Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

@mersault banka kartınız varsa onunla da alabilirsiniz aliexpressten(internet siparişlerine açık olması lazım tabiki)

Scudo
@Erdem Şiğva Aslında en mantıklısı o sanırım. Güvenilir olur mu diye düşündüm ama, yıllarca kredi kartında sorun olmadı bunda da olmaz sanırım.Bilgi için teşekkürler.

Aliexpres ten km saati almıştım 3 dolar civarı fiyatı fakat km saati çalismadi tekrar geri GB ondermedim çünkü kendi sıgma km saatinin miknatisi bozulmustu Bende şu anda miknatisi mi kullanıyorum ..Elektronik eşya dışında diğer urunler de proplem çıkmıyor fiyat gerçekten çok uygun mesela dekatlonda 55 liralık çantanın aynisini 8-10 dolara aldik kargo ücretsiz olanlara bakmak lazım Bence ülkemizdeki birçok firmada aliexpres gibi sitelerde aksesuarları alıyorlar.Simde 31.8 ölçüsünde kelebek gidon ve sungerini aldım 20 dolara bekliyorum..

• Beğen
Tepkiler: mersault
@maboc şöyle ki; bu birazcık şansınıza kalmış,biliyorsunuz normal şartlar altında yasada belirtilen 75 Euro kargo hariç alışverişiniz için belirlenen vergisiz sınır. Ancak bazen nadiren de olsa -hem de çok nadir- gümrük memurları -bunun örnekleri okudum, biraz araştırma yaparsanız eminim bulabilirsiniz- "indirim miktarı" faturada belirtildiği için "aslında ödemeniz gereken rakam bu" diyerek alışverişinizi gümrük vergisine tabii tutabiliyor. Tabii gelen posta memurunun bu durumda yapabileceği hiçbir şey yok ve ona bir şey anlatamıyorsunuz, ve dolayısıyla bu aşamada duruma müdahale edemiyor, vergiyi ödemek zorunda kalıyorsunuz. Tabii ki sonradan gerekli yerlere müracaatla bu paranın iadesini alabilirsiniz ancak dediğim gibi bu çok çok nadiren gerçekleşen can sıkıcı bir durum ve yasaya aykırı, sonuçta alışveriş için ödeme yaptığınız miktar yasayı ilgilendiriyor. Kargo işlemini gerçekleştiren gümrük memurunun o günkü halet-i ruhiyesiyle ilgili bir durum yani :) Fakat bence sorun olmayacaktır, söylediğim şey çok nadir gerçekleşen bir durum, sıkıntı yaşamadan kargonuza kavuşacağınızı düşünüyorum, hayırlı olsun şimdiden :tskler:

@maboc Ben o kaskı belirttiğin siteden 1 ay önce aldım. 75 euro üzerine 10 euro indirim olduğu için 1-2 euroluk bir ürün ekledim ve toplamda 76 euro oldu tutar. İndirimle birlikte 66 euroya düştü. Kargo eklenince 74 euro ödedim toplamda. Gümrük parası eklenip eklenmemesi konusunda biraz risk almıştım, daha doğrusu merak ediyordum vergi eklenecek mi diye:) Siparişten 4-5 gün sonra da merakımı gümrükte memur arkadaş giderdi, 53 lira eklenmişti. Kargo geldiğinde de içindeki faturada ürünün şu anki fiyatı yani 74 euro yazıyordu. Kullandığım 10 euroluk indirimin esamesi okunmuyordu.
Bence denemeye değerdi. Çünkü site 33 lira indirim yaptı ptt ise 53 lira aldı.

@maboc iskonto sııkıntı değil ki. sonuçta sen indirimli fiyattan alıyorsun. Eğer, sana 73€ değilde 200€ luk gönderirlerse ödersin (farzimisal)
ama o söylediğin fiyata ödemezsin, sonuç olarak sana faturalandıracağı fiyat 73€

Evancycles'tan takipli siparişi tercih ettim. Devamında durumu paylaşırım. Yardım için sağolun.

Güncelleme 29/3/2016:

Garmin 520 bugün öğlen gümrüğe gelmiş; DHL bana mesaj gönderdi ama geç fark ettim. Sabah arayıp gümrük ödemesi yapacağım. Bakalım ne tür işlerle karşılaşacağım.

