ismailyuce
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Ismail
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Selam, bisikletlerin ağırlıklarını da dahil etmelisiniz sanki, sadece dişli oranları eksik olur diye düşünüyorum. Şehir bisikletimde 34 ruble oldugu halde, yol bisikletimle daha az zorlanarak çıkıyorum yokuşları@ismailyuce grup sete değil yokuşlarda dişli oranına bakmak lazım. Mesela şehir bisikletinizde en küçük aynakol dişlisi 28 diş en büyük ruble 32 diş olsa oran 0,875 , yol bisikletinin en küçük aynakol dişlisi 34 en büyük ruble 28 olsa oran 1,214 oluyor. Yani yol bisikleti ile şehir bisikletine göre yaklaşık %28 daha fazla zorlanırsınız yokuşlarda. Bunu kendi bisikletiniz için hesaplayabilirsiniz.
Dişli sayısından size uygunluğuna kadar bir sürü faktör var. Kendi kadronuzun uygun olup olmadığına bakın bence._Madmexx _
Benimki yaklaşık 10 kilo (yol bisikleti). Diğeri ise 20 vardır. arkadasımda bianchi yol bisikleti var. onunkini kullandığımda beni daha az yormuştu.
Elbette birden fazla faktör olduğunu biliyorum. Ben sadece dişli oranlarını kıyaslamak için yazdım. Teker kalınlığı, jant seti, kadro yapısı, maşa tipi, duruş şekli vs vs. uzar gider.
@Şahans Arka aktarıcınız 34 rubleyi destekleyecek mi?
Büyük olasılıkla bisikletiniz üzerinde SS yani kısa bacak aktarıcı ile gelmiştir. Bu durumda aktarıcı değiştirme masrafı dışında wolftooth kadro kulağı uzatma aparatı seçeneğiniz de mevcut. Sitesinden kontrol etmek gerek ancak yanılmıyorsam SS aktarıcıları 36T ile çalışabilir hale getiriyorduTiagraset st 4700 var hocam, ona uyumlu hg 500 28 ruble mevcut. Aynı serinin 34 rublesi uyar mı o konuyu bilmiyorum tabi.
Büyük olasılıkla bisikletiniz üzerinde SS yani kısa bacak aktarıcı ile gelmiştir. Bu durumda aktarıcı değiştirme masrafı dışında wolftooth kadro kulağı uzatma aparatı seçeneğiniz de mevcut. Sitesinden kontrol etmek gerek ancak yanılmıyorsam SS aktarıcıları 36T ile çalışabilir hale getiriyordu
Baya zorlanıyorum malum kilo da var o zaman düz yolda kondisyon arttırmaya yönelik antremanlara devam edeceğim. Eğer 34 ruble zahmetsiz olacaksa o zaman takmayı düşünebilirim Çok sağolun@Şahans selam, kondisyon iyi tespit. Bu sebeple kondisyonunuzu arttirana kadar, imkanınız varsa yokuşlu güzergahları biraz erteleyin derim. Ben 3 ay şehir bisikletinden sonra (yaklaşık 1000km sonra) yol bisikletine geçtim. 28 ruble var, 34 aklıma bile gelmiyor
Büyük olasılıkla bisikletiniz üzerinde SS yani kısa bacak aktarıcı ile gelmiştir. Bu durumda aktarıcı değiştirme masrafı dışında wolftooth kadro kulağı uzatma aparatı seçeneğiniz de mevcut. Sitesinden kontrol etmek gerek ancak yanılmıyorsam SS aktarıcıları 36T ile çalışabilir hale getiriyordu
@Şahans kilonuz var ve bisiklete yeni başladıysanız, acele etmeden, yavaş yavaş, aşama aşama ilerlemekte fayda var. Dizlerinize yüklenmeden, düşük viteste, daha fazla pedal çevirmeye çalışın. (saniyede çevirdiğiniz pedal sayısı=kadans). Forumda buna, yüksek kadansli sürüş deniliyor .
Bacak kaslarinizi geliştirmek için ilave olarak, hafif tempo koşu ve egzersizler de ekleyin. Beslenmenizi de düzenleyin tabii. Sonrasi mi? Sonrası çok daha keyifli oluyor, o kismi da siz keşfedin
Baya zorlanıyorum malum kilo da var o zaman düz yolda kondisyon arttırmaya yönelik antremanlara devam edeceğim. Eğer 34 ruble zahmetsiz olacaksa o zaman takmayı düşünebilirim Çok sağolun
Kontrol ettim hocam şu anda, fotodan anladığım kadarı ile ss değil gs sanırım. İnternette ss aktarıcılar ile farklı gözüküyor bendeki.
244879 dosyayı görüntüle
@Sadettin Z. Hoşgeldiniz. Sizi daha doğrusu yorumunuzu gördüğüme çok sevindim.😁😁