@Özgür Tunalı
PTT gümrük konusunda en iyisi. Sakın DHL fedex UPSle falan gönderi yapmayın. Gümrüğe takılırsa önce çaat diye 150 tl beyanname konşimento vs parası, 50 tl ardiye masrafı ve 5-10 tl de ıvır zıvırları kargo şirketine ödersiniz. bir de gümrükte mal bedelinin %10'unu gümrük vergisi olarak ödersiniz. Gümrüğe ödeyeceğiniz vergi orda faturanın üzerinde ya da paketin üzerinde yazan miktara bağlı değildir. Gümrük memuru hemencecik orda internetten fiyatına bakıp vergi matrahını kendi belirleyebilir. Ama genelde insaflı davranırlar bu konu da. örneğin Türkiyedeki değeri 500 tl olan bir şey aldınız. 300 tl yazar gümrük memuru
. ve 30 tl vergi ödersiniz. Bu arada bu gümrük hava alanındaki gümrük. Malum bu şirketler uçakla yükleme yaptıkları için. Yani gümrük vergisi kargo şirketine ödediğiniz yanında çok az bir şey.. 30 nerde 200 nerde ve bi
O yüzden arkadaşın da dediği gibi royal mail vs. dağıtımı PTT tarafından yapılan uluslararası posta servislerini kullanmanız çok daha az risk taşır.
Ürün gümrüğe çok zor takılır ( pahalı olduğu aşikar, herkes tarafından bilinen cep telefonu, kamera vs. ise takılır) Takılsa da cebinizden sadece %10 vergi çıkar. Ha bir de hava alanına değil ilinizde yada size en yakın ilde bulunan gümrükte bu işlemleri halledebilirsiniz. Ben denizliden İzmir Adnan Menderes hava limanına gitmek zorunda kalmıştım.
Ben çektim siz çekmeyin..
Yurt dışında alışveriş ucuzdur ama kolay değil mutlaka bilen tecrübeli kişilerlee irtibata geçin..