Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar Merhabalar , yaklaşık 3 senedir salcano cityfun ile yazları haftalık ortalama 500 km yol yapıyorum.Dağ bayır geziyorum lakin düzgün asfalt rotalarımda var ve bir yol bisikleti almayı düşünüyorum. 2.el bisiklete nedense içim sinmedi çünkü sıfır bisikletle aralarında maksimum 1000 tl var.

Kısaca bakdığım bisikletler ,

Carraro race 052 2020 model tasarım vs beğendim ama forumda çok çabuk 2.ele düştüğü ağır olduğu vs söylemiş ve maşa karbon olmadığı için kafamda soru işareti oldu.
İkinci olarak ise PEUGEOT R14 model bisikletine baktım açıkcası yeşil rengini filan beğendim bir yerdede 4600 tlye indirimli gördüm.

İlk defa yol bisikleti kullanıcam ve bütçem 5000 - 5500 arası diyebilirim.

Bu bilgilere istinaden model önerilerinize , fikirlerinize ihtiyacım var .

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .
Tam olarak sizin gibi 2 model arasında kaldım hocam ve tercihimi karbon maşa artısı ve görünüşü sebebiyle r14 den yana kullandım. Şu ana kadar da memnunum hocam

Scudo
@Şahans Hocam benimde gönlüm ondan yana gibi ama hiç inceleme bulamadım birde şuan 1 adet biryerde 4600 e buldum adamın elinde bir tane var sanırsam . Uygun mu pahalımı bilmiyorum sitesinde 5103 tl yazıyor .

internetten alıcam 53 cm miş kadro benim boy184 bcak boy 82 küçük mü gelir bilmiyorum.

Bisikletin rengi ilk başta hoşuma gitmemişti , sahibinde gördüm farklı fotoğraf hoşuma gitti açıkcası

Hocam siz ne zaman aldınız acaba ?

Birisi jantı iyi değil gibi birşey yazmış ve kadro aloy 6061 iyi değil filan demişler.

@Şahans Dag bayir gezecekseniz bence gravel sayfasina da bir ugrayin derim . Tura cikma imkani ,bozuk yollarda da birazcik daha konforlu surus ihtiyaclariniza daha cok uyabilir belki :)

Peugeot bisikletlerde benim gördüğüm kadarıyla bir şeyleri kısıyorlar. Alırken buna dikkat edin. Bunun amacının da diğer markalarla rekabet ve kar koruma olduğunu düşünüyorum. Şuanki fiyatları tam bilmiyorum, o yüzden 2 ay önce sorduğum fiyatlardan örnek verecem. Mesela ağustos ayı fiyatları ile mosso claris 3000₺ peugeot claris 3200₺. Mosso, tamamen claris sete sahip. Buna rağmen 2020 modeli 3000₺ye nakit olarak alabiliyorduk. Peugeot tamamen claris değildi. Frenler tektro ve göbekler peugeot üretimiydi. Buna rağmen 2020 peugeot 3200₺. Claris frenler 350-400₺, tektrolar 150-200₺ idi. Tektro kötü demiyorum kesinlikle, sadece belirtmek istedim. Aynı şekilde göbeklerde de böyle bir fark vardı. Burdan kıstığını kadroya, janta mı yatırım yaptı yoksa kar mı koydu bilmiyorum. Biz denk geldik 2019 peugeot sorayı claris fiyatına aldık. O yüzden frenleri göbekleri farklı diye ayırt etmedik. Aynı seviyede bisiklet alırken ithal olmayanlarda + özellikler olabilir. Bu + lara bakarken - yanlarını gözden kaçırabiliriz. Şahsen ben ithal kadroların tasarımını ve boya kalitesini, işçiliğini daha çok beğeniyorum. Alıp ileride yükseltme yapma düşüncem olursa kesinlikle ithal kadro seçerim.

