Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@BugAdam inan bende karar veremedim hangi tür alacağımı açıkçası fiyat performans ve dayanıklılık skalası olarak bakıyorum alacağım türe. Ama yol bisikleti daha ağır basıyor büyük ihtimal o tür alacam. çok fazla hız peşinde değilim hali hazırda zaten katlanabilir bisiklet kullanıyorum ve uzun yol yapıp keyif amaçlı yavaş ortalama hızla gidiyorum. o açıdan hız ilk aradığım öncelik değil dediğim gibi fiyat performans dayanıklılık. çok fazla bütçede ayırrmak istemiyorum. dediğim gibi ekipmanlarıyla(farlar,elbise,sele,korna vb) bana 2500 tl yi geçmeyecek şekilde bakıyorum.

@ahlaksız triban 500 üde son zamanlarda ciddi ciddi düşünmüyor değilim. olabilcek sexçeneklerden.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Scudo
@toktash ne demek biraz hata bende @BugAdam açıklamış güzelce ben iki bisiklet arasında kalsam hangisine karar verirdim kısmını biraz yazdım sizin hiç bilginiz olmadığını düşünemedim...

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Arkadaşlar kadro hesabımıza göre 53 olması gerekiyor (boy 1,72 iç ayak 81 cm) fakat baktığım ikinci el bir yol bisikletinin kadrosu 51. Üzerine çıktığımda kadroya tam değmiyor 3 4 cm boşluk kalıyor bacakları 81 cm sizce nasıl bir yıl izleyelim ? alırsam bir sorun yaşar mıyım ?

Biraz daha araştırma içerisine girdim. Açıkçası ''0'' değilde 2. el bakıyorum şuan bütçeyi daralttım.

Sizce bu 4 ünden hangisine girilir.

(link)

(link)

(link)

(link)

Selam arkadaşlar, bir süredir foruma üyeyim ama ilk mesajımı yazmak şimdi kısmet oldu Ben 1 yıldır yol bisikleti kullanıyorum. Kron RC 2000 Shimano Claris grup setli bisikletle yol bisikletine başladım, genel olarak çok memnun kaldım. Kasım ayında yeni bir bisiklet alacağım. Karbon maşalı ve üst grup setli bir bisiklet olacak. Şimdilik 4 bin TL bütçe ayırdım. Üç tane adayım vardı, biri Kron RC 4000 Tiagra, bir diğeri Mosso 735 TCA Tiagra ve sonuncusu Btwin Triban 540- 105 grup setli. Şimdilik Triban 540 105 grup setle bir adım önde benim için ama kadronun kaynak izleri biraz can sıkıcı, Kron ve Mosso Tiagra 4700 grup setleriyle bir tık aşağıda ama kaynak izi kadrolarda silinmiş ve görsel olarak öndeler.Sizce hangi bisikleti tercih etmeliyim?

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Benim 2018 model salcano astro mtb bisikletim var 5 ay oldu alali ve yol bisikletine geçmek istedim 1000 liralık bisiklet 1500 olmuş be de hem sevdiğim için hemde başlangıç için eski yol bisikleti almayı düşündüm bu bisikleti alırsam metal yorgunluğundan kirilirmi sonuçta eski ama markası trek satan adam 50 yaşında milli sporcuymus gençken bisiklet trek marka 15 vites 1977 model fiyat 400 sizce almalimiyim ve hiçbir arızası yok

Dosyalar

• Screenshot_2018-10-09-18-25-17.png
    Screenshot_2018-10-09-18-25-17.png
    136,3 KB · Okunma: 70
  • Screenshot_2018-10-09-18-25-11.png
    Screenshot_2018-10-09-18-25-11.png
    61,2 KB · Okunma: 67
  • Screenshot_2018-10-09-18-25-06.png
    Screenshot_2018-10-09-18-25-06.png
    73 KB · Okunma: 73
Selam arkadaşlar bende ilk kez yol bisikleti alaçağım bir kaç model buldum 2. El olarak bütçem 2 bin tl yakın. sizlerden öneri bekliyorum:
Fiyat - Mod. Yıl- Vites
* Mosso cavalıer claris : 1.600 tl - 2016- 16
* Carraro Rc Race 022 : 1.600 tl- 2017 - 16
* Carraro Rc Race 022 : 1.900tl - 2018 - 18
* Bianchi slr 500 : 1.600 tl - 2016- 18
* Sedona 610 : 1.500 tl - 2015- 16

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@lakota2018

Hangisinin kadrosu hoşunuza gidiyorsa onu alın derim 3 aydır tiagralı bisiklet kullanıyorum. 1 yıllık yol bisikleti kullanıcısına tavsiye sunucak kadar tecrübeli değilim ama şunu söyleyim arka aktarıcı uzun bacak tiagra almanızı tavsiye ederim ruble oranlarınızın tırmanış konforunu etkilediğini düşünürsek kısa bacak 4700 SS ile 28 uzun bacak 4700 GS ile 34 e kadar kullanabileceksiniz.

Ben kısa bacak kullanıyorum bisikleti aldığımda bilmiyordum bunları, şimdi çok gerekli mi diye sorsanız ilerde ihtiyaç duyar mıyım bilmiyorum ama 12-28 ruble yetiyor da artıyor derim. Peki yukarıdaki laf salatasını niye yaptım o zaman derseniz bilinmesinde fayda olduğu için yaptım :)
IMG_20181010_011747.jpg

Arkadaşlar scott speedstar 40 2017 model hiç kullanılmamış sıfır üzerindeki set satılmış yani fren ve vites sistemi yok bu halde bisikletçi 2500tl istiyor ne dersiniz alınabilirmi?

