Merhaba.
Yıllardır motosiklet kullanıyordum sattım. Bisiklete başlamak ve hem spor hem ulaşım amaçlı kullanmak istiyorum. Yıllardır merakım vardı ama sürekli erteledim. Şimdi sıfırdan başlayıp, uzun yıllar bisiklet kullanmak ve dinç kalmak istiyorum. Eğer başarabilirsem ileride güzel bir bisiklet toplama hayalim var.
Çok tecrübem olmadığı için sizden yardım istiyorum. Umarım yardımcı olursunuz. Ben birkaç seçenek belirledim, sizlerde yorumlarsanız sevinirim
1-) Mosso Legarda 1821 MDM-V
Bu model düz maşa ve komponentleri bu fiyat aralığında fena sayılmaz. Kendimi bu modele her ne kadar yakın hissetsemde, kullanıcıların yaşadığı servis sorunları beni biraz soğuttu.
2-) Carraro Sportive 224
Bu model kilitlenebilir suntour maşalı ve ön/arka tourney setli. Beni düşündüren şey maşalı olması. Giriş seviyesi bisikletlerde maşa pek işe yaramadığı gibi, gereksiz ağırlık yapıyor deniyor. Bu sebeple kararsızım. Maşa iyi derseniz sanırım direk bunu alırım.
3-) Btwin Triban 100 *
Bu model şehir değilde, yol bisikleti diye geçiyor. Decathlon firmasının olması bana cazip gelen tarafı. Muhattap bulabilme adına daha iyi gibi. Ama bisikletten emin değilim. 7 vites olması ve tek aynakol olmasından pek iyi bahsedilmemiş. Yokuşlarda zorlar dendiği için pek emin olamıyorum. Ne dersiniz?
Seçeneklerim bunlar. Siz olsanız ne yapardınız? Aslında kafamdaki en büyük soru işareti suntour maşalı bir bisiklet gereksiz ağır olur mu? Performansı mı etkiler mi? Başka modellere açığım, her tavsiyeniz benim için değerli. Şimdiden teşekkür ederim. Hepinize iyi haftasonları.
Not: Ekipman bütçesi, bisiklet bütçesine dahil değildir.