Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhaba yeni konu açmayı beceremedim dostlar.
Danışmam gereken konu şu:
Yol bisikletine yeni başlayacağım o yüzden sora setli iki bisiklet arasında kaldım.
Mosso Cavalier 700 Sora: mossobisiklet.com/cavalier-700-sora-bisiklet_tr
ve
Carraro Race 042: carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/race-042-18v-kumpas-28-2020/
Hangisini almamı önerirsiniz?

Bir de 179 boyundayım. İç bacak boyum 81. Kadro 54 55 hesaplanıyor. 56 kadro alsam sıkıntı olur mu? Yada 54 mü almalıyım.
Gidip deneme şansım pek yok. Bisikletçilerde bu modeller kalmamış. İnternet üzerinden alacağım.

54 uygun duruyor, hatta @geceyry bisikletini satıyor 54 kadro sora setli bi konusun derim

Scudo
Merhaba arkadaşlar, yol bisikleti bakıyorum ben de. 2016 model 2. el merida reacto 400 buldum. Çok temiz görünüyor. Boyum 155. Neredeyse bütün bisikletçileri gezdim. Kadın kadro olarak bana uygun bir tek carraro race 022L buldum. Kadro boyu 48 idi. Merida nın 47 ama erkek ya da kadın kadro olarak ayrımı var mı bilmiyorum. Sizce 2016 model 2. el merida mı, sıfır carraro mu?

Bu döviz kurları ne olacak böyle ya 1000 dolarlık bisiklet olmuş 9000₺ :'(

Merhaba yeni konu açmayı beceremedim dostlar.
Danışmam gereken konu şu:
Yol bisikletine yeni başlayacağım o yüzden sora setli iki bisiklet arasında kaldım.
Mosso Cavalier 700 Sora: mossobisiklet.com/cavalier-700-sora-bisiklet_tr
ve
Carraro Race 042: carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/race-042-18v-kumpas-28-2020/
Hangisini almamı önerirsiniz?

Bir de 179 boyundayım. İç bacak boyum 81. Kadro 54 55 hesaplanıyor. 56 kadro alsam sıkıntı olur mu? Yada 54 mü almalıyım.
Gidip deneme şansım pek yok. Bisikletçilerde bu modeller kalmamış. İnternet üzerinden alacağım.
54 kadro boyu iyi gibi duruyor 56 da alabilirsin istersen ama daha fazla yatarsın kadro büyük gelebilir. Benim de iç bacak 82 iki modeli de denedim 54 iyiydi, 4 parmak falan boşluk kalıyor kadroyla bacak arasında. Carraro şık duruyor ama bence yarı aero tasarım mantıklı değil. 2019 carraro daha iyi. 2020 carrarolar gereksiz ağır. Ayrıca carraro da göbekler vs markasız ne olduğunu bilmiyorum ama kötü diyemem sadece marka göremedim üzerinde. Mosso tümünü set olarak diziyor. Clarisse claris soraysa sora. Frenden göbeğe kadar set. Mossolar da çok şık duruyor, agresif renkleri var ben seviyorum, carraroyu da sade diye seviyorum ortam yok 😂 hangisi içinize siniyorsa bütçenize uygunsa onu alın. Mossolarda dikkat edin, tasarımdan model yılını ayırt edemiyorsunuz, tasarımlar aynı.

54 kadro boyu iyi gibi duruyor 56 da alabilirsin istersen ama daha fazla yatarsın kadro büyük gelebilir. Benim de iç bacak 82 iki modeli de denedim 54 iyiydi, 4 parmak falan boşluk kalıyor kadroyla bacak arasında. Carraro şık duruyor ama bence yarı aero tasarım mantıklı değil. 2019 carraro daha iyi. 2020 carrarolar gereksiz ağır. Ayrıca carraro da göbekler vs markasız ne olduğunu bilmiyorum ama kötü diyemem sadece marka göremedim üzerinde. Mosso tümünü set olarak diziyor. Clarisse claris soraysa sora. Frenden göbeğe kadar set. Mossolar da çok şık duruyor, agresif renkleri var ben seviyorum, carraroyu da sade diye seviyorum ortam yok 😂 hangisi içinize siniyorsa bütçenize uygunsa onu alın. Mossolarda dikkat edin, tasarımdan model yılını ayırt edemiyorsunuz, tasarımlar aynı.
Teşekkür ederim bende Mossoya daha yakın hissediyorum.

