Scudo Sports

Yol bisikletine başlangıç rehberi

@vetohan
Önerdiğiniz bisiklet yaklaşık 10 kg pedal vs. 11 kg gelir bana ağır gibi geldi. Scot'ları beğendim ama 2 li aynakol 50/34 ruble 11/28 yokuşlarda zorlarmı yoksa 3 lü aynakol dahamı iyi bilemedim :(

@vetohan
Önerdiğiniz bisiklet yaklaşık 10 kg pedal vs. 11 kg gelir bana ağır gibi geldi. Scot'ları beğendim ama 2 li aynakol 50/34 ruble 11/28 yokuşlarda zorlarmı yoksa 3 lü aynakol dahamı iyi bilemedim :(

Scudo
@Hakan000
Yokuşu Triban 520 ile daha kolay çıkarsınız. Scott'un ağırlıkta ekstra bir avantajı olduğunu sanmıyorum, bu seviyedeki bütün bisikletler aşağı yukarı o kilodadır. Ama benim en öncelikli tavsiyem beğendiğiniz bisikleti almanız. Ki Scott daha saygı gören bir markadır. Eğer bisikletinizi severseniz, üstünden inmesi zor. :) Kısa sürede yokuşları rahat çıkacak kondisyonu edinirsiniz böylece.

İş yerimin yakınlarında decathlon mağazası var yarın akşam iş çıkışı gidip göreyim 520 yi :)

Peki bazı bisikletler 2 li aynakol 50/34 bazıları 3 lü ayna kol 50/34 ikisi arasında fark varmı

@Hakan000

Üçlü aynakol 50/34 olmaz. Üçlü de üç tane rakam olması lazım. Mesela Triban 520'nin aynakolu 50/39/30'dur. Rakam ne kadar düşükse, o viteste pedal çevirmek o kadar kolaylaşır.

@vetohan
Yardım için teşekkür ederim. Bisiklet almakda zormuş :)

@Hakan000 50/34 ve 11/28 bence yeterli olur, ben rahat sürdüm bugün. Alışınca dahada kolay olur..3 lü aynakol ekstra ağırlık demek bence gerek yok...

@vetohan lapierre audacio 300 road bike aldım.

Kadro:Alüminyum 7005
Maşa/Amortisör:LP Aliminyum / carbon
Ortamil: Shimano Hollowtec II
Krank Takımı:Sora Üçlü 30*39*50
Gidon Boğazı:Ritchey OE OS 4Civata
Ön Attırıcı: Sora
Arka Attırıcı: Sora
Ağırlık:9.4 kg.

Triban 520 de taksit sorunu oldu, o yüzden bunu aldım. Ne dersiniz

• Beğen
Tepkiler: korayg
Daha önce Dahon katlanır ve şehir bisikleti kullanan olarak bugün şunu anladım Merida yol bisikletimle...
Bugüne kadar bisikletleri ben taşımışım, bugün bisiklet beni taşıdı...Aynı rotayı çizdim, öncekilerde harcadığım eforun çeyreğini harcamadım. Hatta ne yoruldum ne terledim. Yol bisikleti başka birşeymiş gerçekten :D

@Hakan000

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ben ne zaman bir Lapierre görsem bakakalıyorum, bence modern bisikletler arasında en şık kadrolar lapierre'de. Triban 520'den tartışmasız daha iyi aldığınız bisiklet. Grupset aynı, diğer her şeyi daha kalitelidir. Özellikle kadro. Ben Lapierre in üçlü aynakol yaptığını bilmiyordum, çok iyi bulmuşsunuz. Müsait olduğunuzda bir resimini paylaşın da gözümüz gönlümüz açılsın. :)

@Hakan000 kıyaslanmaz bence, en iyisini yapmışsınız ama tabii fiyatta önemli :D

Yol bisikletine geçiş yapmak istiyorum yaşım 15 aklımda carraro cr race 022 var fakat bunun yanında bianchi slr 400 de kafamı kurcalıyor sizce hangisi daha doğru bir seçim olur. Bu arada bir şey daha eklemek istiyorum boyum 1.70 iç bacak boyum 80cm internetten baktığıma göre 54cm kadro seçmem gerekiyormuş sizce uygun mudur cevaplarınız için teşekkürler

Benim yol bisikletinde yaşadığım en büyük sıkıntı anlık yere basmam gerektiği durumlar.
Yüksek oturduğumuzdan seleden inmeden yada yana devirmeden ayaklar yetişmiyor. Bazen ayağı koymak istiyorum, gerekli durumlar oluyor, o zaman sıkıntı.
Mesela trafiktesin diyelim, gidecek yolun olmuyor, o an durman lazım , illa ki seleden inmek gerekiyor...Tecrübeli arkadaşlar bu konuda ne gibi öneriler verebilir ?

