Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yulaf ezmesi

Günaydın yulafçılar :D

Bir kaç gündür sabahları kahvaltı yerine yulaf tüketmeye çalışıyorum. Hem ekonomik hem de pratik olması açısından buna yöneldim. Ayrıca ekmeği çok seven birisi olduğum için kahvaltıda fazla karbonhidrat yüklenmek istemiyorum. Diğer öğünlerde zaten yeterince yiyorum. Bir de işe bisiklet ile gittiğim için boş boş kazınan mide ile sürmek pek keyifli olmuyor.

Henüz neyle nasıl tüketeceğimi oturtamadım. Süt kesinlikle denklem dışı, asla süt içemem. Yoğurdu severim ama sabahları aç karna mide ağrıtıyor. Koşucu bir arkadaşım tahin ile tüketiyormuş, bana da tavsiye etti. Sadece tahin ile de pek yenmiyor. Ya da ben fazla koyuyorum, bilemedim.

Çiğ ve sadece olarak tadı fena değil. Bu şekilde tüketsem sorun olur mu?

Bildiğiniz pratik ve sorunsuz tüketim yöntemleri var mı?

Ben içine elma da doğruyorum, Yarım elma. Birde ince çelikmiş yulaf alıyorum daha iyi oluyor. diğerini beğenmedim

• Beğen
Tepkiler: makaram
Scudo
sütte kaynatınca şişiyor lapa halini alıyor içine 1 2 kaşık bal atıp yiyorum.
siz süt yerine su ile deneyin içine biraz kakao, muz, kuru meyve vb. şeyler koyarsanız daha iyi olur

Kefir ile deneyebilirsiniz.

Suyla çok kısa süre pişirip üstüne kakao, hindistan cevizi ile deneyebilirsiniz. İsteğe göre tarçın daha mükemmel hale getiriyor.

Son 5 senedir kahvaltıda yulaf + su + bir çay kaşığı himalaya tuzu + yaban mersini ve muz kombinasyonunu tüketiyorum. Mideyi hiç zorlamıyor yarım saat sonra antrenmana çıkabiliyorsunuz. Yulafçı arkadaşlara hahne marka yulafı bir denemelerini şiddetle tavsiye ederim. Diğerleri gibi kuru değil, tad olarak inanılmaz fark var, ayrıca çok daha çabuk pişiyor.

Direk çiğ ve sade tüketmek sorun yaratır mı?

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
bir tatlı kaşığı tereyağı bir su bardağı yulaf 2 yumurta benim sevdiğim tariflerden çok az su eklerim yumurtayla yulafı karıştırırken

Ben de bir süredir yulaf tüketmeye çalışıyorum güne başlarken. Sütü sade içemediğimden içine toz Nesquik karıştırıyorum. Yanına varsa kuruyemiş ve meyve tüketiyorum. Gün içinde aktif olmama yardımcı oluyor ve zihnimin daha berrak olmasını sağlıyor. Ben yulafı paketli olarak almıyorum, köye giderken uğradığımız ilçede bu işi yapan dükkan var. Paketlisiyle karşılaştırınca tat olarak inanılmaz fark var. Paketli derken kastettiğim Eti Lifalif. Lifalif hem kağıt gibi hem de tat olarak çuvalla aldığımızdan daha eksik.

yulaf + muz + yarım elma + tarcın + bal + süt //////// geceden bırakıp sabahta yiyebilirsiniz ya da mikrodalgaya düşük ısıda 3 dk. koyarsanız mis gibi lapa kıvamı oluyor. imkanı olan çok az tahin ya da fıstık ezmesi ile şenlendirebilir :)

Yumuşak sade yulaf ezmesi + Hibiskuslu yumuşak yulaf ezmesi + bebe bisküvisi + süt. Güzel bir filtre kahveyle birlikte afiyet olsun, her sabah ! 😊

Tembel tarifi vereyim.
Yoğurt içine yulaf atıyorsunuz akşamdan sabaha kadar erimiş oluyor. Yulafın tadını almıyorsunuz bile. Meyve veya balla tatlandırırsınız artık.

Çok güzel tarifler var hakikaten,deneyeceğim.Sabahları pek birşey yiyemeyen cinslerdenim lokmalar ağzımda büyür,bende küçük bir kaseye iki çorba kaşığı yulaf,biraz ceviz içi,biraz mısır gevreği,varsa muz yoksa kuru üzüm,yumuşatsın diye çok az süt ilave ediyorum,laf olsun miğdeme birşey girsin diye yiyorum yani.

Bu denli yulafsever olduğuna çok şaşırdım ve sevindim..
Chia tohumu kullananları da tanıyıp tariflerini öğrenmek isterim..

• Beğen
Tepkiler: makaram ve wrmsty
Biraz degisiklik isteyenlere oneririm bence cok keyifli oluyor

• Beğen
Tepkiler: makaram
@makaram yulaf ezmesi yavan gitmesin dersen ,mantı sosu hazırlar gibi bol tereyağlı bir sos hazırla ve sıcak suda haşlanmış yulafın üzerine dök afiyetle midene indir.:koptum::koptum::koptum:
Yok önce sen bir dene hoş olursa aynı tarifi ver dersen bir kaç yıl beklemek zorunda kalacaksın. @mariokaldato yokluğunda aklıma başka muziplik gelmedi.:):harika:

Yulaz + manda yoğurdu + Medine hurma + kestane balı diyorlar...

bim yulafı bin İnek yoğurdu bim hurması ve bim balı ile denedim tadı pek bir hoş gelmedi açıkçası. Fakir usulü olduğu için olabilir 😅
Tembel tarifi vereyim.
Yoğurt içine yulaf atıyorsunuz akşamdan sabaha kadar erimiş oluyor. Yulafın tadını almıyorsunuz bile. Meyve veya balla tatlandırırsınız artık.

ölçüleri nedir hocam, dolapta muhafaza ediyorsunuz demi?

Geri