Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Serkan Mıstınoğlu sizce yol bisikletine yeni başlayan biri için 1800 civarı fazla mıdır ailem klasik düşünce bisiklete 1000 tl bile verilmez diyor. Ben aslında izin verseler kron rc 1000 almayı düşünüyorum 1800 tl ye.Bu arada yol bisikleti aldım diyelim ilk başlarda dengeyi sağlayamama ve oturuş pozisyonundan dolayı ağrılar olabilir mi? (belirttiğim gibi ilk defa yol bisikleti kullanacağım)
 
Scudo
@Darkin Maestro karfur bisikletleri olmuş 550 lira. Evden bakkala bile gidilmez o bisikletle, tamamen çöpler. 1200 tlye sizi biryerden biryere sorunsuz götürebilecek bir bisiklet edinebilirsiniz. Ama 1800 liraya sizi birkaç yıl sorunsuz antrenman yaptıracak bir bisiklet edinirsiniz ve birkaç ufak parça yükseltmesiyle bu bisikleti 5-10 yıl bile sorunsuz kullanabilirsiniz. 1200 liraya alacağınız bisiklet tam anlamıyla yol bisikleti olamayacak, mtbden kırma yol bisikleti olacak. bkz salcano 060 ne idüğü belirsiz bir kadroya sahiptir :acpsnr:

Her spora başladığınızda doğal olarak ağrı yaşarsınız çünkü vücudunuz bu sporu ilk kez yapıyordur ve kaslar hamdır. Bisiklete bindikçe kol,omuz,sırt kaslarınız da güçlenecek ve tabi ki ilk zamanlar ağrıyacaklardır. Bu doğladır. Misal bugün 10 dakika ip atlayın yarın bacaklarınız ve kollarınız inanılmaz ağrır. Bu ip atlamanın sizin vücut geometrinize aykırı ve zararlı olduğu anlamına mı gelir? Yoksa vücudunuzun çok ham olduğu anlamına mı gelir :)

Tabiki kendinize uygun bedende bisiklet seçmezseniz bel, bilek,diz sakatlığı yaşamanız muhtemel, bu ayrı bir konu :harika: Kendinize 2 numara küçük veya 2 numara büyük ayakkabıyla koşmaya çalışmak gibi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozicu
@Darkin Maestro ailenin düşüncesi değil senin düşüncen önemli binmeyi sevmiyorsan ve binmeyeceksen çok fazladır 1000 lira. yok seviyorsan ve mutlu olacaksan çok az bile . sen kendi düşüncene bakarak al. ve yollarınız iyi ise yol bisikleti alınabilir.
 
@Darkin Maestro
Parayı ailen verecekse,sen de fazla uçma..1000 lira vereceklerse,1000 liralık bisiklete bak..
Hem dengeyi sağlayamama nedir?Daha dün sokakta 3 yaşındaki bir çocuğun patenle kaydığını gördüm..Bisiklete binmeyi bilmiyorsan,sakın alma..Spor ayakkabısı al kendine,koş..
Yol bisikleti,diğer bisikletlerden denge ve benzeri konularda farklı değil..Bisiklet işte..Pedalı var,basıyorsun,gidiyor..Yol bisikletini uzay mekiği filan sanmayın..
 
@ahlaksız ahahahaha güldüm ya ama rahatladım bisiklete binmeyi biliyorum ne biliyim o ona doğru eğik oturuş ve ince lastikler gözümü korkutmadı değil :D Para da 1500 ü falan benden çıkacak gerisini ailem yetirse iyi olur para sıkıntısından değil ailem o kadar para bisiklete saçma diyor 1500 e bile laf ediyorlar onlara kalsa kipa daki 500 lük bisikletlere bincem
 
@Darkin Maestro
Korkman gereken şu..Arabalar,kamyonlar,minibüsler,tırlar,otobüsler..Bunlardan kork..
Alın borusu büyük olan bisiklet almaya çalış;)
 
@ahlaksız Üstad bütçeyi 1800 e çektim gibi kron la ilgili incelemeleri okudum da biraz soğudum açıkcası. Biraz hız istiyorum azıcıkda güzel görünüşlü bisiklet önerir misin?
 
