Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Herkese çok teşekkür ederim :) kondisyona öncelik vereceğim
Sizi üzmek istemem ama kısa bu aktarıcı :)

Sağolun hocam nette şöyle bir foto ile karşılaştım ama ne kadar doğru bilmiyorum. Benim aktarıcı soldakine benziyor. Ama bilemiyorum tabi
7C58BD42-FC23-4C76-BAD3-BC1DD4F104A3.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Scudo
@silahsor3 Şimdi aslında düşünce şu açıdan yanlış benim Lapierre bisikletim vardı Tiagra 4700 setli. Tiagra seti 1350 TL ye satıp 1500 TL ye ikinci el 105 5800 set aldım bu yükseltmenin maliyeti 150 TL oldu benim için. Yine aynı bisikletin üzerinde R500 jantlar mevcuttu ikinci el 750 TL ye Cole Rollen alıp eski jantları 250 TL ye sattım. Bu yükseltme maliyeti de 500 tl oldu. Tiagra lı-R500 jantlı bir bisikleti toplamda 650 TL ye 105 li ve Cole Rollen jantlı yapmış oldum.

Hocam bisikletten anlayıp piyasayı takip edince yapılmayacak birşey değil. Belli ki hem kullandığınız ürüne hem piyasaya hakimsiniz uygun fiyatlı ve sağlam ürünleri bulmuşsunuz. Burada çoğunlukla yeni başlayan arkadaşlar tavsiye istiyorlar ve 105 5800 ne demek 105 7000 ne demek vs hiçbir fikirler olmuyor. Verilen tavsiyelerde hedef kitlenin göz önünde bulundurulması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@_Madmexx _
vites ayarı ile alakalı problem olma ihtimali var mı?

Herkese çok teşekkür ederim :) kondisyona öncelik vereceğim

Sağolun hocam nette şöyle bir foto ile karşılaştım ama ne kadar doğru bilmiyorum. Benim aktarıcı soldakine benziyor. Ama bilemiyorum tabi
244892 dosyayı görüntüle

Valla şaşırdım. Doğruysa yeni sistemlerde baya küçültmüşler bacağı :D

Merhaba, yaklaşık 3 yıldır şehir bisikleti sürücüsüyüm ve yol bisikleti almanın zamanı geldi diye düşünüyorum. 4000-5000 tl civarı bütçem var. Ne önerirsiniz ?

Valla şaşırdım. Doğruysa yeni sistemlerde baya küçültmüşler bacağı :D
Erdoğanlar bisikletin sayfasında da ss ve gs fotosu böyle gözüküyor anlamadım :) taktırmaya karar verdiğimde usta anlar sanırım :) çok sağolun tekrar

@ismailyuce olabilir tabii, kontrol edin. Zincir iki bisiklette de arka dişlide(rublede) en büyük, önde de en küçükte olacak. Ikisi de bu şekilde iken, fark devam ediyorsa, vitesten degildir.

Erdoğanlar bisikletin sayfasında da ss ve gs fotosu böyle gözüküyor anlamadım :) taktırmaya karar verdiğimde usta anlar sanırım :) çok sağolun tekrar

Üreticiler genellikle kullandıkları kaset dişlinin üst sınırındaki arka aktarıcıları seçer. Yani sizdeki 11-28 kaset dişli için üst sınırı 28T olan SS aktarıcı kullanılmış olmalıdır. (Kron bisikleti istisna olarak tutuyorum, bir dönem ellerine ne geçerse taktıklarına şahit olmuştum)

Aktarıcınız kısa bacak da olsa değiştirmenize gerek olmayabilir. Yukarıda belirttiğim gibi wolftooth firması tarafından üretilen roadlink uzatma aparatıyla kapasiteyi 11-34 e kadar çıkarabilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Şahans
Arkadaşlar burası belki tam yeri değil ama ; 2 gün önce acilen apandisit ameliyatına girdim çok ani gelişti , şimdi ancak yazabiliyorum .. Dün de bisiklet gelmiş mağazaya gidip almam lazım toparlandıktan sonra..

Kanala birkaç gün bir video koyamayacağım bu arada.. :bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Arkadaşlar burası belki tam yeri değil ama ; 2 gün önce acilen apandisit ameliyatına girdim çok ani gelişti , şimdi ancak yazabiliyorum .. Dün de bisiklet gelmiş mağazaya gidip almam lazım toparlandıktan sonra..

Kanala birkaç gün bir video koyamayacağım bu arada.. :bsmagryr:
Geçmiş olsun; önce sağlık

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Üreticiler genellikle kullandıkları kaset dişlinin üst sınırındaki arka aktarıcıları seçer. Yani sizdeki 11-28 kaset dişli için üst sınırı 28T olan SS aktarıcı kullanılmış olmalıdır. (Kron bisikleti istisna olarak tutuyorum, bir dönem ellerine ne geçerse taktıklarına şahit olmuştum)

Aktarıcınız kısa bacak da olsa değiştirmenize gerek olmayabilir. Yukarıda belirttiğim gibi wolftooth firması tarafından üretilen roadlink uzatma aparatıyla kapasiteyi 11-34 e kadar çıkarabilirsiniz.

