Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine başlangıç rehberi

@vetohan Sahsen hayatta takmam. Kotu goruntu, extra agirlik, gereksiz masraf. Onun yerine yaslama sabitleme yontemlerine bakmakta fayda var.

Scudo
@YunusXL
Kill Bill yerine Kill Salcano vizyonda
İmbd:9.1
Türü:Macera/Gerilim
Oyuncular:Türk Bisiklet Camiası
:hhhhhh::D:D

Yol bisikletleri hassas ve narin , ama o kadar abartılı bir durum yok. Her mazgala dikkat etmek gerekiyor hepsine bir şekilde lastik girebiliyor. Frenler asla denildiği gibi zayif değil, patlaklar ise şans ve dikkat ile çözülebilir durumlar. Örneğin cam kiriklarindan kaçmak, aşırı derecede yolun kenarında sürmememek sizi kurtarıyor. Bir de bu bisikletlere en alt segment teşekkürler lastik takılıyor bu da ilk aldığınızda dikkatli surmeyince böyle bir algi olusturuyor.
Oysa sürüş keyfi öylesine güzel ki ... Yolda akar gibi gidiyor inmek istemiyorsunuz.
Bir zaman geçiyor, ilgili meseleler üzerinde para yatırımı başlıyor.

Mrb, salcano hakkinda tecrübem yok ancak karbon maşa ve sora set hakkında yorum yapabilirim.
Her iki bisiklette aynı kadro sanırım. O nedenle kadro konusuna girmeye gerek yok. Önemli olan bisikletin yılından ziyade, temiz kullanılıp kullanılmadığı. Karbon maşa yoldaki ufak titreşimleri absorbe ediyor ve tercih nedeni olabilir. Diğer yandan rs11 de güzel bi jant seti. Ayrıca sora gayet yeterli, üzmez. Karar verirken aksesuarları hiç dikkate almayın derim.
Eğer xrs40 daha temizse, tercihim bu olurdu.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Açıkçası ben de yol bisikletine gecmeyi düşünüyorum baya baya.Normalde trekking bisikletim var

Ancak haftasonlari,tatillerde Burdurdan Antalya ya gidiyorum otobusle 120 km.Ancak bundan 3-4 sene evvel 12 tl ye giderken simdi 20 tl ye alabildim bileti o da en ucuzu acikcasi cok zoruma gidiyor 1.5 saatlik mesafe git gel bana 40 tl ye geliyor.Sirf bu yuzden cogu zaman gidemiyorum gezmek için

Yol bisikleti alirsam eğer 40 tl cebimde kalir,gezdiğim surece bisiklet kendini amorti eder daha iyi olur diye düşünüyorum.Aslinda simdiki mevcut bisikletimle de giderim ama zaman olarak cok surecegi icin yol bisikleti düşünüyorum
Ne diyorsunuz?

@Desert Fox
Yol iyidir,yola geç;)
Bütçen kısıtlıysa,triban 500 al,geç..Hiç düşünme..Her türlü işini görürsün..

Yer sıkıntısından balkonda duvara asmayı düşünüyorum ama yatay değil dikey şekilde, sıkıntı olur mu ?

İkinci sorum, lastiklere 110 ps nasıl basıyorsunuz ? Decathlon daki şu ucuz pompalar yetmez gibi geldi

@korayg Ayaklı pompa kullanıyorum. Birçok ayaklı pompa iş görüyor. Bisikletimi odamın duvarına dik asıyorum ve şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: korayg
@Ilter Elmas herhangi bir tutucu çaksam duvara yeterli olur heralde ztn 10 kg civari

Öncelikle merhabalar, bayramımız kutlu olsun. Şuan elimde Shimano HG-20 12-28T 7'li ruble var zincir de KMC HV500.
Arka aktarıcım sizlere ömür olduğu için yeni aktarıcı alacağım ama üstünde ki tourney rd-a070 den almak istemiyorum 90TL çünkü. Onun yerine yine 90TL'ye sora r3000 almak daha mantıklı geliyor. Araştırdım benim zincir 7.3mm 7 ve 8 aynı oluyor ama 9 farklı oluyor diye gördüm ama bu kalınlık ile aktarıcının bir bağı var mı ? Arkadaşlar kısaca 7'li ruble ve vites koluna sora arka aktarıcı takabilir miyim olmazsa claris takacağım ?
Teşekkürler.

Beyler 35 yaşındayım, sigarayı yeni bıraktım ve birşeyle meşgul olmak istiyorum. Bisiklet kullanmayı seviyorum, bana max. 4000 tl ye kadar önerebileceğiniz yol bisikleti varmı. Fazla öne eğilmeyi gerektirmeyen bir model olursa sevinirim ;) iyi bayramlar

@Hakan000

Scott Speedster ve B'Twin Triban serilerinin sürüş pozisyonları nispeten daha dik. Endurance tipi yol bisikleti kadroları aradığınız kategorinin ismi.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@vetohan
Bazı modellerde ruble 11-28 bazılarında 11-32 yokuş için hangisini önerirsiniz. Teşekkürler

@Hakan000

32 daha kolay bir vites. Rublede dişli ne kadar büyük vites de o kadar düşüktür. Ön tarafta yani aynakol da ise tam tersi büyük dişli zor olan vites.

(link)

Eğer tırmanma konusunda çekinceleriniz varsa bu modeli düşünebilirsiniz.

@Hakan000 @vetohan 'ın dediği gibi endurance - cyclocross olabilir.

Bozuk yollarda filan kullanacaksanız eğer ki :
(link)

cyclocross 'ları yol ile şehir tur - mtb kırması gibi düşünebilirsiniz. Tekerinden anlarsınız zaten.
Nerede kullanacağınız da önemli tabi ki.

Sonunda ilk sürşümü yaptım sabah...

İlk kez yol bisikleti kullandığımdan, oturduğumda bir çekindim, yuksek geldi baya...Sonra alıştım ama yinede güvensiz hissediyorum daha. Kolay düşecekmiş gibi oldum

Ama tabii çok seri ve atak geldi....Geç mi başladık acaba yola ? Yaş oldu 45, acaba yanlış mı yapıyorum dedim...İndikten sonra nefes nefese kalmışım, yokuş filan zorladım tabii...Kalp krizi geçirmeyelimde

• Beğen
Tepkiler: budak şener
@korayg
Hayırlı olsun, güle güle kullanın, çok kısa sürede alışırsınız diye düşünüyorum, dert etmeyin.
Ne aldınız acaba sorması ayıp?

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Geri