Vücut geliştirme ile ilgilenen biri olarak yılların verdiği tecrübeler ve bilimsel araştırmalar sonucu sizlere yulafı en verimli nasıl tüketebilirsiniz biraz bundan bahsedicem:
-Yulafı doğal yulaf alın marketler de olan yok çilekliymiş yok buymuş yok gevrekmiş bunlar boş iş size önerebileceğim Eti lifalif var,daha iyisini istiyorsanız organik marketlerde bulabilirsiniz ki eti lifalif gayet iyi kaynaktır.
-Yulafı süt ile tüketmemeye çalışın,su ile tüketin ve yulafın emilimi,sindirimi ve mide dostu bir şekilde yiyebilmeniz için direk üstüne suyu dökmeyin.
-Yaööa yulafı sütle tüketemiyorum su ile nasıl tüketicem diyenler olacak 1 bardak su (200-250 ml) küçük tencereye atıyorsunuz ardından direk üstüne istediğiniz miktarda yulafı ekliyorsunuz (Örn. Ben 100 gr alıyorum.).Sonra onu çok pişirmiyorsunuz yulaf suyu çekene kadar pişiriyorsunuz düşük ya da orta ateşte tercih edilir,yavaş yavaş.Bunu su ile yapın süt ile tavsiye etmem sindirim,vb. açılardan.
-Piştiğinde alın bir tabağa katı bir şey olacaktır ve toplu olacaktır hem yenmesi daha kısa sürecektir hem de midenizi bulandırmaz daha sağlıklı olur.
-Tercih meselesi olarak üstüne muz,ceviz,fındık,fıstık vb. şeyler koyabilirsiniz.Benim size tavsiyem bir miktar kahve dökün üstüne sonra da muz dilimleyin ve öyle deneyin muazzam bir tadı oluyor ve inanılmaz yararlı ve enerjik tutuyor boşa kalori almış da olmuyorsunuz.