Herkese selamlar,
geçtiğimiz gün elime bir yakınım tarafın Triban rc 100 modeli ulaştı ve 4 yıl aradan sonra bisiklet kullanmaya geri döndüm.
Daha önce bianchinin touring serisin bir modelini kullanmıştım, şehir içi kısa mesafelerde ve gündüz kullandığım için hiç ''ekipman'' ihtiyacım olmamıştı. Yol bisikletleriyle ilgili internette araştırma yapınca ekipman almam gerektiğini fark ettim. Aklınıza gelen her türlü öneri, bilgisi 0 olan ben için çok faydalı olur. Aldığım ve alacağım bazı ekipmanları buraya yazıp hem sizlerin fikirlerini almak istiyorum hem de benden sonra araştıracak bazı kişilere tavsiye niteliğinde olur. Toplam bütçem 600-700₺ civarı ama ''ama şunu al ömürlük kullanırsın dediğiniz ürün varsa fiyatı genişletebilirim. (öğrenciyim, bursumdan biriktirdim. genişlemese daha iyi olur 😬 )
ALDIKLARIM
KASK -
Van Rysel roadr 100 - fiyat 160₺ -
(çok rahat bir ürün aslında ama tasarımını pek beğenmedim, kısa süre kullanıp hem estetik nedenlerle hem de güvenlik nedeniyle model yükselteceğim.)
MATARA - 500 ml Roadc triban - fiyat 40₺ -
(pek bir olayı yok dümdüz matara, 2 3 saat civarı sürelerde suyu soğuk tutuyor.)
TAYT - Essentiel Yol Bisiklet Taytı - fiyat 85₺
(1.80 75 kiloyum M beden aldım, elime ulaşınca yorumumu ekleyeceğim.)
FORMA - ESSENTIAL TRIBAN - Erkek Yol Bisiklet Forması - fiyat 70₺
(sadece 1 adet fermuarlı cebi olması dezavantaj, cüzdan ve telefon hariç bir şey sığar mı emin değilim. zaten yanlışlıkla mavi renk sipariş ettim ve Decathlonda ürün daha hazırlanmamış olsa bile renk değişimi yapılamıyormuş :/ )
ELDİVEN - BİSİKLET ELDİVENİ - BEYAZ - 500 TRIBAN - fiyat 70₺
YEDEK İÇ LASTIK -
700 X 23 / 32 - 48MM BTWIN - fiyat 30₺ -
(pek emin değilim ama bisikletin orijinal lastikleriymiş anladığım kadarıyla, o yüzden tercih ettim.)
EL POMPASI - DECATHLON BİSİKLET EL POMPASI SİYAH RIVERSIDE - fiyat 60₺
(2 tür sibop ucuna da uyumlu olduğu için tercih ettim, sitede 87psi bastığı söyleniyor ama insan koluyla o seviyenin basılabileceğini pek düşünmüyorum. bazı kişiler de 65 60psi basılıyor yorumu yapmış. ürün elime geçince yeniden yorum yapacağım)
ALMAK İSTEDİKLERİM
KİLİT - U kilit mi yoksa kalın zincir modelleri mi ? Daha önceki bisikletimi çaldırdığım için bu sefer akıllandım
, uzun süreli bırakmam gereken herhangi bir yerde kullanmayacağım ve evin içinde saklayacağım. Yine de güzel kilit önerisi bekliorum
GÖZLÜK - HEPSİ BURADA/YURTDIŞI Buyfun Polarize Anti-Rüzgar Güneş Gözlüğü - fiyat 96,28₺ ----
(ilk almak istiyordum ama mağazaya gittiğimde bile kafama uyan gözlüğü zor seçerken internetten almak çok riskli geldi, geçici olarak kendi güneş gözlüğümü kullanacağım)
ÖN FAR - ürün ve fiyat olarak çeşitlilik çok fazla, kafamda model seçeneği oluşmadı (bisikleti çok kısa bir mesafede deneyebildim ama kendi ön farını yetersiz buldum)
ARKA FAR - ürün ve fiyat olarak çeşitlilik çok fazla, kafamda model seçeneği oluşmadı (bisikletle beraber arka far geldi ama iş görecek 2. bir arka far iyi olur, kask için de olabilir)
İÇ LASTİK YAMASI - (10 15 liralık ürün için kargo beklemek saçma geldi, bulunduğum şehirdeki dükkanlara soracağım)
ALYAN TAKIMI - (gereksiz pahalı bence internet fiyatlar. yapı market/nalburdan ucuza bir tane veya görece iyi bir isveç çakısı almayı düşünüyorum.)
BİSİKLET YOL BİLGİSAYARI - (fiyatları inanılmaz uçukmuş, bulabilirsem 2. el almaya çalışacağım. o zamana kadar telefona uygulama yüklerim.)
bunlar dışında bisikletin kendi parçalarıyla da ilgili bazı olumsuz şeyler okudum (ismine pek hakim olmadığım parçalar ve özellikle sele), uzun süreli kullanım sonrası bisikleti anladıkça değiştirmeyi düşünüyorum onları. bazı mekanik parçalar hakkında yeterli bilgim yok şimdilik. hali hazırda bu model hakkında değiştirilmesi gereken parçalar hakkında bilginiz varsa onları da bekliyorum 😁
Aklıma gelenler şu anlık bunlar, atladığım bir şey varsa yazarsanız çok iyi olur. ''Almak istediklerimin'' arasında bilginiz olanlar hakkında yardımınızı bekliyorum. ''Şunu yazmışsın ama şu ürüne de bak istersen'' tarzı yorumlar da çok yardımcı olur. Kimse bir şey yazmasa da ekipmanları tamamladıktan sonra bu mesajı güncellemeye çalışırım benim gibi yeni başlayan arkadaşlar için. Çok teşekkürler şimdiden herkese.