Merhaba herkese, bir süredir bisikletten uzak kaldım. Önceki bisikletim sedona 345di. Ekipmanlarım mevcut sadece yol bisikleti için pedal ve ayakkabı almayı düşünüyorum, bunun için de tavsiyelerinizi alabilirim :)

Yeni bisikletim için bütçem 2500 maksimum 3300 lira arasında. Sıfır almayı düşünüyorum. Boyum 189, kadro boyunu kaç cm ve bisikletin kadro açısına uygun nasıl seçmeliyim?

Bu arada kilom 100. Ağırlık açısından negatif olmasının yanı sıra profili geniş aero jantlar dayanım açısından düşük profil jantlara göre daha mı iyi olur?

Kondisyonum arttıkça haftalık 200-300 km civarı sürüşler yapmayı düşünüyorum. Bisikletten beklentim olabildiğince verdiğim paranın hakkını karşılayacak donanımlar sunması, kozmetik olarak güzel görünmesi ve pek sorun yaşatmaması.

Bilgilerinizi, fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim :)

@mert.e
Bu fiyat aralıgında sıfır olcaksa max sora set bi bisiklet alabilirsiniz, şansınız yaver gider ve boyunuza uygun kadro bulur

Tr pazarındaki giriş seviyesi bisikletlerin çoğu daha albenili olması için profilli olarak çıkıyor fabrikadan, dayanım üreticiler için kaçıncı sırada bilemicem.

Diğer sorunuza gelicek olursam 130kg kadar üreticiler garanti veriyordu sanırım. Uzun sürüşler yapmayı planlıyor iseniz en basitinden bi nabız bandı alıp sürüşlerinizi nabız üzerinden ilerletirseniz hedeflerinize daha sağlıklı yaklaşmış olursunuz.

@MertV Kadro boyundan dolayı bisiklet bulmakta sıkıntı yaşayacağımı farkettim, alacağım bisikletin ileride jantlarını normal profilli bi jant setiyle değişmeyi düşünüyorum.
Nabız bandı olarak göğüsten ölçenlerden yok ama amazfit verge kol saatini kullanıyorum

20200812_070310.jpg
En sonun da Geldi
Yol Arkadaşım 😆 1 hafta geç geldi ama sonun da geldi, öncelikle
Klişe olacak ama Diğer bisikletim Kron tx 100 ile yolda hızlandığımı sanıyordum. 45 km hıza çıkınca
Tabi dilim dışarı da. 😝Dün aldım almasına ama bir sorun var Hakkını veremiyorum Hem kendimi test etmek için Hem Bisikleti, çünkü vites ler kafası na göre takılıyor kendi kendine bütün dişliler geziyor ön büyük aynakol sürtüyor. arka büyük dişli den
Bir alta düşüyor orada da durmuyor bir alta iniyor ben herhal de otomatik olanınını almışım bilmeden, 😆 okuyunca burada ki Arkadaşların Yaşanmışlıklarını Acabalar var idi kafam da Yokuşu nasıl çıkarım. % 10 eğimli yolu arkanın en büyük dişlisinin 3 ile çıktım tabi eğim yüzdesini farazi söylüyor da ola bilirim, Resmen kuş gibi çıktım 😁
Endişemin birinci bölümünü geçtim 2.ci olarak bel kol ağrısı olurmu diye korkuyordum oda olmadı çok şükür 8 km yakın sürdüm İlk defa yol bisikleti sürmeme rağmen. onda da sorun yok, Evet zurnanın zırt dediği yer
SELE içimdeki acıyı tarif edemem öyle derinden ki 😱vitesleri gözden geçirmek için gidicem ama nasıl 😢 dedim ya acım tarifsiz onu da gece ileri aldık bakalım ne kadar fayda sağlar, Diğer korkum oku oku kendimi helak ettiğim yer kadro Kadro bacak boyum 74 te ola bilir 75 te Kadrom 51 cm hiç boşluk yok diye biliriz ama okadar rahatım ki ezilme baskı hiç birşey yok rahatlık la üstüne inip dura biliyorum adeta 2. Selem 🤗Resim de Gördüğünüz gibi benim için max. Boyda sele yüksekliği Neyse fazla kafanızı şişirip vaktinizi çalmayayım Demem o ki iyiyken Yol bisikletine geçmişim, Buradaki Tüm Bisiklet Sporu dalıyla uzun süre geçirmiş Abilerimize yaşıtlarıma gönül veren herkese Bilgi ve birikimlerini aktarıp biz bisikletin A sından bile anlamayan kişilere yol Gösterdiğiniz için Saygı ve şükranlarımı sunarım iyi ki Varsınız.

