağırlık farkı var mı bilmiyorum fakat Bianchi ekipmanla birlikte sadece kadro 7.5 kg, jantlar ise ön ve arka toplam 3.4 kg geliyor. Kadro ağırlığında ikisi arasında oynama vardır fakat jantların ağırlığı arasında çok fazla oynama olacağını zannetmiyorum. Eğer ben alıp uzun süre kullanmak istiyorum dersen jant seti değişimi ile ikiside seni yarı yolda bırakmaz fakat önerim almışken biraz daha fazla verip Tiagra set alman yönünde.

• Beğen
@Eren Sarp Tavsiye için teşekkürler. 28 ile 30 ruble aeasında yokuşlarda çok fark olur mu acaba?
Boyunuz kaç ve kaç cm kadro aldınız?

@bitinya_s 30 dişli ile 28'e kıyasla daha rahat çıkarsınız fakat her şey bacaklarda bitiyor, şu zamana kadar 28 dişli yokuşlarda beni fazla zorlamadı. 1.87 boyum 87 cm bacak boyu, kadro boyu hesaplamasında bana 57 civarı öneriliyordu fakat 54 ile bir sıkıntı yaşamadım sadece alışma süresinde hafif bilek ve kol ağrısı yaşadım.

• Beğen
Merhabalar,kısa zaman içinde bisiklet almayı planlıyorum fakat yol mu mtb mi almayı kararlaştıramadım ama içimden bir ses yol bisikleti al diyor.Mtb alırsam daha sağlam ve rahat kullanabilirim tabii ağırlık olunca işler değişiyor.Dağa çıkmayı düşünmüyorum mahalle aralarında hareket falan da yapmayı düşünmüyorum bu yüzden yol bisikleti almayı tercih ediyorum.Sizce tercihim doğrumudur? Ve triban 500 ile mosso cavalier 700 claris arasında kaldım hangisi tercih edebilirim?İlk kez yol bisikletine geçeceğim bakalım alışabilecekmiyim ince lastiklerine ve çok aktif kullanmayacağım. yaşım 15 boy 180 kilo 53 şimdiden teşekkürler...

Yada mtb alsam hangi bisikletleri önerirdiniz rockrider 520 olabilirmi bütçe 1300 yol bisikleti 2000

@Ariff triban mossoya gore daha rahat bir surus sunar, neredeyse sehir bisikleti geometrisi var. daha agresif bir surus ve shimano set istiyorsan mosso al.
Bozuk yollarda kullanacaksan daha kalin lastik kullanabilirsin.

@rodya aklım zaten vites setlerinde ve lastiklerde kaldı tribana takılıyor dimi biraz daha kalın lastikler?

• Beğen
Tepkiler: Machagi
@Ariff

28mm takiliyor. Muhtemelen daha kalin da takilabilir, belki jant degistirmen gerekebilir.

Henüz pazarlık yapmadım, 2016 da alınmış, pedalsız. 100-150 km kullandım demiş ve 2000 tl fiyatı..

Bu fiyata alınır mı acaba ? Merida Scultura 100

x16_572357828cfd.jpg

• Beğen
Tepkiler: uslsy
@korayg alınır bence 2000 tl sora da bulmak zor üstelik maşa karbonsa değme keyfine

• Beğen
Tepkiler: korayg
@dnzlye 1600 e anlaştık , acaba çalıntımı diye işkillenmedim değil şimdi

Geri