Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

İlginç olan, o bisiklet karbon değil ama başlığında "Btwin triban 520 carbon yol bisikleti" yazılmış, Sora setli ama 3x10 vitesli yazılmış.
Doğrusu 6061 T6 Alüminyum ve 3x9 Sora setli. Zaten bu fiyata karbon bisiklet pek olabilecek bir şey değil. En iyimser tahminle "karbon maşalı" demek istemişlerdir ama öyle yazmaları gerekirdi.

311652 dosyayı görüntüle

Evet dediğiniz gibi yazılması gerekirdi, bisiklete tam hakim değiller demek ki. Önemli olan bisikletin temiz, sorunsuz olması.

Scudo
Arkadaşlar Merhaba ,

Geçen yıl kasım ayında bir şehir bisikleti alarak bisiklet sürmeye başladım ve cumartesi günü eski bisikletimi sattım . O bisikletide alırken forumdaki arkadaşların çok yardımı olmuştu. Başlangıç için uygun , sonrasında da elimden cıkartabileceğim giant escape 2 almıştım,forumda ki tavsiyelere uyarak. Simdi tekrar bisiklet arayışı içerisindeyim . Bu sefer yol bisikletine geçmek istiyorum . Karbon ve ortalama bir grup sete sahip bisiklet arıyorum . Boyum 174 bacak boyum 79 bu yüzden 53,54 ve M boy bisikletler bakıyorum . Bütçemde 60000 tl civarı( Kredi kartından ödemeyi planlıyorum , belki bir kısmını nakit kalanını kredi kartından da ödeyebilirim ,taksit imkanı benim için önemli.) . Kadiköy kartal git gel 50 km sürüş yapıyorum genelde , eski bisikletimle tırmanmak biraz zorladığı için genelde eğimsiz yollarda sürüyordum. Daha önce bisikletimi elimden cıkartamadığım için bianchi infinito xe 53 kadro alamamıştım o zaman 60000 tl ydi fiyatı . Şuan 75000 tl ye buldum en uygun fiyata.
Aklıma takılan 1-2 model var bunlar hakkında onlarıda aşağıya ekliyorum . Benim kullanıma uygun ve fiyat performans başka modeller varsa bildiğiniz onlarıda paylaşırsanız mutlu olurum .

Cannondale Süperx Apex 1 Cyclocross Yol Bisikleti - Lacivert 54 cm

Bu bisiklet 2020 modelmiş . Aradığımda cyclocross olduğuna bakmayın daha ince bir lastik takarak performanslı bir yol bisikletine dönüşür dediler. Bu grup set hakkında hiç bir bilgim yok ve model olarak biraz eski olması sıkıntı yaratır mı ? ileride gene elimden çıkartıp bisiklet yükseltmek istediğimde 2. el piyasası nasıldır?

(link)

Yeni gelen bir modelmiş . Cannondale kadar bilindik bir marka olmasada fiyat performans olduğunu söylediler telefonda . Tatmin edici bir bilgi alamadım bisiklet hakkında.

teşekkürler.

...
Cannondale Süperx Apex 1 Cyclocross Yol Bisikleti - Lacivert 54 cm

Bu bisiklet 2020 modelmiş . Aradığımda cyclocross olduğuna bakmayın daha ince bir lastik takarak performanslı bir yol bisikletine dönüşür dediler. Bu grup set hakkında hiç bir bilgim yok ve model olarak biraz eski olması sıkıntı yaratır mı ? ileride gene elimden çıkartıp bisiklet yükseltmek istediğimde 2. el piyasası nasıldır?
...

Önde tekli 40 diş aynakol ile "daha ince bir lastik takarak performanslı bir yol bisikletine dönüşür" ifadesi oldukça fantastik olmuş. Bu bisiklet güzel bir gravel ama yol bisikleti değil.

...
(link)

Yeni gelen bir modelmiş . Cannondale kadar bilindik bir marka olmasada fiyat performans olduğunu söylediler telefonda . Tatmin edici bir bilgi alamadım bisiklet hakkında.
...