Arkadaşlar merhaba, bisiket almayı düşünüyorum. İlk defa süreceğim için rehberlerinizi vs okudum bana yol bisikleti uygun geldi. Yokuşta rahat çıkmak için ve performans spor amaçlı kullanacağım için seçmiş bulunmaktayım.Laptop sevdalısı iken bu spora merak saldım lakin ailemden dolayı bisiklete karşı bir antipati olduğu için yıllardır alamadım. Okuyup çalıştığım için köşede para biriktirdim ve bu paranın bir kısmını bisiklete bir kısmıni ise Master eğitimine ayırdım. Benim için 1. Öncelik kadro kalitesi ( donanımı zayıf olsun ama kadrosu çok iyi olsun diyenlerdenim) . Diğer setler sonradan değiştirilebiliriz. Ne önerirsiniz ? Ondan harici kask , suluk, arka far , yol bilgisayarı telefon tutacağı, ile çanta almayı düşünüyorum. Bütçe : 17000 Lira.

@meteckar.8 bunda da frenler claris değil mesela. 2700₺ bisiklet 300₺claris fren deyince 3000₺yapıyor. Mosso Cavalier Claris 3000₺ ve göbeklerden frenlere kadar herşeyi claris. Günümüzde maalesef full claris bir bisiklet 3000 altında bulmak zor. Belki bisan RX 9200. Fiyatta elbette bütçeye uygun olanı almak lazım ama bir marka diğerlerinden neden ucuz derseniz mutlaka bir şeyi kısmış oluyor.
237040 dosyayı görüntüle
En sonun da Geldi
Yol Arkadaşım 😆 1 hafta geç geldi ama sonun da geldi, öncelikle
Klişe olacak ama Diğer bisikletim Kron tx 100 ile yolda hızlandığımı sanıyordum. 45 km hıza çıkınca
Tabi dilim dışarı da. 😝Dün aldım almasına ama bir sorun var Hakkını veremiyorum Hem kendimi test etmek için Hem Bisikleti, çünkü vites ler kafası na göre takılıyor kendi kendine bütün dişliler geziyor ön büyük aynakol sürtüyor. arka büyük dişli den
Bir alta düşüyor orada da durmuyor bir alta iniyor ben herhal de otomatik olanınını almışım bilmeden, 😆 okuyunca burada ki Arkadaşların Yaşanmışlıklarını Acabalar var idi kafam da Yokuşu nasıl çıkarım. % 10 eğimli yolu arkanın en büyük dişlisinin 3 ile çıktım tabi eğim yüzdesini farazi söylüyor da ola bilirim, Resmen kuş gibi çıktım 😁
Endişemin birinci bölümünü geçtim 2.ci olarak bel kol ağrısı olurmu diye korkuyordum oda olmadı çok şükür 8 km yakın sürdüm İlk defa yol bisikleti sürmeme rağmen. onda da sorun yok, Evet zurnanın zırt dediği yer
SELE içimdeki acıyı tarif edemem öyle derinden ki 😱vitesleri gözden geçirmek için gidicem ama nasıl 😢 dedim ya acım tarifsiz onu da gece ileri aldık bakalım ne kadar fayda sağlar, Diğer korkum oku oku kendimi helak ettiğim yer kadro Kadro bacak boyum 74 te ola bilir 75 te Kadrom 51 cm hiç boşluk yok diye biliriz ama okadar rahatım ki ezilme baskı hiç birşey yok rahatlık la üstüne inip dura biliyorum adeta 2. Selem 🤗Resim de Gördüğünüz gibi benim için max. Boyda sele yüksekliği Neyse fazla kafanızı şişirip vaktinizi çalmayayım Demem o ki iyiyken Yol bisikletine geçmişim, Buradaki Tüm Bisiklet Sporu dalıyla uzun süre geçirmiş Abilerimize yaşıtlarıma gönül veren herkese Bilgi ve birikimlerini aktarıp biz bisikletin A sından bile anlamayan kişilere yol Gösterdiğiniz için Saygı ve şükranlarımı sunarım iyi ki Varsınız.
hayırlı olsun hocam darısı başımıza :)

