Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Herkese merhaba.. uzun süredir MTB kullanıyorum ve artık yol bisikleti kullanma vaktinin geldiğini hissediyorum çünkü, çıktığım günübirlik turlarda bazen 120 km yapıyorum ve MTB ile gereğinden fazla yoruldugmu, sırtımın ve belimin zorlandığını hissediyorum.. profesonel değilim ama arastirmalarim sonunda alimünyum kadro ve karbon maşalı bir modelin çık hızlı olmasada daha dayanıklı olacağı için bana uygun olduğuna karar verdim ve iki model arasında kaldım
1- mosso 735 tca 105 set
2- carrao cr race 062 105 set
Özelikleri çok benzer olam bu bisikletlerin hangisini seçmem daha uygun olur sizlere sormak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür edrim

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@piyotr benzer görünüyorlar ama kullanım amaçlarında ufak farklılıklar var
İlk farklılık maşada, Carraro daha rahat bir maşaya sahip, daha konforlu, yoldan gelen titreşimleri sönümleme odaklı bir dizaynı var.
İkinci farklılık aynakol oranları, yine carraro daha rahat (53/39 vs 50/34)
Üçüncü farklılık ruble, carraro daha kullanışlı bir rubleye sahip (12/28 vs 11/28)

Bu üçünde Carraro ben çok daha rahatım diyor. Mosso sadece jant ve lastik konusunda bir adım önde. Schwalbe luganoya karşı maxxis detonator daha iyi, RS 10 janta karşılık RS 11 jant daha iyi

Carraro bir de şu arka aktarıcı kablosunu kadronun içinden geçirebilseymiş (mosso gibi) iyi olurmuş

Ayrıca Mosso kadrolarının aynı Bianchi kadroları gibi daha agresif, arka çatal daha uzun, üst boru daha uzun, alın borusu daha kısa olduğunu biliyoruz, Carraro kadrolarının da eski seri Salcano kadrolarına benzer şekilde alın borusu daha uzun, üst boru daha kısa, arka çatal daha kısa bir tarzda olduğunu biliyoruz.
Bu yapılar da bize Mosso kadrosunhn daha agresif, yarışçı, Carraro kadrosunun daha endurance, konforlu olduğunu söylüyor. Zaten seçilen aynakol oranları da aynı şeyi söylüyordu bize

Ayrıca bu Mossoların gidon montajını yapan elemanı tespit edip, dövüp, işten atması lazım, özürlü gibi montaj yapıyor, internetteki çoğu görselde hatalı gidon montajı var. Bu gidonlar fabrikada montajlanıyor

26B2D7E3-F65D-4E62-AF04-493547758CD6.jpeg
FCAA345A-3E90-49CD-99A9-D1284FEB31C3.jpeg
1A6DDD8E-9907-4485-B273-A2BB4A5B2C4D.jpeg
F78C4A11-68D4-4DBC-93B5-20644F7A2DC0.jpeg

Bakar mısınız sürücünün bileklerine, çok kötü bir açı

Merhabalar herkese, 2000tl civarında bir yol bisikleti alacağım fakat tavsiyelerinize ihtiyacım var. Aklımda Mosso Cavalier 700 Claris var bu civarda şu bisiklet daha iyi dediğiniz varsa belirtirseniz çok sevinirim.

(link)

(link)

(link)

(link)

Bu bisikletler için bu fiyatlar nasıl acaba? Teşekkürler.

Marin Lombard nasıl bi makinadır arkadaşlar tavsiye eder misiniz ? Ben ilk defa duydum

@vetohan

2010 allezin donanımı iyiymiş..
2013 allez pahalı..
Trek fena değil tiagra yeterli.. belki biraz pazarlık edilebilir.
Tribanı lütfen siler misiniz [emoji3]

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@IVAK
Triban 500'e bakabilirsin;)
@Mtt
Amerikan markası..Biraz ucuz olsaydı Argenta'yı alacaktım..Lombard daha üst modeli galiba..

@Decsan

Teşekkürler yardımınız için, ben Triban'ı düşünüyordum bunlar arasında. Trek için ne gibi bir fiyat uygundur sizce? Açıkcası ilanda pek net resim olmaması çekindiriyor beni.

@vetohan
Siz profil bilgisine göre Fethiyedesiniz.. Bu bisikletler ise çok uzaklarda..
Nasıl almayı düşünüyorrsunuz?
Evrakları tamamsa ve tertemiz durumda ise Trek için 2500₺ güzel olurdu..

@Mtt
Sahibinden sitesindeki ilansa bahsettiğiniz faturadann bahsetmemiş hiç.
Bir sürü de hediyesi var yanında..

@Mtt
@Decsan belirtmiş..Bende üstüne basayım..İlan şu sanırım;
(link)
Faturası varsa,çok iyi..Faturayı sorun,görüp deneyin..

@Mtt
Ayrıca bu bisiklet yol bisikleti değil..
11.5 kilo ekipmansız ağırlık yol bisikleti için biraz fazla..
Bu yol grupseti taşıyan hidrolik disk frenli bir tur bisikleti..

@Decsan @ahlaksız evet ta kendisi :) şahsen ilk defa bu ilanda gördüm iyi Ya da kötü burdaki markaların bize ne vereceğini biliyoruz ama bunun hakkında en ufak fikrim yok

@Decsan
Evet. Otobüs ile kargolanmasını düşünüyordum. Ben de biraz çekiniyorum açıkcası yolda birşey olur diye. Tavsiye edilmiyor mu genel olarak bisikletlerin kargolanması?

@vetohan
Karşılıklı güven meselesi..
Ben güvenmem..
Dün akşam bir ilan gördüm 1500 TL Triban 520 Trabzonda. Tüm ilanlarına baktım arkadaşın adanada araba da satıyor. Güven telkin etmedi açıkçası..
Çevrenizden muğladan belki izmir aydından baksanız gidip yerinde alsanız daha iyi değil mi?

@Decsan

Uzun zamandir bakiyorum, yillardir Fethiye’de 56 kadronun uzerinde bisiklet gormedim. Marmaris’te 2014 Allez Comp bulmustum bir tane Tiagra setli, arkadas satmaktan vazgecti. Acelem de yoktu aslinda ama dun tur bisikletimi sattim. Su an bisikletsizim, titriyorum acikcasi.

Geri