Yerli bir bisikletçinin kendi markasıyla topladığı bisiklet için "Cannondale kadar bilindik bir marka olmasa da" demeleri fazla iddialı olmuş.

...Karbon ve ortalama bir grup sete sahip bisiklet arıyorum...Kadiköy kartal git gel 50 km sürüş yapıyorum genelde , eski bisikletimle tırmanmak biraz zorladığı için genelde eğimsiz yollarda sürüyordum...

Geotech özellikler bakımından kullanım amacınıza daha uygun, Kadıköy-Kartal arasında çakıl-patika yollar bulup sürmüyorsanız.

...Benim kullanıma uygun ve fiyat performans başka modeller varsa bildiğiniz onlarıda paylaşırsanız mutlu olurum...

(link) , Ultegra setli. Kadrosu hiç benlik değil ama Geotech'inki de benlik değil; yaklaşık aynı fiyata özellikleri daha iyi. Belki de kadro boyu nedeniyle elde tek kaldığı için fiyatı böyledir ama bunu görmek bütçeye göre beklentiyi yükseltiyor.

IMG_5953.jpeg

Fiyatta ki bu emsalsiz indirim gözlerimde buğulanma yarattı, artırırken mi orantısızdık düşürürken mi çok gönlü bolduk paradoks eğrisi resmen. Birileri bizimle çok eğleniyor çok...

Önde tekli 40 diş aynakol ile "daha ince bir lastik takarak performanslı bir yol bisikletine dönüşür" ifadesi oldukça fantastik olmuş. Bu bisiklet güzel bir gravel ama yol bisikleti değil.

Yerli bir bisikletçinin kendi markasıyla topladığı bisiklet için "Cannondale kadar bilindik bir marka olmasa da" demeleri fazla iddialı olmuş.

Geotech özellikler bakımından kullanım amacınıza daha uygun, Kadıköy-Kartal arasında çakıl-patika yollar bulup sürmüyorsanız.

(link) , Ultegra setli. Kadrosu hiç benlik değil ama Geotech'inki de benlik değil; yaklaşık aynı fiyata özellikleri daha iyi. Belki de kadro boyu nedeniyle elde tek kaldığı için fiyatı böyledir ama bunu görmek bütçeye göre beklentiyi yükseltiyor.

Yorumlarınız için çok teşekkürler .Bu modeli bikeandoutdoor da çok daha uyguna buldum . Kadro boyu gene tek kalmış 56 kadro , 58 kadroya nazaran bana daha yakın ama telefonla iletişime geçtim 54 kadro hatta belkide 52 kadro bana uygun olabileceğini söylediler. Ayni sitede stokta C1.1 ve C1.2 105 set li olmalarına rağmen ultergalı Fire 3.2 ile aynı fiyattalar . 105 setliler ile niye aynı fiyatta olduğunu sordum diğerileri UCI onaylı , Fire 3.2 tek beden kaldı birde dediler.

(link)

Teknik bisiklet diye bir yerde 54 kadrosu var galiba iletişim kurmaya çalışacağım. 2 numaralarınıda aradım açmadılar.

(link)

Yorumlarınız için çok teşekkürler .Bu modeli bikeandoutdoor da çok daha uyguna buldum . Kadro boyu gene tek kalmış 56 kadro , 58 kadroya nazaran bana daha yakın ama telefonla iletişime geçtim 54 kadro hatta belkide 52 kadro bana uygun olabileceğini söylediler. Ayni sitede stokta C1.1 ve C1.2 105 set li olmalarına rağmen ultergalı Fire 3.2 ile aynı fiyattalar . 105 setliler ile niye aynı fiyatta olduğunu sordum diğerileri UCI onaylı , Fire 3.2 tek beden kaldı birde dediler.

(link)

Teknik bisiklet diye bir yerde 54 kadrosu var galiba iletişim kurmaya çalışacağım. 2 numaralarınıda aradım açmadılar.

