Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir hakkında sorular ve cevaplar

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Scudo
5 aylık değil, 5 yıllık demiş, 2017'den beri kullanıyormuş.
Evet haklısınız ben yanlış okumuşum, özürdilerim. Ama yinede bisikletçiye göstermesi en doğrusu bence.

Kmc x10 zincir aldım ama zinciri uzun kesmiştim missinglink ile söktüm gerekli uzunluğa aldım ancak geri taktığımda missinglink çok kolay elle çıkıyor.Benim bildiğim kmc pimleri çok kullanımlık aynı missinglink kullansam yolda kopar mı bir fikri olan varmı?

Kmc x10 zincir aldım ama zinciri uzun kesmiştim missinglink ile söktüm gerekli uzunluğa aldım ancak geri taktığımda missinglink çok kolay elle çıkıyor.Benim bildiğim kmc pimleri çok kullanımlık aynı missinglink kullansam yolda kopar mı bir fikri olan varmı?
İlk kullanmaya başladığımda bende de aynı şüpheyi uyandırmıştı. Boş olan bacakların açısı düz ise bir sıkıntı olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
İlk kullanmaya başladığımda bende de aynı şüpheyi uyandırmıştı. Boş olan bacakların açısı düz ise bir sıkıntı olmuyor.
Aynen sanırım kmc el ile açılıp kapanacak şekilde tasarlanmış bağlantıyı zinciri ilk taktığımda da herhangi bir baskı uygulamadan kilitlenmişti sitesine baktığımda da aynısını söylüyor ama yinede yolda kalmamak için yedek missing link taşımaktan zarar gelmez.

• Beğen
Tepkiler: emre özbay
Aynen sanırım kmc el ile açılıp kapanacak şekilde tasarlanmış bağlantıyı zinciri ilk taktığımda da herhangi bir baskı uygulamadan kilitlenmişti sitesine baktığımda da aynısını söylüyor ama yinede yolda kalmamak için yedek missing link taşımaktan zarar gelmez.
Ben de yanımda açılmamış bir link taşıyorum her ihtimale karşı :)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Herkese merhaba. Zincirlerimdeki pası çıkartmam gerekiyor zinciri söküp bir kapta wd40 ile temizlesem zincire zarar verir mi? Zarar verirse eğer, paslanmayla alakalı nasıl bir çözüm uygulayabilirim?

Herkese merhaba. Zincirlerimdeki pası çıkartmam gerekiyor zinciri söküp bir kapta wd40 ile temizlesem zincire zarar verir mi? Zarar verirse eğer, paslanmayla alakalı nasıl bir çözüm uygulayabilirim?
Wd40 iş görür ancak kullanmamanız gerekir. Gaz yağı, benzin kullanabilirsiniz. Pasın yüzeysel olup olmadığı önemli. Yüzeysel ise çıkacaktır, paslar derin ise pas sökücü gerekebilir ve de sert bir fırça.

WD40 ile pası çözmeniz zor. Dış katman pasıdır muhtemelen, bence hiç uğraşmayın yağlayın ve sürün. Zinciri zaten belirli bir zaman sonra değiştirmek gerekiyor.

Triban RC100 üstünde KMC Z1 zincirle geldi ve 100 bakla sayıyorum. Ayrıca rubleyi değiştirdim 28'den 34 dişe çıktı en büyük dişlim. Şimdi sorunum şu, zincir rublede en büyük dişlideyken aktarıcı öne doğru baya fazla geriliyor.

Bunun nasıl bi sıkıntısı olabilir, yani 108-110 bakla gibi bi Shimano zincirle değiştirsem nasıl bi faydası olur bana? Çok pahalı bişey değil ama durduk yere daha 1.500 kilometredeki zincirimi değiştirmek de istemiyorum.

triban rc100 üstünde kmc z1 zincirle geldi ve 100 bakla sayıyorum. Ayrıca rubleyi değiştirdim 28'den 34 dişe çıktı en büyük dişlim. Şimdi sorunum şu, zincir rublede en büyük dişlideyken aktarıcı öne doğru baya fazla geriliyor.

