Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Serkan-tetova teli çok dipten kesmiş evet ama aktarıcı öyle 2 müdahelede bozulacak bi parça değil, hiçbir markada bu tarz sebepten iade yapmaz.

Kadroya vuruyor dediğiniz şeyde muhtemelen vitesi küçültürken telin bianda bollaşarak aktarıcının sert hareket etmesinden kaynaklı çıkan sestir.

Herhangi bir bisikletçide yeni tel taktırıp ayarlatın...

Scudo
Merhaba Arkaşlar Sizlere Anlatacağım olay hakkın da, yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. 06.08.2020 bisiklet almak için mağaza yagittim, Bisan RX9200 istedim ödeme yaparsam hemen getire bileciğini söyledi. Bende kabul edip ödemeyi yaptım, haliyle hemen sözüne inanıp bekledim, içimden diğer mağazadan geliyor diye zannettim.bekledim gün olarak 11.08.2020 mağazadan Arandım
Ürünü Servisten alın dendi. Gittim öğleden önce, Servis akşama gel şu an çok doluyum. Akşam üstü tekrar Arandım hazır gelip alın, teslim alıp biraz gittiğimde daha önce yol bisikleti sürmediğim için sesler geldi servise ses var dediğim de bisiklet yeni arka ruble oturuyor 1 hafta kullan gelirsin, Servis ya sözüne güvendik Çatur çutur ses eşliğinde eve gittim. Sabah tekrar servisine götürdüm oğlu vardı, ses kesilmiyor arka vites kendiliğinden atıyor. ayarladı sürdüm yine ses var ön Aktarıcı değiyormuş, teli gerdir di tabi hoyratça, teller soyuldu. Ve yapamadı, babam hastane de yarın gel yine ses eşliğinde eve vardım. Günler den işte hem bisikletin hem benim tellerin koptuğu gün, sabah oldu gittim, Usta parçalanan tel bacağıma batıyor oda sorun etme. Aletleri aldı şak diye yan keskiyle, bağlantı olan yeri dipten kesti kapsüllü yeni teli. Ben teli Deforme ettiği için yenilemisini beklerken, susuyorum çünkü adı (Servis) oda geçti ön Aktarıcı yı, denedi olmadı. birine telefon açtı teknik destek aldı, sonra bana dönüp Bisan mühendisleri bu işi bilmiyor yapamıyor, tabi konuşurken sen al penseyi zincire değen yeri asıl asıldıkça mekanizma uzuyor. kadroyu tutunan kelepçeyi, Shimano el kitapçığı indirdiğimde görüntülü şemaları var. pdf de incelediğimden daha farklı Bi hizalama yaptı, al oldu dedi. Vitesi büyüttüm sorun yok, ne zamanki vitesi küçültme yaptığım da tak diye kadroya vurup ses geldi. aldım bisikleti eve döndüm,
Bisan ı aradım durumu anlattım. ozaman 150 km uzağımda ki servise gitmemi söyledi, bu arada Tekirdağ Çorlu ya yakın 2 tane bisanın servisi var birde Silivri oda 50 km oraya gitmemi söyledi. yada İzmir e yollayın yapalım diğer yerle yollamak istemezseniz. çünkü servis sizin anlattıklarınızı kabul etmiyor, sorunsuz bir şekilde size teslim ettiğini iddia ediyor dedi. Size resim ve video olarak mail attım, onlara baktınız mı dedim evet baktık. Sizi mağdur etmiyecez dedi tamam düşüneyim dedim, tekrar aradım peki nasıl yapalım dedim, bisikleti aldığınız yere götürün bize yollasınlar kargoyla alırız dedi. Bende düşünüyorum kutusuz paketsiz ürün çizik içinde gelecek, birşey de idda edemiycem sebep ben Tekirdağ gideceği yer İzmir. Burnumun dibinde ki bu derdi başıma açtığına göre, telefonda ki kişi ile çözüm arayışındayım. Ozaman gidiyim sorun yaşadığım servis'e yeni tel ve ön Aktarıcı versin, başka yerde yaptırayım. Aradım bende servisi Normal şartlar da arama da, el mahkum, sen beni nasıl Bisan'a şikayet edersin. Git nereye gidersen şikayet et, ben senin bisikleti ni yapmıyorum. Hem Ürünü boz hem Gider yap ne güzel dünya, çevrem de hali'le bu münaka şa ile servis olanağı orta dan kalktı, Bende bu kadar olanaksızlıklara rağmen. Bisanı arayıp Hakkı mı Tüketici hakem heyetine başvurup öyle çözümliyeciğimi aktardım. Sonuç;Ayıplı bir ürünüm var
Çözüm:Ürünü iade etme hakkım bu yaşanan lar sonrası( iade ) şartı oluşur mu. Ne söylemek istersiniz,