(link)

BikeStore'da da birkaç seçenek var ama jant frenli:
Ultegra: (link)
105: (link)

Aynı yerde 105'li karbon kadrolu UCI'li Salcano'lar da var, disk frenli 60K+, jant frenli 40K+
(link)
(link)

Bunlar Fire 3.2'den daha F/P değil ama alternatifler bulunsun diye paylaşıyorum.

Eğer Ultegra'Lı bir modele ulaşılamazsa benzer fiyatlarda bu da kenarda dursun: (link)

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Şahsen bu paraları gözden çıkardıysam en fazla 8 kg bandında olması gerekiyor bisikletin. Çok ağırlar bence. İkinci elde daha hafif ve temiz bisiklet bulunabiliyor sarı sitede.

Şahsen bu paraları gözden çıkardıysam en fazla 8 kg bandında olması gerekiyor bisikletin. Çok ağırlar bence. İkinci elde daha hafif ve temiz bisiklet bulunabiliyor sarı sitede.
Çoğu ucuz yol bisikleti ağır maalesef. Bana göre bir yol bisikleti max 10kg olmalıdır. Günümüzün hibrit bisikletleri bile 11kg.

BikeStore'da da birkaç seçenek var ama jant frenli:
Ultegra: (link)
105: (link)

Aynı yerde 105'li karbon kadrolu UCI'li Salcano'lar da var, disk frenli 60K+, jant frenli 40K+
(link)
(link)

Bunlar Fire 3.2'den daha F/P değil ama alternatifler bulunsun diye paylaşıyorum.

Eğer Ultegra'Lı bir modele ulaşılamazsa benzer fiyatlarda bu da kenarda dursun: (link)

Teknik Bisiklet ile iletişime geçtim elinde 1 adet 54 kadro fire 3.2 varmış , birkaç haftaya fiyat güncelleyecekmiş hatta. Nakit fiyatı 52500 dedi . Kart ile ödemede 60 civarı olurmuş. Bu bisiklet üzerinden gideyim diyorum . İthal markalara kayıp karbon maşalı düşük grup setli bisikletlere yönelmek yanlış mı olur bu bütçelerde.

Bisan da 105 Setli Mavi Reloadlar vardı onlarıda beğenmiştim .

Bütçem çok orta da galiba , seçeneklerimin hepsi 8.7 - 9 kilo civarında . Ödememi taksitli planladığım için çoğu 2. el seçeneklerine uyamıyorum .

Teknik Bisiklet ile iletişime geçtim elinde 1 adet 54 kadro fire 3.2 varmış , birkaç haftaya fiyat güncelleyecekmiş hatta. Nakit fiyatı 52500 dedi . Kart ile ödemede 60 civarı olurmuş. Bu bisiklet üzerinden gideyim diyorum . İthal markalara kayıp karbon maşalı düşük grup setli bisikletlere yönelmek yanlış mı olur bu bütçelerde.

Bisan da 105 Setli Mavi Reloadlar vardı onlarıda beğenmiştim .

Bütçem çok orta da galiba , seçeneklerimin hepsi 8.7 - 9 kilo civarında . Ödememi taksitli planladığım için çoğu 2. el seçeneklerine uyamıyorum .

Şöyle bir yol izlenebilir, şu an Troy kartlar ekstra puan, faizsiz ve masrafsız taksit yapıyor. Örneğin Paraf Troy karta ekstra 400 paraf para ve 30 bin ₺ ye kadar faizsiz 6 taksit yapıyor. Bu bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir. Bu değerlendirilebilir. Tabi şimdi alacağınız bisikleti taksitli aldığınızda fiyat artıyorsa benim dediğim daha makul olur ama peşin fiyatına taksit yaparsalar o farklı. İkinci el platformlarından komisyon eklenerek alınabilir. Belki biraz uğraştırır ama daha iyi daha hafif bir yol bisikleti için buna değer.IMG_5033.png
Çoğu ucuz yol bisikleti ağır maalesef. Bana göre bir yol bisikleti max 10kg olmalıdır. Günümüzün hibrit bisikletleri bile 11kg.

