Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@ismailyuce grup sete değil yokuşlarda dişli oranına bakmak lazım. Mesela şehir bisikletinizde en küçük aynakol dişlisi 28 diş en büyük ruble 32 diş olsa oran 0,875 , yol bisikletinin en küçük aynakol dişlisi 34 en büyük ruble 28 olsa oran 1,214 oluyor. Yani yol bisikleti ile şehir bisikletine göre yaklaşık %28 daha fazla zorlanırsınız yokuşlarda. Bunu kendi bisikletiniz için hesaplayabilirsiniz.
Selam, bisikletlerin ağırlıklarını da dahil etmelisiniz sanki, sadece dişli oranları eksik olur diye düşünüyorum. Şehir bisikletimde 34 ruble oldugu halde, yol bisikletimle daha az zorlanarak çıkıyorum yokuşları:hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: Mr.pro
Elbette birden fazla faktör olduğunu biliyorum. Ben sadece dişli oranlarını kıyaslamak için yazdım. Teker kalınlığı, jant seti, kadro yapısı, maşa tipi, duruş şekli vs vs. uzar gider.

_Madmexx _

Benimki yaklaşık 10 kilo (yol bisikleti). Diğeri ise 20 vardır. arkadasımda bianchi yol bisikleti var. onunkini kullandığımda beni daha az yormuştu.

_Madmexx _

Benimki yaklaşık 10 kilo (yol bisikleti). Diğeri ise 20 vardır. arkadasımda bianchi yol bisikleti var. onunkini kullandığımda beni daha az yormuştu.
Dişli sayısından size uygunluğuna kadar bir sürü faktör var. Kendi kadronuzun uygun olup olmadığına bakın bence.

Elbette birden fazla faktör olduğunu biliyorum. Ben sadece dişli oranlarını kıyaslamak için yazdım. Teker kalınlığı, jant seti, kadro yapısı, maşa tipi, duruş şekli vs vs. uzar gider.

Benim yol bisikletimde de 28 ruble var ve yokuşlarda baya zorluyor, gerçi yeni yeni başlamış olmamla da ilişkili olabilir. Kondisyonum arttıkça mevzu kolaylaşır mı emin olamadım ama bir yandan da ruble çok pahalı değil 34 rubleye geçmeyi düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

@Anonim tamam çok teşekkür ederim

@Şahans Arka aktarıcınız 34 rubleyi destekleyecek mi?

Tiagraset rd 4700 var hocam, ona uyumlu hg 500 28 ruble mevcut. Aynı serinin 34 rublesi uyar mı o konuyu bilmiyorum tabi.
Edit: Şimdi okudum 34t kasete kadar uyumlu diyor Erdoğanlar'da

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@ismailyuce sizin karşılaştırmaniz yol-yol olduğundan farki bulmaniz daha kolay olacaktir. Benim aklima ilk ruble geldi.

Tiagraset st 4700 var hocam, ona uyumlu hg 500 28 ruble mevcut. Aynı serinin 34 rublesi uyar mı o konuyu bilmiyorum tabi.
Büyük olasılıkla bisikletiniz üzerinde SS yani kısa bacak aktarıcı ile gelmiştir. Bu durumda aktarıcı değiştirme masrafı dışında wolftooth kadro kulağı uzatma aparatı seçeneğiniz de mevcut. Sitesinden kontrol etmek gerek ancak yanılmıyorsam SS aktarıcıları 36T ile çalışabilir hale getiriyordu

• Beğen
Tepkiler: Şahans
Büyük olasılıkla bisikletiniz üzerinde SS yani kısa bacak aktarıcı ile gelmiştir. Bu durumda aktarıcı değiştirme masrafı dışında wolftooth kadro kulağı uzatma aparatı seçeneğiniz de mevcut. Sitesinden kontrol etmek gerek ancak yanılmıyorsam SS aktarıcıları 36T ile çalışabilir hale getiriyordu

Kısa bacaklı olup olmadığını nasıl anlarım peki hocam? Bir de bu işlemler 34 rubleye geçmeye değecek bir durum mudur? Yoksa 28 de kal kondisyonunu arttır mı dersiniz?

