Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@61016 tamam işte benim s20 gibi olmuş senin makina, sıfır alsan daha pahalı böyle uyguna gelmiş.bende ilk defa kullandim yol bisikleti memnun gibiyim. Yollar güzel olduktan sonra zevk alınıyor.

Scudo
Ateş ediyor :)

• Beğen
Tepkiler: 61016
@61016 tamam işte hiç fark yok. Scott yazısı hoş duruyor kadroda.veya benim hoşuma gidiyo bilmiyorum

Birde şeyi soracam bu lastik 700 28 diyo yol bisikleti için kalın değil mi sanki.

2017 triban 520 yorumlarınız nedir Yeni adlım 2. el bildiğiniz eksiği fazlası bişeyi varmıdır. İlk yolum acemlik atıp grupsete upgrade düşüncesindeyim.Carbon maşa olması artı olarak gördüm ee nedir yorumlarınız :)

@DearVelespit tercih meselesi ama çokta inceye bence gerek yok lastik inceldikçe hız artarken yol tutuşu azalıyor

Arkadaşlar merhaba. Yıllardır bisiklet sürüyorum ama şu zamana kadar istediğim gibi bir bisikletim olmadı. 10 senedir orbis diye mtb tarzı, çelik kadrolu bir bisiklete biniyorum ve de artık ağırlığından çok yoruldum. Antalya da yaşıyorum, boyum 1.80M , kilom 71-72 kg civarı. Istediğim en büyük özellik akıcılık ve de beni olabildiğince az yorsun. Şehir içinde kullanacağım, öyle arazi falan düşünmüyorum, en fazla gideceğim yerler ara sıra parklar olabilir. Geçen gün kuzenime ktm bisiklet aldık (mtb). Tesadüfen aynı yerde Whistle nakoda flat bar modelini gördüm ve de çok hoşuma gitti. Zaten flat bar olmasaydı direkt eleyecektim. Siz değerli arkadaşlara sorum nakodayi alsam lastikleri schwalbe marathon green guard ile değiştirsem beni mutlu eder mi? Vites sistemi olsun (2×8 claris 2400) , karbon maşa, compass alüminyum v-fren, 2018 model ve de 10.7 kg. Satan yer beyaz eşyacı 2000 tl ye verecek nakit olarak. Kadro XL. Yanında 1 tane de kilit hediye edecek. Toplam bütçem 2900 TL full aksesuarlar dahil. Ne dersiniz alınır mi? Başka önerilere de açığım.Ikıncı el specialized sirrus elite bulmuştum 2016 model, 2300 liraya ama faturası olmadığı için kafama yatmadı. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba. Ben bisiklet almayı düşünüyorum 0 ve ya 2. El farketmez. Genel olarak günde 50KM yapıcağımı göz önünde bulundurursanız güzel olur. Bulunduğum yerde 3-4 yokuş var ama yokuşlar çok dik birde bende saman gibi yanan bir enerji var çok güçlü ama 15-20 saniyede bitiyor sprint atınca o yüzden yokuşlarda sıkıntı yaşıyorum. Boyum 165 yaşım 13 50Kiloyum. 7 Yıldır bisiklete biniyorum. Hidrolik fren önemli bazen önümüze aniden insanlar fırlayabiliyor. Şöyle belirtmeliyim ki performans———I———————komfor çizgisinde işaretlediğim noktadayım. Ondan dolayı biraz daha endurance kısmına yakın hissediyorum uzun süre kullanmayı planlıyorum ama vites setini vs. Upgrade edebilecek bir öneride bulunursanız benim için çok iyi olur yarış yapmayı planlamıyorum birde renk önemli olmamakla beraber siyah arkaplan üzerine kırmızı yazı şekil ve ya çizgiler çok hoşuma gidiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Bütçem ise 2000TL. Ülkemizin kaldırımlarını bilirsiniz patates gibidir ama eğer ben istersem o kaldırımdan eğer istersem yoldan gideceğim tabi kaldırım daha güvenli ve kolay ama farketmez benim için.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Merhaba arkadaşlar okula gidip gelmek için ve asfaltta kullanmak için bisiklet arıyorum butcem 1500 TL önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler:):)

Zaten bu bütçeye sora set alınabiliyor.

@healer
Detaylı bilgi verirsen yardımcı olabilirim.

@CrossBie 16 yaşındayım 50 kiloyum 1.73 boyum var. Okula ve gündelik islerimi halletmek için bisiklet arıyorum yol bisikleti düşünüyorum yarisla bisikletiyle farkı varmı bilmiyorum yarış bisikleti istiyordum ama bizim buradaki bisikletçi duruş pozisyonundan dolayı bana onermedi onun yerine direksiyonu normal ama tekeri gene ince ama hafif tırtıklı bir bisiklet önerdi. Biraz garip anlatmış olabilirim ama hicbir bilgim yok bisikletler hakkında kusura bakmayın :)

• Beğen
Tepkiler: mektupla
Kadro büyük ihtimal büyük olacaktır. 180boy genelde ML yada L boylar oluyor.

Merhaba,

Ben MTB den yol bisikletine geçeceğim MTB de sorunlar yaşadığım için bu sefer ince eleyip sık dokuyorum.

