Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yulaf ezmesi

Günaydın yulafçılar :D

Bir kaç gündür sabahları kahvaltı yerine yulaf tüketmeye çalışıyorum. Hem ekonomik hem de pratik olması açısından buna yöneldim. Ayrıca ekmeği çok seven birisi olduğum için kahvaltıda fazla karbonhidrat yüklenmek istemiyorum. Diğer öğünlerde zaten yeterince yiyorum. Bir de işe bisiklet ile gittiğim için boş boş kazınan mide ile sürmek pek keyifli olmuyor.

Henüz neyle nasıl tüketeceğimi oturtamadım. Süt kesinlikle denklem dışı, asla süt içemem. Yoğurdu severim ama sabahları aç karna mide ağrıtıyor. Koşucu bir arkadaşım tahin ile tüketiyormuş, bana da tavsiye etti. Sadece tahin ile de pek yenmiyor. Ya da ben fazla koyuyorum, bilemedim.

Çiğ ve sadece olarak tadı fena değil. Bu şekilde tüketsem sorun olur mu?

Bildiğiniz pratik ve sorunsuz tüketim yöntemleri var mı?
Ben yatmadan 70 gr kadar yulafı rondo benzeri bir alette öğütüyorum. Sonra üstüne 1 kaşık fıstık ezmesi, 1 muz ve 1 bardak laktozsuz süt ekliyorum(süt içememenizin sebebini bilmiyorum ama bu şekilde süt tadı almıyorsunuz) ve 30 saniye tekrar rondoda çekip dolaba koyuyorum. Sabah da içiyorum.

Scudo
@necmeddin
a) İskender + Light kola
b) Brownie kek + Şekersiz çay
c) Türk kahvesi + elektronik sigara
d) Tereyağı + Yulaf
Can kolanın light olduğuna hala inanıyor musun? İskenderin yanında şalgam gümletmek lazım. :)

İnsan gibi kahvaltı yapmaya çalışıyorum :hımm:.
Şöyle kızarmış kıtır kıvamda ekmek üzerine tereyağı ve bal sürmek, yanında sucuklu yumurta ve daaşan ganı çay. Güzel bir peynir ve zeytin de yanlarında ekstralar. Offf.....
.
.
.
.
.
Arkadaşlar 1 dk yanlış anladınız.....
Özür....
Derken; döve döve konudan attılar! :D

İnsan gibi kahvaltı yapmaya çalışıyorum :hımm:.
Şöyle kızarmış kıtır kıvamda ekmek üzerine tereyağı ve bal sürmek, yanında sucuklu yumurta ve daaşan ganı çay. Güzel bir peynir ve zeytin de yanlarında ekstralar. Offf.....
.
.
.
.
.
Arkadaşlar 1 dk yanlış anladınız.....
Özür....
Derken; döve döve konudan attılar! :D
Yulaf antreman öncesi zaten. Yoksa kahvaltımızı tabi ayrıca yapıyoruz antreman sonrası 😂

Son 5 senedir kahvaltıda yulaf + su + bir çay kaşığı himalaya tuzu + yaban mersini ve muz kombinasyonunu tüketiyorum. Mideyi hiç zorlamıyor yarım saat sonra antrenmana çıkabiliyorsunuz. Yulafçı arkadaşlara hahne marka yulafı bir denemelerini şiddetle tavsiye ederim. Diğerleri gibi kuru değil, tad olarak inanılmaz fark var, ayrıca çok daha çabuk pişiyor.

Hahne markasına benden de bir + puan. Cidden lezzeti başka , ılık süt içinde 5-10dk bırakınca yumuşacık oluyor. Biraz bal ve tarçınla mükemmel gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
Smoothie blender varsa yapılacaklarda sınır yok!

Yulaf ezmesi, kabak çekirdeği veya ayçekirdek içi (magnezyum için) varsa ev yapımı yoğurdun suyu yoksa kefir, süt, muz ve biraz şeker için pekmez yada reçel. Birkaç dakika blenderlayınca nefis bir içecek oluyor. Akşam, sabah, soğuk, sıcak gibi konuları dert etmeye gerek kalmıyor.

Vallahi yaptım 😂😂 mutfağın m sinden anlamayan ben... Tadı idare eder gıbı artık huzur içinde yulaf tüketebilirim🥳
IMG20220511234808.jpg

Son düzenleme:
Ben yatmadan 70 gr kadar yulafı rondo benzeri bir alette öğütüyorum. Sonra üstüne 1 kaşık fıstık ezmesi, 1 muz ve 1 bardak laktozsuz süt ekliyorum(süt içememenizin sebebini bilmiyorum ama bu şekilde süt tadı almıyorsunuz) ve 30 saniye tekrar rondoda çekip dolaba koyuyorum. Sabah da içiyorum.

Süt içemiyor oluşumun iki sebebi var. Birincisi tadı ve kokusu midemi çok bulandırıyor. İkincisi ise çok fazla midemi ağrıtıyor. Tat ve kokuyu almasam bile yine içemiyorum.

Dün akşam @Oğuzhan Y. 'nin verdiği linkteki barı yaptım. Bu sabah yedim biraz fena değil tat olarak. En azından mide ağrım baya hafifledi. Daha rahat geldim bugün. Sanırım orada da tarçın biraz baydı içimi. Barlar bittikten sonra kurabiyesini deneyeceğim. Aynı sitede farklı tarifler de var.

Canan Karatay: Yulaf Yemeyin, Yulaf İnsan Yiyeceği Değildir...
Hep kuşku ile yaklaştığım bir hekimdir ama temelsiz/spekülatif tezler öne sürdüğü de pek söylenemez diye düşünüyorum...

Belirli bir ölçüm yok. Kafama göre süt, biraz bal ve tarçın ile karıştırıp 30 dakika dolapta bekletip tüketiyorum.