@korayg
Önce şunu belirteyim, sele doğru ayarlandıysa dağ bisikletinde bu durum böyle.
İşe yol bisikletimle gidip geldiğim için trafikte bolca vakit geçiriyorum. Ayakları yere daha az koymak için, yolu izleyip erkenden yavaşlamak, düşük vitese geçmek, 5-10 sn'lik süreler için ayaklar pedaldayken dengede kalmayı öğrenmek (Track stand diye geçiyor) önemli. Uzun beklemelerde (ışıklarda mesela) seleden inmek veya parmak ucundan destek almak dışında lüksümüz yok malesef :harika:

Bugün 2.el yol bisikletimi aldım. Gerçekten söylendiği kadar var,müthiş keyifli.Bununla bir pedal,mtb ile 9 pedala eşit neredeyse. Uçuyormuşsunuz hissi veriyor adeta,hızlı ve heyecanlı.Biraz agresif sürdüm daha ilk sürüşten,bi yerde Allah yardım etti(tamamen kendi hatam)kaza geçirebilirdim. Geçmek isteyen tüm herkese Allah nasip etsin, keyifli pedallamalar herkese

@korayg
Hayırlı olsun. Kaça aldınız? Şu ana kadar ki izlenimleriniz neler, memnunu musunuz? Hiç birşey için geç değil. Tolstoy 63 unde bisiklet sürmesini öğrenmiş.
Nefes nefese kalmanız kondisyonla alakalı. Kendinize bir nabız ölçer(bileklik, sporcu saatleri ya da en iyisi nabız bandı) edinip belirli nabız aralıklarında kalarak gelişebilirsiniz.

@Ahmet TOPAL 1600 e aldım, çok memnunum...Alışıyorum...Geçen gün dik bir yokuşta şansımı denedim, sonlara doğru pes edecektim ama inat ettim tamamladım :D

@ahmet1905 hayırlı olsun ne aldınız

Ben de Btwin 900 AF almayı düşünüyorum. Flat bar triban 540 tiagra var ama günlük 40-50 km yapıyorum yollarda. Biraz daha aerodinamik ve hızlı gitmek istedim. Ne dersiniz ;)

@Emre Doğan
Bende 4000 tl civarı bir yol bisikleti düşünüyorum. Ama bu iş gerçekten çok zor. Herkes donanımdan ziyade kaliteli bir kadroya bakın diyor. Kaliteli kadrolara baktığınızda da ortalama donanımlı bisikletler 5000 tl e çıkıyor.
Sonra insan 5bin veriyorsam 1000 tl daha verip biraz da donanımlısını alayım diyip, 1000, 1000 bir bakmış bütçenin iki katına çıkmış:kötü:
Aslında sadece amatörce antreman yapmak ve turlamak için çokta abanmamak gerek(kendi adıma);)
Ama insandaki o nefs yok mu o nefs:cool:

@Emre Doğan
Teşekkürler. Ben Salcano Xrs 40 aldım, açıkçası çok fazla bilgim yok o bisiklet ile alakalı ama Tiagra setli bir bisiklet işinizi fazlasıyla görür diye düşünüyorum.
@Ahmet TOPAL, post: 2296101,
member: 79115
Eğer bu şekilde düşünürseniz o işin ucu 10 bine kadar gider.Hele amatör olarak antrenman yapacağım derseniz 4000 TL iyi bir rakam bence

@ahmet1905 Bir yıl olmadı bisiklet alalı(carraro sportive 225). Önceleri evden çıkıp 5-10 km turlarım, açık havada faaliyet olur diye düşünüyordum.
Zamanla 20-30km leri devirmeye başlayınca işin spor kısmı ağır basmaya başladı.
Şimdilerde 50-60km leri devirip, 10-15km civarı tırmanışlar yapabiliyorum.
Bu arada antreman bilgimi sürekli okuyup, izleyerek gelistiriyorum. 2 aydan beri nabıza dayalı sürüşler yapıyorum. İleride kadans ölçer ve powermetre gibi ekipmanlarda kullanmak istiyorum.
Yarışlara mı katılacağım, hayır sadece bu bana keyif veriyor. Ayrıca kattığı güç, kondisyon ve sağlık herşeye değer...

Dolayısıyla bir yıl sonra keşke şunu alsaydım demek istemiyorum. Fakat dediğim gibi bu işinde sonu yok biliyorum:harika:

• Beğen
Tepkiler: Sinan4848
Geri