Bu bisiklet arasında kaldım.

Mosso Cavalier 700 Sora : 2600 TL
Btwin Triban 540: 4000 TL

Arada 1400 TL bir fark ve bu farkın oluşması için donanım farklılıkları var. Ben haftada bir ya da 2 kere tura çıkan biriyim ama uzun turlar yapmak istiyorum. Derece peşinde olmasam bile belki o havayı solmak için yarışlara girmeyi de düşünüyorum arada. Çok fazla vaktim olmadığı için. Şimdi bunları düşünerek Triban 540 ın + larını yazıyorum sizce hangisini almalıyım.

Shimano 105 ön ve arka aktarıcı ( Ayna Kol SHIMANO RS 500 ) ve fren sistemi (Fren Pabuçları Btwin) var. Mosso da Sora var.
Jantlar Mavic Aksiyum 17C RULMAN lı, Mosso da bilyeli jant var.
Ön Maşa Carbon 12K, Mosso da Alüminyum maşa var ve aralarında 1 - 1,5 KG fark var.

Sizce hangisini almalıyım, değerli fikirlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: stuncbilek
Benyeni katlanırdan geçiş yaptım Btwin triban 520 ye ve 85 km bir turum oldu. akıcılığı çok güzel kadans tutunca düzde az biraz kondisyonum vardı 22 23 ortlamada rahat aktı ancak gidona yatar pozisyonda inince gidon el bileğimi ezdi :)şuan morarıyor. bunun çaresi ne acaba ben mi yanlış oturuyorum ve yukarıdan sürüş pozisyonunda eller frene sadece parmakların son boğumdan temas ediyor ve frenler çok geç durma mesafesinde çalışıyor bunun bir çaresi varmı ? yatar pozisyone geçince selede yer değiştirmem gerekirmi

bileğimin ezilmesi resimdeki gibi tutarken fren yapınca oldu
uuu-jpg.177479

Bir diğer dediğim mevzu şu. Bu resimdeki gibi tutarken frenlere uygualdığım güç %30 felan ve durma mesafem çok uzuyor bunun çaresi varmı ? parmak uçlarım ile sıkıyorum freni.

road_bikes_specialized-roubaix-my18-jpg.177480

Boyum 1.74 bisiklet M beden

@61016 hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: 61016
Slmlar. Arkadaşlar mtb bisikletten yol bisikletine geçiş yapacagım....
Bütçem 1000 , 2500 tl arasında degişiyor mtbden tecrübeli olarak başlangıç seviyesi veya üstü nasıl bir bisiklet önerirsiniz..
Önerileri bekliyorum..

@Yunus07

XL ise kadro size büyük görünüyor. Ama öte yandan Nakoda'nın XL kadro piyasaya sürüldüğünü pek sanmıyorum. Salcano, Carraro bile XL kadro piyasaya sürmüyorken sürümü çok daha az olan Whistle'nin XL kadro üretip süreceğini sanmıyorum. S,M,L üretiyor olmalılar. XL olduğuna eminseniz size büyük. Ama bence o kadro L kadro ve bu durumda alınabilir o_O Kadro bedeninin sayısal değerini bilsek daha iyi olurdu. Orta göbek ile sele kelepçesi arası mesafeyi öğrenmeye çalışın.

@epixmerix @CrossBie konu incelenebilir :harika:
2000 TL'ye alınabilecek yol bisikletleri detaylı inceleme ve anket (2018)

@Yagizz2 inişlerde alttan tutarken freni de kontrol altına almak istiyorsanız iki parmağınızı kullanmalısınız

how-to-descend-safely-4-1470909830760-45soddlzadam-630-354.jpg

Ve daha çok eğilip, dirseklerinizi bükmelisiniz ki bileğiniz gidonu daha iyi bir açı ile tutabilsin:

how-to-descend-safely-2-1470909830750-avp304pooau9-630-354.jpg

Zamanla alışırsınız ama bileğinizi sakatlamışken bir süre bisiklete binmeyin, veya bileklik alıp o bölgeyi sarın ve sağlam tutun. O bölgeyi iyileştirmeden sürmeye devam etmeniz riskli o_O

@61016 kazasız kullanın maşallah çok güzel görünüyor :asik:

nazar_boncugu___by_aquamarin_graphics-d54xim3.jpg

@healer aklıma Triban 100 geldi. Flat bar versiyonu da bulunuyor
(link)

@volkantaze Siz triban 540'a karar vermiş görünüyorsunuz ama emin olmak istiyorsunuz gibime geldi :) Triban 500,520 ve 540 kadrolarının çoook dik bir duruş verdiğini, aşırı konforlu ve rahat bisikletler olduklarında çoğumuz hemfikiriz o_O Daha çok uzun turlar için, kamplı turlar için, şehirler arası sürüşler için tercih edilebilecek aşırı endurance bir model kendisi. Bunlar size uygunsa alınabilir :harika: Granfondolara da katılabilirsiniz ve sizi da az yorar.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve 61016
@Serkan Mıstınoğlu çok teşekkür edeeim sorunu sanırım tespit ettim. Sele ayarım yanlış :( bugün ayarlayıp deneme yapıcam ve bileğim gerçekten pert oldu. Sarıcam denemeden önce teşekkürler :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri