Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yulaf ezmesi

Süt veya su ile biraz kaynatıp tüketebilirsiniz.
Su ve baharatlarla 5-10 dk'da bulgur gibi pilava dönüşüyor. (Su - Yulaf 1'e 1 oran, kısık ateş) (Kekik, toz hardal ve biraz domates rendesi ekliyorum ben içine)
Yine 1'e 1'den bile az su ile yumuşatıp yumurtaya karıştırınca güzel bir omlet oluyor.
Süper valla. Ben almıştım ama tüketemedim, tadı bir tuhaf oldu, attım. Bir de böyle denemek istiyorum... :harika:
 
Scudo
Süper valla. Ben almıştım ama tüketemedim, tadı bir tuhaf oldu, attım. Bir de böyle denemek istiyorum... :harika:
Abi terayağlı nutella, 5 kase sütlaç gibi lezzetlerden sonra tatsız gelmesi normal.
 
@MuratHan bütün diyetisyenler aksine sindirim sistemi için oldukça faydalı ve barsak sistemini desteklediği konusunda hemfikir yorumlar yapılmış ... sizde ne gibi sorunlar oluştu enzim eksikliği vs? olmasın sindiriminde zorlanmış olabilirmi acaba mide barsaklarınız
Ben de mide de yanma ve ağrıya sebep oldu, her gün gün kahvaltı da düzenli 60 gram yulafı, yoğurda karıştırıp yerdim, bıraktıktan sonra şikayetlerim azaldı. Belki yanlış öğün tercihi, mide boş iken yediğim için dokunmuş olabilir.
 
Yulaf bilhassa bodybuildingcilerin ve fitness yapanların ana protein kaynağıdır.

Neyle karıştıracağınız tamamen sizin tercihlerinize ve damak tadınıza bağlı. Ben ihtiyacım kadar yulafı, az yağda hafif pişmiş üç yumurta ve ev yapımı yağsız lor peyniri ile birlikte büyükçe bir kâseye koyar, üzerine yine ev yapımı yoğurdu boca edip bir güzel karıştırır, üstüne yine yine yine ev yapımı incir reçeli taneleri ekleyip, filtre kahve ile birlikte bir güzel tüketirim. Bunu en az bir senedir sürdürüyorum.

Lif ve protein bakımından zengin bu besini düzenli olarak tüketmenizi öneririm. Lifalif marka yulafın yarım kilosu şu sıralarda 7 lira civarında, her gün 100 gram tüketseniz 5 gün, 50 gram tüketseniz 10 gün yeter. Youtube'da yulaftan enerji bar yapımı anlatan videolara da bakın.

Yulaf candır, beslenmenizden eksik etmeyin.
 
Ben de mide de yanma ve ağrıya sebep oldu, her gün gün kahvaltı da düzenli 60 gram yulafı, yoğurda karıştırıp yerdim, bıraktıktan sonra şikayetlerim azaldı. Belki yanlış öğün tercihi, mide boş iken yediğim için dokunmuş olabilir.
Sorumlu sabah yediğiniz yoğurt olabilir mi?
 
Sorumlu sabah yediğiniz yoğurt olabilir mi?

Yoğurda devam ediyorum, bu arada market yoğurdu değil ev yoğurdu. Marketlerde ki paketli yulaflar işlemden geçmiş oluyor, bu tür ürünlerin uzun süreli kullanım da hala sıkıntı oluşturduklarını düşünüyorum.
 
Ben birkaç kere bildiğimiz paket yulafın içine yoğurt koyup, taze meyve doğramıştım.Yenmeyecek bir tadı yok ama normal kahvaltı daha çok hoşuma gidiyor.
 
Günlük hayatta arada sırada değişiklik olsun diye kahvaltıda yediğim, en fazla 2-3 gün bunu devam ettirip sonrasında sıkıdığım kahvaltılık :D

Süt veya yoğurtla tüketimi yaygın olduğundan, vücut zaten biraz sonraki antrenmanda laktik aside doyacağından ötürü, antrenman öncesi yemekten kaçındığım şeylerdendir bu yulaf ezmesi. Tabi bir de buna yüksek lif içeriği ve uzun sindirim süresini ekleyince, pek bisikletçi kahvaltısı olmadığını düşündüğüm kahvaltı çeşididir :tskler:

“Bence” o_O

Alternatif: Sadece kahve içip antrenmana çıkmak, antrenman 1 saatten uzun sürecekse muz ve barla karbonhidratı desteklemek. (2 saat ve üzeri antrenmanı kahvaltısız denemeyin, ben denedim olmuyor, gerçi yapılan antrenmanın şiddetine de bağlı bu durum)
 
@Serkan Mıstınoğlu Sindirim ve laktik asit durumu konusunda size katılıyorum. Yulaf öyle ha deyince yiyilip sürüşe çıkılacak bir kaynak değil bana görede. Bar konusunu biraz açmanız mümkün mü?
 
@x2772 bar da sindirim olarak aşırı rahat değil(bir jel değil sonuçta), yulaf oluyor içeriğinde ama çok daha az. Eğer sürüşün bitmesine 1 saat kadar varsa 1-2 tane bar iyi iş görüyor. Muz da güzel bir alternatif :)

Ama kahvaltıda sütle yulaf ezmesi yiyip sürüşe çıktığımda vücudumun hazımda zorlandığını hissedebiliyordum. Bar ve muzda böyle bir sorun yaşamadım hiç
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@x2772 bar da sindirim olarak aşırı rahat değil(bir jel değil sonuçta), yulaf oluyor içeriğinde ama çok daha az. Eğer sürüşün bitmesine 1 saat kadar varsa 1-2 tane bar iyi iş görüyor. Muz da güzel bir alternatif :)

Ama kahvaltıda sütle yulaf ezmesi yiyip sürüşe çıktığımda vücudumun hazımda zorlandığını hissedebiliyordum. Bar ve muzda böyle bir sorun yaşamadım hiç
Teşekkür ederim bilgiler için.
 
çiğ manda sütünden ev yapımı kefire çekilmiş çörek otu ve keten tohumu karışımı ile birlikte katıyorum yulaf ezmesini, tadı da harika ve çok besleyici oluyor tavsiye ederim.
 
Muz için sindirimi zor deniyor, bana dokunmasa da. Hurma ve fındık veya incir içine ceviz de güzel enerji veriyor. Yine de atıştırmadan çok aç iken çıkamıyorum yola.
 
Günaydın yulafçılar :D

Bir kaç gündür sabahları kahvaltı yerine yulaf tüketmeye çalışıyorum. Hem ekonomik hem de pratik olması açısından buna yöneldim. Ayrıca ekmeği çok seven birisi olduğum için kahvaltıda fazla karbonhidrat yüklenmek istemiyorum. Diğer öğünlerde zaten yeterince yiyorum. Bir de işe bisiklet ile gittiğim için boş boş kazınan mide ile sürmek pek keyifli olmuyor.

Henüz neyle nasıl tüketeceğimi oturtamadım. Süt kesinlikle denklem dışı, asla süt içemem. Yoğurdu severim ama sabahları aç karna mide ağrıtıyor. Koşucu bir arkadaşım tahin ile tüketiyormuş, bana da tavsiye etti. Sadece tahin ile de pek yenmiyor. Ya da ben fazla koyuyorum, bilemedim.

Çiğ ve sadece olarak tadı fena değil. Bu şekilde tüketsem sorun olur mu?

Bildiğiniz pratik ve sorunsuz tüketim yöntemleri var mı?
 
Ben sabahları meyveli probiyotik yoğurt ile karıştırıp tüketiyorum.
Benim önerim ne ile tüketmek istiyorsanız karıştırdıktan sonra bir 10 dk bekleyip yumuşamasını bekleyin.
Tüketimi daha kolay olacaktır.
 
Günaydın yulafçılar :D

Bir kaç gündür sabahları kahvaltı yerine yulaf tüketmeye çalışıyorum. Hem ekonomik hem de pratik olması açısından buna yöneldim. Ayrıca ekmeği çok seven birisi olduğum için kahvaltıda fazla karbonhidrat yüklenmek istemiyorum. Diğer öğünlerde zaten yeterince yiyorum. Bir de işe bisiklet ile gittiğim için boş boş kazınan mide ile sürmek pek keyifli olmuyor.

Henüz neyle nasıl tüketeceğimi oturtamadım. Süt kesinlikle denklem dışı, asla süt içemem. Yoğurdu severim ama sabahları aç karna mide ağrıtıyor. Koşucu bir arkadaşım tahin ile tüketiyormuş, bana da tavsiye etti. Sadece tahin ile de pek yenmiyor. Ya da ben fazla koyuyorum, bilemedim.

Çiğ ve sadece olarak tadı fena değil. Bu şekilde tüketsem sorun olur mu?

Bildiğiniz pratik ve sorunsuz tüketim yöntemleri var mı?
abi içine fıstık ezmesi, ceviz, üzüm varsa başka her türlü çeşit kuruyemişi göm. süt olmaz diyince üzüldüm bi ama olsun. yulaf ezmesi her türlü candır. A101'de 950 gr yulaf ezmesi 22 liraydı galiba bu arada :)
 
Günaydın yulafçılar :D

Bir kaç gündür sabahları kahvaltı yerine yulaf tüketmeye çalışıyorum. Hem ekonomik hem de pratik olması açısından buna yöneldim. Ayrıca ekmeği çok seven birisi olduğum için kahvaltıda fazla karbonhidrat yüklenmek istemiyorum. Diğer öğünlerde zaten yeterince yiyorum. Bir de işe bisiklet ile gittiğim için boş boş kazınan mide ile sürmek pek keyifli olmuyor.

Henüz neyle nasıl tüketeceğimi oturtamadım. Süt kesinlikle denklem dışı, asla süt içemem. Yoğurdu severim ama sabahları aç karna mide ağrıtıyor. Koşucu bir arkadaşım tahin ile tüketiyormuş, bana da tavsiye etti. Sadece tahin ile de pek yenmiyor. Ya da ben fazla koyuyorum, bilemedim.

Çiğ ve sadece olarak tadı fena değil. Bu şekilde tüketsem sorun olur mu?

Bildiğiniz pratik ve sorunsuz tüketim yöntemleri var mı?
Şu şekilde bar yapıp tüketebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor. Sadece muz+yulaf. Çok yapıp buzluğa da atabilirsiniz, gece dolaba koyun sabaha çözülmüş olur.

(link)
 
Şu şekilde bar yapıp tüketebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor. Sadece muz+yulaf. Çok yapıp buzluğa da atabilirsiniz, gece dolaba koyun sabaha çözülmüş olur.

(link)

Bar yapma fikri aklıma gelmişti zaten. Linkteki tarifte tarçın da var. Deneyeceğim.
 
Geri