@sadi imren
50-34lük ayna kol,kaç km hıza kadar destek veriyordur acaba?Ya da şöyle söyleyim,uygun bir ortam,uygun bir iniç buldun diyelim 60km/sa den sonra boşa döner mi?
@sadi imren
o zaman benim yol bisikletine geçmem hayal. claris setli en ucuz yol bisikleti indirimlerle en uygun 3500 TL ye geliyor. Ona da en az birkaç yıl bütçe ayırmam zor.
Diz sağlığınız için aynakol 50/34, ruble 11/32 olsun. 50/11 oranıyla 50km/sa hıza çıkmak mümkün. Daha yüksek hızlarda sürmek çok tehlikeli zaten. Uzman yarışçı olmadıktan sonra 50/34 en ideali.
@sadi imren
Ben,8li clariss,9lu sora,10 tiagra,11'li 105 vs diye kesin hatlarla birbirinden ayrılarak gidiyor diye biliyordumda ondan sordum.Buna göre tiagra setli bir bisiklete,ultegra 10lu rublede takılabilyormuş...
Sıkıntı yaşamazsın çok her şey kondisyona bakıyor. Benim arkadaşta geçen yıl triban 100 almıştı onunla tırmanıyordu Talas'ın seyir yerine vs. Bu yıl gitti değiştirdi bisikletini.
@CeRKeZ
Doğru söylüyorsunuz. önemli olan "yeterli kadans". Gerçekçi olmak gerekirse uzman olmayan bir bisiklet sürücüsü eğimli bir yerde 34/32 oranıyla yeterli kadansı daha rahat yapar ama 39/25 oranıyla zorlanma olasılığı var. Bu yüzden 50/34 aynakol, 11/32 ruble bizim gibi hobi amaçlı sürenler için en ideali. Yüksek oranları uzman yarışçılara bırakalım.