Çok üzücü ve can sıkıcı bir süreç. Elbette servisten, uzmanından, bisikletçiden iyi bildiğimi iddia etmiyorum ama şu anlattığınız sorunlar aslında birkaç küçük vites ayarı ile çözülebilecek bir şey gibi görünüyor (kadroya olmasa da benzer ses ve sürtünme sorunlarını (Claris) kendim ayarladım ve bunun için çokta Einstein olmaya gerek yok; biraz tecrübe etmem gerekti). Öncelikle vitesin küçüğe geçtiğinde kadroya vurması açıkça gösteriyor ki aktarıcının üzerindeki (hareketi kısıtlayıcı) vidaların (emin değilim ama L ve Y gibi isimle anılıyordu) ayarsızlığından kaynaklanıyor gibi (yeni Claris'lerde bu vidalar var mı onu bilmiyorum)... Ses olayı da tamamen vites telinin gerginliğine bağlı gibi görünüyor. Her şey bir yana, yeni ürüne abana abana, hoyratça davranmaları kabul edilebilir değil. Ben kaldırım taşı döşenmiş yolda bile yavaş gidiyorum ki aman sarsıntı olmasın, alet hırpalanmasın diye...

Umarım en kısa zamanda olumlu bir sonuç alırsınız.

@Voltaire teşekkür ederim umarım hal olur. Anladım bende yapa bilirim belki, ama 3 günlük bisiklet neden. malım Deforme olmuş bir şekilde kabulleneyim, Bende çizilsin bende parçalansın ama bu kusuru ben yapsam kabullenerim, bir başkası gözümün içine bakarak hasar veriyorsa. bu kasti olmasa da kasıtlı anlaşılır yinede cevap verdiğiniz için sağolun.

@Voltaire teşekkür ederim umarım hal olur. Anladım bende yapa bilirim belki, ama 3 günlük bisiklet neden. malım Deforme olmuş bir şekilde kabulleneyim, Bende çizilsin bende parçalansın ama bu kusuru ben yapsam kabullenerim, bir başkası gözümün içine bakarak hasar veriyorsa. bu kasti olmasa da kasıtlı anlaşılır yinede cevap verdiğiniz için sağolun.

Zaten (anlattığınıza bakılırsa) başınıza gelen büyük bir talihsizlik ve haksızlık. Neticede firmanın sevk ettiği servis bu işin sorumlusu ise, bu durumda kusur otomatik olarak firmanın kendisinde olmalı. Servisin size "bozup geliyorsun, birde beni şikayet ediyorsun" demesi noktasında, sizde nasıl bir kusur görmüş olabilir bunu bilemiyorum. Servisin bu konuda firmaya vereceği bilgilerde önemli tabi....

+Sonuç her ne olursa olsun, sıfır bir üründe bu tip sıkıntılar büyük bir talihsizlik. İkinci el olsa yine neyse...

