Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhaba,
Yakın zamanda Hollanda'ya taşınıyorum ve şehirde kullanım için bisiklet arayışı içindeyim. Orada daha pahalı olduğundan buradan alıp götürmeye karar verdim.
Carraro juliana ve julio modeli aldım tavsiye olarak kaliteli midir?
Bisiklet almak için nerelere bakabilirim tavsiye edeceğiniz satıcılar var mıdır?
Teşekkür ederim.

Buradan satın alma maliyetine nakliye maliyetini eklediğinizde yine de oradan almaktan ucuza geliyor mu? Bir de kutulama maliyeti var ama hiç açılmadan taşınırsa o maliyet işin içine girmeyecek tabii.
Carraro (link) ve (link) yol değil şehir bisikletleri, o tür bisikletler hakkında bilgi almak için Şehir/tur bisikleti seçim rehberi konusu daha uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Arkadaşlar 15 Yaşındayım 173 boyum 80 kilom var. Biliyorum biraz fazla ama son zamanlarda bisiklet sürme hevesim arttı ve 10 yıllık emektarı bir kenara kaldırmaya karar verdim. Bütçem 3500 4000 arası Kron spx 100 yada corelli fit zero düşünüyorum. Ay sonunda yalovaya gitmek istiyorum yaklaşık 60 km ve benim emektarla yapamayacağım için bu bisikletlerden birini almak istiyorum. Tercih olarak daha hız meraklısı değilde sürüşü rahat yormayan bir bisiklet istiyorum en son bisikletimi 5 yaşımda aldığım için yenilerinden pek anlamam tavsiyede bulunursanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Arkadaşlar 15 Yaşındayım 173 boyum 80 kilom var. Biliyorum biraz fazla ama son zamanlarda bisiklet sürme hevesim arttı ve 10 yıllık emektarı bir kenara kaldırmaya karar verdim. Bütçem 3500 4000 arası Kron spx 100 yada corelli fit zero düşünüyorum. Ay sonunda yalovaya gitmek istiyorum yaklaşık 60 km ve benim emektarla yapamayacağım için bu bisikletlerden birini almak istiyorum. Tercih olarak daha hız meraklısı değilde sürüşü rahat yormayan bir bisiklet istiyorum en son bisikletimi 5 yaşımda aldığım için yenilerinden pek anlamam tavsiyede bulunursanız sevinirim.

Aslında bu konu yol bisikleti tavsiyeleri konusu, SPX 100 bir trekking bisikleti, Fit Zero da Fit Bike ama Corelli yol bisikleti sayıyor. Ondan daha yol bisikletine yakın modelleri Carraro şehir bisikletleri kategorisine koyuyor. İki model için kısa birkaç not vereyim, detaylar için Şehir/tur bisikleti seçim rehberi konusuna yazmanız ya da oradaki paylaşımları okumanız daha doğru olur.
(link)'da giriş seviyesi bisikletlerde bile olmayan aynakol, ruble gibi oldukça düşük kalite bileşenler var. Diğer bileşenler de giriş seviyesi trekking/şehir bisikletlerine denk. Modelin olumlu yönleri benzerlerinden biraz hafif olması ve ince lastiğiyle hıza biraz daha yatkın olması. Bu özellikler aradığınız özelliklere uymuyor, zaten kullanılan 14-28 ruble de modelin hıza yatkınlığını azaltıyor. Bunu amacına ulaşamamış bir model olarak anabiliriz, Corelli'de Fit Bike adına layık tek model (link) .
(link) ise standart bir giriş seviyesi Trekking bisikleti. Bunun aynakolu da giriş seviye bisikletlerde görmeye alıştığımız kalitenin altında Zozo marka bir aynakol. Düz maşası nedeniyle süspansiyonlu benzerlerinden biraz daha hafif. Fiyatı (link)'daki denginden daha hesaplı ama bileşenleri daha kötü, (link)'daki denginden ise daha pahalı. Burada andığım dört modeli kıyasladığımda Mosso Legarda 2221 MDM V > Carraro Sportive 328 > Kron SPX 100 > Corelli Fit Zero.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
carraro sportive 220 de değerlendirilebilir sanki. bilmiyorum ben çok memnunum öneresim geldi. ama spartiat beyfendinin de dediği gibi yoldan ziyade şehir bisikleti konusu bu tabii. lakin ki 220 de şehir bisikletinden çok tur belki birazcık da yol bisikletlerine daha yakınımsı gibi geliyor bana.(şehir deyince demir çamurluklar önde büyük bir sepet arka bagaj vs düşünürsek 220 de bunlar en azından halihazıda yok)

