Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@BloodWish
Kalite olarak birbirlerine yakın bisikletler..Kron'un maşası alüminyum..Gerçi arkadaşlar bana itiraz ediyorlar ama bilemiyorum..Benim maşa karbon ve memnunum açıkçası..Alüminyum ve çelik maşa,ne durumda bilemem..
Peugeot'nun görüntüsü,Kron'a nazaran iyi..
Eğer maşaya takılırsanız,whistle'ın karbon maşalı yol bisikletine bir bakın..Ben olsam,o bisikleti alırdım açıkçası..
Şu konuya bir bakın;
2000 TL altı yol bisikletleri
Whistle'da şu;
(link)

Ben kron rc 2000'i 2000 km den fazla kullandım. ilk 500-600 km üstünde gelen jant ve lastikle daha sonra elime para geçince yeni bir jant ve lastik seti aldım.
İyiki de o bisikleti alıp kullanmışım. Geçen sene kapadokya gran fondo uzun parkur tamamladım kron rc 2000 ile.
Üzerinde gelen dış lastikleri ilk fırsatta değiştirmek gerekiyor, zira çok patlıyor. jant setini değiştirince bisiklet level atlıyor başka bir bisiklet oluyor.
Bence dış lastik değişimi elzem gerisi ihtiyaç ve maddi duruma göre yükseltilebilir.
şu anda salcano xrs 001 olmasına rağmen aynı hız ve güç ortalamalarını yakalayamıyorum çünkü o zamanlar daha antrene ve motive idim.
İş 1/5 bisiklette ise 4/5 sürendedir. Emin olun bu araştırma kafa yorma inceleme videosu izleme de harcanan zamanın yarısını bisiklet sürerek geçirirseniz
daha mutlu (bence) ve ne istediğini bilen biri olursunuz.

@BloodWish campagnolo khamsin
ikinci el az kullanılmış almıştım halen aynı jant setini kullanıyorum.

Merhabalar,

Başlangıç için bu bisikletler arasında kaldım. Bisikleti ufak çaplı yarışlarda ve antrenmanlarda kullanmak istiyorum. Hatta bir süre sonra decatlondan kış için trainer almayı düşünüyorum.
Mosso ve Kron Claris, Carraro Sora setli. Onun dışında diğer komponentler hakkında pek bilgim yok açıkcası. Tabi bu fiyatlarda önereceğiniz farklı bir model veya marka varsa onları da öğrenebilirim.

(link)
2400₺

(link)
2700₺

(link)
2400₺

Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: veterans
@ahlaksız

Şöyle biliyorum,
Alüminyum (en kötü), hi-ten çelik, cromoly çelik, karbon

@zormemo
Carraro öne çıkıyor ama şu maşalara ben hep takılıyorum..:)

1800 TL'ye karbon maşalı Whistle alabilirsiniz..
2700 lira verip alüminyum maşa almakta doğru mu?
Benim triban 500'e bakın bir de..Karbon maşalı,2200 lira..Gerçi benim bisiklet üçlü aynakola sahip..Yarışlara katılır mı,tam bilmiyorum..Kimi katılır diyor,kimi katılmaz diyor..

Bir de şunu belirteyim..Bir iki gün önce,forumda önceden carraro 052 alan bir arkadaşın,''keşke bu bisikleti alacağıma ultra 900 alsaydım'' mesajını okumuştum..
@specific
Kişiden kişiye değişiyor galiba:)
Kimi karbonu sevmiyor,kimi çeliği,kimi alüminyumu..Sanırım bir sıralama yapamayız..

@ahlaksız dostum sendeki şu whistle kanza sevdası beni bi alıp götürmedi değil her yerdeki mesajında whistle diyorsun daha önce hiç kullandın mı acaba ?

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@BloodWish
Alacaktım bu bisikleti ama triban da karar kıldım..
Karbon maşası var,dişli oranları yeni başlıyan birisi için çok uygun,hafifte(10 kg)..Bu bir sevda değil,tespit..:)
Mesela carraro 042..Alüminyum maşa..10 kg'dan fazla da olabilir..Hem de şu an,whistle'dan 900 TL daha pahalı..

@ahlaksız

Ben de üçlü aynakol yarışlarda yasak diye biliyorum, o yüzden Triban 540 dışında düşük bütçeli yok o da 4000₺ şu anda.

@ahlaksız Alüminyum maşalar karbon maşalara göre daha uzun ömürlü diye biliyorum başlangıç için olan bir yol bisikletinde karbon maşaya ne kadar gerek var ki kırılsa alüminyuma göre daha fazla masraf çıkmaz mı ?