Benim klasik bisikletim bile 9 u geçmiyor. İyi bir update ile 8 kg zorlanabilir. Yeni yol bisikletlerinin saçma bir ağırlığı var.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Hayırlı akşamlar arkadaşlar
Merida scultra 200 sora 12000
Tca735 tiagra 12500
Edr 150 20000
Gaint condent sl 2 tiagra 22000
Tharsis 105 25000
20 ve üstü beni zorluyor kendimi zorlamalımıyım öneri ve görüşleriniz bekliyorum lütfen

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Eğer 20 zorluyor ise zorlamayınız, tiagra setli bir bisiklet sizin işinizi görüp memnun edecekse bence çok da yeterli olabilir. Üzerine paranız artar ise tekstil ve diğer kalemlere de harcama yapabilirsiniz böylece.
Mesela seçeneklere 052 de eklenebilir bence,

Hayırlı akşamlar arkadaşlar
Merida scultra 200 sora 12000
Tca735 tiagra 12500
Edr 150 20000
Gaint condent sl 2 tiagra 22000
Tharsis 105 25000
20 ve üstü beni zorluyor kendimi zorlamalımıyım öneri ve görüşleriniz bekliyorum lütfen

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Bu Geotech kadrosunu ilk defa görüyorum. Geotech'de hazır kadro alıp üzerine marka basan yerli üretici. Çok eskiden beri Corratec'in de dağıtıcısı olan firma(Delta Bisiklet) muhtemelen ismi de buradan esinlenmiş. Geçmişte dönem dönem tek tük karbon kadrolu bisikletler çıkarttı ama kadroya vs. bi sıkıntı olduğunda ne derece garanti veriyor bilmiyorum. Çok az sayıda karbon kadrosu var. TT bisiklet kadrosu bile var zamanında çıkarttığı. Totalde ürettikleri karbon bisikletler 100 adeti geçmiyordur diye düşünüyorum.

Kadro bu arada aşırı derecede scott foil disc(bir eski seri) modeline benziyor.
velo-de-route-scott-foil-rc-pro-2022.jpggeotech-legend-karbon-yol-yaris-bisikleti-1.jpg

Arkadaşlar yoruyorum sizi kusura bakmayın merida scultura 200 alıcam gibi bilgili arkadaşlardan bu konuda ne derler

Arkadaşlar yoruyorum sizi kusura bakmayın merida scultura 200 alıcam gibi bilgili arkadaşlardan bu konuda ne derler
Bisiklete göre değişir bu fikirler, link var mı satın alacağınız bisiklete dair?

5 yıla yaklaşmış modeller. Kimisinde eski Sora set var, dışa doğru uzayan vites tellerinden tanınabilir.
1700816212635.png

Bu temiz, fiyat daha makul, pazarlığa da açıkmış: (link)
özelliklerini fena sallamış, azıcık baksa, dişlileri saysa anlardı ama bisikletiyle o kadar ilgisiz bir satıcı.
Bundaki kollar yeni Sora.

Bu bisikleti başka bir tarza çevirmeye çalışmış, aero gidon ile zırhlı ve ağır marathon lastiklerin değişik bir sentezini yapmış. Diğeri kadar temiz değil ve daha pahalı: (link)
Bundaki kollar eski Sora.

Başka bir ürünse, link varsa iyi olur.

İlginiz için çok teşekkür ederim sanırım karar verebildim

Arkadaşlar sizin görüşlerinize başvurmaya devam ediyorum kusura bakmayın gp5800 eski 105 var üzerinde scultura 200 yerine tercih edilir mi
Yani tecrübeli arkadaşlara daha teknik olarak sora r3000 set mi
105 r5800 set mi tercih edilir
105 daha pahalı 4 bin kadar ama r11 jantlar da var üstünde

Son düzenleme:
Bisiklet arayışıma scultra 200 un çocuk boy çıkması sebebiyle mosso gp5800 alarak şimdilik;) son vermiş durumdayım kısa deneme sürüşü sonrası izle nimlerim güzel 53-39 ayna kol uzun sürüşte nasıl tepki vereceğimi tecrübe edince paylaşırım ilgili arkadaşlara teşekkür ederim

Geri