Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde lastik seçimi

Scudo
Detanator katlanabilir lastikleri tavsiye ediyorum. Tam bir Asfalt canavarı !

Murat bey sizin bu lastige alternatif oneriniz var mi peki? Kafami cevirdigim her mecrada gp5000 oneriliyor cunki sanirim iyir pr calismalari var arkadaslarin. Sizin fikrinizi merak ettim. Tesekkurler
Diğer markaların GP5000 muadili lastikleri: Michelin Power Road, Vittoria Corsa, Veloflex Corsa, Pirelli P-Zero, Schwalbe Pro One. Bence bunların hepsi GP5000'den iyidir.

GP5000'in çok önerilmesinin sebebi, PR'dan çok yuvarlanma direncinin düşük olması diye düşünüyorum. Ancak ben kimseye önermem, çünkü hangi continental lastiği kullandıysam aynı sorunları yaşadım: yol tutuşu kötü ve çok sert. Bu iki özellik tozlu ve bozuk yollar ile birleşince, hiç beklemediğiniz şekilde lastiğiniz kayabiliyor.

Diğer markaların GP5000 muadili lastikleri: Michelin Power Road, Vittoria Corsa, Veloflex Corsa, Pirelli P-Zero, Schwalbe Pro One. Bence bunların hepsi GP5000'den iyidir.

GP5000'in çok önerilmesinin sebebi, PR'dan çok yuvarlanma direncinin düşük olması diye düşünüyorum. Ancak ben kimseye önermem, çünkü hangi continental lastiği kullandıysam aynı sorunları yaşadım: yol tutuşu kötü ve çok sert. Bu iki özellik tozlu ve bozuk yollar ile birleşince, hiç beklemediğiniz şekilde lastiğiniz kayabiliyor.

Asagi yukari 4500 km olmus gp5000 tubeless kullaniyorum, bu sezon sonunda degistirmeyi planliyorum kesinlikle tekrar gp5000 almam.
Oncelikle bu lastigi takip cikartmak cok buyuk iskence. Jantlarin kenarina sabunlu su surerek levye ile zar zor yerlestirebildim, 6 ayda bir lastik ici sivisini degistirmek lazim ilk degisimde soktum kurumus olanlari temizleyeyim dedim lastigi tekrar takarken bildigim butun kufurleri ettim bir sonraki yenilemeli eskisini kazimadan yaptim.

Hem kuru hem de islak yol tutusunun iyi oldugunu dusunuyorum, belki de kullandigim yollar sebebiyledir, sikayetim olmadi ama en buyuk sorunlardan birisi lastigin yanaklarindan ince iplikler seklinde soyulmalar var. bunlari tutup kopartmaya kalksam butun lastik boyunca devam ediyor. Her gorudumu bu sekilde sokmeye kalksaydim buyuk ihtimalle lastik yanagini yirtilirdi bir sure sonra. Bununla ilgili bir suru sikayet var internette resim de koymuslar

(link)

Bunlari goz onune alirsak bu kalite ve performansa gore bence pahali bir urun. Yaz sonunda baska alternatiflere bakacagim ben de. Ozellikle Schwalbe'nin yenisi hakkinda guzel yorumlar var buyuk ihtimalle tercihim o olacak.

GP5000 kağıt üzerinde çok iyi görünüyor gerçekten. Düşük yuvarlanma direnci, patlak koruması ve uzun ömrü... Ben de bir sonraki lastiklerim GP5000 olacak diye kararımı vermiştim. Ama 320 TPI Vittoria Pave Clincherları 20 sterline görünce, hemen aldım bir çift. Hem de 27c. Böylece bir gazla moderniteyi reddetmiş olduk. Hayat 60 tpi lastik kullanmak için çok kısa. :D

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Bu iki lastikten hangisini önerirsiniz ? Aynı fiyat bandında ( çift olarak 300 350 ) başka önerebileceğiniz lastik var mı ? Şimdiden teşekkürler

Dosyalar

• t.png
    t.png
    168,7 KB · Okunma: 91
  • v.png
    v.png
    97,4 KB · Okunma: 89
Bu iki lastikten hangisini önerirsiniz ? Aynı fiyat bandında ( çift olarak 300 350 ) başka önerebileceğiniz lastik var mı ? Şimdiden teşekkürler
bence markadan dolayi vittoria

• Beğen
Tepkiler: Kerem
Katlanır olması, TPI değeri ve koruma katmanından dolayı CST diyorum ben.

• Beğen
Tepkiler: Kerem
Decathlonun sitesinde michelin pro 3 700x25c 190 tl. Bu lastiği de düşünebilirsiniz. Oldukça yumuşak bir lastik henüz çok yol yapamadım ancak bisikletin üstünde takılı gelen lastiğe göre konfor ve yol tutuş olarak epey fark ettirdi.

