Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Şimdi Decathlon da triban 540 a bindim. Hakikaten bu kadro çok rahat bı kadro,baya dik oturuyorsun üstünde.bi dahaki gelişimde alu 900af de deneyip ikisi arasında karar vericem sanırım.

Scudo
@DearVelespit

En iyisini yapiyorsun deneyerek. Ikisi de cok iyi bisiklet, onemli olan hangisinin senin beklentilerine uydugu.

• Beğen
Tepkiler: Genco.
Kartepe kadro medium kadroya da bindim ama hiç farkini anlamadim. Ama medium kadroda dönerken ön lastiğe ayağım degiyo. Ama kilitli pedal kullanırsam degmicek sanırım çünkü pedala ortadan basınca oluyo değme olayı. Ne derseniz m miyim l mi. Boy 1.79 arkadaşlar

Kartepe* değil large kadro olacak duzeltme

@DearVelespit

Large’da seleyi sana ideal yukselige ayarlayinca sele gidondan daha yuksekte kaliyorsa Large al. Esit ve daha asagidaysa Medium’a gec. Triban’in kadrolarinda reach normalden cok kisa, Large vucudun ust bolumu icin buyuk gelmez.
Ayak surtme konusunda, dondugun taraftaki pedal saat 12 yonunde yukarida olacak donerken. O zaman surtmez.

Bir de, bir daha denemeye gitmeden internetten biraz bike fit ogren. Youtube da cok basit aciklayan vidyolar var mesela. Sele pozisyonunu nasil ayarlamaliyiz, kollar gidondayken nasil bir aci olmali falan. Sonra bisikletin uzerindeyken ayna karsina gecip bakabilirsin ya da birine fotograf cektirip bakabilirsin.

Merhabalar Arkadaşlar...

Birşey merak ediyorum. İlk yol bisikletimi aldım ağustos ayında fiyata göre davranarak Bianchi slr 200 modeli.İlk yol bisikletim olduğu için ve başka tecrübem olmadığı için memnunum. Ama videolar izledikçe ve karbon kadrolu veya maşalı bisikletleri görünce geliştirmek istiyorum bi nevi. slr 200 den hangi yol bisikletine geçilir yada maşayı karbon yapmaya gerek varmı bu bisikelette? tecrübeli arkadaşlar yorumlarınız ve görüşleriniz ile bilgilendirirseniz sevinirim. Bol pedallar :)

Arkadaşlar merhaba.
Seneye yarış bisikletiyle uzun yola çıkmayı planlıyorum. Bilindiği üzere bu tür bisikletlerde çanta büyük sorun. Daha önce benim bu düşüncemi gerçekleştirmiş arkadaşlar vardır. Eşya olarak neler götürüyorsunuz?

L büyük ihtimalle büyük gelir, aman dikkat. Decathlon çalışanları genelde part time öğrenci çocuklar, teknik bilgileri de epey zayıf. Onlara güvenerek kadro boyu seçmeyin. Ben doğru boyunu aldığım halde yanlış ayar yüzünden 2 haftadır bel ağrısı çekiyorum. Decathlonda ayarladıkları şekilde kullansam herhalde dizi de, beli de ıskartaya çıkarmıştım.

Ben S 52 kadrosunu satın aldım extra 50 tl kargo ücreti var diğer mağzalardan daha ucuza geldi Bu arada 2018 model düşünenler için bir alternatif...
Scott Speedster 30 Yol/Yarış Bisikleti 4.995,00 TL yerine 4.245,75 TL
(link)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SCOTT btwin e göre daha hoş gerçekten görsel olarak, btwin seti ve jantı daha iyi. Hadi bakalım karar ver şimdi. Bisiklet bakmaktan beynim error verdi artık.

• Beğen
Tepkiler: ikemath
@Genco.

Kendi sitelerinde karbon kaplama maşa diye bir ibare bulunuyor. Girip bakabilirsiniz. Oradan gördüğümün birebir aynını belirttim.

Çeviri hatası, bir çok üründe aynı durum var.
"B'Twin Sport fork with carbon blades and Aheadset aluminium 1"1/8 steerer tube."

Beyler şu ikisinin arasında kaldım;

MOSSO Legarda 1827 Hidrolik Disk

(link)

CARRARO CR-RACE 012

(link)

Bir kaç sorum olacak;
1.Carraro için: Boyum 1.83 ve bu bisikletin kadro ölçüsü 54 cm. Bana uyarmı acaba ?
2.İki seçenekde birbirinden ayrı tarz biliyorum ve yeniyimde bu işte öyle çok prof.ça yapmayıda düşünmüyorum haftasonumu doldurmak amaçlı yapıyorum, genelde sahilyolu güzergahında (Bakırköy-Sarıyer) turluyorum. Benim gibi için hangisi ideal ?
3.Çok fazla bütçe ayırmadan bütün ekipmanlarıyla bana önerebilceğiniz başka bisiklet varmı ? (max. 2.500 TL)
4.Teşekkür ederim şimdiden :)

Bianchi SLR 600 2018 (3 aylık) 2900 TL'ye alınır mı arkadaşlar tavsiyeniz ne olur maksimum 3000'e ?

@ismoz temizse bence alınır hele birde o ünlü rengi ise daha doğrusu ben alırdım...

@C.Koc
Aynen hocam dediğiniz gibi o ünlü bianchi mavisi

@toktash 54 kadro size küçükde gelebilir yol bisikleti 54 veya 56 kadro olan bir arkadaşınız varsa bence deneyin derim
Ben ikisi arasında kalsam mosso yu tercih ederdim tourney setli yerine altus setli mosso daha cazip ilerde bütçe olduğunda daha iyi donanımı olan bir yol bisikleti bakardım ama biraz daha çıkarsanız 2750 civarı carraro 042 var onu inceleyin .Mossonun aynı modelde düz maşalı olan modelinide inceleyin derim...

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@C.Koc teşekkür ederim yanlız terimsel konuştuğun için pek bir şey anlamadım daha halk dilinden konuşsan anlardım :)
düz maşa, tourney set altus set bunlar anlamadığım şeylerdir kusura bakma :)

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@toktash

Öncelikle sizin yol bisikleti mi şehir/hibrit bisiklet mi istediğinize kendinizin karar vermesi lazım. Ardından, yol bisiklet düşünürseniz ben Carraro 012 değil de 022 öneririm. Nedenini soracak olursanız, 012'nin frenleri sanırım carraro'nun kendi üretimi, 022 ise Shimano Claris kullanmış, daha üst kalite anlamına geliyor. Ruble oranlarına bakacak olursak 012 14-28 sunmuş yani cok yuksek hızlara cıkılamaz, yokusta da cok büyük kolaylık saglamaz. Fakat 022 11-30 ruble sunmuş, cok ideal bir oran. (küçük dişli hız yapmada, büyük olanı ise yokuş tırmanmada kullanılır.) Diğer bir husus ise Tourney 070 yol bisikleti için çok zayıf bir set bence.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Geri