@Şahans Hocam benimde gönlüm ondan yana gibi ama hiç inceleme bulamadım birde şuan 1 adet biryerde 4600 e buldum adamın elinde bir tane var sanırsam . Uygun mu pahalımı bilmiyorum sitesinde 5103 tl yazıyor .

internetten alıcam 53 cm miş kadro benim boy184 bcak boy 82 küçük mü gelir bilmiyorum.

Bisikletin rengi ilk başta hoşuma gitmemişti , sahibinde gördüm farklı fotoğraf hoşuma gitti açıkcası

Hocam siz ne zaman aldınız acaba ?

Birisi jantı iyi değil gibi birşey yazmış ve kadro aloy 6061 iyi değil filan demişler.

Jantlar için benim de duyduklarım o yönde ama bir kaç bisiklet satıcısı ile görüştüğümde kadro ve maşanın çok iyi olduğundan bahsettiler. Bir de benim yarış gibi amaçlarım yok ondan dolayı tüm beklentilerimi 11/28 rublenin yokuşlarda zorlaması haricinde karşılıyor. Ben 1 ay önce 5100 tl den aldım hocam. Sizin fiyatınız gayet uygun.

Selamlar,
Yol bisikleti almak niyetindeyim. Normalde üniversite sınavından sonra almayı düşünüyordum fakat dolar çok hızlı yükseliyor eğer yazı beklersem büyük ihtimal bisiklet alamayacağım. Ankara'da yaşıyorum süreceğim yerler asfalt. 18 yaşındayım, boyum 175cm, bacak iç boyum 80-81cm, 65 kiloyum. Başlangıç bisikleti almak istiyorum elimde yaklaşık 2000-2500 tl var, birkaç yıl kullanıp üst modellere geçmeyi düşünüyorum. 2. el bisikletlere bakmadım sıkıntı çıkarabilir diye düşündüm bisikletten pek anlamıyorum. Forumdan araştırdım fakat kafam karıştı. Corelli Kr100, Kron RC 1000 uygun gibi geldi. Sizler ne önerirsiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, ön araştırmanı yapmışsın zaten. Kafanın nerede karıştığını söylersen daha iyi yardımcı olunabilir. Sorduğun bisikletler arasındaki en önemli fark Corelli Kr100 Claris aktarıcı kullanıyor ve 16 vites iken diğeri tourney kullanıyor ve 14 vites. Diğer özelliklerde dişe dokunur bir farklılık görmedim. Grupset farkı ile Corelli Kr100>Kron RC 1000 burada benim gözümde.

• Beğen
Tepkiler: Alperen_10
@Amanita hocam dağ bayır için zaten salcano şehir bisikletim var onu satmıcam.
@Anonim tiagra set alıcam , yükseltme düşünmüyorum eğer alırsam ömrü yettiği kadar kullanmak istiyorum ben bisikleti.ben perfonmansa dayalı sürüşlerde yapmıyorum , kalbi zorlamadan en fazla salcano citt fun 70 ile 150 km yol yapıyorum geze geze. Tek isteğim uzun yollarda zaman olarak kalitemi arttırmak.

• Beğen
Tepkiler: onatt
@Anonim Bakmadım yani düşünmedim :D Bir gün sahilde biriyle tanıştım canlı canlı gördüm bisikleti.Ben şuanki bisikletimi satmıcam zaten dağ bayır kötü yollara onla giricem , almak istediğimle asfalt sürüşleri yapmak istiyorum. Gravel düşündüm aslında ama pahalılar

Arkadaşlar burası belki tam yeri değil ama ; 2 gün önce acilen apandisit ameliyatına girdim çok ani gelişti , şimdi ancak yazabiliyorum .. Dün de bisiklet gelmiş mağazaya gidip almam lazım toparlandıktan sonra..

Kanala birkaç gün bir video koyamayacağım bu arada.. :bsmagryr:
Yeni gördüm. Çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. 🙏

Yeni gördüm. Çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. 🙏
Çok teşekkür ederim Ayhan hocam . İnşallah haftaya C.tesi veya Pazar sürebileceğim doktorun söylediği :)

@Anonim Şöyle yapıyorum maltepe sahile iniyorum , sahilde dahi genelde asfalt yolu seviyorum ordan boğaz turu polonez köy filan hep asfalt şeklinde turu tamamlıyorum. Bazen aydos ormanına gidiyorum full ormanda sürüyorum ama çoğu zaman asfaltta sürüyorum zaten.

