Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Merhabalar, bir arkadaşım bir sonraki Türkiye ziyaretimde kendisine jant seti getirip getiremeyeceğimi sordu. Kutunun büyüklüğü vs sebebiyle gizleyerek çantada getirmek mümkün değil haliyle. Gümrük memurlarının, "ne o elindeki öyle, gel kontrol edelim" diyip gümrük vergisi çıkarma ihtimali var mı? Son zamanlarda buna benzer büyük bir parça getirmiş ya da getirtmiş olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim.

Scudo
Merhabalar, bir arkadaşım bir sonraki Türkiye ziyaretimde kendisine jant seti getirip getiremeyeceğimi sordu. Kutunun büyüklüğü vs sebebiyle gizleyerek çantada getirmek mümkün değil haliyle. Gümrük memurlarının, "ne o elindeki öyle, gel kontrol edelim" diyip gümrük vergisi çıkarma ihtimali var mı? Son zamanlarda buna benzer büyük bir parça getirmiş ya da getirtmiş olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim.
Kadro ve grupset için de sipariş alabilirseniz, komple bisikleti çantası içerisinde getirip burada paylaştırabilirsiniz.

• Hahaha
Tepkiler: Murat B.
@TrEddieMercury Benim merak ettiğim birşey var aslında siz Almanya dan alacaksınız bunu zaten ekstra vergi diye birşey yok ki yanlış mı düşünüyorum. Siz alırken oradan vergiyi ödediniz eğer Türk vatandaşıysanız buradan vergi iadesi alırsınız. Üzerine vergi gelmez diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@TrEddieMercury Benim merak ettiğim birşey var aslında siz Almanya dan alacaksınız bunu zaten ekstra vergi diye birşey yok ki yanlış mı düşünüyorum. Siz alırken oradan vergiyi ödediniz eğer Türk vatandaşıysanız buradan vergi iadesi alırsınız. Üzerine vergi gelmez diye düşünüyorum.
Üstad o nasıl oluyor. Türkiye gümrüğü siz buna Almanyada vegi ödediniz alın size %18 biz verelim mi diyecek. Bana biraz fantezik geldi 😁 ya da anlayamadım olayı 😬

@Muhammet Ağrı Burada uzun uzun yazmıştım ama sizi kırmamak için bir daha yazayım. Benim aldığım bisikletin Almanya liste fiyatı 1300 € du (Bu Almanya vergisi dahil fiyatı bizim buralardaki KDV dahil fiyat gibi) Gerekli evrakları doldurduktan sonra 1300 € yu ödedik gümrükten geçerken bu evrakları imzalattık. Türkiye ye dönünce bu arkadaşlara evrakları geriye gönderdik posta yoluyla. Yaklaşık 2 hafta sonra hesabımıza 208 € geriye yattı. Bisiklet bize 1092 € ya gelmiş oldu.

Kadro ve grupset için de sipariş alabilirseniz, komple bisikleti çantası içerisinde getirip burada paylaştırabilirsiniz.

Ne yazık ki öyle bir şansım yok. Jant seti bile gereğinden büyük taşımak için ama arkadaşımı kırmak istemiyorum orada fiyatlar her gün yükselirken.

Türk vatandaşı olmamla alakası var mı emin değilim de, oturumum Almanya'da olduğu için vergi iadesinden faydalanamıyorum sanırım. Bildiğim kadarıyla vergi iadesi, Türkiye'den değil, yurt dışında alışveriş yaptığınız ülkeden alınan bir durum. Bu durumda aslında ben, Türkiye'de kullanılacak bir ürünü yurt dışında vergi ödeyip, Türkiye'ye vergi vermeyerek sokmuş oluyorum. Bu da gümrüğe takılmama sebep olur mu onu merak ediyorum.

@TrEddieMercury Yolcu yanında ticaretini yapmayacağınıza emin oldukları sayıda ürün getirebiliyorsunuz diye biliyorum. En kötü ihtimal bisiklet resimleri olsun telefonunuzda burada bisiklete takmaya getirdim dersiniz.

