Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar yol bisikletinde shimano tourney çok mu kötü?
Şu anda tourney tiagra 105 ve deore setli 4 bisikletim var. Tourney setli olan trainerda kullanırken yetmiyordu ama dışarda kullanınca o kadar da kötü olmadığını anladım. Hatta hiç kötü değil. Daha sık ayar ister biraz sesli çalışabilir ama sıradan binici için gayet yeterli. İsim olarak beğenmeyebilir hor görebilir herkes ama parasına göre yapması gerekeni fazlasıyla yapıyor.

Scudo
Alabileceğiniz en alt seviye grupset oluyor tourney.
(Bir altı daha var adını hatırlayamadığım ama görmeyeli o kadar çok oldu ki ismini bile unuttum)
Bir de... Moral bozucu olmak istemem ama tourney hakkkatten çok kötü ya. Her vites değiştirişinizde tangur tungur kafa şişiriyor yemin ederim.
4 yıldır dağ bisikletimde Tourney kullanıyorum. Farklı bir set kullanma şansım olmadı. Çekiş sistemini bakımlı kullanırsanız ve ayarları tam olursa emin olun sessiz şekilde istediğiniz vitese geçebiliyorsunuz. Tourney vites fren kollarından ikinci el Slx vites fren kollarına geçiş yaptım geçtiğimiz aylarda. Aradaki hissiyat farkı ve frenlemedeki artış gerçekten fazla. Ama bütçe kısıtlıysa Tourney kesinlikle üzmez. Elde imkan varsa tabii ki zorlayıp daha kalitelilerini almanızı tavsiye ederim. @sydrotik

Açıkçası aradaki farkı kullanınca hissediyorsunuz. Ben bu zamana kadar sırasıyla
Eski nesil Sora (Kaçtı ya bunlar? 3000 değil de bi önceki nesil)> Tourney > Claris > Tiagra > eski nesil Duraace kullandım. Halen 7900 serisi duraace kullanıyorum. Aralarında bir daha asla diyeceğim sadece Tourney var. Şu anki setimden de memnun değilim orası ayrı ama iş vites değişimi ve konfor olunca Tourney gerçekten çok yetersiz kalıyor.

Ha şunu söyleyeyim. "Ben kafama estiğinde 10-15 km süreceğim" diyen kişi için tabii ki yeterli. Ancak düzenli olarak süreceğim diyen birisi için giriş seviyesinin en azından claris olması gerektiğine inanıyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: everhard
Merhaba arkadaşlar ikinci el bir bisiklet almayı düşünüyorum. Maalesef link koyamıyorum. Yardımcı olacak birileri var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Şehir veya dağ desen tourney iş görür derim ama yol bisikletinde yoldan aldığın titreşime vites ayarı dayanmıyor. Geçişler de üst seviyeler kadar iyi hissettirmiyor elbette. Vites ayarını öğren üst seviyeye geçene kadar tourney iş görür ama sıfır alacaksan 2. el claris tavsiye ederim bulabilirsen.

Bildiğim kadarıyla tourneyin yol bisiklet modelindeki vites kolları garip. o normal vites kolları gibi değil. vites arttırma düğmeyle oluyor ve o bayaa konforsuzmuş. Yani o fren altındaki bi kol daha yok arttırmak için ve droplara falan yatınca değiştirilmiyormuş rahatça

Salcano xrs30 tiagra mı yoksa peugeot R15 sora mı?

Peugeout R15 derim. Kardeşimde var ve kadro, renk kalitesi baya iyi. Salcano'ya bir türlü ısınamıyorum. Kadro kalitesi ve boyası çok kötü bana göre.
Bundan 4 yıl önce bende xrs040 kullandım benim de salcanoya kronik sorunlarından dolayı içim ısınmamıştı fakat hem tiagra set olması hem de 501 jant takımıyla gelmesi kafamı karıştırdı açıkcası. Bu arada aynı fiyatta ikisi de ikinci el.