@kardiyomytopi anladım hocam. Yol bisikleti size daha uygun olacaktır ama o ormana girerseniz sıkıntı olur, asfalt için yol ideal. Aslında City funu da satıp tiagra yerine 105 veya yol yerine gravel alabilirsiniz. İkisi olduğunda ağırlıklı olarak yolu kullanacağınızı ve diğerinin atıl kalacağını düşünüyorum, genelde öyle oluyor :)

@Anonim Hocam o benim ilk göz ağrım onun derdinden ben anlıyorum :D sürekli arıza çıkarıp satıcağım kişiyi üzer o yüzden satmıcam. Sakaryada bir köyde evimiz var en kötü onuda oraya götürürüm :D sürekli gidip geliyoruz .

pejo r14 buldum ama kadro 53 cm miş bana uymaz diyor satan adam. ne güzel indirimli alcakdım . elinde 56 bedende yokmuş

@kardiyomytopi bence düşündüğünüz modeller güzel. Bulabilirseniz alın. Yol bisikleti iyidir. Keyifle sürersiniz 👍

@Yldrm07 Hocam gönlüm karbon maşa yönünden pejo 14 oldu ve 53 cm bir tane buldum ama adam diyorki sana uymaz bu.

boyum 184 bacak boyum 83

adam 56 olur diyor o yüzden almadım bisikleti.

aramaya devam carraro da 2019 da aynı para 2020 de yeni hemen 2.ele düşmüş vs diyorlar aerosunuda beğenmemişler böyle bir karamsarlık :D

Yarın pejo bayilerini arayıp fiyat ve bilgi almak için arıcam bakalım.

Kronik rahatsızlığımdan dolayı gidip bakmak istememiştim ama iş o noktaya geldi.

Doların gidişatı iyi değil zam gelmedende almak istedim. yoksa bir daha alabilecek gibi değilim :D

@kardiyomytopi bence carraro da güzel. Memnun kalırsınız. Çok fazla detaya takılınca insanın kafası karışıyor. Sonuçta belli bir bütçemiz var ve bütçe dahilinde alabilecek olduğunuz seçenekler belli.

@Yldrm07 bir taraftan onada bakıyorum internette zaten kalmamış pejo. bayilerlede konuşucam artık hayırlısı olsun :D

@kardiyomytopi İlk almaya karar verip bakmaya başladığımda Lapierre vardı ful karbon 12.000 tl civarı. Fiyatı uygundu o zamana göre. Gaza gelmiştim. Alsam mı diye düşünüyordum. Ama sonra dedim ki bu benim bütçemi çok aşar. Trek baktım en düşük bisikleti claris setli 7000 tl. Mayıs 2020 fiyatları. Sonra dedim ki bir dünya para verip sonra da alışamazsam ne olacak. Uygun fiyatlı bir bisiklet al. Bir bak bakalım duruma. Carraro 022 buldum temiz 2. El. 2019 model. Sonrasında ekstra bir sürü masrafım oldu. bir bisiklet parası da aksesuara verdim. Ama şimdi keyifle sürüyorum. Beni mutlu ediyor. Sonuçta yarışa katılmıyorum. Zaten gücüm belli. En hızlı vitese neredeyse hiç geçmedim bile 1500 km kullandım neredeyse. Sözün özü, bütçenize uygun şeklini şemalini beğendiğiniz bir bisiklet bulursanız çok fazla detaya takılmayın. alın bir an önce sürmeye başlayın. Bütçenizi sarsmayın ve aksesuarlara, kıyafetlere bütçe ayırın. Sonuçta bunlarda sürüş güvenliği ve keyif almak için gerekli.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TafLan ve amasseia
Geri