@MertV belki dediğin gibi iade almıyacaklar, ama Aktarıcı nın üzerindeki çizik İş bilen birinin verip. geri kabul edilecek bir durum mu sizce ortada yeni olan birşey'i
Tahrip etmek var ürünü, Ayıplı mal olarak veriyor geri. İllaki halledilmeyecek hiç bir durum yok, peki Servis seni beni şikayet ettin bana sakın gelme deme hakkı var mı?
@Voltaire teşekkür ederim ilgi ve alaka dan ötürü, Servis hem gözümün önün de yapıyorum derken bozuyor, teli keserken de. bana yol bisiklet teli özeldir sana 40 TL Tel 50 TL İşçilik diyorsa, bu onu bilerek ve istiyerek kesiyor ki, ondan yeni birşey almaya yöneleyim maksa dı çıkar.

Son düzenleme:
Satış noktaları aynı zamanda kurulumu yapan yerler de olmuyor mu? Mosso Satış Bayileri diye ekleyeyim yine de. Her şehir için kriter var. Başkası bakarsa işine yarasın.
Benim aldığım bilgi Mosso satış bayileri ile servis hizmeti farklı. Satan yerler kurulumu kendi yapıyor. Lakin servis için Ümit bisikletin sitesindeki servis noktalarına müracaat etmek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
Herkese merhaba, mosso gp5800 nasıldır, forumda aradım fakat pek ayrıntılı bir bilgiye ulaşamadım. 5500tl bandında 0 olarak satılmakta, maşa alüminyum, 5800 105 set.

Merhaba, yeni konu açamadığım için buraya yazmak istedim. Carraro fire 3.3 di2 alınır mı sizce? Triatlon için kullanacağım ve kolay kolay değiştirmek istemeyeceğim bir bisiklet arıyorum ama fiyat performans olarak Carraro dışında tavsiye önerileriniz? Max bütçe 18 - 19 gibi
Bu bisikletle ilgili bir yorum/kullanıcı bilgisi alabildiniz mi? Bir süredir bakıyorum ben de hiç kullanan yada bilgi paylaşan görrmedim.

Merhaba Arkaşlar Sizlere Anlatacağım olay hakkın da, yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. 06.08.2020 bisiklet almak için mağaza yagittim, Bisan RX9200 istedim ödeme yaparsam hemen getire bileciğini söyledi. Bende kabul edip ödemeyi yaptım, haliyle hemen sözüne inanıp bekledim, içimden diğer mağazadan geliyor diye zannettim.bekledim gün olarak 11.08.2020 mağazadan Arandım
Ürünü Servisten alın dendi. Gittim öğleden önce, Servis akşama gel şu an çok doluyum. Akşam üstü tekrar Arandım hazır gelip alın, teslim alıp biraz gittiğimde daha önce yol bisikleti sürmediğim için sesler geldi servise ses var dediğim de bisiklet yeni arka ruble oturuyor 1 hafta kullan gelirsin, Servis ya sözüne güvendik Çatur çutur ses eşliğinde eve gittim. Sabah tekrar servisine götürdüm oğlu vardı, ses kesilmiyor arka vites kendiliğinden atıyor. ayarladı sürdüm yine ses var ön Aktarıcı değiyormuş, teli gerdir di tabi hoyratça, teller soyuldu. Ve yapamadı, babam hastane de yarın gel yine ses eşliğinde eve vardım. Günler den işte hem bisikletin hem benim tellerin koptuğu gün, sabah oldu gittim, Usta parçalanan tel bacağıma batıyor oda sorun etme. Aletleri aldı şak diye yan keskiyle, bağlantı olan yeri dipten kesti kapsüllü yeni teli. Ben teli Deforme ettiği için yenilemisini beklerken, susuyorum çünkü adı (Servis) oda geçti ön Aktarıcı yı, denedi olmadı. birine telefon açtı teknik destek aldı, sonra bana dönüp Bisan mühendisleri bu işi bilmiyor yapamıyor, tabi konuşurken sen al penseyi zincire değen yeri asıl asıldıkça mekanizma uzuyor. kadroyu tutunan kelepçeyi, Shimano el kitapçığı indirdiğimde görüntülü şemaları var. pdf de incelediğimden daha farklı Bi hizalama yaptı, al oldu dedi. Vitesi büyüttüm sorun yok, ne zamanki vitesi küçültme yaptığım da tak diye kadroya vurup ses geldi. aldım bisikleti eve döndüm,
Bisan ı aradım durumu anlattım. ozaman 150 km uzağımda ki servise gitmemi söyledi, bu arada Tekirdağ Çorlu ya yakın 2 tane bisanın servisi var birde Silivri oda 50 km oraya gitmemi söyledi. yada İzmir e yollayın yapalım diğer yerle yollamak istemezseniz. çünkü servis sizin anlattıklarınızı kabul etmiyor, sorunsuz bir şekilde size teslim ettiğini iddia ediyor dedi. Size resim ve video olarak mail attım, onlara baktınız mı dedim evet baktık. Sizi mağdur etmiyecez dedi tamam düşüneyim dedim, tekrar aradım peki nasıl yapalım dedim, bisikleti aldığınız yere götürün bize yollasınlar kargoyla alırız dedi. Bende düşünüyorum kutusuz paketsiz ürün çizik içinde gelecek, birşey de idda edemiycem sebep ben Tekirdağ gideceği yer İzmir. Burnumun dibinde ki bu derdi başıma açtığına göre, telefonda ki kişi ile çözüm arayışındayım. Ozaman gidiyim sorun yaşadığım servis'e yeni tel ve ön Aktarıcı versin, başka yerde yaptırayım. Aradım bende servisi Normal şartlar da arama da, el mahkum, sen beni nasıl Bisan'a şikayet edersin. Git nereye gidersen şikayet et, ben senin bisikleti ni yapmıyorum. Hem Ürünü boz hem Gider yap ne güzel dünya, çevrem de hali'le bu münaka şa ile servis olanağı orta dan kalktı, Bende bu kadar olanaksızlıklara rağmen. Bisanı arayıp Hakkı mı Tüketici hakem heyetine başvurup öyle çözümliyeciğimi aktardım. Sonuç;Ayıplı bir ürünüm var
Çözüm:Ürünü iade etme hakkım bu yaşanan lar sonrası( iade ) şartı oluşur mu. Ne söylemek istersiniz,
Fazla dert etmeyin bence bu konuyu alt tarafı bir vites teli böyle kullanılır. Kullanmak istemeseniz de 20 30 liraya yenisini taktır.