Selam dostlar, fiyat/performans 700x23 iç lastik önerileriniz nelerdir? Decathlondakiler son dönemde kaliteyi iyice düşürdü.
Dış lastiklerimi bugün değiştirdim sıfır Michelin course pro 3 taktım - 700x23c, içine de sıfır yeni set 700x18-25 decathlon lastiği taktım ama çok güven vermedi. Önerilerinize göre 6 adet iç lastik alacağım .

Decathlonun sitesinde michelin pro 3 700x25c 190 tl. Bu lastiği de düşünebilirsiniz. Oldukça yumuşak bir lastik henüz çok yol yapamadım ancak bisikletin üstünde takılı gelen lastiğe göre konfor ve yol tutuş olarak epey fark ettirdi.

Keyfinizi kaçırmak istemem ancak lastik gerçekten çok çabuk salıyor kendisini. Yüksek PSİ kullanmamanızı nacizane tavsiye ederim çünkü lastik tam ortadan açılma yapıyor. Yol tutuşu konusunda beklentileri karşılar o anlamda güvenli bir lastiktir ancak akıcılık ve dayanıklık konusunda maalesef benim için eksi puan.
Toplamda 700 km bile yapmamış lastiğin fotoğrafları ektedir. Bir daha asla michelin almam akıcılığı da şuanda taktığım detanator'a göre çok zayıf. Strava segmenlerinde 1 dakikaya yakın farklar var yeni lastikle...

Dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    121,6 KB · Okunma: 98
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    111,5 KB · Okunma: 100
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    47,9 KB · Okunma: 98
Selam dostlar, fiyat/performans 700x23 iç lastik önerileriniz nelerdir? Decathlondakiler son dönemde kaliteyi iyice düşürdü.
Dış lastiklerimi bugün değiştirdim sıfır Michelin course pro 3 taktım - 700x23c, içine de sıfır yeni set 700x18-25 decathlon lastiği taktım ama çok güven vermedi. Önerilerinize göre 6 adet iç lastik alacağım .
(link)

• Beğen
Tepkiler: enzo
Continental Ultra Sport II 'ler var 700x23c. Ben 700x25c kullanıyorum ve çok memnunum, bence 23c 'de de çok büyük bir kalite farkı olmaz. Bana sorarsanız Continental derim.

Bisikletin üzerinde gelen Conti Ultra Sportlar 2 yıl ve 2200 km de yanaklardan yırtılmaya başladı. Yol tutuşundan ve patlak korumasından yeterince memnundum ama bu kadar dayanıksız olmasını beklemiyordum.

• Beğen
Tepkiler: enzo ve OmegA
Keyfinizi kaçırmak istemem ancak lastik gerçekten çok çabuk salıyor kendisini. Yüksek PSİ kullanmamanızı nacizane tavsiye ederim çünkü lastik tam ortadan açılma yapıyor. Yol tutuşu konusunda beklentileri karşılar o anlamda güvenli bir lastiktir ancak akıcılık ve dayanıklık konusunda maalesef benim için eksi puan.
Toplamda 700 km bile yapmamış lastiğin fotoğrafları ektedir. Bir daha asla michelin almam akıcılığı da şuanda taktığım detanator'a göre çok zayıf. Strava segmenlerinde 1 dakikaya yakın farklar var yeni lastikle...
Ben aldığımda fiyatı 130tl idi, epey bir araştırdığımda bütçeme göre en uygun lastik bu olduğu için seçmiştim, umarım çok çabuk eskimez :) Siz ne kadara almıştınız lastiklerinizi?

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Piyasada çok fazla olmayan bir ürün , Good year eagle sport kullanıyorum şuan...Şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım, bir kez de yarış sürdüm.

istanbulun camli sokaklarina cozumu bende continental gator skinde buldum. manhattanda bisiklet ile kargo dagitan bisikletcilerinin tercihi bu lastikmis bir videoda izlemistim. tamam bi 100 gr daha agir ama patlamiyor dolayisi ile idman yarim kalmiyor

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _ ve enzo
Bisikletin üzerinde gelen Conti Ultra Sportlar 2 yıl ve 2200 km de yanaklardan yırtılmaya başladı. Yol tutuşundan ve patlak korumasından yeterince memnundum ama bu kadar dayanıksız olmasını beklemiyordum.
Ben bu lastikle daha o kadar yol yapmadığım için daha sorunlarım yok. O yüzden pek yorum yapamayacağım.

• Beğen
Tepkiler: krank
Lifeline prime race lastik almayı düşünüyorum. Kullananların görüşü nedir. Bisikletim Cube Attain 2019 model ve kaliper frenli. 28mm genişlikte lastiği destekler mi yoksa stok gelenler gibi 25mm de kalmalı mıyım?
İç lastik sibop uzunluklarından 48 veya 60mm hangisi uygun olur?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Eski bisikletimde kullandım beyaz yanakların yamuk olması dışında memnundum (carraronun üstünde gelen korkunç stok lastikler sonrası olması birqz objektif yorumu engelliyor tabi)
Çetin bey aktif kullanıcısı sanırım fikirlerini yazar.
@trainspotting35

Geri