@TrEddieMercury Yolcu yanında ticaretini yapmayacağınıza emin oldukları sayıda ürün getirebiliyorsunuz diye biliyorum. En kötü ihtimal bisiklet resimleri olsun telefonunuzda burada bisikleti takmaya getirdim dersiniz.

Anladım. Benim de tahminim bu yönde zaten. Ancak son dönemde yurt dışından gelen insanların valizleri telefon, laptop gibi şeyler var mı diye aranıyor diye duydum hep. Tek bir jant setinin ticaretini yapmayacağıma dair ikna olurlar diye düşünüyorum. Teşekkürler cevabınız için.

Anladım. Benim de tahminim bu yönde zaten. Ancak son dönemde yurt dışından gelen insanların valizleri telefon, laptop gibi şeyler var mı diye aranıyor diye duydum hep. Tek bir jant setinin ticaretini yapmayacağıma dair ikna olurlar diye düşünüyorum. Teşekkürler cevabınız için.
Merhaba Arda,

ben devamli türkiyeye paket götürüyorum ve bisiklet olmadigi süre hic bir para ücreti vermyiorsun. Büyük paketler Speergut olarak geciyor ve sorarlarsa icinde bisiklet janti var dersen hic bir sorunla karsilasmasin, arama da yapsalar dogruyu söylemis olursun. Kimseyide bir jant seti icin ticaret yapmayacagina dahil ikna etmen gerek yok ve sormuyorlar. Sadece jant paketin agirligini yük hakkindan düsüyorlar. Bisiklet olmus olsa icinde THY 30€ Bisiklet kargo parasi aliyor.
Türk vatandasi olman birsey ifade etmiyor yani almanyada yasiyorsan vergi iadesi falan yok. Vergi iadesi icin türkiyede yasayip almanyaya tursit olarak gelmis olman gerekyior.

Arkadasina iyilik yapmak istiyorsan hic teredüt etmeden paketini yaninda görtür, kimse bir sey demiyor.

Merhaba Arda,

ben devamli türkiyeye paket götürüyorum ve bisiklet olmadigi süre hic bir para ücreti vermyiorsun. Büyük paketler Speergut olarak geciyor ve sorarlarsa icinde bisiklet janti var dersen hic bir sorunla karsilasmasin, arama da yapsalar dogruyu söylemis olursun. Kimseyide bir jant seti icin ticaret yapmayacagina dahil ikna etmen gerek yok ve sormuyorlar. Sadece jant paketin agirligini yük hakkindan düsüyorlar. Bisiklet olmus olsa icinde THY 30€ Bisiklet kargo parasi aliyor.
Türk vatandasi olman birsey ifade etmiyor yani almanyada yasiyorsan vergi iadesi falan yok. Vergi iadesi icin türkiyede yasayip almanyaya tursit olarak gelmis olman gerekyior.

Arkadasina iyilik yapmak istiyorsan hic teredüt etmeden paketini yaninda görtür, kimse bir sey demiyor.

Çok teşekkür ederim @Murat Cömez bey. Bagaj hakkı ve vergi iadesi hakkında kafamda soru yoktu ancak prosedürün nasıl işlediğini de öğrenmiş oldum sayenizde, içim rahatladı.

Merhabalar şuan almanya dan türkiye ye bisiklet getirticem kargo ile. faturası yok bisikletin 2 el aldım gümrük de bir problem yaşarmıyım.
nasıl bir yol izlemeliyim dikkat etmem gereken olaylar nedir bilginiz varmı?