• Beğen
Tepkiler: Serkan-tetova
@MertV teşekkür ederim haklısın
El mahkum sele gardiyan taytlara bakmak lazım

Markaların kendi siteleri üzerinde verilen fiyatların çokça altına n11 benzeri web sitelerinde fiyatlar görebiliyoruz bayi fiyatlarını n11 ve benzeri sitelerdeki fiyatlara yakın tutarak bir alım gücü planlaması yapmak mantıklı olur mu ?

Arkadaşlar yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Sonunda bisikletime kavuştum.
Mosso Cavalier 700 Sora
Bisikleti n11den aldım. Kargo sürecinde büyük bir koli olduğu için teslimatta sonlara bırakılıyormuş MNG öyle çalışıyormuş. Bekleyemedim bugün gittim kendim aldım şubeden. 😊
Bisikleti yetkili servisler kuruyormuş. Garantisi öyle geçerli oluyormuş. Mosso'nun sitesinde servis listesi bile yoktu 🤔 Bende bayilere baktım bana en yakın olan Ümraniye Avşaroğlu Bisiklete gittim.
İnternetten satın aldığım için bir surat yaptılar. Bisikleti kuramayacağını sadece kendisinden alınan mosso bisikletleri kurup garantisini başlatabileceğini söylediler. Ancak ücretli kurulum olur dediler. Garantisini de başlatabiliyorlarmış ücretli kurulunca. 60 lira ücretle kurulumu kabul ettim.
Biraz sohbet ettik. Ümit bisiklete bağlıymış Mosso markası. Ümit bisikletin sitesinden yetkili servisleri araştırmam gerektiğini söylediler. Lakin bilmiyordum. 20 gün sonra bir bakım daha olacakmış ücretsiz olarak.

Sanırım sonraki süreçte de muhattap bulmakta zorlanacağım. Tavsiyem ümit veya yerli bisiklet alacaksanız İnternetten almayın. Bir bisikletçiniz olsun. Ora ile halledin. Ben tam olarak istediğim bisikleti bulamadım için internetten aldım.

Gelelim bisiklete... Bir deneme sürüşü yaptım 2km kadar. Bisiklet çok seri yahu. Accayip hızlanıyor. Daha önceden zorlandığım yokuşları da daha rahat çıkıyorum. Hafifmiş gerçekten. Bu zamana kadar çile çekmişim. 😁
Lakin 54 kadro aldım. Boyuma göre filan internette araştırmalarıma göre de hep 54 çıkıyordu. Hızlı pedalladığımda dizlerim dirseklerime değiyor. 56 alsaymışım daha iyi olabilirmiş. Zaten gittiğim bisikletçi de öyle dedi. Mossoların ölçüleri biraz daha küçük tasarlanıyormuş.

Çok beğendim. Çok mutluyum. Yeni başlayacaklara öneririm bu bisikleti. Fotoğraflar ve daha detaylı incelememi de ileride paylaşırım. 👍