Bundan 4 yıl önce bende xrs040 kullandım benim de salcanoya kronik sorunlarından dolayı içim ısınmamıştı fakat hem tiagra set olması hem de 501 jant takımıyla gelmesi kafamı karıştırdı açıkcası. Bu arada aynı fiyatta ikisi de ikinci el.
Ben Salcano kullanmadım, tecrübem yok, tercihim teorik. Peugeout R15 kullanıyorum kardeşimden alıp ve memnunum. İki bisikleti de görme şansınız varsa görmenizi tavsiye ederim. R15'in kadro ve boya kalitesi, kabloların kadro içinden gidişi, işçiliği vs benim önemsediğim şeyler. Grupsetler her firmada aynı zaten önemli olan kadro kalitesi, jant seti kalitesi diye düşünürüm genelde. Birde gerçekten Salcano'nun tasarımını ve renklerini beğenmiyorum o yüzden taraflı yaklaşıyorum muhtemelen :D Siz daha objektif birisine sorun :D

Ben Salcano kullanmadım, tecrübem yok, tercihim teorik. Peugeout R15 kullanıyorum kardeşimden alıp ve memnunum. İki bisikleti de görme şansınız varsa görmenizi tavsiye ederim. R15'in kadro ve boya kalitesi, kabloların kadro içinden gidişi, işçiliği vs benim önemsediğim şeyler. Grupsetler her firmada aynı zaten önemli olan kadro kalitesi, jant seti kalitesi diye düşünürüm genelde. Birde gerçekten Salcano'nun tasarımını ve renklerini beğenmiyorum o yüzden taraflı yaklaşıyorum muhtemelen :D Siz daha objektif birisine sorun :D
Teşekkür ederim. Bende sizinle hemen aynı fikirdeyim. Yine de seçme konusunda başka yorumlara da ihtiyacım olacak gibi.

Herkese selamlar,
geçtiğimiz gün elime bir yakınım tarafın Triban rc 100 modeli ulaştı ve 4 yıl aradan sonra bisiklet kullanmaya geri döndüm.
Daha önce bianchinin touring serisin bir modelini kullanmıştım, şehir içi kısa mesafelerde ve gündüz kullandığım için hiç ''ekipman'' ihtiyacım olmamıştı. Yol bisikletleriyle ilgili internette araştırma yapınca ekipman almam gerektiğini fark ettim. Aklınıza gelen her türlü öneri, bilgisi 0 olan ben için çok faydalı olur. Aldığım ve alacağım bazı ekipmanları buraya yazıp hem sizlerin fikirlerini almak istiyorum hem de benden sonra araştıracak bazı kişilere tavsiye niteliğinde olur. Toplam bütçem 600-700₺ civarı ama ''ama şunu al ömürlük kullanırsın dediğiniz ürün varsa fiyatı genişletebilirim. (öğrenciyim, bursumdan biriktirdim. genişlemese daha iyi olur 😬 )
ALDIKLARIM

KASK
- Van Rysel roadr 100 - fiyat 160₺ -
(çok rahat bir ürün aslında ama tasarımını pek beğenmedim, kısa süre kullanıp hem estetik nedenlerle hem de güvenlik nedeniyle model yükselteceğim.)

MATARA - 500 ml Roadc triban - fiyat 40₺ -
(pek bir olayı yok dümdüz matara, 2 3 saat civarı sürelerde suyu soğuk tutuyor.)

TAYT - Essentiel Yol Bisiklet Taytı - fiyat 85₺
(1.80 75 kiloyum M beden aldım, elime ulaşınca yorumumu ekleyeceğim.)

FORMA - ESSENTIAL TRIBAN - Erkek Yol Bisiklet Forması - fiyat 70₺
(sadece 1 adet fermuarlı cebi olması dezavantaj, cüzdan ve telefon hariç bir şey sığar mı emin değilim. zaten yanlışlıkla mavi renk sipariş ettim ve Decathlonda ürün daha hazırlanmamış olsa bile renk değişimi yapılamıyormuş :/ )

ELDİVEN - BİSİKLET ELDİVENİ - BEYAZ - 500 TRIBAN - fiyat 70₺

YEDEK İÇ LASTIK - 700 X 23 / 32 - 48MM BTWIN - fiyat 30₺ -
(pek emin değilim ama bisikletin orijinal lastikleriymiş anladığım kadarıyla, o yüzden tercih ettim.)

