@veterans yazdığınız boy ve iç bacak değerlerinize göre bacaklarınız ortalamadan kısa, bu durumda üst gövdeniz ortalamadan uzun. Normal şartlarda, sadece boyunuzu baz alırsak 1.83 boy L beden yani 56 kadroya denk geliyor. Fakat bacaklarınız, 80-81 bacak ise M beden birinin bacak boyu gibi neredeyse ve 54 kadroya denk geliyor.
İster 54 kadro alın, ister 56 kadro alın, ikisine de farklı ölçüler size tam olarak uymayacak. Bu uyumsuzluğu belkide fark bile etmeyeceksiniz. Ama yıllardır yol bisikletiyle ilgili çok ama çok küçük detayları bile araştırıp, konuşan biri olarak sizin bu ufak uyumsuzlukları yaşayacığınızı öngörüyorum. 54 kadro aldığınızda üst boru size kısa gelecek, pedal tam gelecek. Bu durumda gidon boğazını uzatıp bisikleti kendinize "uydurmanız" gerekecek. 56 kadro aldığınızda ise bu kez üst boru size tam gelecek, pedal boyu kısa gelecek, bunu da seleyi olması gerekenden yukarıda kullanarak çözeceksiniz yani yedek parça değişimine ihtiyaç duymayacaksınız.
Tüm bunlar bir yana, ben iç bacak boyunuzu tam olarak doğru ölçmediğinizi düşünüyorum. Bacak aranıza kalın bir kitabı dayayabildiğiniz kadar dayayın. Kemiğinize kadar değmeli. Çünkü seleyi temsil ediyor olacak o kitap. Bacak boyunuzu ölçerken o bölgedeki yağ dokuyu da hesaba kattığınızı ve bu yüzden bacak boyunuzun aslından 1-2 cm kısa çıktığını düşünüyorum. Doğru ölçümü yaptığınızda 83 küsür çıkmasını bekliyorum. Bu durumda da 56 kadro size daha cazip hale gelecek.
Bacak boyunu ölçmenin alternatif yolu da duvara sırtınızı dayayacak şekilde oturmak, duvardan uzunluk ölçmek ve bu uzunluğu boyunuzdan çıkarmaktır.