Merhabalar ikinci el olarak 2015-2016 model Sedona 610 almayı düşünüyorum. ((link)) Claris set var, sadece frenlerde Tektro kullanılmış. Bu bisikleti tavsiye eder misiniz?
 
  • Beğen
Tepkiler: veterans
@Pherserd 2 yıldır Salcano Xrs040 sora set kullanıyorum, gönül rahatlığıyla alabilirsin. Ben gerekli yükseltmeleri de yaptım Rs11 jant seti, Michelin lastik çokda keyifli bir hale geldi. Güzelde bir gidon bandı sardırdım yakışıklı oldu kerata fotoğraflarınıda şuraya bırakıyorum.

Salcano alma Kron alma diyen kullanıcıları gerçekten anlamıyorum ben neye dayanarak almayalım mesela ?
 

Dosyalar

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    137,7 KB · Okunma: 81
  • Ekran Alıntısı 2.JPG
    Ekran Alıntısı 2.JPG
    97,7 KB · Okunma: 74
  • Salcano Xrs 040.JPG
    Salcano Xrs 040.JPG
    139,1 KB · Okunma: 76
@Darkin Maestro
Salcano xrs 60 ve 70..Carraro 012..Bianchi slr 200 ve 400..Triban 100..Whistle kanza..
Bunlardan birini seç işte..
200 lira daha verirsen Peugeot gtr 900'e bakabilirsin..
Google'dan araştır bisikletleri..İkinci el satan sitelere bak..(sahibinden,letgo)
 
@BloodWish
Peugeot çelik maşa,triban karbon maşa..
Peugeot'da tourney var..Tourney yeterli ama sorun çıkartabilir..Kullandığım ve memnun kalmadığım bir vites sistemi..Triban'ın microshifti çok iyi..
Peugeot'da ikili aynakol var..Bu bir artı..Dişli oranları fena değil..Ayrıca kablolar içeriden geçiyor,bu da iyi bir ayrıntı..Görüntü olarakta iyi..
Siz yine de sadece maşa konusunu araştırın,düşünün..Çelik maşa yolda nasıl,bilmiyorum..Maşalar fiyat olarak genelde çelik-alüminyum-karbon şeklinde ilerliyor..Buradan çelik maşanın en dandik maşa olduğu sonucuna varabilirsiniz..
 
Merhaba arkadaslar yaz sezonu sonunda fiyatlar dusermi acaba 2000 tl civarında alabileceğim yol bisikleti onerir misiniz?
 
@ahlaksız Kısmi katılıp kısmi katılmıyorum. " Çelik maşanın en dandik maşa olduğu sonucuna varabilirsiniz.. " çelik maşalar en dandik maşa değil aksine sağlam ve yol titreşimini daha fazla emen bir yapıya sahip. fiyat sıkalası oynamasının sebebi ağırlığı ve sağlamlığıdır. Karbon lifleri sayesinde hasar aldığında hasarı emer ve tutar. bir süre sonra taşıyamayacağı ağırlıkta ve hasarda kırılır. Çelik ve alu da bu olay daha zordur göçük/yamulma ve akabinde kırılma gerçekleşmesi daha yüksektir. (Dayanıklılık eşiğide değişkenlik gösterir.)
 
@yoldakigenc
Doğrudur,ben fiyatları baz alarak böyle dedim..
Bir de ağırlık konusu önemli tabi..Sonuçta en ağır olan maşa,en dandik maşadır..Çünkü bisiklette ağırlık çok önemlidir..
 
@ahlaksız
şeklen bir yol bisikleti alırsa üzerinde durması zor. aha benim yol bisleti bin hocam dedi. sele arşa varmış, gidon yerlerde sürünüyor. tek parça indiğime dua ettim.
 
@Gökhan Toros
kesinlikle haklısınız. tabi ki daha az. sağlamlığını karbon ile kıyaslamıyorum.


@ahlaksız
maşalarda oynayacak 500 gram yerine kendi kütlesinden azaltması daha mantıklı bir nokta olarak görüyorum. Ayrıca çelik maşa , alu dan daha iyi titreşim emer. yol titreşimi ağırlıktan da önemli bir noktadır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Geri