(link)

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim ☺️

@TatanQa_tr acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun. Ben de bisiklet mi gelmedi diye düşünüyordum:)

• Beğen
Geçmiş olsun; önce sağlık
@TatanQa_tr acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun. Ben de bisiklet mi gelmedi diye düşünüyordum:)

Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün sabah kahvaltı yapabilince gözüm açıldı. Bolca ilaç aldığımdan onlarda kendime getirdi ve yerimde duramadım gittim aldım geldim bisikleti. En azından evimde gözümün önünde olsun :)

M kadroyu kutudan çıkarıp kurdu arkadaş 5dk içinde , üstüne geçtiğimde işte bu dedim , L kadrodaki o çok uzanma olayı yoktu gayet rahat tuttum gidonu . Ufak bir tur da attım (zaten doktor bolca hareket önerdi) . Aldım ve çıktım , arabanın arkasındaki taşıyıcı ile getirdim evde eski bisikletin yerine koydum.

Bir defa çok hafif . Bir elimde poşet bir elimde bisiklet rahat çıktım bu halimle .

Ayrıca yanında verilen tork anahtarı çok ama çok iyi oldu :) . 3-10 Nm arası iş görüyormuş :
IMG-1152.jpg

RC500 üzerinde görünen çamurluklar da ayrıca satılıyor 150TL den set halinde , yağmurda sürüş için alırım ben büyük ihtimalle:
IMG-1149.jpg ...............IMG-1151.jpg

Henüz resim koyamıyorum çünkü bisikletin bulunduğu balkonda yok yok baya bir karışık , en kısa sürede inşallah ...

@Şahans Kesin olarak zincir kısa kalır demiyorum ama 34 rubleye geçerseniz uzun bacak aktarıcı da gerekirse zincirinizin kısa kalıp kalmayacağını da kontrol etmeniz gerekecek.

@Şahans Kesin olarak zincir kısa kalır demiyorum ama 34 rubleye geçerseniz uzun bacak aktarıcı da gerekirse zincirinizin kısa kalıp kalmayacağını da kontrol etmeniz gerekecek.

Tamamdır hocam bunu da aklımda tutacağım. Bir kaç gün daha 28 ruble ile durumuma bakıp sonrasında değişim için araştırmalara başlayacağım. Sağolun tekrar.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
@TatanQa_tr hayırlı olsun, güle güle kullanın yeni bisikletinizi:). İçinize sinmiş olmasına ve beğenmenize çok sevindim. İlk sürüşünüzü sabırsızlıkla bekliyoruz.

• Beğen
@_Madmexx _ çok teşekkürler , ben de sabırsızlanıyorum, gidip gelip bakıyorum yeni düldüle :D . Kendi selemi taktım , kendia üstündeki de iyi ancak bana uygun değil boyut olarak.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Merhaba arkadaşlar Dechatlon van raysel af 105 set bisiklet alma arifesindeyiz. Peugeot R13 ve Carraro 062 alternatiflerimiz arasında. Bu bisikletler dışında tavsiyeleriniz olabilir mi ? 105 olmazsa olmazımız. Bir de full Karbon kadro istemiyoruz. Bu kadro için gözümüzü korkuttular :) Teşekkür ederim.

• Beğen
@onatt abi merhaba, karbon kadrodan korkmayın öncelikle. Alü kadrodan sağlamlık açısından farkı yok, genellikle hafiflik açısından avantajı var.
Saydığınız bisikletlerde ben Van rysel af105 e bakardım. Jant seti, hafiflik avantajı. Ayrıca kadro geometrisi aynakol ve ruble oranı daha mantıklı. Tellerin dışarıdan gitmesi kozmetik bir dezavantaj. 7500 lira bu kurda makul. Carraro gereksiz ağır bir bisiklet. Arkadaş aldı kullandı yakından gördük. Componentleri iyi, başka bir avantajı yok. Peugeot daha görsel ama componentleri o kadar iyi değil. Fiyat olarak üçü de benzer aralıkta. Ben Van rysel diyorum.

Merhaba arkadaşlar Dechatlon van raysel af 105 set bisiklet alma arifesindeyiz. Peugeot R13 ve Carraro 062 alternatiflerimiz arasında. Bu bisikletler dışında tavsiyeleriniz olabilir mi ? 105 olmazsa olmazımız. Bir de full Karbon kadro istemiyoruz. Bu kadro için gözümüzü korkuttular :) Teşekkür ederim.
Carraro ağır kadro iyi komponentler ama benim radardan çıkmıştı. R13 hiç kullanmadım , yakından görmedim kağıt üzerinde fena durmuyor. 400gr daha ağır van rysel den. İkisini de kullanan arkadaş vsn rysel in daha iyi/dengeli olduğundan bahsetmişti. Bence de Van Rysel ama son tercih sizin tabii. Şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: onatt
Geri