@aytunctarakci temel olarak evet düşürür (yuvarlanma direnci ve ağırlıkla alakalı) ancak hissedilir ciddi bir fark yok bana kalırsa. Normal sürüşlerde sizi patlamalardan koruyacağı için hafif bir lastikten çok daha iyidir ama yarış sırasında olumlu/olumsuz yanlarını bilemem. Eğer zırhlı bir lastik önerisi isterseniz continental gp four season tavsiye ederim , üzerinden geçmediğim cam kalmadı ama hala sağlam.
yav daha önce ( yaklaşık 2000 km kullandım öncesinde bisikletin diğer sahibide aynı şekilde kullanmıştır muhtemelen) hiç patlamayan lastik ben bu yazıyı yazıp sürmeye çıktığımda patladı , şu an ağlıyorum böyle şans mı olur
Conti GP4000s II 2 tane iç lastik ile beraber Merlin'de 71 € olarak gözüküyor, bu fiyat iyi gibi sanki ?
Bizim sitelerde tekini 200 TL'ye veriyorlar.
Garip bir durum olmaz heralde bu lastikte ?
@Angel Eğer canınız sürekli lastiğinizin patlamasından dolayı sıkılıyorsa, kesinlikle ihtiyacınız olan Schwalbe Marathon lastiktir. Schwalbe Marathon Yuvarlanma direnci de çoğu Yol Lastiğinden iyidir ayrıca sürüş kalitenizi arttırıp zemindeki titreşim ve çukur vb. şeyleri daha az hissettiriyor. Islak zemin yada aşırı tozlu, kumlu zeminde Yol Lastiklerine ( Üst seviye, Prolar haric ) göre daha iyi yol tutuşuna sahip. Eksi yönü ise lastiğin telli yapısından dolayı ağır olması ortalama Yol Lastiği 200 gr civarı iken Schwalbe Marathon' un ağırlığı 400 gr(700*23) civarlarında ve takılıp sökülmesi Yol Lastiklerine göre daha zordur.
Bende Lastiğim sürekli patladığı için ( Hemen her turda iç lastik değiştiriyordum ) Schwalbe Marathon 700*23c kullanmaya başladım. Schwalbe Marathon kullanmaya başladığımdan beri hiç lastiğim patlamadığı gibi lastik üzerinde en ufak deformasyonlar dahi bulunmamaktadır.
@WantedTurk ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ederim hocam, tam bana göre bir lastik anlattığınıza göre. peki siz hangi modelini kullanıyorsunuz? smartguard,greenguard,plus road vs modeli var
@Angel Lastiğin modeli Schwalbe Marathon, Lastikte kullanılan koruma teknolojisi Green Guard zaten benim bildiğim 700x23 olarak ta sadece bu modelde mevcut.