EL POMPASI - DECATHLON BİSİKLET EL POMPASI SİYAH RIVERSIDE - fiyat 60₺
(2 tür sibop ucuna da uyumlu olduğu için tercih ettim, sitede 87psi bastığı söyleniyor ama insan koluyla o seviyenin basılabileceğini pek düşünmüyorum. bazı kişiler de 65 60psi basılıyor yorumu yapmış. ürün elime geçince yeniden yorum yapacağım)

ALMAK İSTEDİKLERİM

KİLİT - U kilit mi yoksa kalın zincir modelleri mi ?
Daha önceki bisikletimi çaldırdığım için bu sefer akıllandım :( , uzun süreli bırakmam gereken herhangi bir yerde kullanmayacağım ve evin içinde saklayacağım. Yine de güzel kilit önerisi bekliorum

GÖZLÜK - HEPSİ BURADA/YURTDIŞI Buyfun Polarize Anti-Rüzgar Güneş Gözlüğü - fiyat 96,28₺ ----
(ilk almak istiyordum ama mağazaya gittiğimde bile kafama uyan gözlüğü zor seçerken internetten almak çok riskli geldi, geçici olarak kendi güneş gözlüğümü kullanacağım)

ÖN FAR - ürün ve fiyat olarak çeşitlilik çok fazla, kafamda model seçeneği oluşmadı (bisikleti çok kısa bir mesafede deneyebildim ama kendi ön farını yetersiz buldum)

ARKA FAR - ürün ve fiyat olarak çeşitlilik çok fazla, kafamda model seçeneği oluşmadı (bisikletle beraber arka far geldi ama iş görecek 2. bir arka far iyi olur, kask için de olabilir)

İÇ LASTİK YAMASI - (10 15 liralık ürün için kargo beklemek saçma geldi, bulunduğum şehirdeki dükkanlara soracağım)

ALYAN TAKIMI - (gereksiz pahalı bence internet fiyatlar. yapı market/nalburdan ucuza bir tane veya görece iyi bir isveç çakısı almayı düşünüyorum.)

BİSİKLET YOL BİLGİSAYARI - (fiyatları inanılmaz uçukmuş, bulabilirsem 2. el almaya çalışacağım. o zamana kadar telefona uygulama yüklerim.)

bunlar dışında bisikletin kendi parçalarıyla da ilgili bazı olumsuz şeyler okudum (ismine pek hakim olmadığım parçalar ve özellikle sele), uzun süreli kullanım sonrası bisikleti anladıkça değiştirmeyi düşünüyorum onları. bazı mekanik parçalar hakkında yeterli bilgim yok şimdilik. hali hazırda bu model hakkında değiştirilmesi gereken parçalar hakkında bilginiz varsa onları da bekliyorum 😁

Aklıma gelenler şu anlık bunlar, atladığım bir şey varsa yazarsanız çok iyi olur. ''Almak istediklerimin'' arasında bilginiz olanlar hakkında yardımınızı bekliyorum. ''Şunu yazmışsın ama şu ürüne de bak istersen'' tarzı yorumlar da çok yardımcı olur. Kimse bir şey yazmasa da ekipmanları tamamladıktan sonra bu mesajı güncellemeye çalışırım benim gibi yeni başlayan arkadaşlar için. Çok teşekkürler şimdiden herkese.

Son düzenleme:
Kilit: U kilit. (Kalın zincirler çok hantal. Hiç bir zaman ısınamadım)
Gözlük: Kişiden kişiye değişir. Polarize ve az hava geçiriyor olması önemli. Taktığınız zaman sağ ve sol tarafından buğulanma engelleyecek kadar hava alırken, gözünüzü kurutmayacak kadar da az hava alması lazım Sizin gösterdiğiniz ürün fiyat olarak oldukça uygun. Baktınız olmadı değiştirirsiniz. Ben taa fi tarihinde aliexpressten aldığım gözlüğü kullanıyorum hala. Gözlük başlığından önerilere bakabilirsiniz.
Tayt: Aynısını kullanıyorum. Henüz pişik vb sorun yaşatmadı.
Eldiven: Şart oğlu şart. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama kask kadar önemli. Çünkü düştüğünüz zaman vücudunuz içgüdüsel olarak beden ile arasına ellerinizi koyar. Her düşüşünüzde kafanızı yarmazsınız ama her düşüşünüzde özellikle avuç içleri çok fena soyulur.
Alyan takımı: Gereksiz. Nalburdan alırsınız.
Yol bilgisayarı: Hiç kullanmadım. Seneye kısmetse....

Bisikletinize gelince. Bisiklete yeni başlayan ya da geri dönen biri için bedava gelen bisiklet >>>>> Dünyanın en iyi bisikleti. Hiiiiiç tartışmam bile :)
Eğer sürmeye devam ederseniz zamanla diğer modeller hakkında da bilgi sahibi olmaya başlarsınız.