Satış noktaları aynı zamanda kurulumu yapan yerler de olmuyor mu? (link) diye ekleyeyim yine de. Her şehir için kriter var. Başkası bakarsa işine yarasın.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Merhaba Arkaşlar Sizlere Anlatacağım olay hakkın da, yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. 06.08.2020 bisiklet almak için mağaza yagittim, Bisan RX9200 istedim ödeme yaparsam hemen getire bileciğini söyledi. Bende kabul edip ödemeyi yaptım, haliyle hemen sözüne inanıp bekledim, içimden diğer mağazadan geliyor diye zannettim.bekledim gün olarak 11.08.2020 mağazadan Arandım
Ürünü Servisten alın dendi. Gittim öğleden önce, Servis akşama gel şu an çok doluyum. Akşam üstü tekrar Arandım hazır gelip alın, teslim alıp biraz gittiğimde daha önce yol bisikleti sürmediğim için sesler geldi servise ses var dediğim de bisiklet yeni arka ruble oturuyor 1 hafta kullan gelirsin, Servis ya sözüne güvendik Çatur çutur ses eşliğinde eve gittim. Sabah tekrar servisine götürdüm oğlu vardı, ses kesilmiyor arka vites kendiliğinden atıyor. ayarladı sürdüm yine ses var ön Aktarıcı değiyormuş, teli gerdir di tabi hoyratça, teller soyuldu. Ve yapamadı, babam hastane de yarın gel yine ses eşliğinde eve vardım.

Günler den işte hem bisikletin hem benim tellerin koptuğu gün, sabah oldu gittim, Usta parçalanan tel bacağıma batıyor oda sorun etme. Aletleri aldı şak diye yan keskiyle, bağlantı olan yeri dipten kesti kapsüllü yeni teli. Ben teli Deforme ettiği için yenilemisini beklerken, susuyorum çünkü adı (Servis) oda geçti ön Aktarıcı yı, denedi olmadı. birine telefon açtı teknik destek aldı, sonra bana dönüp Bisan mühendisleri bu işi bilmiyor yapamıyor, tabi konuşurken sen al penseyi zincire değen yeri asıl asıldıkça mekanizma uzuyor. kadroyu tutunan kelepçeyi, Shimano el kitapçığı indirdiğimde görüntülü şemaları var. pdf de incelediğimden daha farklı Bi hizalama yaptı, al oldu dedi. Vitesi büyüttüm sorun yok, ne zamanki vitesi küçültme yaptığım da tak diye kadroya vurup ses geldi. aldım bisikleti eve döndüm, Bisan ı aradım durumu anlattım. ozaman 150 km uzağımda ki servise gitmemi söyledi, bu arada Tekirdağ Çorlu ya yakın 2 tane bisanın servisi var birde Silivri oda 50 km oraya gitmemi söyledi. yada İzmir e yollayın yapalım diğer yerle yollamak istemezseniz çünkü servis sizin anlattıklarınızı kabul etmiyor, sorunsuz bir şekilde size teslim ettiğini iddia ediyor dedi. Size resim ve video olarak mail attım, onlara baktınız mı dedim evet baktık. Sizi mağdur etmiyecez dedi tamam düşüneyim dedim, tekrar aradım peki nasıl yapalım dedim, bisikleti aldığınız yere götürün bize yollasınlar kargoyla alırız dedi. Bende düşünüyorum kutusuz paketsiz ürün çizik içinde gelecek, birşey de idda edemiycem sebep ben Tekirdağ gideceği yer İzmir.

Burnumun dibinde ki bu derdi başıma açtığına göre, telefonda ki kişi ile çözüm arayışındayım. Ozaman gidiyim sorun yaşadığım servis'e yeni tel ve ön Aktarıcı versin, başka yerde yaptırayım. Aradım bende servisi Normal şartlar da arama da, el mahkum, sen beni nasıl Bisan'a şikayet edersin. Git nereye gidersen şikayet et, ben senin bisikleti ni yapmıyorum. Hem Ürünü boz hem Gider yap ne güzel dünya, çevrem de hali'le bu münaka şa ile servis olanağı orta dan kalktı, Bende bu kadar olanaksızlıklara rağmen. Bisanı arayıp Hakkı mı Tüketici hakem heyetine başvurup öyle çözümliyeciğimi aktardım. Sonuç;Ayıplı bir ürünüm var.
Çözüm:Ürünü iade etme hakkım bu yaşanan lar sonrası( iade ) şartı oluşur mu. Ne söylemek istersiniz,

• Üzgün
Tepkiler: amasseia
2800 tl ye sora setli corelli kr300 almak mantıklı mı arkadaşlar ? bu bisikleti n dez avantajları hakkında bilgisi olan var mı *

Geri