Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı online alışverişlerde son durum

Yeni düzenlemede birkaç sıkıntı çıkaracak durumlar yapmışlar 75 euro üstü için ama sadece

Scudo
Cevaplar için teşekkürler. Benim sipariş 75 euro nun altında tuttuğu için TC No eklemedim. Bike-discount un email ile attığı faturaya baktığımda ürünlerin altına "tariff" numaralarını da eklemişler, daha önce yapıyorlar mıydı bilmiyorum, hiç bike-discount dan alışverişim olmamıştı, bike-components faturalarında yoktu tariff kodları, belki bu yeni mevzuattan sonra da yapmış olabilirler.

tariff.jpg

Yeni Gümrük mevzuatındaki değişiklikleri bizler kadar yurtdışı alışveriş siteleri de takip ediyor. Değişikliğin ilk yapıldığı zamanlarda yurtdışından iletişime geçtiğim bir kaç site zaten yeni mevzuatı incelediklerini belirtmişti bana. Bizler kadar onlar da sorun yaşayacak sonuçta bunun farkındalar ve sorun yaşamamak adına yasada belirtilen yeni detaylar büyük siteler tarafından uygulanır oldu bile. Yani bizden önce onlar sorun yaşanmaması adına gerekli tedbirleri alıyorlar, bize kalan tek şey ise T.C kimlik numarasını bir köşeye iliştirmek, hepsi bu.

(link)
Bu siteden daha önce alışveriş yapan oldumu? Ürünler pahalı gözüküyor , orjinal olma olasılığı varmı? Çeşit çok olduğu için dikkatimi çekti bu site

@Adrenalin26 Fatih abi forma için deymez diyorum. Yaptırmanız daha mantıklı olur daha da uygun olur. ←Bu yorumuma katılacak kişiler muhtemelen olmayacak. Kişisel yorum ne de olsa...

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@JusTiMe
Çinden 2 çift forma takımı aldım, performanslarını görücez bakalım, memnun kalmazssam orjinal ürünlere yönelicem illa.

Türkiyedeki dayima Kullanilmis Cep Telefonu gönderdim, yasakmis geri yolluycaklar..:bsmagryr::bsmagryr::bsmagryr:
Ayrica Elektrikli Sigara,Makyaj ve Eroin yasakmis.

Buralarda problem degil Cep telefonu istedigim kadar alabiliyorum, vergi bile gelmiyor bazen.
Türkiyede demekki para çok onun için kontrol gerek kim ne aliyor diye..:islik:

Zincir yağları sorunsuz biçimde gümrükten geçiyor mu yoksa o da spreyler ve jeller gibi geçiş izni olmayan ürün kategorisinde mi biliyor musunuz?

Arkadaslar garmin 830 bundle aldim yurtdisindan. Daha dogrusu alamadim. Sınır 150 euro imiş. Urun geldi su an gumrukte fakat teslim alinmasi icin beyanname acilmasi gerekiyor. Sirket 1400 tl ye yakin istiyor onunla bitmiyor 4100 tl vergi 1300 tl isletme 12000 tl tse yaklasik 20.000 tl gumrukten cekme masrafi cikiyor. Alacaginiz urun 150 euroyu geciyorsa sakin bulasmayin. Devletimiz Bize hic bir seyi layik gormuyor malesef. Turk vatandasiysan her turlu zorlugu cikarmak icin elinden geleni ardina koymuyor. Bu arada kargo bedeli 820 tl yurtfisina para transferi 700 tl. Birde geri gidecek kargo masrafi 820 tl bide para iade masrafi keserlerse bos yere 3500 tl vermis olacagim

