8 ay önce kosarken capraz baglari sakatladim. Uzun bir suredir fizik tedavi goruyorum. Fizyoterapistim bana bisiklet binerek bacagimi eskisi kadar guclendirebilcegimi soyledi. Halihazirda bulunan, 2.el alip, 3 yil bindigim eski salcano yaris bisikletim yerine bacaklarimi guclendirecek (vites sayisi cok olmali ki kademeli guclendirebileyim) ve yokuslari canavar gibi cikacak, bozuk asfalt ve hafif tumseklerden etkilenmeyecek bir bisiklet ariyorum. Ozellikle yokus cikarken istifini bozmamali. Ellerim cebimde bile rahat yokus cikabileyim. Kondisyon konusunda toparlanma disinda sıkıntı yasayacagimi sanmiyorum. 32km/h ortalama ile 1-1.5 saat surebiliyordum, 5km' lik mesafeyi 15dk-14.40 arasinda kosuyordum. Bisiklette amacim hiz yapmak degil, onceligim bacagimi guclendirmek. Ondan sonra zaten istedigim kadar hizlanabilirim heralde. Yani bisiklet baslangic seviyesi bile olsa bence is kullanicida bitiyor. Ayrica yaris bisikletlerinin seleleri performans artirmak icin de olsa o KAZIK gibi seleler ne performansimi artiriyor ne beni hizlandiriyor, ne de ustunde duruluyor. Oturdugum zaman bulutlardaymis gibi hissettiren yayli suspansiyonlu vb. bi sele varsa lutfen onu da soyleyin. Sehir icinde gerek bozuk asfalt gerek trafik ani manevra gerektiriyor ve fren konusunda biraz endiseliyim. Ruble aynakol kombinasyon ve diger zirvalardan da pek anlamiyorum. Bu konuda sizlerin yardimci olacagini umuyorum. Hizdan cok akicilik saglayacak ozellikler aradigim icin nelere dikkat etmem gerektigini size soracagim. Bisikleti en az 3 yil kullanmayi dusunuyorum. Uzun sure kullanmak isterim. Haftada en az 3 gun surecegim. Yavas baslayacagim icin gunde 20km en fazla alacagim yol. İlerleyen zamanlarda en fazla
45 km gunluk olur sanirim.
Yokusu on plana getirmis olabilirim biraz, aslinda sehrin bozuk asfalt yollarina uygun olmasi daha onemli.
2000-1500tl lik bi butcem var. 2000tl den asagi her fiyat olabilir.
Boyum 183, kilom 70, 17 yasindayim.