Son düzenleme:
Kilit: U kilit. (Kalın zincirler çok hantal. Hiç bir zaman ısınamadım)
Gözlük: Kişiden kişiye değişir. Polarize ve az hava geçiriyor olması önemli. Taktığınız zaman sağ ve sol tarafından buğulanma engelleyecek kadar hava alırken, gözünüzü kurutmayacak kadar da az hava alması lazım Sizin gösterdiğiniz ürünün fiyat olarak oldukça uygun. Baktınız olmadı değiştirirsiniz. Ben taa fi tarihinde aliexpressten aldığım gözlüğü kullanıyorum hala. Gözlük başlığından önerilere bakabilirsiniz.
Tayt: Aynısını kullanıyorum. Henüz pişik vb sorun yaşatmadı.
Eldiven: Şart oğlu şart. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama kask kadar önemli. Çünkü düştüğünüz zaman vücudunuz içgüdüsel olarak beden ile arasına ellerinizi koyar. Her düşüşünüzde kafanızı yarmazsınız ama her düşüşünüzde özellikle avuç içleri çok fena soyulur.
Alyan takımı: Gereksiz. Nalburdan alırsınız.
Yol bilgisayarı: Hiç kullanmadım. Seneye kısmetse....

Bisikletinize gelince. Bisiklete yeni başlayan ya da geri dönen biri için bedava gelen bisiklet >>>>> Dünyanın en iyi bisikleti. Hiiiiiç tartışmam bile :)
Eğer sürmeye devam ederseniz zamanla diğer modeller hakkında da bilgi sahibi olmaya başlarsınız.

Hocam selamlar,
İlk günün de heyecanıyla bugün toplam 8 saat civarı yol yaptım. Tayt, eldiven ve gözlüğün önemini acı şekilde öğrendim 😅 Kuyruk sokumundan sırta doğru çok kötü bir acı oldu pedli tayt kullanmadığım için, aynı şekilde özellikle gözlük ve eldiven de eksikliğini hissettiriyor. Çevre köylerin yolları bisiklet kullanımı için güzel sayıldığından 3 4 tane köy dolaştım. Sürekli göze ufak sinek/toz kaçması ve bazı zamanlar güneş inanılmaz rahatsız etti. Eve geldiğim gibi alışverişin önemli kısmını tamamladım internet üzerinde.(İlk yazdığım yorumu düzenledim buna yönelik)
Teşekkürler tekrardan önerileriniz için, ön ve arka farlarla ilgili öneriniz varsa o da çok işime yarar.

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Herkese merhaba, iyi forumlar.
Daha önce herhangi bir başlık altında yazmadım bu yüzden hatam olursa affola.

Yeni bir yol bisikleti alma planım var fakat karar verme aşamasında zorlanıyorum. Daha önce yol bisikleti kullanmadım ama dağ bisikleti ile ortalama 100km'lik turlar yapıyorum. Bikepacking tarzı turlar yapabileceğim, endurance bir bisiklet arıyorum fakat donanım açısından hangisi yeterli olur bilemediğim için sizlerden fikir almak istiyorum. Aklımda Giant'ın TCR, Advanced3 gibi Tiagra/105 setli Alüminyum bisikletler var. Fakat daha üst setli full karbon Bisan'ın modelleri neredeyse aynı fiyat aralığında. Bütçe 12bin-18bin aralığında. Sizce hangi konularda daha net olmalıyım, kadronun malzemesi ne kadar fark eder veya siz olsanız ne yapardınız? Değerli görüşleriniz fikir açısından çok önemli. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar herkese iyi günler.

3500 tl lik bir bütçem var, 27,5 inclik bir dağ bisikleti almak istiyorum.

Kron 150 ve Carraro 770 modelleri arasında kaldım.

Bisiklet konusunda pek tecrübem yok yardımınızı bekliyorum.

Selamlar.

Arkadaşlar herkese iyi günler.

3500 tl lik bir bütçem var, 27,5 inclik bir dağ bisikleti almak istiyorum.

Kron 150 ve Carraro 770 modelleri arasında kaldım.

Bisiklet konusunda pek tecrübem yok yardımınızı bekliyorum.

Selamlar.
Merhaba
''Dağ bisikleti tavsiyeleri'' başlığına yazmanız sizin için daha yararlı olur. Yol bisikleti için soruyor olsaydınız Carraro derdim. Çünkü Kron markasını sevmiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Kurabiye Canavari
Geri