Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine geçtikten sonra yaşadığınız değişimler

dirseklerim ağrıyor biraz fazla sürmeye başladığımda. gidona olan uzaklığım mı yanlış yoksa yollardan dolayı mı bilemiyorum. ayarları forumdan araştırabildiğim kadarıyla yapmıştım.
Ayrıca Mtb'de ki rahatlık yok tabi. En ufak taşa denk geldiğimde acaba lastik patladı mı diye tırsıyorum. Ama en büyük keyfi Mtb'den sonra asfalt yolda 3-4 pedal çevirdindiğinde yolda akıyor olması. Dönüşlerde çok dikkat etmek gerekiyor. Bir keresinde D100'den yol ayrımında sol şeritte kalmıştım. Sağ şeride geçerken yamalı bir yere denk geldim teker kaydı ve feci şekilde düştüm. Neyseki arkamdan araç gelmiyordu bir kazaya sebebiyet vermedik. Bu arada kilitli pedal da bana faydadan çok zarar veriyor. Hem ayak parmaklarımı odun gibi yapıyor hem de bu tarz kaza yapma durumlarında ayağını çıkarmak yere basmak falan sıkıntılı işler. Yol bisikletine bindikten sonra Mtb 2 senedir yatar oldu. Paslanacak yakında. Yol bisikletine bagaj işini halletmem lazım. İşe gidiş gelişlerde çanta çok önemli oluyor. Sabah ayrı, akşam ayrı yedek kıyafet getirmek gerekiyor.

Scudo
Ben çocuklugumdaki bisikletten direk yol yarışa geçtim o araliktada uzun zaman bisiklete binmedim o yüzden bi fark hissedemedim.... Ama arada dağ bisikletine binince virajları yatarak almaya çalışıyorum gidonu çevirmek yerine.... Mtb den benim bisikletime binen arkadaşimin yorumu şu oldu....
Biz bisiklete binmiyormuşuz bu çok farklı bişey demişti.... :koptum:

• Beğen
Tepkiler: TafLan
yol bisikletine yeni geçtim ve ilk olarak yolların ne kadar bozuk olduğunu farkettim :confused:
önceden dağ ve tur bisikletleri kullandım gerçekten konfor bakımından yol çok rahatsız belki ilerde alışırım
diğer yandan yokuş çıkmanın ne kadar kolay olduğunu anladım, şimdiye kadar çile çekmişim :snzdglsn:
daha detaylandırılabilir ama kısa tutayım, sonuç olarak; tek avantajı daha hızlı gitmek olan yol bisikleti çok fazla dezavantajıyla beni "bu bisikleti niye aldım lan ben" demeye sevketti... tabiki almadan önce tek hedefim daha hızlı gitmekti :D

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Seko88
tur ve mtb bisikleti kullanır iken trafikte araçların sürekli sıkıştırması, ya da uyarmak için korna çalıp durmaları varken , yol bisikletiyle hele de tam takım giyindiyseniz bulaşmaması da eklenebilir

@Wasabie dağ bisikletim var , yokuş aşağı iyice yatıyorum yol bisikleti gibi gelen geçen korna çalıyor :D

Diğer arkadaşlara bir sorum olucak , kumlu yollarda ne yapıyorsunuz ?

Zincire bakarak kaçıncı viteste olduğumu öğrenmem en büyük farklardan biri, mtb ile hiç tümsek çukur farketmeden bastığım yerlerde yol bisikleti ile zaman zaman duracak kadar yavaşlayarak geçmem ve tabiki sürüş pozisyonu..

Bence yol bialsikleti bile olsa hız konusuna fazla takılmamak lazım. Ha 3 km fazla gitmissin ha az. Sonuçta sen bisiklet sürebilen şanslı bi insansın. Kas gücüyle çalıştığını unutmayalım. Mutlu olmaya bakalım. Not: mtb ile yol kasan adam. :)

@Serkan Mıstınoğlu Benim bacaklar zaten çok kaslıydı ama yol bisikletinden sonra üst bacaklar baya bildiğin roberto carlos oldu. Sizdeki değişim bu yönde mi yoksa inceldi mi?

Ben şahsen zayıflar diye düşünüyorum eğer böyle devam edecekse bırakacam yolu :D

Daha yeni aldım.14 kiloluk Mtb den sonra hızlanma çok daha kolay 3,5 pedal da 30 km leri görme. Frenler hidroliğe göre zor tutuyor tutsa bile lastiklerden dolayı duruş mesafesi uzuyor vitesler i karıştırma. Çukurlar da dikkatli olma. Kaldırımlardan atlayıp zıplayamama. İlk bindiğimde lastik mangala düştü iç lastik çöp oldu yama da tutmuyor meret. Giyim hâlâ aynı mtb de neyse o.

Dirsek ve boyun ağrısı Rampalarda zorlanma diz arkalarındaki acı ağrı karışımı şey. Bu sonuncusu mtb de de vardı.

Yarış/yol bisikletine geçiş yapacam 15 yaşındayım boyum çok uzun değil orta salcano xrs060 önerir misiniz ve viteslerin nerede olduğuyla ilgili bi foto atar mısınız size zahmet

IMG_201708239_101649.jpg @Ahmettlhtoru frenle birlesik ileri geri yapiyorsunuz arada cubuk gibi dugme var

Dosyalar

• FB_IMG_1501705861526.jpg
    FB_IMG_1501705861526.jpg
    40 KB · Okunma: 668
  • Beğen
Tepkiler: Ahmettlhtoru
Geri