Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Kendi şahsi fikrim salcano,carraro,bisan vb gibi markalardan bisiklet alana kadar temizinden kaliteli uygun fiyata bisiklet almak daha mantıklı geliyor. Atölye 25.4 gibi yerlerden temin edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Scudo
Kendi şahsi fikrim salcano,carraro,bisan vb gibi markalardan bisiklet alana kadar temizinden kaliteli uygun fiyata bisiklet almak daha mantıklı geliyor. Atölye 25.4 gibi yerlerden temin edebilirsiniz.

Neden (link)setli bisiklete 15 bin tl verilsin ki? Gereksiz pahalı satış yapıldığını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ebabil
Neden (link)setli bisiklete 15 bin tl verilsin ki? Gereksiz pahalı satış yapıldığını düşünüyorum.
Sahibinden olan satışlara bakmayın orayı güncel olarak yenilemiyorlar onun yerine instagram adresine bakın.
(link)

@Mete Can Karahasan dediği gibi sıfır olması ve kullanılmamış olması otomatik olarak fiyatı yükseltiyor. Ayrıca bileşenleri iyi demek bisikletin kadrosunun ve geri kalanıın iyi olacağı anlamına gelmiyor.

Sahibinden olan satışlara bakmayın orayı güncel olarak yenilemiyorlar onun yerine instagram adresine bakın.
(link)

@Mete Can Karahasan dediği gibi sıfır olması ve kullanılmamış olması otomatik olarak fiyatı yükseltiyor. Ayrıca bileşenleri iyi demek bisikletin kadrosunun ve geri kalanıın iyi olacağı anlamına gelmiyor.

Bilmiyorum ama yine de çok pahalı geldi. İnstagram yorumlarına bakınca alışveriş yapılacak yer gibi değil. En azından benim için. İmkan olsa dükkana gidip 1-1 görüşmek.

edit: Sadece maadi anlamda değil. Verdikleri cevaplarda biraz değişik.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 'yol bisikletine' geçmek isteyenlere bir kaç şey söylemek istiyorum. 2 sene şehir bisikleti kullandıktan sonra yol bisikletine geçişimde yaşadığım zorluklardan biri duruş pozisyonuna bağlı olarak belirgin miktar konfor düşüşü, sırt ve sele ağrısı. İki hafta oldu başlayalı ve insanın bisiklet şevkini dahi kırabilecek miktarda yaşadığım sorunlar. Bisikletin hafif olması bacakları daha az yoruyor orası kesin ama diğer zorluklar gideceğiniz mesafeyi iki kere düşünmenize yol açıyor. Sele değişikliği ve bikefit yaptıktan sonra tekrar düşüncelerimi söylerim ama tavsiyem "uzun yol gideceğim" diyerek performansa dayalı bir yol bisikletine atlamak yerine her şeyi göz önünde bulundurup 'konfor' etkenine de bir hayli dikkat etmeniz. Zira yarışmıyorsanız endurance kadrolar gerçekten iyi bir tercih olabilir. Dediğim gibi bunlar 'alışmak' ile alakalı veya yanlış ayarlardan dolayı da olabilir bu noktayı kendimde henüz aydınlatamadım. Sadece uyarmak istedim :)

Arkadaşlar 'yol bisikletine' geçmek isteyenlere bir kaç şey söylemek istiyorum. 2 sene şehir bisikleti kullandıktan sonra yol bisikletine geçişimde yaşadığım zorluklardan biri duruş pozisyonuna bağlı olarak belirgin miktar konfor düşüşü, sırt ve sele ağrısı. İki hafta oldu başlayalı ve insanın bisiklet şevkini dahi kırabilecek miktarda yaşadığım sorunlar. Bisikletin hafif olması bacakları daha az yoruyor orası kesin ama diğer zorluklar gideceğiniz mesafeyi iki kere düşünmenize yol açıyor. Sele değişikliği ve bikefit yaptıktan sonra tekrar düşüncelerimi söylerim ama tavsiyem "uzun yol gideceğim" diyerek performansa dayalı bir yol bisiklete atlamak yerine her şeyi göz önünde bulundurup 'konfor' etkenine de bir hayli dikkat etmeniz. Zira yarışmıyorsanız endurance kadrolar gerçekten iyi bir tercih olabilir. Dediğim gibi bunlar 'alışmak' ile alakalı veya yanlış ayarlardan dolayı da olabilir bu noktayı kendimde henüz aydınlatamadım. Sadece uyarmak istedim :)

Harika bir değerlendirme olmuş. Bike fit sonrası sıkıntılarınız çözülür umarım.