carraro sportive 220 de değerlendirilebilir sanki. bilmiyorum ben çok memnunum öneresim geldi. ama spartiat beyfendinin de dediği gibi yoldan ziyade şehir bisikleti konusu bu tabii. lakin ki 220 de şehir bisikletinden çok tur belki birazcık da yol bisikletlerine daha yakınımsı gibi geliyor bana.(şehir deyince demir çamurluklar önde büyük bir sepet arka bagaj vs düşünürsek 220 de bunlar en azından halihazıda yok)

Andığı bisikletler düz maşalı olduğu için 220'den bahsetmedim. Süspansiyon isterse 220'den başka 2221 MSM V, Kron TX 75 ve 100, bazı Bisan ve Corelli modelleri v.b. giriyor işin içine.
220 her durumda yol bisikletlerinden epey uzakta, trekking bisikletleri grubuna daha uygun. Süspansiyonlu bir modeli yol bisikletine benzetebilirsek dağ bisikletinin tekerini inceltirsek yol bisikleti olmasına kadar gider iş.
"Şehir bisikletleri" tanımı biraz muğlak. Bazı firmalar (örneğin Mosso ve Bisan) çamurluklu-bagajlı modellere (link), diğerlerine (link)diyor; Carraro dede bisikletlerinden fit bike'lara kadar çok geniş bir yelpazeyi (link) sayıyor, Peugeot Trekking bisikletlerini ikiye bölüp düz maşalı olanlara (link), süspansiyonlu olanlara (link) diyor, Kron'da (link)kategorisi var ama çelik trekking bisikletlerini bagajlı-çamurluklu modellerle birlikte (link)kategorisinde paketlemiş.

• Beğen
Tepkiler: awakening
Andığı bisikletler düz maşalı olduğu için 220'den bahsetmedim. Süspansiyon isterse 220'den başka 2221 MSM V, Kron TX 75 ve 100, bazı Bisan ve Corelli modelleri v.b. giriyor işin içine.
220 her durumda yol bisikletlerinden epey uzakta, trekking bisikletleri grubuna daha uygun. Süspansiyonlu bir modeli yol bisikletine benzetebilirsek dağ bisikletinin tekerini inceltirsek yol bisikleti olmasına kadar gider iş.
"Şehir bisikletleri" tanımı biraz muğlak. Bazı firmalar (örneğin Mosso ve Bisan) çamurluklu-bagajlı modellere (link), diğerlerine (link)diyor; Carraro dede bisikletlerinden fit bike'lara kadar çok geniş bir yelpazeyi (link) sayıyor, Peugeot Trekking bisikletlerini ikiye bölüp düz maşalı olanlara (link), süspansiyonlu olanlara (link) diyor, Kron'da (link)kategorisi var ama çelik trekking bisikletlerini bagajlı-çamurluklu modellerle birlikte (link)kategorisinde paketlemiş.
dediklerinize katılıyorum tabii ki. ben 220 nin de karışık bir tür olduğunu belirtmek istemiştim. maşa da kilitlenebildiği için ucundan kıysından yola dahil olabilir diye düşünmüştüm. ama dediğiniz gibi daha çok dağ-şehir arası bir yerlerde dağdan çok şehire yakın.