@61016 üstüne bu seti alsanız 2500+1800 =4300 tl aliminyum maşa (link)
Bendeninizi bilmiyorum ama eğer varsa bunu almanız daha mantıklı olur ama daha düşük bir set yada 2. El set düşünüyorsanız o ayrı...
2018 Scott Speedster 30 Yol/Yarış Bisikleti 4.995,00 TL yerine 4.245,75 TL
(link)

@C.Koc yorum için teşekkürler ben tiagra set buldum 50x34-11x32 dişli oranlı 2x10lu sistem çiziksiz 500 600km civarı kullanılmış 1200e fren papuçlarıyla 1300tl setsiz bisiklette de benim amacım 2000e almak... Ama attığın linke bakılırsa 2000e alamazsam çokta önemli değil 18 model sıfırı dahamı mantıklı ne? Ben pek anlamıyorum bu yol bisikletlerinden ama daha çok tırmanış yapıcam dişli oranı nasıl bir set daha mantıklı olur totalde 4000i geçmek istemiyorum bisiklette birqz kafam karışık ...

@61016 kadrolar maşa dışında aynı ama dediğiniz fiyata mal edebilecekseniz mantıklı her iki bisikleti de alırsanız tırmanış kolay olur her iki bisikletinde ruble oranları aynı karar sizin speedster 30 alırsanız karbon maşa lı ama yeni sora setli bisikletiniz olur diğerinde bir üst set ama aliminyum maşanız olur bence karbon maşa gerçekten hafiflikten ziyade konforda sağlıyor tabi bu bana göre ama ben 1000 tl fark verip speedster 30 almam şahsen ama karar sizin...

• Beğen
Tepkiler: 61016
@C.Koc ilk yol bisikletim olacak bu bisiklet aldığımda mtb den daha fazla keyif alırsam eğer mtb ile bu yolu satıp üst seviye bir yol bisikleti almak amacım

@61016 hocam ö.m. attım size biraz uzun olduğundan burayı meşgul etmedim...

• Beğen
Tepkiler: 61016
Arkadaşlar bisiklet arayışında kararımı vererek 2. El SCOTT speedster 20 aldım. Model olarak 2018 daha 2 ay önce almış ,satın aldığım arkadaş. Triban 540 niyetim vardı ama kadro tipi çok içime sinmedi. SCOTT s20 de , triban a göre set bi tik düşük tiagra mevcut. Ama gerçekten çok yakışıklı bi bisiklet canlı görünce daha çok hoşuma gitti. Aynı fiyata denk geldi diyebilirim triban 540 la. Resimde koyuyorum buyrun sizde bakın.tsk ederim aklıma SCOTT u sokan C.Koc isimli arkadaşa :)

Dosyalar

• IMG_20181013_191752.jpg
    IMG_20181013_191752.jpg
    1,3 MB · Okunma: 93
@DearVelespit
Tebrikler hayırlı olsun
Kadro güzel, set tiagra, size keşke 105 olsaydı dedirtmez bence de, güle güle kullanın

• Beğen
Tepkiler: DearVelespit
@DearVelespit güzel bisiklet güle güle kullanın kazasız belasız

• Beğen
Tepkiler: DearVelespit
biliyorum bu konuda benzer başlıklar var fakat fiyatlar son bikaç ayda süreklii değişti . burada amacım son fiyat güncellemelerinden sonra 1500-2250 arasına alınabilecek F/P yol bisikleti belirlemek.

sıfır ya da ikinci el fark etmez.çünkü son fiyat güncellemeleriyle ikinci el piyasası da uçtu.

bu fiyatlara genelde grupset olarak claris, sora var piyasada. bir de ikinci el tiagralar göze çarpıyor.sıfır claris mi yoksa ikinci el tiagra mı tercih edilmeli?(ikinci el tiagralı bisikletler genelde 9 kg iken sıfır klarisler 10 kg civarı)

maşanın karbon olmasının önemi nedir?

örneğin cavalier 700 claris in internette en ucuza fiyatı 2700 lerde

Dosyalar

• carraro.png
    carraro.png
    130,5 KB · Okunma: 33
  • carraro 2.png
    carraro 2.png
    138,4 KB · Okunma: 30
  • mosso.png
    mosso.png
    25,2 KB · Okunma: 29
  • cavalier.png
    cavalier.png
    42,8 KB · Okunma: 27
  • Beğen
Tepkiler: 61016 ve ismoz
@oculomotorius temiz tiagra varsa al, boşver clarisi

Bugün yeni yol bisikletim ile yaklaşık 40 km yaptım. İlk defa bu kadar uzun bindim yol bisikletine, normalde Salcano Mostar ile gittiğim yolu bu sefer yol bisiklet ile gittim.tek kötü yanı konfor düşük:) hız rampa hızlanma olarak yol bisikleti daha iyi. Ayrıca tiagra nin vites geçişleri çok hoş bisiklet hafif olunca rampalarda iyi çıkılıyor. Şehir bisikletim 27vites olmasına rağmen 20 vitesli yol bisikleti daha rahat geldi bana rampada. İlk defa kilitli pedalda kullandım (düşmeden:) ) belki onunda faydası olmuş olabilir. Naçizane tavsiyem arkadaşlar gözünüze hoş gelen, tip olarak beğendiğiniz bir bisiklet alin. Sürekli bisiklet ime bakıyorum eşim duymasin galiba aşık oldum bisikletine:))

Bugünden

Tekerdeki flaşör leri çıkardım çok siritiyo gibi geldi.

Geri