@mossocitybiker
2014'te Salcano City Fun 60 aldım. 3 yıl boyunca kullandım. Küçük aksaklıklar dışında ciddi bir sorun yaşamadım.
Fakat;
Yol bisikletime yeni jant setini takarken, stok jantları bu Salcano'ya taktık, ön lastiğe 28 Schwalbe Marathon arka lastiğe 32 Schwalbe Durano, elde bunlar vardı. Bolcana spacer ile çıkma 12-28 7'li kaset rubleyi monte ettik, mandalı soktuk ve gördük ki kadro ile rublenin en küçük yaprağının arasında üç parmak kalınlığında boşluk var. Dedik eyvah bu iş olmadı. Sonrasında inanır mısınız, hiç ilave güç uygulamadan mandalı çevirdik, kadro esneye esneye oturdu yerine, hiç zorlanmadık. İlaveten yine yol bisikletimin stok pedallarını (modelini unuttum ama rulmanlı bir Wellgo, fena değil) taktık.
Bu değişiklik sonrasında sürüş niteliğinde değişiklik var mı diye bir deneme sürüşü yaptım. 20 kilometre kadar, inişli çıkışlı. Eğimsiz koşullarda sürtme yapmayan ön aktarıcı, yokuşlarda ayağa kalkıp sürdüğümde zincire sürtüyor. Yol bisikletinden alışmışım, ayakta sürüşte bisiklet sağa sola yalpalamalı, Salcano bana mısın demiyor, rulmanlı pedaldan ötürü güç aktarımı da daha iyi olmalı halbuki diye düşünüyorum. Meğer kadro aşağı yönlü esnediğinden, ön aktarıcı da milimetrik olarak aşağı inip zincire sürtüyormuş. Sağa sola yalpalamak yerine, aşağı doğru esniyor yani bisiklet.
Bu iki küçük deneyimle neyi görmüş oldum? Salcano'nun bu kadrosu gereğinden çok fazla esniyor. Giriş seviyesi bir model olduğu için genelleme yapmamakta fayda var ama, yine tur bisikleti kategorisindeki 2016 model Merida Crossway'de hiç böyle bir sorun yaşamadım, esnekliği makul düzeyde.
Salcano bisikletlerde temel eksikliğin kadro kalitesi olduğunu düşünüyorum. En azından kendi deneyimim bu yönde.