Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@EREN55 merhaba ,
benim boy 183 bacak boyu 83 uygun kadro 55-56 cm sizin için 54 daha uygun ki bende 54 cm kadro bakıyorum ama kontrol daha çok bende olsun diyorsanız o zaman bir tık daha küçük bakın derim karar sizin ..

Scudo
@EREN55 yani ben geçenlerde mossonun 54 kadroluk bisikletini denedim gayet güzeldi, en başta küçük olduğunu düşündüm ama öyle değildi bisiklet sanki oturunca seni tamamlıyor yani, markadan markaya da değişebilir kadro boyu bunu da söylemiş olayım en iyisi deneyip rahat hissedin ona göre karar verin.

Ama bir tık küçüğünden zarar gelmez büyük olmasından iyidir benim için çünkü büyük bisikletin kontrolü de daha zordur ayrıca gidona uzanması daha zor olur büyük bisikletlerde siz bi deneyin hocam en iyisi aklınızda da bulunsun bunlar :).

• Beğen
Tepkiler: EREN55
Bu topic de de izninizle sormak isterim , zira bisiklet tercihimi Van Rysel tarafında yapmak istiyorum . Site bilgilerinden yola çıkarak kadro boyu karşılaştırması yaptım.

Boyum 1.81m , iç bacak boyum 81cm . Önceki bisikletim Triban 500 L kadro idi ve biraz uzandığımı düşünerek 10cm lik gidon boğazını 8cm ile değiştirerek rahat edebilmiştim.

Size sorum ; aşağıdaki tabloya göre , Triban 500 L kadrodan yola çıkarak , Van Rysel 'in M veya L kadrodan hangisi daha doğru seçim olur ? Decathlon'daki arkadaş L dedi , bana da L gibi gelse de sizlerin tavsiye ve yorumları önemli , zira doğru kadro boyu almak istiyorum.

Teşekkür ederim .

T500_L_vs_VanRysel_M_L.png

vanrysel.png

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@TatanQa_tr

Iki bedeni de kendinize uydurabilirsiniz. Geleneksel bakis acisiyla L size daha uygun. Ama M ile daha agresif, performans oncelikli bir surus pozisyonu elde edebilirsiniz.

@Veto8 çok teşekkür ederim , amacım çok performans değil aslında , konfor/performans diyelim :) . Önümüzdeki sene amatör yarışlara katılmayı istiyorum bu kadro ile 105 seti tercih etmemin nedeni bu. Bir iddiam olmayacak , yarışlar dışında uzun km turlar hedefliyorum.

@TatanQa_tr selam, aklınızı karıştırmak istemiyorum ama uzanacaginiz ölçüler L beden Van Rysel'de daha uzun, (A ve R ölçüsü). Özellikle A ölçüsü. Triban'da gidon boyunu kısalttıysanız, yine L büyük gelmesin size. Denemenizi tavsiye edeceğim. Bildiğimden degil, sadece ölçülere göre yazdım.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@_Madmexx _ selam, aslında denedim geçen gün L kadro vardı sadece , 11cm gidon boğazı yine biraz fazla kaçtı , eldeki 8cm veya alınacak 9cm gidon boğazıyla kapanır mı fark acep. M kadro da da fazla eğilir mişim gibi geliyor HT 3 cm aşağıda M kadroda. Gerçi spacer ile halledilebilir sanki ?

@TatanQa_tr benim önerim belli ben daha çok kontrolün bende olmasından yana olduğum için küçük tercih ediyorum tabii size kalmış

• Beğen
Bugün diğer Decatlon 'a gidip onların da görüşünü (!) alayım dedim size L olur dense de özellikle sordum : " M beden için ödeme yapsam örneğin küçük gelse iptal edip L alabilir miyim yerine ? " Cevap: "Evet " oldu.

Şimdi L kadro stokda olan diğer Decahtlon 'a gidip M sipariş edeyim o gelince denerim üzerinde , artık M - L hangisi oluyor gibiyse birini alır diğerini stokta bırakırım diyorum. İnşallah böyle de kabul olur da doğru kadroyu seçeriz dostlar.

@TatanQa_tr , bu sorunun cevabını alacağınız mağazadan da teyit edin derim, zira farklı mağazalar diye anlıyorum.

• Beğen
Size 53-54 kadro olur diye düşünüyorum. M 52 ye denk geliyor sanırım. 81 cm iç bacak için 54 kadro uygun ama daha dik sürmek isterseniz 52 daha fazla yatmak isterseniz 56 alabilirsiniz elbette. L 53 kadroya denk geliyor yanlış anlamadıysam, tercih edebilirsiniz.

@TatanQa_tr , bu sorunun cevabını alacağınız mağazadan da teyit edin derim, zira farklı mağazalar diye anlıyorum.

Evet farklı mağazalar , zaten yarın zaman ayırmaya çalışıp L kadronun olduğu mağazaya gideceğim. L kadro bisikletteki tek sorun ön lastik taşınma aşamasında yandan yarılmış ve iç lastik hafif dışarı çıkmış. Onu değiştiririz dedi veya muadil bulmaya çalışırız dedi. Baktım internette 260TL civarı fiyatı var , bendeki lastikleri kullanacağım zaten henüz 800-900km oldular belki lastik yerine indirim isterim L kadroyu alırsam.

