Tek fark sadece 1 ruble fazla olması değil. Sora Set vites kablolarını içten kablolama ile aktarıcılara gönderiyor. Böylece ön tarafta kablo kirliliği olmuyor. Bazı kaynaklar arka taraftaki 1 ekstra ruble yüzünden, bazı kaynaklar ise ön aktarıcının büyük küçük aynakol geçişi daha rahat olduğu için Sora Set'in biraz daha seri olduğunu belirtmiş.
Ama sonuç olarak yeni başlayan birinin çok büyük fark hissetmeyeceği üzerinde herkes hemfikir kalmış. Bu durumda görüntü meselesine odaklanmak makul gibi.
Sizin yerinizde olsam Peugeot ve Salcano arasında bir tercih yapar, hoşuma gideni alırdım. Sora veya Claris size çok farketmez.
Yol bisikletine yeni geçenler için bence en mantıklı hareket şekli şu; Önce giriş seviyesi bir bisiklet alın. baktınız ki bu hobi kalıcı, bisikleti bir kenara atmıyorsunuz, sürekli üstündesiniz... O zaman bu süre zarfında ne tarz bir sürüş yaptığınıza bakın. Uzun turlar mı yapıyorsunuz yoksa performans denemeleri mı?
O noktada artık ilk aldığınız bisikleti satın ve kullanım amacına yönelik bisikleti, tüm ekonomik şartları zorlayarak alın.. bu açıdan bakınca başlangıç için Decathlon'un Triban serisi de iyidir.
Bu arada Salcano ve Peugeot claris diye düşünmüştüm. Tourney'miş şaştım kaldım. Fiyatlara bak
. Ben de pek 2. Elci degilim ama 2. El sora set bir Triban da düşünebilirsiniz.