Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde lastik seçimi

conti 4 sezondan şaşma 15000k garanti

Scudo
5222ACF5-D182-467C-B63F-5E6D631BC442.jpeg
bu lastik hakkında bilgisi ve tecrübesi olan varmı? Bu lastik 127 TPI mi 381 TPI mi? Burada yazan x3 sarım olayı nedir anlayamadım?
2D251275-B684-40E2-9E45-E5AF4155A670.png

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Valla ben cst correre katlanır olan versiyonunu kullanıyorum kaç seferdir yine eskirse yine sanırım onu alacağım

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Valla ben cst correre katlanır olan versiyonunu kullanıyorum kaç seferdir yine eskirse yine sanırım onu alacağım

Sanırım CST correre modelinden 25 ve 23mm olanlar var sadece. 28mm baktım bulamadım.
Bir soru da sormak isterim; dış lastiği büyüttüğümüzde jantın da değişmesi gerekiyor mu? Misal mevcut bisikletim triban 500 üzerinde gelen stok jantlar kaç mm dış lastiğe kadar izin veriyor acaba... 35mm kadar takılabiliyor arka ön çatal sorun yaratmıyor ama jantı bilemedim?

@Adrenalin26 Pirelli P Zero Velo 25mm yeni taktırdım. Fiyat 55 avro diyordu satıcı. Hava yağmur, çamur henüz binemedim. Kullanınca deneyimimi paylaşırım. Önceden Continental Ultrasport II vardı. O da fena değildi.
@TatanQa_tr Jantınızın iç genişliğine bağlı takabileceğiniz lastikler. Onu ölçmeniz gerekiyor. Benim kullandığım jant 23 ve 25 lik lastikleri kabul ediyor. Eğer jantın kabul edeceğinden geniş lastik takarsanız yanaklardan jant lastiği kesebilir. Buna sanırım yılan ısırığı diyorlar. Önce jantın iç genişliğini ölçün... Ona göre cetveller var internette ordan takılabilecek lastikleri öğrenebilirsiniz.

@TatanQa_tr Triban 500 kısmen tur bisikletidir. Bagaj delikleri mevcuttur ve geniş lastiğe izin verir. Sanırım 32'ye kadar uygundu tüm ekipman.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@TatanQa_tr Triban 500 kısmen tur bisikletidir. Bagaj delikleri mevcuttur ve geniş lastiğe izin verir. Sanırım 32'ye kadar uygundu tüm ekipman.

Selamlar , ben de öyle biliyorum , zaten bu kadroyu seçmemdeki etkenlerden birkaçı da bu özellikleriydi. Ön ve arkada bagaj delikleri ile tura hazır olması , geniş lastiklere izin vermesi. Youtube 'da bir adam 35mm takmış sorunsuz , jant da orjinali gibi duruyor. Video 'daki en güncel soru olarak sordum orjinal jant mı değil mi diye. Cevaplarsa burayı editlerim.

Bir örnek daha (adam alır almaz bisikleti yanında bu lastikleri aldım taktım diyor ki jantların orjinal olduğu aşikar :ssrtcbya: .. gerçekten mutlu oldum şimdi) Bir 28mm bir de 35mm orta halli lastik alıp her yola getiririm ben bu canavarı :)

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
218487 dosyayı görüntüle
bu lastik hakkında bilgisi ve tecrübesi olan varmı? Bu lastik 127 TPI mi 381 TPI mi? Burada yazan x3 sarım olayı nedir anlayamadım?

3 sarım olayını gördüğünüz sayfa neresi?
yazılanlar çeviri hatası gibi gözüktü bana.
bu lastik 23-25-28 mm ölçülerinde sabit 127tpi değerine sahiptir ama değer karşılaştırması yaparken klasik dokuma omurgalı lastiklerdeki tpi karşılaştıması ölçek olmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Yabancı kaynaklardan da okuduğun kadarıyla f/p noktasında 700x28 Vittoria Randonneur iyi göründü şu an decathlondan ayırttım 2 adet akşam çıkışta alacağım.