Gelen mesajda bir de şu dikkatimi çekti:

"Şahıs adına gelen, 30kg ve 1500 EURO değeri geçmeyen, kişisel kullanıma mahsus (yasaklı olmayan) gönderilerinizin gümrük işlemleri Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) ile DHL Express tarafından yapılabilmektedir. Bu kapsamda işlemleri yapılan gönderiler için masraf olarak Devlete ödenen vergi, resim ve harçlar tahsil edilmektedir. Terminal Hizmet Bedeli ve Ardiye ücreti oluşmamaktadır. Detaylar için müşteri hizmetlerimizle irtibata geçiniz."

Mesaja göre, sadece KDV ödeyeceğim.

Bu işlemler için DHL'e yetki vermem gerekir, bunun için de ETGB doldurup iletmem gerekiyor. Bu nasıl olacak henüz anlamış değilim.

Güncelleme 31/3/2016:

30 Mart'ta DHL gümrük hattını aradım. Benden 4 evrak göndermemi istedi.

1) Yetki verme beyanı + ürün listesi

2) Nüfus cüzdanı fotokopisi

3) Satın almaya ait satıcı mesajı ve kredi kartı ödeme mesajı

4) Alınan ürüne ait internet adresi

Aynı gün tüm bilgileri gönderdim. Yetki verme beyanı, DHL'i benim adıma ürünü gümrükten almaya yetkili kıldığımı gösteren imzalı bir form. Bu formda, aldığım ürünün marka/model bilgisi ve ürünün açıklaması bulunuyor. Bunun yanı sıra, satıcının siparişimi onayladığını ve ürünü gönderdiğini doğrulayan mesajını; satın alırken kullandığım PayPal'in ödeme mesajını da gönderdim. Ek olarak Garmin 520'nin EvanCycles'taki satış linkini de ekledim.

Bugün aradığımda evrakların ulaştığını ve adıma gümrüğe başvurduklarını, 1-2 gün içinde sonuçlanacağını iletti. Her şey yolunda giderse KDV'yi verdiği internet adresinden kredi kartı ile, veya banka üzerinden nakit ödeyeceğim.

Güncelleme 1/4/2016:

Garmin bugün adresime geldi. KDV'sini kapıda nakit ödedim.

Garmin 520'nin bana maliyeti 720 TL (KDV dahil) + 29 euro takipli kargo

Ücretsiz kargo seçeneği de vardı ancak paketin güvenli şekilde DHL'le gelmesi için 29 euro'yu gözden çıkardım.

upload_2016-4-1_23-15-14.png

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Uzun süredir bu konuda bir güncelleme yapamadım. Durumu özetlemek gerekirse:

İngiltere'den almak istediğim bisiklet konusunda bir ilerleme olmuştu ki maalesef mağaza stokları tükendi. Bu sebeple ürünü İngiltere'den alamadım, ancak biraz da şans eseri olarak aradığım bisikleti Kanada'da buldum ve fiyatı aynı seviyelerde idi. Ben de orada yaşayan bir arkadaşım vasıtasıyla aldım ve arkadaşım gelirken de yanına bisikleti bana getirdi. Dolayısıyla kargo ve gümrük ile uğraşmadım. Ama bu süreçte Kanada (ve Amerika)'dan alım konusunda öğrendiklerim:

- Uygun fiyatlar yakalamak mümkün. eBay ve PricePoint'i takip etmekte fayda var.
- Eyalet vergileri mevcut, özellikle Kanada'nın bazı eyaletlerinde vergi çok yüksek. Vergi iadesi pek mümkün değil.
- Kargo ciddi anlamda pahalı. Türkiye'ye bisiklet kargosu 1.200-2.500 TL arasında değişiyor.

Yolcu yanında gelecek bisiklet için:

- THY ile "direk uçuşlarda" Kanada ya da ABD'den yanınızda getireceğiniz bisikletin kutu vs. dahil ağırlığı 32 kilogramı, toplam boyutu (en+boy+yükseklik) 3 metreyi geçmediği durumlarda ödemeniz gereken tutar 60 Euro. Bu miktar aktarmalı uçuşlarda değişebiliyor. Ayrıca yanınızda bisiklet harici aşırı bagaj olması durumunda da fiyatlandırma değişebiliyor. Ancak tüm bu durumlarda alınabilecek en yüksek bedel 150 USD.
- Kargo diğer bagajlar ile aynı işlem ve yollardan geçiyor.
- Yolcu yanında getirilen 1 adet bisiklet için vergi söz konusu değil, yine de riske atmak istemiyorsanız paketin üstünde ya da içerisinde herhangi bir fatura vb. belge kalmadığından emin olmakta fayda var.

