Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Altı yedi yıl kadar önceydi, bir kol saati beğenip almaya karar verdim. Ancak mağazadaki etiket ile internetteki fiyatlar arasında iki kata yakın fark vardı.

HB gibi bilinen sitelerdeki fiyatlarla yetinmedim, aynı şekilde araştırmalara başladım :) İsmini ilk kez duyduğum bir sitede daha bile ucuzdu aradığım saat. Hatırlamıyorum ama mağazada diyelim 500 Liralık ürün internette 300'e satılıyordu. Bu ismini yeni duyduğum site ise 250 fiyat koymuştu. Üstelik havale ile yapılan ödemeye büyük bir indirim yapıyor, 180 gibi bir rakama iniyordu. Gaza gelip siparişi girdim ve parayı havale ettim, dekontu vatandaşlara ilettim.

Ürün stoklarında vardı ve hemen göndermeleri gerekiyordu. Ancak günler birbirini kovalayıp bir gelişme olmayınca telefon açtım. Numaraları kimse cevaplamadı. Şüphelenip şikayet sitelerini araştırdım, onbinlerce şikayet mesajı vardı. Meğer vurguncu bir grup sanal ortamda milleti dolandırıyordu. İki hafta içinde site ve banka hesapları kapatıldı şikayetler üzerine. Ancak parayı kaptırdığımla kaldım. Site ziynet eşyası da satıyormuş, onbinlerce Lirasını kaptıranları görünce bu kadarla kurtardığıma şükretmedim değil.

Diyeceğim o ki, yeni bir site görünce dikkat etmeli. Önce site ile ilgili yorumları dikkatlice incelemeli. Ve nakit işlem mümkünse yapmamalı. Kartlı alışverişlerde dolandırıldım ödeme yapmayın diyebiliyorsunuz. Kartın da sanalını kullanmalı her zaman.

Scudo
Kardeşim birkaç arkadaşıyla birleşerek bir çok defa çeşitli outdoor malzemeleri aldılar sierra trading post dan. Ayakkabi, mont, pantolon vs. Kargo parasini düşürmek için. Guvenilir bir sitedir.

• Beğen
Tepkiler: Kadirhan ve Özcan
Site outdoor ağırlıklı görünüyor ama şöyle de bir seçeneği var ki offff:
(link)

yurtışıdan alışverişlerde gearbest çok popüler diye duydum ve biraz araştırdım (link)ı buldum ama gerçekten deneyen ve memnun kalan var mı merak ediyorum. tecrübeli arkadaşlar paylaşabilirler mi süreç nasıl işler gearbest sitesinde. teşekkürler

@pisiklett

Gearbest'i sık sık kullanıyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Dikkat etmen gereken nokta satıcı puanı yüksek dükkanlardan alışveriş yapman. Süreç de diğer alışveriş sitelerindeki gibi oluyor. Sana takip numarası veriyorlar, kargonun nerede olduğunu öğrenebiliyorsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@ogeday13 hocam affınıza sığınırak bir düzeltme yapmak istiyorum. Sanırım siz aliexpress le karıştırdınız. Gearbestte farklı satıcılar yok. Firma satışı var. @pisiklett Gearbest güvenilirdir. Ama olurda ürününüz gümrüğe takılırsa para iadesi için pazarlık yapmanız gerekir. Onun haricinde kupon kodlarını takip etmenizde fayda var. Ek olarak ürünü hemen almayın. Cep telefonundan da bakın. Mobile özel indirime girebiliyor bazı ürünler. Yada 2-3 gün bekleyip öyle alın. Zaman zaman indirimler oluyor.

@cpt.erhan

Düzeltme için teşekkürler, aliexpressle karıştırdım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: cpt.erhan
Arkadaşlar
Yakında Hollanda'ya gidecek olan bir yakınım var. Ordan bisiklet yedek parça aldırmak istiyorum. Ama fiyatları görmem gerek online alışveriş sitesi adresi bile varmı? Amsterdama gidecek.

kardeş online olarak bakacağın site bunlarda olmuyor galiba ama internette araştırmayla bulduğum 2 tane yer var work cycles ve flying dutch gerçi bu 2.servisi kötüymüş work cycles iyi yermiş site olarak bakacağın (link) buyur buraya bakabilirsin :) orda 10-15tane bisikletçi var ama gitmediğim için bilemiyorum bu siteler internette yorum yapıldığı için bulabildim gidip bakmak gerekir :)

Merhabalar,

(link)
Bu siteden alışveriş yapan oldu mu acaba?
Güvenilirliği ne düzeyde bilen var mı?

Teşekkürler.

@Asilzade
Ben iki adet dış lastik aldım gayet memmun kaldım. Hemen kargolandı.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@SANSA007
Mebla dır o mevlanın anlamı çoook başka

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hella
Arkadaşlar yurt dışından yaklaşık olarak 230 euroluk bir jant seti almayı düşünüyorum. Gümrüğe ne kadar vergi öderim. Yakınlarda yurt dışından alış veriş yapanlar bilgilendirirse sevinirim

@ahmetmbul jantlar avrupa birligi ulkesinden geliyorsa %18, avrupa birligi disindan geliyorsa %20 gumruk vergisi odersin (odemeyi kapida postaciya veya mahallendeki ptt subesine yaparsin). eger takip kodun varsa, jantlar gumruge girip ciktiktan sonra gonderitakip.ptt.gov.tr adresinden nekadar gumruk vergisi hesaplandigini tam gorebilirsin.

@3rsin Çok teşekkür ederim. Kapıda ödenebildiğini bilmiyordum.

@ahmetmbul sizin mahallenin postacisina bagli, kapina kadar getirirse kapida odersin bazen mahallendeki ptt subesine birakiyorlar ozaman subeye gidip odersin. (mutlaka siparis verirken adresin ile birlikte telefonunu da yaz)

@3rsin Anladım hocam ptt şubesine gitmek te zor olmaz. Ben bulunduğumuz ildeki gümrük müdürlüğüne gidip ödeme yapıp teslim alıyoruz sanıyordum.

(link) bu siteden alışveriş yapan arkadaşlar var mı? varsa problem yaşayan oldu mu?

Merlin'de bisiklet artık Türkiye'ye kargolanmıyor :( (Artık ne sorun yaşadılarsa Türkiye ile adamlar pes etmiş, bunda emeği geçen herkese ... teşekkür mü ASLA)

Geri