• Beğen
Tepkiler: DayKnight
Merhabalar şuan almanya dan türkiye ye bisiklet getirticem kargo ile. faturası yok bisikletin 2 el aldım gümrük de bir problem yaşarmıyım.
nasıl bir yol izlemeliyim dikkat etmem gereken olaylar nedir bilginiz varmı?
merhaba, bende akrabam gelirken yanında getirtmeye çalışacağım. yaşadığınız güncel problemleri ve nasıl çözdüğünüzü burda bizlerle paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz. umarım sorunsuz şekilde girişini yapabilirsiniz. güncel kur'dan dolayı zor olsa da hâlâ daha uyguna geliyor yurt dışı 😁

yurtdışından almanyadan 2 el bisiklet aldım. istanbula kargo yaptırmayı düşünüyorum. faturasız ürün olduğu için problem gibi gözüküyor. bu tip tecrübesi olan var mı?
tek seçeneğim kargo. gümrük korkusu sardı dört bir yanımı :D

@KOMA

Değerinin yüzde 18'ini vergi olarak ödeyerek ülkeye sokabilirsiniz. Yaptığınız ödemenin dekontunu/belgesini göstermeniz gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@KOMA

Değerinin yüzde 18'ini vergi olarak ödeyerek ülkeye sokabilirsiniz. Yaptığınız ödemenin dekontunu/belgesini göstermeniz gerekebilir.
Tam bilgim yok o yüzden yanlış bilgilendirmek istemem, bildiğim kadarıyla ikinci el ürünler için dediğiniz sorun olabilir.
Direk kargo sorun olur mu bende merak ettim ama ikinci el bir ürünü kdv ödeyerek alamıyorsunuz bildiğim kadarıyla.

@Veto8 dostum 1000 euro aldım. fakat oradan kuzen kargoya verirken muhtemelen bir bedel belirtmesini isteyecekler bende onu 300 euro gösteririm diye düşündüm. hediyedir gibisinden koli içine yazı yazıcağız. tam bir kumara dönecek gibi bu olay. birde yılbaşı önü ne kadar etkili olursa bu taktik artık . iş belgeye dönerse problem olabilir.

yurtdışından almanyadan 2 el bisiklet aldım. istanbula kargo yaptırmayı düşünüyorum. faturasız ürün olduğu için problem gibi gözüküyor. bu tip tecrübesi olan var mı?
tek seçeneğim kargo. gümrük korkusu sardı dört bir yanımı :D
hediye olması bir şey değiştirmez. arkadaşımla İsviçre' den ikinci el olarak kargo farklı zamanlarda birer bisiklet aldık. Gönderen kişi kargonun üstüne bir değer yazdıyor ve o değere göre vergisini ödüyorsunuz. 200 euro falan yazdırsanız yeter. Teoride 50 euro yazsa bile sorun olmaması lazım aslında.

Yurt dışına servis için süspansiyonu gönderip süspansiyon ülkeye tekrar girerken vergi verenler dahi var...

• Beğen
@Mustafa Zeybek değer yazıyor derken kalemle felan mı ? Anlayamadım orayı

@Veto8 dostum 1000 euro aldım. fakat oradan kuzen kargoya verirken muhtemelen bir bedel belirtmesini isteyecekler bende onu 300 euro gösteririm diye düşündüm. hediyedir gibisinden koli içine yazı yazıcağız. tam bir kumara dönecek gibi bu olay. birde yılbaşı önü ne kadar etkili olursa bu taktik artık . iş belgeye dönerse problem olabilir.
Ben yurtdışındayım, hiç bisiklet yollamadım ancak sürekli aileme koli yolluyorum.. Burdan yollarken içeriği ve içeriğinin değerini belirtmek zorundasın. Misal içerik 500 euro ise ben 100 euro yazıyorum, ailem koliyi alırken 100 euro üzerinden vergi ödüyor..
@Mustafa Zeybek değer yazıyor derken kalemle felan mı ? Anlayamadım orayı
Custom invoice ingilizce ismi. Bildiğin fatura her ülkede aynımıdır bilemem ama hem kalem ile kendin , hemde online olarak doldurulabiliyor. Online doldurunca çıktı alıp paketin üzerine yapıştırıyorsun.

• Beğen
Geri