youtube da ünlü bir body kanalında duyduğum kadarıyla yulaf ezmesi pişirilmeden yenmiyormuş.makarna örneğini vermişti ocakta pişirmişti.gerçekten pişirilerek mi tüketiliyor?pişirmek besin değerlerinde kayıp demek değil mi?
Arkadaşlar
Geceden 6 yemek kaşoğı ( genelde 1 porsiyon sayılır) yulafın içerisine yarım tatlı kağışı kakao, biraz tarçın, tatlandırmak için çok az bal ve 1 cevizi parçalayıp karıştırın.
Geceden dolaba atın sabah yumuşamış olacaktır, daha rahat tüketirsiniz
Ayrıca yulafın protein değeri kadar kalori değeride oldukça yüksektir
Her ne kadar tatsız tuzsuz da olsa tüketilirken dikkat edilmelidir
250gr yulaf ezmesi, 100gr fındık, 100gr kavrulmamış yer fıstığı, 1 paket kakao(50gr), 3 tam yumurta, 3 yumurta beyazı, duruma göre 1 ya da 2 bardak süt, 2tatlı kaşığı splenda tatlandırıcı. Yulaf ezmesi, fındık ve fıstığı robottan geçirin, diğer malzemeleri de ekleyip kek kıvamına (pişmemiş hali) gelene kadar karıştırın. 30dakika önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. Bol proteinli ve un içermeyen sağlıklı kekinizi afiyetle yiyebilirsiniz İsteğe bağlı olarak üzerine damla çikolata serpebilirsiniz. Ben bu malzemelerden ayrı olarak 5-6 ölçek protein tozu kullanıyorum, bisiklete binmeden 1saat önce, iş yerinde ara öğünlerde, geceleri bastıran açlık krizlerinde içim rahat bir şekilde tüketiyorum. (1-2 dilimi geçmemek şartıyla.)
ben dün akşam 400 ml lik bardağa 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi koydum üstüne süt ekledim
mixerlle çırptım
çubuk ile içtim
süper oldu.
sade yulaf ezmesi ,
yenmiyor çok acayip bi tadı var
@Taxonera ben yulaf ezmesini artik ısıtarak yiyorum.Sunun farkina vardim 1 yil boyunca pisirmeden kendime eziyet etmisim.Yiyecegim kadarini cezvede kaynatmadan ısıtarak yiyorum.Yulafın tadı süte karışınca daha iyi oluyor.Ek olarak cezveye tatlandirici babinda 2 tane de kuru incir atiyorum.Boyle olunca gayet de guzel insan gibi yeniyor
ince olarak gram hesabi yapamadigimdan dolayi su sekilde yapiyorum:5-6 yemek kasigi yulaf ezmesi,2 adet ince kup seklinde kesilmis kuru incir bunlari cezveye atip,ustlerini biraz gececek sekilde de sut
(muhtemelen 200ml civari) koyuyorum.
@bforummurat
isitmaktan kasit yukarida arkadaslar pisirmek demis de benim pisirmekten anladigim kaynatmak.Benim esas yaptigimsa karisimi kaynatmadan yavas yavas karistirarak isitmak.Icindeki sut kaynayinca alttaki yulaf ezmeleri yaniyor bu yuzden boyle bir yol izliyorum.Ayrica bir de kaynatinca hemen yiyemiyorum agzimin yanmamasi icin beklemek gerekiyor.Benim isinmialigini anlamamdaki esas faktor su:2-3 dk isittiktan sonra sutun beyazligi yulafin hafif sariligina donuyor bu noktada cezveden aliyorum
Hocam tadi cok kotu ya baslamistim bi ara da dayanamadim. Balla da bi yere kadar gideri oluyor Cevizli findikli karisimlari yapmaya kalksam ayda 100 150 de en az oraya gitmek zorunda kalir. Simdi kuru uzum, yulaf, belki bir iki tane kuru kayisi, kuru uzum deneyecegim. Ucuz yollu vitamin deposu insallah tadi hoş olur
yulaf ezmesi, bal, muz, hurma parçaları, su, bunlarlara çok cıvık olmayan bir hamur yapıp dikdörtgen borcamla fırınlayın süper lezzetli bar oluyor tavsiye ederim