Ek olarak: Bisiklet getireceğiniz kesinleştiğinde bunu THY ya da acenteye bildirip ek kargo ücretini peşinen ekletirseniz havaalanında süpriz yaşama ihtimaliniz ortadan kalkar.

Küçük parçalar alacaksanız ve çok uygun fiyatlar bulduysanız ABD ve Kanada'dan parça alınabilir. Bisiklet için ise kesinlikle kendiniz ya da gidip gelen bir tanıdığınız getirecekse bir avantajı oluyor.

Bisiklet yolcu yanında geldiği için gümrük prosedürü olmadı, bu yüzden maalesef 1.500 Euro üzerindeki alışverişlerde gümrük konusunda hala net bir bilgi veremiyorum.

Mesaj gönderen, yardımcı olmaya çalışan, ilgi gösteren tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

;)

Gelelim asıl güncellemeye. Konuyu açtıktan sonra @ingilteredensatinal ((link))'dan arkadaşlar ile mesajlaştık. Bu genç girişimci arkadaşlar hizmetlerinden ve çalışma şekillerinden bahsettiler. Dediğim gibi bisikletin stokları tükendiği için ilk etapta hizmetlerinden faydalanamamıştım. Ancak daha sonra almak istediğim bir kadro ile ilgili kendileriyle iletişime geçtim ve çok hızlı bir biçimde dönüş yaptılar. 1-2 günlük yazışmadan ve ayarlamaları yaptıktan sonra ben alımı yaptım ve arkadaşların bana verdiği adrese ürün teslim edildi. Arkadaşlar da büyük bir özenle teslimatın kontrolünü yaptıktan ve bana bildirdikten hemen sonra kargoyu gönderdiler. Bugün itibarıyla kargoyu sapasağlam ve eksiksiz olarak teslim aldım.

Bütün bu süreçte ingilteredensatinal.com konusunda edindiğim izlenim ve tecrübeleri şu şekilde özetleyebilirim:

- Öncelikle çalışan herkes çok ilgili, siteden ya da forum üzerinden mesajlara tek tek ve dikkatle cevap veriyorlar.
- Hizmet bedelleri gerçekten uygun ve sağladıkları hizmet çok kaliteli.
- Benim ürünümün durumunu, gelişini, gidişini en az benim kadar ilgiyle takip ettiler. Ürün ellerine geçtikten sonra da benim istediğim kontrolleri dikkatlice yaptılar ve bana bilgi verdiler.
- Kargo ve teslimat konusunda birkaç seçenek sunuyorlar, gümrük ve kargo konusunda ellerinden gelen tüm yardımı gösterdiler.
- Hatta süreç içerisinde bizzat telefonla beni aradılar ve bazı konuları direk görüşerek netleştirdik.

Sonuç olarak ben kardoyu (ve 1-2 ufak parçayı) gayet hızlı ve sağlam bir şekilde teslim almış oldum. Bu konuda baştan sonra verdikleri destek, hizmet ve ilgileri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Daha önce forum yöneticilerinden de bu hizmeti alan olmuş. Bu konuda benim bilgi vermem uygun olmaz, eğer kendileri isterse burada tecrübelerini paylaşabilirler.

Ben kendi tecrübelerimi burada kısaca paylaştım. Aldığım hizmetten ve bu vesileyle arkadaşlarla tanışmış olmaktan büyük mutluluk duydum. İngiltere'den alışveriş yapmak isteyen kişilerin kesinlikle değerlendirmesi gereken bir hizmet diyorum.

Bu süreci anlatan bir konu da açacağım en kısa zamanda (kendileri reklam olarak algılanmasın ve forumda yanlış anlaşılmasın düşüncesiyle konu açmayacak kadar hassas ve mütevazı), soruları olan arkadaşlar bu şekilde orada cevapları bulabilirler. Ayrıca herkes fikirlerini iletirse belki bu hizmeti daha da verimli ve avantajlı hale getirebiliriz hep birlikte. :harika:

