İlgili ürün 7-8-9 vites uyumlu görünüyor. Daha yüksek viteslilerin her birisinin zincirleri ayrı malesef.(link)
Linkte bulunan zincir, 3x10 sistemli dağ bisikletim için uygun mudur?
Zaten bir daha geri takılmayacağı için tamamen sökmek veya bakla çıkacak kadar sökmek arasında bir farkı yokSağlıklı bir kullanım da, Zincir kısaltmak istediğimizde pimi görseldeki gibi tamamen sökmemeliyiz mi?
Not:
Bu arada unior zincir sökme aleti gerçekten çok hoşuma gitti tavsiyeler için teşekkürler.
321355 dosyayı görüntüle
Kısaltmak diye yazdığı için öyle yazdım, tekrar takacağı için pimi tam sökmemek iyi olur Çöpe gidecekse eyvallah pim gitsinZaten bir daha geri takılmayacağı için tamamen sökmek veya bakla çıkacak kadar sökmek arasında bir farkı yok
Zincirden bakla eksiltmek için resimdeki gibi bir zincir aletinin olması gerekir.kmc nin x10 zincirini aldım yaklaşık 1.2-1.5k km kullandım. bakla çatlamış. Ne zaman çatladı bilmiyorum ama epey sürmüşümdür muhtemelen.
daha önce de zincir çatlatan biriyim bu yüzden diyorum ki ebike zinciri alayım.
(link)
bende 2x10 sistem var. Bu da 2x de kullanılabilir denmiş. xglide ve dışları chamferlanmış bunda da varmış. Bu da ön vites geçişini kolaylaştırmak için var.
Bu zincirleri kısaltmak için zincir kesici ile açabilir miyim?
Bu arada ağırlıklarına baktım, aşağı yukarı 30gram kadar farkedecek
Buda uygun bütçeye gayet iş görüyor benceZincirden bakla eksiltmek için resimdeki gibi bir zincir aletinin olması gerekir.
321358 dosyayı görüntüle
Ben 1/8" ve 3/32" zincirde pimi geri takıyorum, şimdiye kadar çıkmadı. Pimi geri kaydırıp iyi ortaladıktan sonra sert bir zemine koyup orta sertlikte bir çekiç darbesi ile pimin kafasını azıcık şişirmek pimin çıkmamasını garantiliyor.Zaten bir daha geri takılmayacağı için tamamen sökmek veya bakla çıkacak kadar sökmek arasında bir farkı yok
Senin için garantiliyor olabilir ama benim için bir garantisi yok ve çoğu sürücü içinde garantisi yok. Senin yaptığın yanlış uygulamayı doğru zannedip uygulamaya kalkacak ve yolda kalacak çok fazla sürücü olacakBen 1/8" ve 3/32" zincirde pimi geri takıyorum, şimdiye kadar çıkmadı. Pimi geri kaydırıp iyi ortaladıktan sonra sert bir zemine koyup orta sertlikte bir çekiç darbesi ile pimin kafasını azıcık şişirmek pimin çıkmamasını garantiliyor.
%100 katılıyorum bu bilgiye.Not: Siz siz olun söktüğünüz zincir pim'ini tekrar kullanmayın!..
Pimi geri kaydırıp iyi ortaladıktan sonra sert bir zemine koyup orta sertlikte bir çekiç darbesi ile pimin kafasını azıcık şişirmek pimin çıkmamasını garantiliyor.
Kimbilir nasıl yarım yamalak kapattın zinciri.13 sene önce bisiklete ilk başladığım zamanlarda bu hatayı yaptım ve evden 40 km uzakta dağın başında kırık bir zincir ile başbaşa kaldım
Sizin tarif ettiğiniz gibi yaptım. Gayet sağlam gözüküyordu. O günden sonra yapmadım bir daha. Zaten shimano zincirlerin kullanma klavuzunda yazıyor çıkan pimi tekrar kullanmayın diye. Adamlar boş yere yazmamış onu demek ki sıkıntı çıkma ihtimali var.Kimbilir nasıl yarım yamalak kapattın zinciri.
Ne demek bu?Çünkü her bir pimi söktüğünüzde bir parçası sökme aletinde gözle görülür bir şekilde kalmaktadır.
Sevgili Arkadaşlar, zincir pimleri tek kullanımlık olup. Söküldüğünde, tekrar kullanılması sizin güvenliğiniz ve performansınızı olumsuz yönde etkileyeceği için önerilmez. Her ne kadar tekrar kullanılabilir görünse de her an sizi yarı yolda bırakabileceğini unutmamalısınız. Çünkü her bir pimi söktüğünüzde bir parçası sökme aletinde gözle görülür bir şekilde kalmaktadır. Siz bunu yeniden yerine yerleştirdiğinizi sanırsınız ancak o kısım artık zincirin en zayıf noktasıdır. Bu durumun tartışmaya açık bir tarafı yoktur ve tüm dünya da aynı şekilde geçerlidir.
Sevgili Arkadaşlar, zincir pimleri tek kullanımlık olup. Söküldüğünde, tekrar kullanılması sizin güvenliğiniz ve performansınızı olumsuz yönde etkileyeceği için önerilmez. Her ne kadar tekrar kullanılabilir görünse de her an sizi yarı yolda bırakabileceğini unutmamalısınız. Çünkü her bir pimi söktüğünüzde bir parçası sökme aletinde gözle görülür bir şekilde kalmaktadır. Siz bunu yeniden yerine yerleştirdiğinizi sanırsınız ancak o kısım artık zincirin en zayıf noktasıdır. Bu durumun tartışmaya açık bir tarafı yoktur ve tüm dünya da aynı şekilde geçerlidir.