Buradan satın alma maliyetine nakliye maliyetini eklediğinizde yine de oradan almaktan ucuza geliyor mu? Bir de kutulama maliyeti var ama hiç açılmadan taşınırsa o maliyet işin içine girmeyecek tabii.
Carraro Juliana yol değil şehir bisikletleri, o tür bisikletler hakkında bilgi almak için Şehir.. konusu daha uygun olur.
Türk Hava Yolları yolcu yanında 50-60 Euroya taşıyor. Ucuz bir bisiklet için bu fiyatı vermek makul olmayabilir ama belli bir fiyatın üstü kurtarabilir.
Bisiklet piyasasının hareketli olduğu şehirlerde sadece tek problem fiyat da değil, stokta düzgün boyutlarda bisiklet bulunamayabiliyor. Benim şu an bulunduğum yerde genelde beş-altı ay sonrasına teslimat tarihi veriyorlar. Hollanda'da da durum böyle olabilir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben Bi süredir yarış bisikleti arıyorum aradığım bisiklette aradığım özellikler hafif olsun uzun ömürlü olsun hızlı gidebileyim bir de tourney olmasın :D 5-10k arası bütçem var ama illa şu bisiklet mükemmel kesinlikle almalısın az daha ıkın al dediğiniz 12 13k lık bisiklet varsa onlara da okeyim genel olarak corelli sevmeyen mosso ve carraro ya sempati duyan ve daha çok tercih edecek biriyim almak istediğim bisiklet 2. El de olabilir ama eski olmasın en azından Aynakol un beyaz olduğu kadar eski olmasın önerileriniz için teşekkür ederim şimdiden bu arada mosso ve carraro dışında da her türlü markaya modele açığım corelli de gerçekten fırsat olmadığı sürece sanmıyorum

Arkadaşlar ben Bi süredir yarış bisikleti arıyorum aradığım bisiklette aradığım özellikler hafif olsun uzun ömürlü olsun hızlı gidebileyim bir de tourney olmasın :D 5-10k arası bütçem var ama illa şu bisiklet mükemmel kesinlikle almalısın az daha ıkın al dediğiniz 12 13k lık bisiklet varsa onlara da okeyim genel olarak corelli sevmeyen mosso ve carraro ya sempati duyan ve daha çok tercih edecek biriyim almak istediğim bisiklet 2. El de olabilir ama eski olmasın en azından Aynakol un beyaz olduğu kadar eski olmasın önerileriniz için teşekkür ederim şimdiden bu arada mosso ve carraro dışında da her türlü markaya modele açığım corelli de gerçekten fırsat olmadığı sürece sanmıyorum

(link)
"az daha ıkın al": (link) (piyasada siteden daha ucuz)

Merhabalar 12 13 bin TL bütçem var 2.el yol bisikleti önerebilir misiniz?

Herkese iyi forumlar, yol bisikletine yeni başlayacağım amacım en azından şimdilik kısa rota granfondo yarışlarına (50-55 km) katılabilmek ve şehirler arasında rahat rahat sürebilmek. Cavalier 700 ve corelli r 011 modeli arasında kaldım. Kullanan ya da mantıklı karşılaştırabilecek var mı acaba

Herkese merhaba,
Bisikletim çalındı ve yeni bisiklet arayışına girdim.
(link) ve (link) arasında kalıyorum. Mossonun gözle gözüken karbon maşa avantajı var.
Eski bisikletim Carraro Race 052 idi. Az daha bekleyip 105 setli bir model mi tercih etmeliyim?

Herkese merhaba,
Bisikletim çalındı ve yeni bisiklet arayışına girdim.
(link) ve (link) arasında kalıyorum. Mossonun gözle gözüken karbon maşa avantajı var.
Eski bisikletim Carraro Race 052 idi. Az daha bekleyip 105 setli bir model mi tercih etmeliyim?

Aero olması gerekmiyorsa: (link)

Öyle bir önceliğim yok.
Peki (link)e ne dersiniz. Kadro yapısı hoş gözüküyor.

1 seneden fazla suredir kullaniyorum simdiye kadar bir sikayetim olmadi. Fakat kadro yapisi ve disli oranlari biraz agresif baslangic icin biraz zorlayabilir :)

1 seneden fazla suredir kullaniyorum simdiye kadar bir sikayetim olmadi. Fakat kadro yapisi ve disli oranlari biraz agresif baslangic icin biraz zorlayabilir :)
Ben de bir soru sorabilir miyim? Boya kalitesine ne dersiniz? Tasarım olarak hidroform olması aslında çok güzel.

Arkadaşlar herkese merhaba. Ben Berke.
Yaklaşık olarak 1 yıldır dağ bisikleti kullanıcısıyım. Toplam 1039 km yaptık bisikletim ile. Bu aralar yol bisikletine geçmek istiyorum ve performans odaklı olacak şekilde kullanmak istiyorum. Benim kafamda birkaç bisiklet var bana fikir verebilirseniz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1. Salcano XRS 066
2. Salcano XRS 077
3. Carraro Race 011
4. Carraro Race 012
5. Triban RC 100

Geri