Bunun nasıl bi sıkıntısı olabilir, yani 108-110 bakla gibi bi Shimano zincirle değiştirsem nasıl bi faydası olur bana? Çok pahalı bişey değil ama durduk yere daha 1.500 kilometredeki zincirimi değiştirmek de istemiyorum.
özellikle tourney gibi modellerin yayı fazla gergin değil, aktarıcı belli sebeplerden dolayı fazla sıkıştırılırsa yay gevşeme yapabiliyor. çok ciddi sıkışık değilse bence zincire gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Merhaba.
Carraro Sportive 230 kullanıyorum. Aşağıdaki ürünleri buldum. Bisikletimle uyumlu olan model hangisidir?
Teşekkür ederim.

(link)

(link)

Merhaba.
Carraro Sportive 230 kullanıyorum. Aşağıdaki ürünleri buldum. Bisikletimle uyumlu olan model hangisidir?
Teşekkür ederim.

(link)

(link)
1. model uygun. Diğeri farklı bir vites sistemi için olan model. Hg uyumlu kaç vites ise o şekilde almanız lazım.

• Beğen
Tepkiler: serdarvekedisi
Bilgilenmek adına soruyorum: 1. üründe yazan ...116L neyi ifade etmektedir? Bir de ikinci üründe geçen ise Quick Link ibaresi ek bir parça mıdır?

@serdarvekedisi O zincirdeki bakla sayısını gösterir. Quicklink/Powerlink/MissingLink ise zinciri kolayca bisikletten söküp takmaya yarayan bir parça. Önceki mesajda linkini verdiğiniz zincirlerin ilkinde bu özellik yok. İkincisinde var, ancak o zincir 11 vites HG Shimano uyumlu. Sizin bisiklet ise 10 vites HG zincir uyumlu. KMC, Sram gibi markaların quick linkli 10 vites zincirleri var eğer isterseniz.

@Aybek Cihan KMC'nin bahsettiğiniz zinciri aşağıdaki linkte olan mı? Ürün/marka kalitesi açısından Shimano bakıyordum. Tavsiyeniz hangi marka olur?
Quicklink/Powerlink/MissingLink zincire takılı yani zincirle tümleşik olarak geliyor. Kullanıcı da oradan zinciri birleştiriyor. Bu şekilde mi oluyor? sonrasında ayrıca herhangi bir zincir aletine gerek oluyor mu?

(link)

@Aybek Cihan KMC'nin bahsettiğiniz zinciri aşağıdaki linkte olan mı? Ürün/marka kalitesi açısından Shimano bakıyordum. Tavsiyeniz hangi marka olur?
Quicklink/Powerlink/MissingLink zincire takılı yani zincirle tümleşik olarak geliyor. Kullanıcı da oradan zinciri birleştiriyor. Bu şekilde mi oluyor? sonrasında ayrıca herhangi bir zincir aletine gerek oluyor mu?

(link)
Linkteki zincir kmc markasının 10 vites uyumlu zinciri. Size uyar. Ben olsam KMC zincir alırdım. Daha uzun ömürlü oluyor. İçinden çıkan quick link de birden çok kez kullanıma uygun. Bu parça ile alet olmadan montaj yapmak mümkün ama zincir olması gerekenden uzunsa alet ile kısatltma yapmak gerekiyor. Zincir uzunluğu için videolar var bakabilirsiniz.

e bisiklet için 10 lu sitemdeki zincir ömrünü tamamladığında daha sağlam kalın bir zincir olması için 8 li sisteme geçmek istiyorum.
Merak ettiklerim;
Düşük fiyatlı sağlam zincir ne önerirsiniz. E bisiklet için 130 baklalı zincir lazım. 8s lerde 116 bakla var. Yani iki zincir alıp birleştirmem gerekiyor. 2 ayrı yerde Missing link kullandığımızda sağlam olur mu?

e bisiklet için 10 lu sitemdeki zincir ömrünü tamamladığında daha sağlam kalın bir zincir olması için 8 li sisteme geçmek istiyorum.
Merak ettiklerim;
Düşük fiyatlı sağlam zincir ne önerirsiniz. E bisiklet için 130 baklalı zincir lazım. 8s lerde 116 bakla var. Yani iki zincir alıp birleştirmem gerekiyor. 2 ayrı yerde Missing link kullandığımızda sağlam olur mu?
Kullanman gereken zincir :
(link)

Geri