Size 53-54 kadro olur diye düşünüyorum. M 52 ye denk geliyor sanırım. 81 cm iç bacak için 54 kadro uygun ama daha dik sürmek isterseniz 52 daha fazla yatmak isterseniz 56 alabilirsiniz elbette. L 53 kadroya denk geliyor yanlış anlamadıysam, tercih edebilirsiniz.

Teşekkür ederim , sanırım ortak görüş L kadronun uygun olabileceği yönünde ortaklaşıyor. Yarınki gelişmeleri de paylaşırım sizinle.

• Beğen
Tepkiler: Mr.pro
yeniden merhaba arkadaşlar bende yarın carraro 062 bakmaya gideceğim inşallah 54 kadro uygun olur

• Beğen
@TatanQa_tr ne var ne yok abi gidip bakabildin mi ?

Selamlar

Şimdi geldim Decathlon 'dan ... M kadro siparişi verdim parasını ödeyip . Aynı konuştuğum gibi kabul ettiler , M kadro gelince kurulup denemesini yapacağım , olmadı L kadro zaten orada duruyor . Nasipse birini alacağız inşallah . Oradayken RC500 M kadro vardı resimde altta görünen onu denedim , bir sorun hissetmedim gayet iyiydi , tabii RC500 daha Endurance tarafında alın borusu epey yüksek gidon boğazı da 10cm di.

Bana da hayırlı uğurlu olsun inşallah , bir hayır duanızı rica edeyim :)

IMG_1122.jpg

Selamlar

Şimdi geldim Decathlon 'dan ... M kadro siparişi verdim parasını ödeyip . Aynı konuştuğum gibi kabul ettiler , M kadro gelince kurulup denemesini yapacağım , olmadı L kadro zaten orada duruyor . Nasipse birini alacağız inşallah . Oradayken RC500 M kadro vardı resimde altta görünen onu denedim , bir sorun hissetmedim gayet iyiydi , tabii RC500 daha Endurance tarafında alın borusu epey yüksek gidon boğazı da 10cm di.

Bana da hayırlı uğurlu olsun inşallah , bir hayır duanızı rica edeyim :)

244497 dosyayı görüntüle
Üstad hayırlı olsun sevindim adına kazasız belasız sür.
viedolara devam dimi yeni bir tanıtım bekliyorum senden.

@erman35 Sağol hocam , daha iyisi senin olsun inşallah. Evet videolara bu ara bisiklet alacağız diyerek ara vermiştim 3-4 gün , hatta 2 gün önce Triban 500 'ü bir arkadaşa sattım , bisikletsiz kalınca hızlandırayım dedim . Tanıtımı elimden geldiğince yapacağım mutlaka , bu bisiklet hakkında çok detaylı bilgi bulmak zor . Yerli tanıtım zaten yok . Üstelik Triban 500 ile karşılaştırabiliriz de , iyi olur ;)

edit. Detaylı bilgi ve kullanıcı yorumlarını decathlon 'un fransa ürün sayfasında buldum ve translate ile çevirerek okudum. İtalyan sürücülerin bazıları da Youtube videosu çekmiş bu bisikletle , Allah 'tan İngilizce 'ye otomatik altyazı çeviriyor - onları da hatmettim :)

Son düzenleme:
merhabalar şu an mosso 722 kullanıyorum sora-3400(eski sora) setli. Kadronun hafifliğinden çok memnunum. Grup seti yükseltmeyi mi yoksa bisiklet yükseltmeyi mi önerirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@_Madmexx _ selam, aslında denedim geçen gün L kadro vardı sadece , 11cm gidon boğazı yine biraz fazla kaçtı , eldeki 8cm veya alınacak 9cm gidon boğazıyla kapanır mı fark acep. M kadro da da fazla eğilir mişim gibi geliyor HT 3 cm aşağıda M kadroda. Gerçi spacer ile halledilebilir sanki ?
Esnekliğinizi bilmiyorum ama anladığım kadarı ile agresif sürücünüz yok. M ile l arasında sanki L daha uygun duruyor.
@erman35 Sağol hocam , daha iyisi senin olsun inşallah. Evet videolara bu ara bisiklet alacağız diyerek ara vermiştim 3-4 gün , hatta 2 gün önce Triban 500 'ü bir arkadaşa sattım , bisikletsiz kalınca hızlandırayım dedim . Tanıtımı elimden geldiğince yapacağım mutlaka , bu bisiklet hakkında çok detaylı bilgi bulmak zor . Yerli tanıtım zaten yok . Üstelik Triban 500 ile karşılaştırabiliriz de , iyi olur ;)

edit. Detaylı bilgi ve kullanıcı yorumlarını decathlon 'un fransa ürün sayfasında buldum ve translate ile çevirerek okudum. İtalyan sürücülerin bazıları da Youtube videosu çekmiş bu bisikletle , Allah 'tan İngilizce 'ye otomatik altyazı çeviriyor - onları da hatmettim :)
Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Bence bisiklet olarak doğru seçim yaptın. Kadro boyunuda tutturdun mu süper olacak. Tribün dan sonra çok iyi hissettirecek

Geri