Diğer arkadaşlara teknik bir soru sormak istiyorum. Çalınan bisikletim (link) ve şimdi (link) almak istiyorum. Sorun yaşar mıyım? Geometriler farklı olduğu için işin içinden çıkamıyorum.

yol bisikletine yeni geçecekler 1000 km devirmeden rahata alışamaz. popişin seleye değen kısımları şöyle bir nasırlanacak yoksa istediğin seleyi tak nafile.

Diğer arkadaşlara teknik bir soru sormak istiyorum. Çalınan bisikletim (link) ve şimdi (link) almak istiyorum. Sorun yaşar mıyım? Geometriler farklı olduğu için işin içinden çıkamıyorum.

Bence sorun yaşamazsınız. Kendi sitelerindeki verdikleri ölçü rakamlarına göre yazıyorum. Aralarındaki fark sadece kadronun tasarımında görülüyor. Diğer farklar yok denecek kadar az. Yani sana gerekli olan uzanma mesafesindeki fark sadece 5 mm. Diğer ölçüler ise neredeyse birebir.

Bence sorun yaşamazsınız. Kendi sitelerindeki verdikleri ölçü rakamlarına göre yazıyorum. Aralarındaki fark sadece kadronun tasarımında görülüyor. Diğer farklar yok denecek kadar az. Yani sana gerekli olan uzanma mesafesindeki fark sadece 5 mm. Diğer ölçüler ise neredeyse birebir.
Bunu da gidon boğazı değişimi ile çözebilirim sanırım.
Tabi stok bulup bisikleti alabilirsem pff nasıl bir dönemden geçiyorum/z anlamıyorum

Arkadaşlar 'yol bisikletine' geçmek isteyenlere bir kaç şey söylemek istiyorum. 2 sene şehir bisikleti kullandıktan sonra yol bisikletine geçişimde yaşadığım zorluklardan biri duruş pozisyonuna bağlı olarak belirgin miktar konfor düşüşü, sırt ve sele ağrısı. İki hafta oldu başlayalı ve insanın bisiklet şevkini dahi kırabilecek miktarda yaşadığım sorunlar. Bisikletin hafif olması bacakları daha az yoruyor orası kesin ama diğer zorluklar gideceğiniz mesafeyi iki kere düşünmenize yol açıyor. Sele değişikliği ve bikefit yaptıktan sonra tekrar düşüncelerimi söylerim ama tavsiyem "uzun yol gideceğim" diyerek performansa dayalı bir yol bisikletine atlamak yerine her şeyi göz önünde bulundurup 'konfor' etkenine de bir hayli dikkat etmeniz. Zira yarışmıyorsanız endurance kadrolar gerçekten iyi bir tercih olabilir. Dediğim gibi bunlar 'alışmak' ile alakalı veya yanlış ayarlardan dolayı da olabilir bu noktayı kendimde henüz aydınlatamadım. Sadece uyarmak istedim :)
Kesinlikle doğru ayarlar (bikefit), doğru sele seçimi ve alışma süreci gerekiyor evet. Bedenin esnekliği bile etkili.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider

hocam 1.5 sene şehir/trekking kullanıp peugeot r13 e geçtim ben. Neredeyse sıfır sorunla geçtim diyebilirim. Tek sıkıntım sele oldu onu değişmeyi düşünüyorum. Bir türlü barışamadık sele kardeşle ileri geri yapıyorum aşağı yukarı yapıyorum yok olmuyor her şekilde baskı yapıyor bana :) kesinlikle kadro yapısı on numara bisiklet diyebilirim. Öyle yarış koşmayacaksanız keyfi bisiklet sürücüsü iseniz tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Bunu da gidon boğazı değişimi ile çözebilirim sanırım.
Tabi stok bulup bisikleti alabilirsem pff nasıl bir dönemden geçiyorum/z anlamıyorum
4 - 5 mm kadar seleyi öne kaydırırsanız bence o da çözülür. :)

hocam 1.5 sene şehir/trekking kullanıp peugeot r13 e geçtim ben. Neredeyse sıfır sorunla geçtim diyebilirim. Tek sıkıntım sele oldu onu değişmeyi düşünüyorum. Bir türlü barışamadık sele kardeşle ileri geri yapıyorum aşağı yukarı yapıyorum yok olmuyor her şekilde baskı yapıyor bana :) kesinlikle kadro yapısı on numara bisiklet diyebilirim. Öyle yarış koşmayacaksanız keyfi bisiklet sürücüsü iseniz tavsiye ederim.

