Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Gelen e-postalarima bakiyordum da, bilet bilgilerim gelmis, (link) diye bir site görüp online seyahat bileti satin almistim, Türkiye'nin ve dünyanin heryerine otobüs ve uçak bileti, istedigin firmayi seçebiliyorsun. Ben çok fazla seyahat eden birisi oldugumdan bu site biletall.com baya isime yaradi...

Scudo
@temu90

Temu selam.Stokta olmayan ama sistemden görünen bir malı mı sipariş ettin acaba.Çok geç kargoya verilmiş.Bende bir iki günde kargoya veriyorlar.Ayın 25i siparış verdim.28i Pazartesi saat 15:00 da complate geldi noele girmelerine rağmen.Bakalım elime nezaman geçecek.Seninkide inşallah yakında gelir.

sipariş geçtiğimiz cuma sonunda geldi (replacement olanı). Heralde benimki bayram nedeniyle arada kaynadı. Umarım eline çabucak ulaşır özgür abi. Bu arada stokta olmayan ürün konusunda Jensonusa'yı tek geçerim haftasonu siparişi verdim, gelen mailde pazartesi stoklara girecek dendi ve girdi, işlemleri biraz uzun sürdü ama cuma akşamı Türkiye'ye geldi ve pazartesi sabah gümrükten çıkıp evime geldi.

Selam.Asıl parçanın akibetini öğrenebildiniz mi ,ya da siteden size bilgi verildi mi acaba?Çünkü ilk verilen siparişin alıcıya ulaşmaması sonrası replacement olan sipariş çoğunlukla ulaşıyor gibi bir izlenim alıyorum.
Ayrıca, 15 iş gününde alıcıya ulaşmamış gönderi tekrar gönderiliyor,ancak firma bunun akıbeti (Ülkeye girişi sonrası)hakkında bilgi vermiyor.Yani gerçekten kayıp olan bir mal için firma zarar etme pahasına tekrar gönderim yapar mı sizce?(Tahminimce karşı taraf bunun durumunu ve iznini takip edip bulabilir )
Diğer deyişle takip nosu olmayan (100 euro altı) bu ilk siparişin ülkemize girdikten sonraki aşamaları nelerdir,Ptt de bu tipteki kargoya nasıl bir uygulama eğilimi var,kaybolma ihtimali hangi aşamalardan sonra artıyor?Bu konuları biraz daha netleştirmek lazım sanıyorum. (Kişinin adreste bulunamayışı,geri gönderilmesi,şehirlere göre çok değişen teslim süreleri vb).
Bu noktada Takip numarası çok önem kazanıyor bence,(ki buna rağmen kargosunu alamayan ya da çok gecikenler olduğunu şikayetvar da okuyabilirsiniz) ve bu konuda ilgili sitelere istek ve baskı yapılmalı.
Özetle ; ptt takip nosu olmayan gönderiler konusunda çok gevşek ve eleştirilerin faydası yok, bu yüzden bu garantiyi veren ürün çeşidi yeterli diğer siteleri de paylaşmak iyi olacaktır sanıyorum.
Şu an29 Aralık ta verdiğim siparişim ve 31 inde kargoya verilmiş ,bunun için beklemekteyim.İyi günler..

@Özgür Tunalı

Siparişim complate geldikten bir hafta sonra geldi.Yanlız yine postacı evde olduğum halde habersizce posta kutusuna bırakmış.Yani ürünlerin kaybolma riski hat safhada.:( Chain reactiona toplu olarak mail atsak takip numaralı gönderim opsiyonu istiyoruz şeklinde olumlu sonuç alırmıyız acaba?

• Beğen
Tepkiler: temucin90
evet Özgür abi bende opsiyon istiyorum 10 dolar fazla vermeye razıyım yeter ki doğru dürüst bir şirketle tekip numaralı yollasınlar

@temu90

sectiginiz urunlerde stoktadir ama 3 gun 5 gun sonra giricektir gibi ibareler oluyor bazen. bende oyle bir urun secmistim kredi kartinin numaralarini girerken fark edip degistirmistim. kenarinda stoga giricek tarihler oluyo ve yesi oldugu icin sizde sparis vermis olabilirsiniz. onlara dikkat edilmesi gerekiyo. ve genelde crc den ilk kez sparis verenlerin mallari hep cok gec geliyo. benim ilk alisverisim 3 haftada gelmisti. 4. alisverisim 5 gunde gelmisi ve sok olmustum persembe aksami sparisi verdim cuma gunu icinde kargolamislardi sali gunude ptt mali getirdi :D. ondan 3 gun sonrada ankaradan bi akradasim ptt den kargo gonderdi oda 4 gunde geldi.