Arkadaslar garmin 830 bundle aldim yurtdisindan. Daha dogrusu alamadim. Sınır 150 euro imiş. Urun geldi su an gumrukte fakat teslim alinmasi icin beyanname acilmasi gerekiyor. Sirket 1400 tl ye yakin istiyor onunla bitmiyor 4100 tl vergi 1300 tl isletme 12000 tl tse yaklasik 20.000 tl gumrukten cekme masrafi cikiyor. Alacaginiz urun 150 euroyu geciyorsa sakin bulasmayin. Devletimiz Bize hic bir seyi layik gormuyor malesef. Turk vatandasiysan her turlu zorlugu cikarmak icin elinden geleni ardina koymuyor. Bu arada kargo bedeli 820 tl yurtfisina para transferi 700 tl. Birde geri gidecek kargo masrafi 820 tl bide para iade masrafi keserlerse bos yere 3500 tl vermis olacagim

Gümrük kanunu 2022
Yurtdışı alışveriş
Aliexpress alışveriş

150€ sınırı geldiğinden beri bu başlıklarda sık sık ele alınıyor. "Keşke" demek çok anlamlı değil ama önceden foruma bakmış olmak bu sorunu baştan önlerdi.
Çoğu firma gümrükte reddedilen ürünü geri dönüş ücreti olmadan iade alıyor. Siz nereden almıştınız?

Forum yöneticileri,bu yurtdışı alışverişlerı ile ilgili konuları tek bir konuda birleştirilip,konunun başlığını da ''yurtdışı alışverişlerde 150euro sınırı vardır'' olarak değiştirmeli.:acpsnr:

Gümrük kanunu 2022
Yurtdışı alışveriş
Aliexpress alışveriş

150€ sınırı geldiğinden beri bu başlıklarda sık sık ele alınıyor. "Keşke" demek çok anlamlı değil ama önceden foruma bakmış olmak bu sorunu baştan önlerdi.
Çoğu firma gümrükte reddedilen ürünü geri dönüş ücreti olmadan iade alıyor. Siz nereden almıştınız?
Ben almanya computeruniverse den aldim. İadeyi masraflari size ait olacak sekilde falanca kod ile gonderiniz tarzinda bi mail atmislar. Basima gelene kadar cok arastirmama ragmen (ki surekli yurtdisindan alisveris yaparim) 150 euro konusuna hic denk gelmedim. Aldigim urunlerin dusuk rakamli olmasi beni yaniltmis anlasilan.

• Üzgün
Tepkiler: ufuq81
Hocam biz buradabangır bangır bağırdık.150 euro üzeri sıkıntı çıkıyor diye.Duymamışsınız ,sizin için üzüldüm.Allah yardım etsin.

Ben almanya computeruniverse den aldim. İadeyi masraflari size ait olacak sekilde falanca kod ile gonderiniz tarzinda bi mail atmislar. Basima gelene kadar cok arastirmama ragmen (ki surekli yurtdisindan alisveris yaparim) 150 euro konusuna hic denk gelmedim. Aldigim urunlerin dusuk rakamli olmasi beni yaniltmis anlasilan.
Sürekli alışveriş yapıp bilmediğinizi de var sayarak alışverişlerinizde aylık kota 5 paket.
aynı üründen tek seferde max iki adet geçer diye eklemek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Seri Ser-Seri
(link) bu siteyi bilen var mı ? Çünkü fiyatlar çok düşük düşündürücü !

geçmiş olsun. Satın almadan önce sorsaydınız keşke.

(link) bu siteyi bilen var mı ? Çünkü fiyatlar çok düşük düşündürücü !

Ben de benzer şekilde fiyatı %50 daha ucuz Chris King yedek parçaları satan bir site bulmuştum. İnanılamayacak kadar güzel fiyatlardı. Sonra Bisikletsepeti'nden Serkan'a danıştım. "Abi inanma!" dedi. Instagram'daki Chris Kİng sayfasındaki uyarıları gösterdi. Ben de ucundan dönmüşüm. :)

Aman dikkat. Kontrol etmekte fayda var.

Selamlar

five

Bu siteye bakanlık üzerinden baktım bir sorun yok görünüyor ama gene de bu site sahtekar.350 euroluk gidonu 99 dolara nasıl oluyor da veriyor ? O yüzden uzak
durmak lazım.

Geri