@ahlaksız abi sana bir sorum olucak b twin 900af de ilgimi çeken bir şey oldu arka freni yok mu babamı öyle geliyor anlayamadım siz ne düşünüyorsunuz

@zormemo
Doğru..540 pahalı..
Carraro'nun tipi hoşunuza gittiyse,size uygun olur..
@BloodWish
Bu maşa konusu,esnek bir konu..Ben karbon maşanın titreşimi,en iyi emen maşa olduğunu bu forumdan öğrendim..Bu yüzden özellikle bisiklet alırken karbon maşa olmasına dikkat ettim ve karbon maşalı bir bisiklet aldım..Çokta memnunum..Yani yoldaki bozukluklardan fazla etkilenmiyorum..Amortisörlü maşa kadar rahat değil ama yoldaki bozukluklar beni fazla rahatsız da etmiyor..
Kırılma konusunu bilmiyorum..Karbon maşa/kadro kırılır deniyor ama insan gibi kullanırsan bir şey olmaz bence:)

@Bisiklet sever 93

Aynakolun arkasına dikkatli bakın

Tamamdır buldum sağolun
Screenshot_2018-08-30-22-57-15-465.jpeg

8 ay önce kosarken capraz baglari sakatladim. Uzun bir suredir fizik tedavi goruyorum. Fizyoterapistim bana bisiklet binerek bacagimi eskisi kadar guclendirebilcegimi soyledi. Halihazirda bulunan, 2.el alip, 3 yil bindigim eski salcano yaris bisikletim yerine bacaklarimi guclendirecek (vites sayisi cok olmali ki kademeli guclendirebileyim) ve yokuslari canavar gibi cikacak, bozuk asfalt ve hafif tumseklerden etkilenmeyecek bir bisiklet ariyorum. Ozellikle yokus cikarken istifini bozmamali. Ellerim cebimde bile rahat yokus cikabileyim. Kondisyon konusunda toparlanma disinda sıkıntı yasayacagimi sanmiyorum. 32km/h ortalama ile 1-1.5 saat surebiliyordum, 5km' lik mesafeyi 15dk-14.40 arasinda kosuyordum. Bisiklette amacim hiz yapmak degil, onceligim bacagimi guclendirmek. Ondan sonra zaten istedigim kadar hizlanabilirim heralde. Yani bisiklet baslangic seviyesi bile olsa bence is kullanicida bitiyor. Ayrica yaris bisikletlerinin seleleri performans artirmak icin de olsa o KAZIK gibi seleler ne performansimi artiriyor ne beni hizlandiriyor, ne de ustunde duruluyor. Oturdugum zaman bulutlardaymis gibi hissettiren yayli suspansiyonlu vb. bi sele varsa lutfen onu da soyleyin. Sehir icinde gerek bozuk asfalt gerek trafik ani manevra gerektiriyor ve fren konusunda biraz endiseliyim. Ruble aynakol kombinasyon ve diger zirvalardan da pek anlamiyorum. Bu konuda sizlerin yardimci olacagini umuyorum. Hizdan cok akicilik saglayacak ozellikler aradigim icin nelere dikkat etmem gerektigini size soracagim. Bisikleti en az 3 yil kullanmayi dusunuyorum. Uzun sure kullanmak isterim. Haftada en az 3 gun surecegim. Yavas baslayacagim icin gunde 20km en fazla alacagim yol. İlerleyen zamanlarda en fazla
45 km gunluk olur sanirim.
Yokusu on plana getirmis olabilirim biraz, aslinda sehrin bozuk asfalt yollarina uygun olmasi daha onemli.

2000-1500tl lik bi butcem var. 2000tl den asagi her fiyat olabilir.

Boyum 183, kilom 70, 17 yasindayim.

Bacaklarını güçlendirmek istiyorsan vites oranları yüksek bir bisiklet Alman lağzım misal 52-42 aynakol olan bir bisikletle yokuş çıkmaya başlayınca bacaklarının güçlendiğini hissedeceksin
küçük bir yokuş olsa bile diğer bisikletlere göre daha çok zorluyacağı için daha hızlı bacaklarını geliştirebilirsin tavsiyeye gelirsek benim dediğim vites oranlarına sahip bisiklet Salcano ama şöyle de yapabilirsin başka bir bisiklet alıp ayna kolu değiştirebirsin o sana kalmış son olarak senin bütçe aralığındaki bisikletler bu konuda var 2000 TL altı yol bisikletleri

Geri