birde farkli kargo firmasi demissiniz orda ups secenegi olucakti royal kargonun yaninda ups secenegi ile sectinizmi fiyat iki katina cikiyodu sanirim ama ups ile geliyodu.

bende 50 euroluk yaptım 5 parça aldım bir hafta sonra elimde oldu. hiç problem yaşamadımm... yanlız hangi ülkeden geldiğini çıkaramadım. chainrectioncycle.com dan aldım...

o firma ingiltere'den gönderiyor

arkadaşlar crc'den yaptığım bir alışveriş sonucu aldığım parçalar almanyadaki bir arkadaşıma yolladım. arkadaşım da tam iki hafta önce 18 ocakta deutche post ile bana yolladı. ancak hala elime ulaşmadı parçalar. deutche post 2 kg altındaki uluslararası kargolara takip kodu da vermiyormuş. yerini de bilmiyorum kısacası. türkiyedeki dağıtımı muhtemelen ptt yapacak ancak dhl olma ihtimali de var.

sormak istediğim konu paket gümrüğe takıldı ise nasıl haberim olacak? nerden bilgi edinebilirim? takip numarasız hiçbir kargo şirketi yardımcı olamıyor. biri bana yardım etsin lütfen:(

@Ender İplikci
sanırım adrese ihbarname geliyor.
Ayrıca bildiğim kadarıyla Almanyadan yollanan postaları Türkiyede DHL dağıtıyor..

ben de öyle biliyordum ama dhlyi aradığım zaman deuthce postun dağıtımını pttnin yaptığını söylediler.

Küçük ürünleri chainden alıyorum.Biraz ambalajı büyük ürünleri 150 euro altı da olsa chain yollamıyor misal fullface kask gibi.
Jensonusa dan ürün alan var mı arkadaşlar? Fedex ile yolluyormuş Türkiye'ye. Fedex i sanırım Mng kargo dağıtıyor.Alışveriş yapanlar deneyimlerini yazabilir mi?Özellikle bu konuda sorun yaşanabilecek durumları,ürün boyutu gümrük vs yazarsanız sevinirim.

@şahin mert

Şahin bey gerekli açıklamayı yapmış. 150 €'ya kadar kişisel ürününüz (ticari amaç taşımıyorsa ve içki veya tütün ürünü değilse) gümrüğe takılmaz.Sadece ekstradan bazı durumlarda ardiye ve pul parası kesilebilir bu da 2 TL'yi pek geçmez. 150-1500 € arası yine kişisel ve ticari amaç taşımayan ürünlerinizi %20 maktu vergi ödeyerek gümrükten çekebilirsiniz.Eğer ürün AB ülkelerinden geliyorsa bu vergi oranı %18'dir.
Ulusal kargo firmalarıyla gelen postalarınızı ülkemize girdikten sonra PTT dağıtır.

@Özgür Tunalı

özgür abi selamlar. Jensonusa den baya bir alışverişim oldu. Fedex ile engeç 6 iş gününde elime geçti. En erken ise 3 iş günü (ama amerikaya göre 2 :eek: ) alışverişlerim gümrük sınırının altında idi ve en fazla 2 aynı üründen aldım. Lastikten tut aynakola kadar geldi.:in:

@temu90

İyiymiş kask body armour falan rahat gelir ozman.Sağol Temu, Peki jensonusa takip numarası veriyor mu?

@şahin mert
Birde büyük parça derken 1000 dolarlık bir Dh maşası alma düşüncem var ilerde.:) Onu sanırım ancak e bay dan halledicez usps ile gönderen satıcı bulup.Jenson yolluyor görünüyor ama bu şartlarda geçmez diye düşünüyorum.Yada yurtdışından gelecek birisini bulup ona yollayıp getirtcem artık.

@Özgür Tunalı

evet takip no veriyor. Türkiye'ye hafta içi erken girerse 3-4 saat içinde kapıya geliyor. cuma iş bitimine yakın gelirse gümrük çalışmadığı için pazartesi gününü beklemek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Tunalı
arkadaşlar (link) 'dan bir bmx almayı düşünüyorum.fiyatı 330euro elime geçene kadar nekadar olur?

@Mehmet Ortaç
Ben şahsen denemedim ama ürünün kargo ücreti chainreactionun sitesinde free olarak görünen hiçbir ürünü yollamıyorlarmış.Ki 150 euro üzeri ve büyük boyutlu birşey, gönderseler bile gümrüğe takılır.Önceki sayfalarda detaylı bilgiler var kargo gümrük vs ile ilgili bakarsan...

Valla 150 euro altı bir şey içinde yurtdışından almaya değmez ,sanırım .

Geri