Stok sorunu var, bulamıyorum. İzmir fabrikaya da ulaşamıyorum. Bakalım en kötü şartla carraro race 062 alacağım.
4 - 5 mm kadar seleyi öne kaydırırsanız bence o da çözülür. :)

Eski bisikletimde 11 cm olan boğazı 9 cm olarak değiştirmiştik bike fitte. Bu yüzden belki yine değişim isteyebilir.

Stok sorunu var, bulamıyorum. İzmir fabrikaya da ulaşamıyorum. Bakalım en kötü şartla carraro race 062 alacağım.
peugeot fabrika taşınıyormuş bildiğim kadarıyla bianchi için yeni fabrika açtılar ve muhtemeldir ki peugeot üretimini bitirecekler. Mail atın size dönüş yaparlar hocam.

bakış açınız biraz bana değişik geldi, malesef herkes trek-spec-giant alamıyor. şahsen bende carraro kullanıyorum ama mutsuz bir durum yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve Ebabil
bakış açınız biraz bana değişik geldi, malesef herkes trek-spec-giant alamıyor. şahsen bende carraro kullanıyorum ama mutsuz bir durum yaşamadım.
Ben trek marka satın alınsın mı dedim veya trek olması gerekiyor diye bir yorum mu yazdım da trek üstünde böyle bir yorum yazıyorsun? 15 bin TL ye alabileceğinin en iyisini alsın diyorum. Carraro kendine güveni olan has bir marka olsaydı ilk başta bisikletin ağırlığını kendi sitelerine yazarlardı.

... Carraro kendine güveni olan has bir marka olsaydı ilk başta bisikletin ağırlığını kendi sitelerine yazarlardı.
Haydaaa neden öyle dediniz hocam. Gerçi ağırlıklar yazmıyor evet. Bir bilgi de yok.

Haydaaa neden öyle dediniz hocam. Gerçi ağırlıklar yazmıyor evet. Bir bilgi de yok.
Markayı kötülemek amacı ile söylemiyorum lakin bir carraro bisikletin ağırlığını öğrenmek imkansız. Örneğin merida bu konuda gayet başarılı diyebilirim ağırlığına kadar her şeyi detaylı bir şekilde ortaya koyuyor ve aynı şekilde mosso da detaylı bilgi veriyor.
(link)

(link)

Merhabalar, kısa süre önce şehir bisikletiyle başladığım süreci bir adım ileri taşıyıp yol bisikletine geçme kararı aldım. Biraz hızlı bir karar oldu ama bu konuya benden daha uzun süredir emek veren bilgili insanlar çok akla yatkın argümanlar sundular :) Öncelikle burada yorum yapmış, fikir vermiş herkese teşekkür ederim. Okuduğum yorumlar itibariyle aklımda şu an birkaç model oluştu. Genel olarak İstanbul Avrupa yakası sahil bandında kısa sürüşler yapıyorum (35-40km civarı). Yol bisikletine geçerek hem sürüş mesafemi hem de sürüş sıklığımı arttırmayı hedefliyorum.

1. Mosso Cavalier 700 . Claris/Sora seçimi ne kadar fark yaratır o konuda tecrübelerinizi paylaşmanızı rica edeceğim. Oradan yaratılabilecek bütçeyle diğer ekipmanları desteklemem daha mantıklı geliyor.

2. Salcano XRS044 de güzel görünüyor. Bu modelde de yine Claris/Sora seçimi yapılabilir.

3. Peugeot R14. Bütçemin üzerinde bir model, ciddi fiyat farkı var ancak bunu alırsam çok uzun yıllar doğru bakarak kullanabilir miyim? Bunun üretim ve servis durumu ile ilgili

Bu modeller haricinde önerilere de kesinlikle çok açığım. Zaman ayıran dostlara teşekkürler.

Geri