@Şahans selam, kondisyon iyi tespit. Bu sebeple kondisyonunuzu arttirana kadar, imkanınız varsa yokuşlu güzergahları biraz erteleyin derim. Ben 3 ay şehir bisikletinden sonra (yaklaşık 1000km sonra) yol bisikletine geçtim. 28 ruble var, 34 aklıma bile gelmiyor:)

• Beğen
Tepkiler: Şahans
@Şahans selam, kondisyon iyi tespit. Bu sebeple kondisyonunuzu arttirana kadar, imkanınız varsa yokuşlu güzergahları biraz erteleyin derim. Ben 3 ay şehir bisikletinden sonra (yaklaşık 1000km sonra) yol bisikletine geçtim. 28 ruble var, 34 aklıma bile gelmiyor:)
Baya zorlanıyorum malum kilo da var :) o zaman düz yolda kondisyon arttırmaya yönelik antremanlara devam edeceğim. Eğer 34 ruble zahmetsiz olacaksa o zaman takmayı düşünebilirim :) Çok sağolun

Kontrol ettim hocam şu anda, fotodan anladığım kadarı ile ss değil gs sanırım. İnternette ss aktarıcılar ile farklı gözüküyor bendeki.
FullSizeRender.jpg

@Şahans kilonuz var ve bisiklete yeni başladıysanız, acele etmeden, yavaş yavaş, aşama aşama ilerlemekte fayda var. Dizlerinize yüklenmeden, düşük viteste, daha fazla pedal çevirmeye çalışın. (saniyede çevirdiğiniz pedal sayısı=kadans). Forumda buna, yüksek kadansli sürüş deniliyor :) .
Bacak kaslarinizi geliştirmek için ilave olarak, hafif tempo koşu ve egzersizler de ekleyin. Beslenmenizi de düzenleyin tabii. Sonrasi mi? Sonrası çok daha keyifli oluyor, o kismi da siz keşfedin:harika:

@Şahans kilonuz var ve bisiklete yeni başladıysanız, acele etmeden, yavaş yavaş, aşama aşama ilerlemekte fayda var. Dizlerinize yüklenmeden, düşük viteste, daha fazla pedal çevirmeye çalışın. (saniyede çevirdiğiniz pedal sayısı=kadans). Forumda buna, yüksek kadansli sürüş deniliyor :) .
Bacak kaslarinizi geliştirmek için ilave olarak, hafif tempo koşu ve egzersizler de ekleyin. Beslenmenizi de düzenleyin tabii. Sonrasi mi? Sonrası çok daha keyifli oluyor, o kismi da siz keşfedin:harika:

Çok teşekkür ediyorum hocam :) dediklerinizi yapıyor olacağım :)

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Baya zorlanıyorum malum kilo da var :) o zaman düz yolda kondisyon arttırmaya yönelik antremanlara devam edeceğim. Eğer 34 ruble zahmetsiz olacaksa o zaman takmayı düşünebilirim :) Çok sağolun

Kontrol ettim hocam şu anda, fotodan anladığım kadarı ile ss değil gs sanırım. İnternette ss aktarıcılar ile farklı gözüküyor bendeki.
244879 dosyayı görüntüle

Sizi üzmek istemem ama kısa bu aktarıcı :)

@_Madmexx _ 'in dediklerine katılıyorum. Dizlere yüklenmeden yavaş yavaş kondisyon kazanmanı tavsiye ederim. Yüksek kadans her derdin devası. Diğer arkadaşlarında dediği gibi o kısa bacak aktarıcı gibi gözüküyor, şimdilik ellemeyin ve yokuşlarda da çok yüklenmeyin. İhtiyaç duyarsanız değiştir çıkanları satarsınız çok fazla etkilemez.

@Sadettin Z. Hoşgeldiniz. Sizi daha doğrusu yorumunuzu gördüğüme çok sevindim.😁😁

Geri