Kanalda değiştirirken ve değiştirdikten sonraki görüşler vs videosu çekerim becerebilirsem :)
(link)

Lastikleri aldım , standta hemen yanında mevcut lastiklerim de indirim girmiş 39₺ den , yanyana hamurlarını elle konrol ettim fark gerçekten anlaşılabiliyor, vittoria hamuru daha yumuşak geldi ve deseni daha iyi duruyor. Henüz takmaya vakit olmadı zaten video ya alacağım gidon boğazı değiştirmeyle birlikte sadece yan yana foto çektim:

Dosyalar

• 03360E8B-AD21-4E8C-8CEB-9626019C797C.jpeg
    03360E8B-AD21-4E8C-8CEB-9626019C797C.jpeg
    1,4 MB · Okunma: 49
  • BC4E1FEE-4CD1-4FC9-8A88-7EA96235A2E5.jpeg
    BC4E1FEE-4CD1-4FC9-8A88-7EA96235A2E5.jpeg
    1,3 MB · Okunma: 46
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
3 sarım olayını gördüğünüz sayfa neresi?
yazılanlar çeviri hatası gibi gözüktü bana.
bu lastik 23-25-28 mm ölçülerinde sabit 127tpi değerine sahiptir ama değer karşılaştırması yaparken klasik dokuma omurgalı lastiklerdeki tpi karşılaştıması ölçek olmayacaktır.
(link)
Bu sayfada, çevirisini yapmadım, gerçi yapsamda, lastik terimleri hakkında pek bilgim yok

Rollingresistance.com diye bir site var. Piyasadaki hemen bütün önemli lastik markalarına önemli testler uygulamışlar. Ona göre bi fiyat performans listesi çıkarmışlar. İncelemekte yarar olabilir.

Rollingresistance.com diye bir site var. Piyasadaki hemen bütün önemli lastik markalarına önemli testler uygulamışlar. Ona göre bi fiyat performans listesi çıkarmışlar. İncelemekte yarar olabilir.

domain alınmamış görünüyor.

Pirelli P Zero Velo Klasik 700x25 Dış Lastik
evet burada çeviri hatası yapmışlar veya başka birşeyi kopyalamışlar ürünü listelerken,
benzeri şekilde conti gp5000 60tpi x 3 katmandan 180 tpi diye geçiyor mesela.

domain alınmamış görünüyor.
doğrusu (link)

700x28c Vitroria Randonneur lastikleri dün takabildim , video da çektim lastik değişimi hakkında . Ancak malesef Antalya da bu ara hava çok soğuk ve fırtınalı , o yüzden henüz deneyemedim.

Buradan izleyebilirsiniz:
(link)

@TatanQa_tr
Hayırlı olsun, randenneur benim de memnun olduğum bir lastik. Biraz ağır olsa da fiyatına göre epey iyi bir patlak koruma sunuyor. Ancak sökmesi takması biraz sıkıntılı bence. Sizin ne yaptığınızı merak etmiştim ama videoda o kısımları biraz hızlı geçmişsiniz🙂
Eğer zorlanırsanız, janta geçirmeyi sibopun kısmından değil tekerin diğer kısmından başlatmak ve ovalayarak yapmak işleri kolaylaştırıyor.

Bisikletinizin de çok güzel renkleri var. Kablolar haricinde çok beğendiğim bir bisiklet. Güle güle kullanın.

@Anonim teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ! Takarken en başlarda kolay ancak son çeyrekde levye ile destekleyerek janta geçirebildim o kısımda . Evet haklısınız orayı hızlandırmışım :)
Bisikletin rengini çok beğendiğim için RC100 yerine Triban 500 ü tercih ettim yoksa ikisi de aynı kadroyu kullanıyor ancak yanyana koyduğumda 500 kendini belli ediyor. Lastikleri de deneyemediğim için içimde kalmadı değil . Bugünlerde hava ciddi soğuk ve sert rüzgar var . Haliyle ikisi bir olunca sürüş yapmak riskli :( .

abiler merhaba.

durano lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum. daha önce yaptığım kaza sonucu ön teker kullanılamaz hale gelmişti. ön lastikte de bir delik oluşmuş. yama yaptım ama pek güven vermiyor. aynı lastikte 2. yama oldu. bir de kesikler var irili ufaklı. bu lastikler ile ilgili ciddi hayal kırıklığı yaşadım. beklediğim dayanıklılıkta çıkmadılar maalesef.

yine aynı bütçelerde biraz daha dayanıklı bir lastik istiyorum. Continental Ultra Sport II ya da Vittoria Rubino Pro düşünüyorum şimdilik. sizin tavsiyeniz neler olur? tanesi 300 gramın altında, yuvarlanma direncinden fazla birşey kaybetmeden duranoya göre daha dayanıklı bir lastik istiyorum.

hiç uğraşmayıp şunu mu alsam. hehe

(link)

Son düzenleme:
Geri