@citk60 teşekkürler yanıtın için, aslına bakarsan mevzu maddiyat değil. Kadroya verdiği zarar, ön Aktarıcı ya verdiği zarar sorun, ve en önemlisi Yaptıklarını Bisan 'a anlattığım için servis' in beni kovması. Olay Tüketici hakem heyetine aksetti, onlar çözüme ulaştırır. Hiç birşey çözüm olmasa da maksat hakkı mı aramak.

@Serkan-tetova hocam bende rx9200 almayı düşünüyorum bisikletle ilgili kullanım deneyimlerinizi açıklarmısınız hocam ?

birde bayiiden aldığınız fiyatı da çıtlataiblirseniz bende o fiyata yakın bir pazarlığa girişmeyi düşünüyorum :)

Merhaba arkadaşlar yeni bisiklet almayı düşünüyorum. Ankara Üniversitesi'nde okuyorum. Sincan'da yaşıyorum. Okula bisikletle gidip gelmek istiyorum. Mesafe yaklaşık olarak 27km. Bu mesafede ve her gün kullanacağımı varsayarak hangi çeşit bisiklet almamı tavsiye edersiniz ve hangi marka ve modellere yönelmeliyim. Katetmek istediğim bu yolda ne gibi zorluklarla karşılaşırım ve 27 km yaklaşık olarak ne kadar vaktimi alır. Tecrübeli olan birisi yardımcı olabilir mi? (Bütçe 2500-3500Tl) Teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar yeni bisiklet almayı düşünüyorum. Ankara Üniversitesi'nde okuyorum. Sincan'da yaşıyorum. Okula bisikletle gidip gelmek istiyorum. Mesafe yaklaşık olarak 27km. Bu mesafede ve her gün kullanacağımı varsayarak hangi çeşit bisiklet almamı tavsiye edersiniz ve hangi marka ve modellere yönelmeliyim. Katetmek istediğim bu yolda ne gibi zorluklarla karşılaşırım ve 27 km yaklaşık olarak ne kadar vaktimi alır. Tecrübeli olan birisi yardımcı olabilir mi? (Bütçe 2500-3500Tl) Teşekkür ederim
Bagaj takma delikleri olmalı. kitap vs. taşıyacağınızı varsayarsak(sırtta taşımak istemiyorsanız). Decatlondaki tribanlar iş görür. 1.5 saatte gidilir. En büyük zorluk trafik canavarları olacaktır :D

