Taha_
Üye
- Tepki
- 161
- İsim
- Taha
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Diyemeyiz. Karbon kadrolar cidden çok hafif olabiliyor. Titanyuma ise görece yakın.Merak ettigimden soruyorum, eger Chromoly çeliği en az alü kadar hafifse columbusu da titanyum kadar yada karbon kadar hafif diye bilirmiyiz? Ve ayrica cromoly neden paslanmaz? Cromoly alacak kisinin bütcesi neden cok olmasi gerekiyor, özel ve pahali bir celikmi?
En az bir alü kadro kadar dedim. Tabiki fiyat segmentinde değerlendirmek gerektiğinden. Colombus borulardan el yapımı bir çelik kadroyu gidip de bizim markalarla kıyaslayacak halim yok. Ben de Specilized alü kadrolara baktım. Hemen hemen aynı ağırlıktalar diyebilirim.
Neden paslanmaz sorusuna detaylı cevap vermek isterdim ama kimyaya ilgim olmadığından alaşımdaki maddeleri sayıp onların da şöyle özellikleri var diyemeyeceğim. Derslerden bildiğim şey, krom eklediğin çelik alaşımı paslanmaya daha dayanıklı oluyor. Bir noktaya kadar da paslanmaz çelik olarak sınıflandırılmıyor.
Son sorunun cevabı saydıklarınız ile beraber işçilik ile alakalı. Karbon miktarı yüksek çeliklerin kaynaklaması daha zor oluyormuş.
Bir de piyasa etkeni var tabi. Teknik olarak aynı iş gücüyle üretilebilecek iki farklı maddenin bile hangisi daha yaygın kullanılıyorsa o, zamanla daha ucuz olur.
Son düzenleme: