Scudo Sports

Zincir hakkında sorular ve cevaplar

Zincir demişken araya dalayım. Ultegra grup setin zinciri, baklaların ortası delikli olan zincirim uzamış. Shimano zincirlerin fiyatı uçup gitmiş. N11'den 462 TL'ye SRAM PC 1110 buldum yedekli olsun diye 2 tane aldım. Şimdi 600 TL civarında fiyatları

Eski zincir biraz gürültülü ve tıkırtılı çalışıyordu, yeni zincir farkından da muhtemelen sessiz sedasız, yedekleyin, zincir sarf malzemesi ;)

Scudo
Zincir demişken araya dalayım. Ultegra grup setin zinciri, baklaların ortası delikli olan zincirim uzamış. Shimano zincirlerin fiyatı uçup gitmiş. N11'den 462 TL'ye SRAM PC 1110 buldum yedekli olsun diye 2 tane aldım. Şimdi 600 TL civarında fiyatları

Eski zincir biraz gürültülü ve tıkırtılı çalışıyordu, yeni zincir farkından da muhtemelen sessiz sedasız, yedekleyin, zincir sarf malzemesi ;)
İrfan hocam, aynı firma hb sitesinde bu zincirin yanında bir de SRAM PC1110 Naturel adıyla bir ürün daha satıyor 499 Liraya. Bilginiz var mı, naturel olanında acaba ne farklı? O da kutulu satılıyormuş.

e bisiklet için 10 lu sitemdeki zincir ömrünü tamamladığında daha sağlam kalın bir zincir olması için 8 li sisteme geçmek istiyorum.
Merak ettiklerim;
Düşük fiyatlı sağlam zincir ne önerirsiniz. E bisiklet için 130 baklalı zincir lazım. 8s lerde 116 bakla var. Yani iki zincir alıp birleştirmem gerekiyor. 2 ayrı yerde Missing link kullandığımızda sağlam olur mu?
10 lu sistem kullanılıyorsa, 8 vites uyumlu zincirin kalınlığı sebebiyle uyum sorunu yaşatması kuvvetle muhtemeldir.

e bisiklet için 10 lu sitemdeki zincir ömrünü tamamladığında daha sağlam kalın bir zincir olması için 8 li sisteme geçmek istiyorum.
Merak ettiklerim;
Düşük fiyatlı sağlam zincir ne önerirsiniz. E bisiklet için 130 baklalı zincir lazım. 8s lerde 116 bakla var. Yani iki zincir alıp birleştirmem gerekiyor. 2 ayrı yerde Missing link kullandığımızda sağlam olur mu?
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın!
649,03TL 50%OFF | Orijinal 2022 KMC e-bisiklet E8 E9 E10 E10 E12 zincir 8 9 10 11 12 Speeds130/136 bağlantılar Anti-pas elektrikli spor bisiklet eBike zincirleri
(link)
Dostum bu 8li zincirde 136 bakla varmış bilgin olsun.

• Beğen
Tepkiler: Fark11
10 lu sistem kullanılıyorsa, 8 vites uyumlu zincirin kalınlığı sebebiyle uyum sorunu yaşatması kuvvetle muhtemeldir.
Ruble değişecek. motorun dişlileri zaten 8 li siteme uygun. Geriye vites sitemi kalıyor ( deore XT arka aktarıcı ve deore kol) onlar 8 li siteme ayarlanırmı bilmiyorum.
Kullanman gereken zincir :
(link)
Cevap için teşekkür ediyorum. Yabancı forumlarda E serisi shimano ve KMC önerenler olduğu gibi. Yarı ömürlü olsun daha ucuz zincir al diyenler olmuş. İlandaki zincir 122 bakla bana en az 7-8 bakla daha lazım. İki adet bu zincirdense 300-400 liraya e serisi olmayan KMC X8 den iki tane almak daha mantıklı geliyor.
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın!
649,03TL 50%OFF | Orijinal 2022 KMC e-bisiklet E8 E9 E10 E10 E12 zincir 8 9 10 11 12 Speeds130/136 bağlantılar Anti-pas elektrikli spor bisiklet eBike zincirleri
(link)
Dostum bu 8li zincirde 136 bakla varmış bilgin olsun.
Aradığım böyle bir şey.

İrfan hocam, aynı firma hb sitesinde bu zincirin yanında bir de SRAM PC1110 Naturel adıyla bir ürün daha satıyor 499 Liraya. Bilginiz var mı, naturel olanında acaba ne farklı? O da kutulu satılıyormuş.

Merhaba, naturel ibaresinden bir şey anlamadım açıkçası :) Ürün kodu aynı, alın derim.

Merhaba, naturel ibaresinden bir şey anlamadım açıkçası :) Ürün kodu aynı, alın derim.
Satıcıya sordum, ikisi arasındaki fark nedir, diye. Satıcı yanıt vermiyor şeklinde bir bilgilendirme yaptı site. Merak edip satıcı kimmiş diye baktım.
Akdeniz bisiklet eşittir Duran bisiklet cevabına ulaştım. Şimdilik beklemede kalacağım. Zira diğer model satıştan kalktı. 🤔

Güncelleme: Siteden mesaj geldi. Talep ederseniz satıcıya telefonla ulaşıp sorunuzu biz sorabiliriz, demişler. Söyledikleri gibi talep oluşturdum. Bu sabah bir hanım kızımız aradı, sizin için satıcıya ulaşıp sorunuzu bizzat sordum, dedi. Satıcı "ben sadece naturel satıyorum, başka ürünüm yok" diyerek telefonu kapattı, diye anlattı :ssrtcbya: Emre Duran'dan şaşırtmayan bir cevap.
Kendisiyle ilgili başlığa da yazayım da insanların haberi olsun. Kartal bisiklet nasıl ki üç dört farklı satıcı ismiyle sanal pazarlarda yer alıyor, başkaları da bu yolu izliyor.

Son düzenleme:

merhaba arkadaşlar,

ben şehir bisikletimi 10.000 km civarı kullandım. Vites geçtikten sonra rubleden katır kutur zincirin dişliye oturma sesi geliyordu. Youtube da izlediğim kadarıyla baklalar arası 25.40 mm olmalı ve 25.50 mm geçmemeli bilgisi aldım. Benim 25.6 mm civarı idi ve zinciri söktüğümde pimlerde derin aşınma vardı.:)

Aşağıdaki zinciri sökme takma aparatım ile değiştirdim. Eski zincir uzunluğu ile aynı yaptım. Vites geçişleri düzeldi ve bahsettiğim katırtı sesi de kayboldu.

sizlere sorum: ben paketten çıkan quicklink parçasını takamadım. Onun yerine zincirin artan kısmından quicklink yerine pimleri tam çıkarmadan bir baklayı söktüm ve quicklink yerine taktım. Pimler de diğer baklalar gibi çıkıntı olmayacak şekilde tam oturdu.
Sizce ekstra preslemek gerekir mi? Buradan zincir çalışırken zamanla çıkar mı? 5 km test sürüşünde sorun yok .:)

ed316A9C92-4D77-4830-A246-46A9770EA92E.jpeg

Bu da quicklink ve sökülmemiş eşdeğeri bakla:

Dosyalar

• 06948637-46A4-4197-B3A4-46B4DF230758.jpeg
    06948637-46A4-4197-B3A4-46B4DF230758.jpeg
    72 KB · Okunma: 18
Son düzenleme:
Ne yapın edin şu tip zincir sökme aleti almayin aldırtmayın. Dişler gidiyor 2. Sökmeden sonra. Bu işe Kallavi bir alet lazım. Bisiklet aletleri içinde en hassas ve sağlam olması gerekenbir üründür zincir sökücü.
17243402902044022765095859749554.jpg17243403352148186058160856756321.jpg
Önerebileceğiniz Park tool mu Shimano mu Unior mu kalite olarak?

Ne yapın edin şu tip zincir sökme aleti almayin aldırtmayın. Dişler gidiyor 2. Sökmeden sonra. Bu işe Kallavi bir alet lazım. Bisiklet aletleri içinde en hassas ve sağlam olması gerekenbir üründür zincir sökücü.
320744 dosyayı görüntüle320745 dosyayı görüntüle

Bende Unior var, memnunum.

Krom kaplı (ya da nikelajlı, her neyse) hiçbir aleti almıyorum.

Bende Unior var. Bir tanesi kırıldı. Firma yenisi ile değiştirdi. Tavsiye eder miyim? Ederim. Shimano'nun Pro'sunda da Kaset tutucu kırdım. Shimano da onu değiştirdi. Park tool bir tane tork anahtarım var. Ona daha bir şey olmadı o yüzden garanti konusu nasıldır bilmiyorum. Ama genel olarak markalar ürünlerin arkasında durduğu için sıkıntı olmuyor. Unior'daki garanti ömür boyu bu arada.

"Unior garantisi
Biz kalitemizden çok eminin ve size Ömür Boyu Garanti teklif ediyoruz. Aletleriniz işçilik ve malzeme hataları ile arızalandığında biz tamir edecek veya ücretsiz değiştireceğiz.

Kapsamı nedir
UNIOR aletleri malzeme ve işçilik kusurlarına karşı garantilidir.

Kapsama alanı ne kadar sürer
Bu garanti, satış tarihinden itibaren bir yıl süre ile geçerlidir. Pnömatik ve ölçüm aletleri hariç UNIOR aletleri ömrü boyunca sürer. Ürün işçilik ya da malzeme hatası dışındaki nedenlerle kullanılamaz hale gelmesi garanti kapsamı dışındadır."

Ben bu çin malıyla belki 100 kere zincir pimi kaydırmışımdır. Sen bişeyi yanlış yaptın bence.

• Beğen
Tepkiler: fatihselvi
Ben bu çin malıyla belki 100 kere zincir pimi kaydırmışımdır. Sen bişeyi yanlış yaptın bence.
Bilmiyorum ama özellikle aletin pimini zincirin pimine tam ortalayarak sıkmaya başladım. 2 defa test etmek için yapınca başarılı oldu. Pimi çıkardı. 3. Defa denemeye kalkınca elimde kaldı. Spartiat' ın dediği gibi krom kaplı ürünler almamalı. Metal kalitesi dandik oluyorlar.

Dandik bi sökme aleti o. Bende kullanıyorum kırılmadı ama çabuk kırıldığını bildiğim için baya dikkat ediyorum sokerken

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Şu Renkli zincirler albenili duruyor. Boyası kalkar mı kısa bir kullanımda? Tecrübe eden var mı?
IMG-20240824-WA0005.jpg

Şu Renkli zincirler albenili duruyor. Boyası kalkar mı kısa bir kullanımda? Tecrübe eden var mı?
320815 dosyayı görüntüle

"Derailleur Chain" yani "attırıcı/aktarıcı zinciri" demişler ama vites sayısı belirtmemişler. YBN markasının bildiğimiz kalitesinin çok altında bir ambalaj kalitesi bu. Ayrıca ya eksik ya yanlış bilgi içeriyor. Başka ürünlere bakılabilir, çok güzel renkli zincirler var ama bu ürün gerek ambalaj gerek boya kalitesinden dolayı buram buram sahte kokuyor.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
7-8 vites uyumlu Renkli önerebileceğiniz var mi?
"Derailleur Chain" yani "attırıcı/aktarıcı zinciri" demişler ama vites sayısı belirtmemişler. YBN markasının bildiğimiz kalitesinin çok altında bir ambalaj kalitesi bu. Ayrıca ya eksik ya yanlış bilgi içeriyor. Başka ürünlere bakılabilir, çok güzel renkli zincirler var ama bu ürün gerek ambalaj gerek boya kalitesinden dolayı buram buram sahte kokuyor.
Valla hocam, bana boyası hiç güven vermedi, umarım olmaz ama dökülmeye kalkmaya başlayacaktır gibi bir havası var.
Denemek için istedim. Başka Renkli bulamadım özellikle kırmızı istiyorum.

7-8 vites uyumlu Renkli önerebileceğiniz var mi?

Denemek için istedim. Başka Renkli bulamadım özellikle kırmızı istiyorum.

7-8 vites uyumlu kırmızı olarak bildiğim yok. Bildiklerim hep 1, 11, 12 hız için. Tek hızlı çok çeşit var, 11-12 hız için olanlar da böyle:
1724494249427.png1724494348834.png
(link)

Aslında boyanın uygulanabileceği yerler belli olduğundan bu şekilde boyanmış olanlar daha mantıklı. Tek hızlıda dış yüzey tamamen boyanabiliyor, çünkü attırıcı yüzeylerine sürtmüyor, ondan onlar tamamen kırmızı görünebiliyor.

7-8 renk olarak altın ya da şu "colorful" dedikleri sudaki yağ gibi görünen renkli olanlar var: (link)
1724494521652.png

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
7-8 vites uyumlu kırmızı olarak bildiğim yok. Bildiklerim hep 1, 11, 12 hız için. Tek hızlı çok çeşit var, 11-12 hız için olanlar da böyle:
320822 dosyayı görüntüle320823 dosyayı görüntüle
(link)

Aslında boyanın uygulanabileceği yerler belli olduğundan bu şekilde boyanmış olanlar daha mantıklı. Tek hızlıda dış yüzey tamamen boyanabiliyor, çünkü attırıcı yüzeylerine sürtmüyor, ondan onlar tamamen kırmızı görünebiliyor.

7-8 renk olarak altın ya da şu "colorful" dedikleri sudaki yağ gibi görünen renkli olanlar var: (link)
320824 dosyayı görüntüle
Tek renk olsa zincirde çok ştarz duruyor. Şu görsele bakınca bitiyorum. Ateş ediyor resmen. Screenshot_20240824_141654_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Geri