İyi akşamlar herkese. Günlerdir dört gözle beklediğim,merakla takip ettiğim kargom iki gün önce İstanbula ulaştı. Bu sabahta postacı kapıyı çaldı, koli beklerken kağıt bıraktı gitti. Kolim gümrük muayenesine girecekmiş. 20 gün içerisinde gelin alın demişler. Anlamadığım konu, ürünlerin fiyatlarının toplamı 74 euro. İçlerinde sıvı yada yasaklı bir madde yok. Koli 3 küsür kilo geliyormuş. Herşey sınırlar dahilinde. Peki niye böyle oldu ? Aklıma gelen şey; 3 tane zincir baklası, 2 tane de iç lastik sipariş etmiştim. Sayısı nedeniyle mi sorun çıktı. Forumda bazı arkadaşlar 10-20 adet aynı üründen almışlar ve sorun olmamış. Keyfi uygulamaya mı maruz kaldım ?

bike-componensten şunları aldım;
- pro marka kaset değiştirme alet seti
- kmc zincir
- proline antiplatt şerit
- shimano aynakol kapak sökücü
- shimano hollowtech anahtarı
- continental iç lastik X2
- kmc zincir baklası X3
- park tool pompa

@orneken Hocam faturada yazan ürünlerin ne olduğunu anlamamışlardır,yanınızda açıp bakacaklardır burada problem gözükmüyor.

Gelişmelerden haberdar edin bende yakında sipariş vereceğimde.

@Anonim Evet bana da öyle geliyor. Hep teslimat görmekten bıkıp biraz da insan görelim deyip bizi çağırıyor olabilirler :D

@hlksnrr Vize sınavımın yaklaşması ve verilen adresin bana epey uzak olmasından dolayı 10 gün sonra gitmeyi düşünüyorum. Sonuçlarını yazarım.

@orneken Hocam geç olsun güç olmasın siz yeterki yazın eğer sıkıntı çıkarıyorlarsa bilelim.Bende 1-2 aya sipariş vereceğim çok acelem yok haberdar ederseniz sevinirim,teşekkürler.

@orneken Yurtdışı alışverişlerinde paket üzerine gerçek fiyatı yazan / yazdıran neredeyse hiç yok. O nedenle gümrük memurları ağır olan her koliyi açıp incelemek istiyor. İçindeki ürün ile fiyat makul değerlerdeyse vergi ödemeden paketinizi alırsınız. Ancak memurlar belirtilen fiyatları beğenmezse o zaman 75 euro altına bile vergi isteyebilirler

@kadirhan Aslında koli ağır da değil. Pompadan dolayı büyük kutu seçmiş olabilirler. Eğer siz bunların değerini az yazdırtmışsınız derlerse de, ürünleri hepsiburada gibi kurumsal bir şirketten aldım derim. Rıza Zarrab ve saz arkadaşları dünyayı geçirdi gümrükten benim pompaya laf ederlerse yanlış şeyler ağzımdan çıkabilir orada.

@orneken Yerden göğe haklısınız. Siz gümrüğe giderken alışveriş yaptığınız kartın veya sitedeki alışveriş sayfasının çıktısını da götürün yanınızda. O zaman hiçbir şey diyemezler.
Ayrıca 400gr üzeri her paketi gümrüğe sevk ediyorlar diye biliyorum. Geçenlerde 4 tane elbise aldım eşime. Hepsi de ayrı satıcıdandı. 400 gr ı geçen 3 paketim de gümrüğe girdi ve ürün başına 60 kuruş vergi aldılar.

@hlksnrr @kadirhan Merhaba herkese. Kolimin gümrüğe takıldığını yazmıştım. Bugün sadece gidiş için 6-7 vesait değiştirerek ukime gittim. Barkodu verdim arttılar. Adam yanındakine "abi bunun hiçbirşeyi yok ya, ne damga vurmuşlar ne birşey" ben de 75 euro sınırına uyduğumu falan dedim onlar da "abi senlik birşey yok, burada hata yapmışlar, damga vurmamışlar" dedi küfür gibi. aldığım pompayı kafalarına çalmak istedim. Yani bir görevli işini tam yapmadığı için, 15 euro kargo parası verdiğim kargoyu İstanbulun bir ucundan diğer ucuna ben taşıdım. Koliyi attım. Pompa çantama sığmadı. Elimde taşıdım thor gibi. Gören bir daha baktı :Dmaxresdefault.jpg

@orneken Yorucu bir tecrübe oldu sizin için. Bence pompayı kılıç falan sanmış olabilirler. Arada böyle enteresan hikayeler oluyor. Hayırlı olsun çekiciniz.

• Beğen
Tepkiler: orneken
Geri