Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
peugeot gtr 920 hakkında ne düşünüyorsunuz 2bin lira civarında buldum sıfır claris setli bisiklet. ilk yol bisikletim olacak

ayrıca bacak boyum 77 ve boy 167 . bisiklet bi 53 kadro kalmış. üzerine çıktım şimdilik sorun yok gibi ayağım yere değiyor kadro borusuna denk tutunca ancak apış arasına da yapışıyor kadro ne düşünüyorsunuz? benim ilk izlenimim güzel oldu bisiklette

bir de kaç kilo olduğunu tam anlayamadım 9-10 kilo gibi

@veterans
Benim boy ve bacak boyum da sizinle aynı sayılır..Bir iki santim düşük olabilir ama fazla değil..54 kadro kullanıyorum..

@nochimeraBisiklet iyi olmakla birlikte bence o kadro boyunu düşünmeyin. Yukarıda da belirttiğim üzere 176 boy 81 icbacak ile 52 kullanıyorum, cok bile geliyor

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@nochimera
12,05 kg;çok ağır.
Peugeotlar,ağır bisikletler.
Diğer markaların tiagralı modelleri 9-10 kg civarında olur.

@veterans ama beni en çok deli eden nedir bilmek ister misin? Bir marka/model öneriyorlar İnternete başlıyorum aramaya ama alışveriş sitelerinin bir çoğu kadro boyu yazmıyor. Artık ağzımın yayı çıktı sabahtan beri sövmekten kaldırıp atacam telefonu şimdi.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@newbike
Bunlar hep sıkıntı..
Ağırlığı da yazmıyor çoğu..Kimisi kadronun veya maşanın ne olduğunu bile yazmıyor..Dişli oranlarını da yazmıyorlar..Hangi ülke markası olduğu da yazılmıyor..

@newbike Gerçekten de şu aşama tam sinir stres. Alsak kurtulsak, bir 3-4 sene mağaza sitelerine girmeyeceğim herhalde. Geçen gün sinirden neredeyse vazgeçiyordum bu sevdadan.

@hamlet2006 ama verilen fiyat sıfır fiyatı 2bin civarı iyi değil midir. ikinci el pek almak istemiyorum araştırıyorum birkaç haftadır ve kafayı yedirtecek çünkü :)

@veterans yazdığınız boy ve iç bacak değerlerinize göre bacaklarınız ortalamadan kısa, bu durumda üst gövdeniz ortalamadan uzun. Normal şartlarda, sadece boyunuzu baz alırsak 1.83 boy L beden yani 56 kadroya denk geliyor. Fakat bacaklarınız, 80-81 bacak ise M beden birinin bacak boyu gibi neredeyse ve 54 kadroya denk geliyor.

İster 54 kadro alın, ister 56 kadro alın, ikisine de farklı ölçüler size tam olarak uymayacak. Bu uyumsuzluğu belkide fark bile etmeyeceksiniz. Ama yıllardır yol bisikletiyle ilgili çok ama çok küçük detayları bile araştırıp, konuşan biri olarak sizin bu ufak uyumsuzlukları yaşayacığınızı öngörüyorum. 54 kadro aldığınızda üst boru size kısa gelecek, pedal tam gelecek. Bu durumda gidon boğazını uzatıp bisikleti kendinize "uydurmanız" gerekecek. 56 kadro aldığınızda ise bu kez üst boru size tam gelecek, pedal boyu kısa gelecek, bunu da seleyi olması gerekenden yukarıda kullanarak çözeceksiniz yani yedek parça değişimine ihtiyaç duymayacaksınız.

Tüm bunlar bir yana, ben iç bacak boyunuzu tam olarak doğru ölçmediğinizi düşünüyorum. Bacak aranıza kalın bir kitabı dayayabildiğiniz kadar dayayın. Kemiğinize kadar değmeli. Çünkü seleyi temsil ediyor olacak o kitap. Bacak boyunuzu ölçerken o bölgedeki yağ dokuyu da hesaba kattığınızı ve bu yüzden bacak boyunuzun aslından 1-2 cm kısa çıktığını düşünüyorum. Doğru ölçümü yaptığınızda 83 küsür çıkmasını bekliyorum. Bu durumda da 56 kadro size daha cazip hale gelecek.

Bacak boyunu ölçmenin alternatif yolu da duvara sırtınızı dayayacak şekilde oturmak, duvardan uzunluk ölçmek ve bu uzunluğu boyunuzdan çıkarmaktır.

@nochimera Kafayı yedirtecek ,sinir edecek hiçbir şey yok.Araştırma kısmından bile keyif almalısınız.Başlangıç seviyesi bisikletleri karşılaştırırken özellikler önemlidir ancak birbirlerine belirgin avantajları pek yoktur.Bundan dolayı tasarımı gözünüze hoş gelen bir bisikleti almakta fayda var.Zaten belli bir süre sonra bisiklet yetersiz gelmeye başlıyor deyip değiştirmek isteyeceksiniz.Ama ben biraz uzun süre değiştirmeyeceğim derseniz en az tiagra donanımlı bir bisiklet almalısınız.

• Beğen
Tepkiler: newbike ve rodya
@hamlet2006 2. el düşünmek istemiyorum 2bin civarına da tiagra setli sıfır bisiklet bulamayacagız. en iyisi ben bunu alayım mutlu mesut süreyim :)

@Serkan Mıstınoğlu Yanlış ölçtüğümü sanmıyorum. Kendim bir kere ayakkabıyla 83 cm, iki kere ayakkabısız 81 cm ölçtüm. Başkasından yardım aldığımda ise iki denemede de ayakkabısız 81 cm ölçtük. Bilgilendirmeniz için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@veterans Konya'da AY bike var, oranın sahibi (sanırım Aziz bey) milli takıma bike fit yapıyor(muş). Onunla görüşün

Geri