Züğürt öğrencilik yıllarımda kahvaltıda yulaf+bal+süt karışımını yemeye başlamıştım. Neredeyse 20 yıl olacak, her sabah olmasa da düzenli aralıklarla hala bu karışımı yerim.

Tabi bunun içine meyve ve fıstık/ceviz gibi birşeyler de eklenebilir. Muz+bal favorimdir.

Eti'nin hurma ve fıstıklı yulaf ezmesi var, bu da hoşuma gidiyor. Üzerine manda yoğurdu da eklesek tam olacak sanki.

Kefir, yulaf ezmesi ve meyve karışımı 💪🏻 Yakıtım bu

Uzun gideceksem mutlaka bunun yanına iki tane yumurta.

Yolda ise muz, hurma, bar

Yulafta daha fazla protein,yağ,karbonhidrat var. Buğdayda ise daha fazla lif var. Bağırsak sağlığı açısından lif önemli. Uzun süre tek başına yulaf iyi olmaz. Yulafla buğday veya lif oranı yüksek başka bir besinle birlikte tüketmek gerek.

Uzun süre tek başına yulaf iyi olmaz.

İneklik etmeyin. İnekler gibi yulaf yemeyin diyorsun yani 🐮

Hocam, şaka... Söylemek istediğin algılandı ama kim sadece yulaf yiyebilir ki?

2-3 yıldır spor yapıyorum. 2-3 yıldır arada yüzme, 2 yıldır bisiklet, 5-6 aydır da koşu. Yaklaşık 1 aydır yaptığım her tür spor sonrası 3 kaşık yulaf + 3 yumurta + knorr tavuk çeşnisi karışımını omlet şeklinde pişiriyorum. Yurt odasında bu tarif bile yasak. Lezzet olarak baharatlı tavuk ızgara tadını andırıyor. Bir Hatay'lı olan benim için bile çok lezzetsiz değil, kolaylıkla yenebiliyor.
Genel olarak iştahı yerinde olmayan biriyim ve bunun etkisini enerji eksikliği ve spor sonrası kas kütlesinde kayıp olarak yaşıyordum. Özellikle bisiklet sporu kondisyonumu oldukça arttırsa da 173 boyda 58-59 arasında olan kilomu 56 lara kadar düşürdü. 70-80 km sürüş sonrası karpuz peynir yersem normal aslında :D Son 1 aydır çok bisiklet süremesem de koşu ve biraz da spor salonunda düşük ağırlıklar ile çalışma sonrasında sadece yulaf ve yumurta ikilisiyle gücüm yerine geldi, daha enerjik hissetmeye başladım. Az da olsa kaslarda kütle artışını hissediyorum. Bundan sonra hayatımın bir parçası haline getirmeyi düşünüyorum, çünkü diğer şekilde spor yapmak vücuduma zarar veriyor.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Canan Karatay: Yulaf Yemeyin, Yulaf İnsan Yiyeceği Değildir...
Hep kuşku ile yaklaştığım bir hekimdir ama temelsiz/spekülatif tezler öne sürdüğü de pek söylenemez diye düşünüyorum...
Bende ara ara dinlerim. Genel olarak haklı. İşlenmiş gıdalardan uzak durun diyor . Yulafta işlenmiş gıda diyor . Gluten çok var diyor .
Ben kimseler bilmezken yulaf yerdim küçükken. Seviyorum yulafı . Kendi tariflerimde oluyor uyduruyorum bişeyler hoşuma gidiyor .
Karatay’ın dediklerini yapmak İçin maddi gücün olması lazım Ama insanların çoğunda bu güç maalesef yok .
zamanında büyüklerimize süt tozu ve margarin çok yedirmişler , şimdi de yediğimiz içtiğimiz çoğu şey hileli hurdalı sahte .
bence yulaf bunların en masumlarından )
Yalnız çok pahalandı . En son geçen hafta aldı. 1 kg. 42 lira verdim . Eskiden kilosuna 5 lira bile vermezdim .

... İşlenmiş gıdalardan uzak durun diyor . Yulafta işlenmiş gıda diyor . ...

Buharda pişirme, ezme, kurutma işlenme sayıldığında aslında evde yapılan her yemek de işlenmiş gıda. Hatta işlenmemiş herhangi bir gıda türü yok. Tuz öneriyor mesela, o işlenmemiş mi? Kayayı mı eve getirip kullanıyoruz, kırıp toz haline getirdiğimizde ve nemi gitsin diye kuruttuğumuzda işlenmiş olmuyor mu? Ya da zeytini çok dillendiriyor. Daldan toplayıp acı acı, sert olarak mı tüketiyoruz?
Ben bu işi yapanlarda biraz tutarlılık arıyorum, maalesef Canan hanımda da o tutarlılık yok.

Buharda pişirme, ezme, kurutma işlenme sayıldığında aslında evde yapılan her yemek de işlenmiş gıda. Hatta işlenmemiş herhangi bir gıda türü yok. Tuz öneriyor mesela, o işlenmemiş mi? Kayayı mı eve getirip kullanıyoruz, kırıp toz haline getirdiğimizde ve nemi gitsin diye kuruttuğumuzda işlenmiş olmuyor mu? Ya da zeytini çok dillendiriyor. Daldan toplayıp acı acı, sert olarak mı tüketiyoruz?
Ben bu işi yapanlarda biraz tutarlılık arıyorum, maalesef Canan hanımda da o tutarlılık yok.
Aynen öyle dediğiniz gibi .
Sırf Bi kişinin bi dediğine takılıp kalmamak lazım
TV ye çıkan doktorların değişik zamanlarda Bi dedikleri bi dediklerini tutmuyor .

Geri