Herkese Merhaba,
52cm kadrosu olan şehir bisikletimi sattım.Yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Kadro buyum yine 52cm olur mu yoksa yol bisikletlerinin ölçüleri farklı mı oluyor? Marka olarak yine Merida düşünüyorum ama yol bisikletlerinde değişik modelleri var aralarında ne fark var hiç anlamadım:) Reacto 4000 diye bir model buldum ama biraz pahalı gibi geldi. Bana bir akıl vereniniz olursa çok memnun olurum.

@necati giray Reacto aero bir kadro şehir bisikletinden geçtiyseniz sizi biraz zorlayabilir. Endurance kadroları tavsiye ederim. Yaşınız, boyunuz ve iç bacak boyunuzu yazarsanız hem ne tip kadrolar size uygundur hemde kadro boyu ne olmalı kabaca fikir yürütebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: necati giray
@necati giray Reacto aero bir kadro şehir bisikletinden geçtiyseniz sizi biraz zorlayabilir. Endurance kadroları tavsiye ederim. Yaşınız, boyunuz ve iç bacak boyunuzu yazarsanız hem ne tip kadrolar size uygundur hemde kadro boyu ne olmalı kabaca fikir yürütebiliriz.

36 yaşındayım. Boyum 179 iç bacak boyumu tam bilemeyeceğim :)

36 yaşındayım. Boyum 179 iç bacak boyumu tam bilemeyeceğim :)
54 kadroyu da 56 kadroyu da kullanan biri olarak size 54ün daha uygun olduğunu düşünüyorum. Benim boyum 183,iç bacak boyum 82 her iki kadroyu kullanırken de iyi hissediyorum. Siz 54 bakın.

@undefined
54 kadroyu da 56 kadroyu da kullanan biri olarak size 54ün daha uygun olduğunu düşünüyorum. Benim boyum 183,iç bacak boyum 82 her iki kadroyu kullanırken de iyi hissediyorum. Siz 54 bakın.
çok teşekkürler. Bisiklet modeli konusunda sizin de fikrinizi alabilir miyim? Reacto'nun tipini beğenmiştim açıkcası:)

Arkadaşlar merhaba, bisiket almayı düşünüyorum. İlk defa süreceğim için rehberlerinizi vs okudum bana yol bisikleti uygun geldi. Yokuşta rahat çıkmak için ve performans spor amaçlı kullanacağım için seçmiş bulunmaktayım.Laptop sevdalısı iken bu spora merak saldım lakin ailemden dolayı bisiklete karşı bir antipati olduğu için yıllardır alamadım. Okuyup çalıştığım için köşede para biriktirdim ve bu paranın bir kısmını bisiklete bir kısmıni ise Master eğitimine ayırdım. Benim için 1. Öncelik kadro kalitesi ( donanımı zayıf olsun ama kadrosu çok iyi olsun diyenlerdenim) . Diğer setler sonradan değiştirilebiliriz. Ne önerirsiniz ? Ondan harici kask , suluk, arka far , yol bilgisayarı telefon tutacağı, ile çanta almayı düşünüyorum. Bütçe : 17000 Lira.
Merhaba, karar verdiniz mi? Hangi bisikletlere bakıyorsunuz?

Ben üst düzey karbon aero kadro bir yol bisikleti almak istiyorum aklımda Merida scott cannondale cube gibi markalar var siz hangisini önerirsiniz? Daha önce hiç karbon kadro kullanmadım.

• Beğen
Tepkiler: silahsor3
Geri